Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Jamini, u mnie w każdej ciąży wszystko bylo pozamykane na 10 spustów😉 Poza tym czuję, ze @ się zbliża.
Ja zawsze biorę Letrox w nocy. Nie podchodziło mi branie go z rana, bo nie lubię czekać ze śniadaniem albo kawą. Dbam o to, żebym miała lekka kolację. Poza tym ja nie jem później niż o 19 i jak wstaję siku w nocy, to przy okazji biorę Letrox.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 12:17
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Kobea a może to ciąża a nie duphaston? Ja biorę cały czas duphaston luteinę i utrogestan żadnych problemów nie zauważyłam. Jakie masz sposoby na mdłości? Ja się wspomagam kroplami anekton
Hmm alauda a może masz racje jest to jakiś sposób brać euthyrox w nocy jak wstaje siku, chyba nie ma żadnych przeciwskazanWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 11:41
-
Butterfly23 wrote:Dziś 10. Ale szczerze wątpię, żeby sytuacja się zmieniła. Na wykresie spadek był w 6 dpo, więc jeśli to by było zagnieżdżenie, to już by test wyszedł. Podchodzę już do tego bez emocji. Pewnie zaboli przy miesiączce.
I to jest ostatni miesiąc naszych starań. Zakańczam narazie tę nierówną walkę. Na pewno do końca roku. Jeżeli jest mi pisane bycie mamą, to nią będę bez tego wszystkiego wokół. A może nie jest mi pisane i czego bym nie zrobiła i tak odbije się id ściany. To mnie za mocno kosztuje psychicznie. Zaznałam „smaku wolności” od starań i każdy miesiąc, w którym mierzę temp, jest dla mnie teraz 2x cięższy. A ten cykl wyjątkowo mi jest źle znieść, bo kłuję się. Na marne.
Ale nie znikam stąd! Będę namioty rozstawiać pod waszymi kibelkami 💚🤞🏻
W moim "szczęśliwym" cyklu nic nie jest prawidłowe. Robiłam testy owu, brałam Miovelia Nac i inne cuda, więc jestem pewna kiedy była owu. A z bety i wyglądu endo wynika jakby owu była ok 5-7 dni później. Nawet się nie staraliśmy po owu, więc jeśli faktycznie źle to policzyłam to monitoruje obecnie niepokalane poczęcie. Piszę to po to żeby Cię pocieszyć, że może przyjść cykl, w którym nic nie będzie szło po Twojej myśli, odrzucisz leki i suplementy, a Twój organizm nagle zaskoczy 😘🤞🤞🍀❤️ Wierzę w to bardzo mocno, że się uda i to wszystko nie pójdzie na marne 😘Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Kobea wrote:Hej, też obserwowałam ciążę dwoje plus niepłodność na insta 🙂 nie wiem jak ona to zniosła i dalej była w necie bo miała sporo hejtu nawet z groźbami śmierci 😱
Mi wymioty się rozkręcają, idę na USG w tym tygodniu i mam nadzieję na ♥️
Zastrzyki z heparyny to jakaś porażka, i tak mam Clexane a niby mają lepszą igłę. A wkłucie średnie. Dużo lepiej Accofil wchodzi z insulinowki .
Dodatkowo już jestem wypryszczona od Duphastonu.
Na was też tak działa ?
Dzięki,że to napisałaś o Accofilu. Czyli to nie ja jestem poebana, tylko ta ampulko-strzykawka jest kiepska. Chyba zacznę wszystko przelewać
Kiedy USG? Będziemy czekać na info 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 11:49
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Butterfly23, ja się w życiu nie zgadzam żebyś stąd zniknęła. Masz tyle wiedzy i wsparcia w sobie. A my Ciebie też będziemy wspierać z całych sił. Rozumiem, że masz już dość i potrzebujesz to wszystko olac. Może potem siła znowu wróci i to wzmożona. 🤞
Jeśli mam być szczera to ja mam trochę takie podejście teraz że to głupie ale cieszę się że penwie do listopada minimum będziemy mieli przerwe od starań. No trudno będziemy się znowu zabezpieczac ale nie będę myśleć o jednym tylko. Może w tym czasie uda znaleźć się przyczynę i ja coś ze sobą zrobię.
Wszystko z Tobą w porządku, to normalne że tak się czujesz 😘 cieszę się, że nie musisz tego przechodzić jak ostatnim razem...Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
alauda wrote:Hej Dziewczyny,
U mnie rozpoczęły sie plamienia. Testowania wiec nie będzie i czekam na 🐒. W końcu bylam pewna, ze mam owulację, pierwszy raz od poronienia i dupa.
No nic … niech tylko okres przychodzi jak najszybciej.
