Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek789 wrote:Dziękuje 🩷🩷🩷
Wiem, ze chroni mnie prawo, ale nie chce mówić o ewentualnej ciąży na tak wczesnym etapie dlatego nie mam wymówki. Przeziębieniem sie nie wymowie. Jestem na dość wysokim stanowisku, mam tam jakieś występy na tym wyjezdzie, ciężko sie wymigać. No i zależy mi na pracy bo i na leczenie i na dziecko potem trzeba pieniędzy, a ja tam b dobrze zarabiam.
Macie racje. To lot w nocy, 4 godzinny, Gruzja. Miesiąc jeszcze wytrzymam i jak organizm da zielone światło bede ustawiać transfer na po powrocie 🙏
W sumie Maz tez bąknął zeby przelozyc i na spokojnie ale wiecie jak jest.. ja już przebieram nogam.
Myślę, że to bardzo dobra decyzja 💕 lepiej przełożyć i potem na spokojnie podejść do transferu. Trzymam mocno kciuki żeby już nie było żadnych przeszkód i tobiele zniknęły 🤞🤞🍀😘❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dziewczynki, padłam 🙈 całą noc nie spałam, więc przez pół dnia funkcjonowałam jak zombie aż w końcu nie moglam już tego powstrzymać i musiałam się położyć. Właśnie wstałam 🙈
Nadrabiam powoli wiadomości.
Syska, słoneczko nasze ☀️, przytulam mocno ❤️ serce mi się kraje jak o tym wszystkim pomyślę. Wypłacz się kochana, nie powstrzymuj tych emocji 💔 jak potrzebujesz, to jesteśmy tu dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 20:06
Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Właśnie dostałam miesiączkę. Jeszcze nie zdecydowałam czy 1 dc to dzień ciąży czy dzień cyklu 🥺
Chciałabym to wszystko rzucić w pizdu… Ale mając 31 lat i 6 lat walki za sobą, każdy miesiąc jest na wagę złota.
Idę oglądać netflixa (polecam serial Żmijowisko) jeść kebaba i tulić się do męża.
Nie chcę płakać. Ale to tak wszystko siedzi, bo to już nie jest wiecie tylko żal, że się nie udało, ale że to tak długo trwa i końca nie widać. I brak przyczyny… To jest najgorsze. -
Butterfly23 wrote:Właśnie dostałam miesiączkę. Jeszcze nie zdecydowałam czy 1 dc to dzień ciąży czy dzień cyklu 🥺
Chciałabym to wszystko rzucić w pizdu… Ale mając 31 lat i 6 lat walki za sobą, każdy miesiąc jest na wagę złota.
Idę oglądać netflixa (polecam serial Żmijowisko) jeść kebaba i tulić się do męża.
Nie chcę płakać. Ale to tak wszystko siedzi, bo to już nie jest wiecie tylko żal, że się nie udało, ale że to tak długo trwa i końca nie widać. I brak przyczyny… To jest najgorsze.
Butterfly23, tak bardzo przytulam 🫂🫂🫂 łamie mi się serce z tej niesprawiedliwości 🥺 dobrze, że masz wsparcie w mężu. Tak bardzo życzę Ci żeby się Wam udało.
Miłego wieczoru kochana 😘
Zapisuje polecenie serialu.Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Właśnie dostałam miesiączkę. Jeszcze nie zdecydowałam czy 1 dc to dzień ciąży czy dzień cyklu 🥺
Nie chcę płakać. Ale to tak wszystko siedzi, bo to już nie jest wiecie tylko żal, że się nie udało, ale że to tak długo trwa i końca nie widać. I brak przyczyny… To jest najgorsze.
Butterfly, jesteś niezwykle silną osobą i wierzę, że te wszystkie lata walki nie pójdą na marne, nie trać nadziei 🍀😘❤️ A jeśli ją tracisz, to ja będę ją mieć dla Ciebie i będę o Ciebie walczyć Dzisiaj jest źle, ale plan na wieczór masz doskonały. Dzisiaj możesz wszystko
PS. znowu zrobiłaś mi smaka, ale bym zjadła kebaba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:27
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly bardzo mi przykro 😔
Mi tak strasznie głupio jak tak panikuje i się zamartwiam kiedy wy walczycie o ciąże. Wiecie co ja chciałabym ta ciaze przespać albo żeby mi ktoś mózg odłączył. Potrafią mi się połączyć jakieś przypadkowe informacje z przed kilku lat.
Przespałam się a moja pierwsza myślą po przebudzeniu było: ze o matko ja nie znam wielkości pęcherzyka zoltkowego a przecież tu tez można wyrokować wady (lekarka nie mierzyła), a dwa gdzie kiedyś mi mignęło ze rozbieżność