Butterfly, przykro mi. Jeszcze w sumie nic nie wiadomo, ale pewnie znasz znów organizm i wiesz, czego mozesz sie spodziewać. Szkoda tego 15 maja🫤
Głupia 🐒 nienawidzę jej.... Ja mimo wszystko wciąż trzymam kciuki, bo jest jeszcze wcześnie 🤞🤞🍀❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
alauda wrote:Jamini, u mnie w każdej ciąży wszystko jest pozamykane na 10 spustów😉 Poza tym czuję, ze @ się zbliża.
Ja zawsze biorę Letrox w nocy. Nie podchodziło mi branie go z rana, bo nie lubię czekać ze śniadaniem albo kawą. Dbam o to, żebym miała lekka kolację. Poza tym ja nie jem później niż o 19 i jak wstaję siku w nocy, to przy okazji biorę Letrox.
Sprytne! Czyli częstomocz czasem się przydaje 😅
Ja też staram się jeść coś lekkiego albo czasem rezygnuje z kolacji. Czy Ty też po ciężkiej kolacji nie możesz spać?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Sprytne! Czyli częstomocz czasem się przydaje 😅
Ja też staram się jeść coś lekkiego albo czasem rezygnuje z kolacji. Czy Ty też po ciężkiej kolacji nie możesz spać?
Heh, jedyna zaleta częstomoczu - nie trzeba nastawiać budzika, żeby wziąć leki na tarczycę😉Chociaż niestety ten jeden łyk wody powoduje, ze za godzinę trzeba znów wstać🤦🏻♀️
Mi również po ciężkiej kolacji ciężko zasnąć/spać. Na szczęście to sie rzadko zdarza. Jedynie kiedy mamy gości i zamówimy coś późno ma wynos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 12:24
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Echo a jak Ty się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2023, 12:58
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
To na pewno duphaston bo ostatnio też mnie tak po nim wypryszczalo, nawet na ramionach.
Na mdłości na razie nic nie biorę, czasem mnie trochę przymuli ale jeszcze daje radę.
USG mam 7.09, nie chciałam iść tak wcześnie zeby już coś zobaczyć . -
Echo wrote:W moim "szczęśliwym" cyklu nic nie jest prawidłowe. Robiłam testy owu, brałam Miovelia Nac i inne cuda, więc jestem pewna kiedy była owu. A z bety i wyglądu endo wynika jakby owu była ok 5-7 dni później. Nawet się nie staraliśmy po owu, więc jeśli faktycznie źle to policzyłam to monitoruje obecnie niepokalane poczęcie. Piszę to po to żeby Cię pocieszyć, że może przyjść cykl, w którym nic nie będzie szło po Twojej myśli, odrzucisz leki i suplementy, a Twój organizm nagle zaskoczy 😘🤞🤞🍀❤️ Wierzę w to bardzo mocno, że się uda i to wszystko nie pójdzie na marne 😘
Echo lubi tę wiadomość
-
Kobea wrote:Hej, też obserwowałam ciążę dwoje plus niepłodność na insta 🙂 nie wiem jak ona to zniosła i dalej była w necie bo miała sporo hejtu nawet z groźbami śmierci 😱
Mi wymioty się rozkręcają, idę na USG w tym tygodniu i mam nadzieję na ♥️
Zastrzyki z heparyny to jakaś porażka, i tak mam Clexane a niby mają lepszą igłę. A wkłucie średnie. Dużo lepiej Accofil wchodzi z insulinowki .
Dodatkowo już jestem wypryszczona od Duphastonu.
Na was też tak działa ? -
@Kobea to szykuje nam się tydzień peelen wrażeń - ja 6 a ty 7 na USG. Dzisiaj w związku z tym mam oczywiście głowę pełna myśli. Chciałabym w sumie wrócić na chwilę do pracy żeby uporządkować swoje sprawy, oddać obowiązki komu trzeba. Moja placówka świętuje 9 września 3 lata i dzisiaj kupiłam na allegro prezenty:) że dwie godziny wybierałam śmieszne skarpetki, to nie było takie proste! 🥳
Później we wrześniu miałam mieć urlop i chciałam pojechać na agroturystyke, wszystko załatwione, więc liczę jakoś, że nie pójdę na kolejne zwolnienie tylko na urlop. Żeby wszystko było dobrze!🤞
Pinkflower lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Jamini, musi minąć 4h od zjedzenia kolacji żeby wziąć lek na tarczycę. Czyli śmiało możesz brać jak wstajesz w nocy siku.
Syska nie miej do siebie pretensji, a wręcz przeciwnie. Podziękuj sobie, że jesteś tak silna i wyrozumiała w stosunku do samej siebie, że łagodnie przez to przechodzisz, bo dzięki temu masz siłę żeby dalej walczyć. Bo to, że będziesz miała przerwę, nie znaczy, że odpuszczasz. Dalej będziesz brała leki, będziesz robiła badania, dbała o siebie. Ale podchodzisz do tego bardzo zdroworozsądkowo. Bo wolisz przez kilka miesięcy, kiedy będziesz poszerzać diagnostykę, zabezpieczać się, niż narazić się na kolejne niepowodzenie. Jestem z Ciebie dumna, naprawdę ❤️ porównując Twoje posty z początków a teraz, nabrałaś dużego dystansu.Lia. lubi tę wiadomość
-
Wron Kraa wrote:@Kobea to szykuje nam się tydzień peelen wrażeń - ja 6 a ty 7 na USG. Dzisiaj w związku z tym mam oczywiście głowę pełna myśli. Chciałabym w sumie wrócić na chwilę do pracy żeby uporządkować swoje sprawy, oddać obowiązki komu trzeba. Moja placówka świętuje 9 września 3 lata i dzisiaj kupiłam na allegro prezenty:) że dwie godziny wybierałam śmieszne skarpetki, to nie było takie proste! 🥳
Później we wrześniu miałam mieć urlop i chciałam pojechać na agroturystyke, wszystko załatwione, więc liczę jakoś, że nie pójdę na kolejne zwolnienie tylko na urlop. Żeby wszystko było dobrze!🤞Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
Mam pytanko. Standardowo bierze się progesteron od 16 dc. Ale to jest ustalone na podstawie tego, że owulacja jest 14 dc? Czyli na logikę progesteron powinno się brać 2 dpo?
Ja zaczęłam brać właśnie 16 dc a owulacja była 12 dc. I czy mogę brać go przez 8 a nie 10 dni? Nie chcę w drugą stronę przesadzić, żeby faza lutealna trwała ponad 16 dni. -
Butterfly23 wrote:Jesteś kochana ❤️ żałuje, że dzieli nas tyle kilometrów, bo jesteś na mojej liście osób, z którymi chciałabym się napić. Czegokolwiek 😂 może być kawka, może być drineczek 😁
Czuje tak samo ❤️😍❤️ ale może odległość nie będzie przeszkodą 😉🥂😘 ja mam czasem różne pomysły 😁Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Jamini, musi minąć 4h od zjedzenia kolacji żeby wziąć lek na tarczycę. Czyli śmiało możesz brać jak wstajesz w nocy siku.
Syska nie miej do siebie pretensji, a wręcz przeciwnie. Podziękuj sobie, że jesteś tak silna i wyrozumiała w stosunku do samej siebie, że łagodnie przez to przechodzisz, bo dzięki temu masz siłę żeby dalej walczyć. Bo to, że będziesz miała przerwę, nie znaczy, że odpuszczasz. Dalej będziesz brała leki, będziesz robiła badania, dbała o siebie. Ale podchodzisz do tego bardzo zdroworozsądkowo. Bo wolisz przez kilka miesięcy, kiedy będziesz poszerzać diagnostykę, zabezpieczać się, niż narazić się na kolejne niepowodzenie. Jestem z Ciebie dumna, naprawdę ❤️ porównując Twoje posty z początków a teraz, nabrałaś dużego dystansu.
Bo już raczej nie biorę pod uwagę, że to był przypadek losowy. 2 razy w to nie uwierzę. Powiedzmy że biorę pod uwagę w 1 %, że tak mogło być. Moja ginka mi wytłumaczyła, że jeśli jest jakiś problem immunologiczny to organizm reaguje na ciążę jak na alergen i coraz szybciej jakby aergicznie na niego reaguje. Dlatego może ta ciąża skończyła się szybciej niz tamta a przecież beta rosła prawidłowo i nagle koniec.
To jest straszne ale chyba człowiek już po takich przejściach choć trochę się uodparnia. Wtedy nie widziałam zupełnie nic, jak to będzie wyglądało.
Mówisz o postach z początku tego poronienia czy ogólnie z początku forum ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Echo a jak Ty się czujesz?
Dziękuję,że pytasz kochana😘 Nie mam żadnych objawów. Żadnych. Nawet nie mam stanu podgorączkowego, moja temperatura szoruje po ziemi, nic mnie nie boli, nic się nie dzieje, nawet trądzik zniknął.
Ze stresu nie mogę spać, a nie mogę teraz brać melatoniny, więc nie mogę nic na to poradzić. Nie chce mi się jeść, chyba od Encortonu, więc funkcjonuję dzięki bardzo wysokiemu poziomowi wku$#@. Dzięki temu mam siłę robić kilkanaście tysięcy kroków dziennie i ćwiczyć z gestapo lub samodzielnie.
A jak u Ciebie 😘❤️?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dokładnie, ja myślałam że pierwsze poronienie to przypadek. Druga ciąża już byłam przygotowana, oszczędzałam się i lipa.
Teraz mam nastawienie takie obojętne, zazdroszczę wszystkim którzy od testu mogą się cieszyć i planować wyprawki 😔
Ja mam dosyć lekka pracę i nie chce iść na chorobowe bo ostatnio poszłam szybko i potem też mnie chwilę nie było także teraz nie będę się taka szybka.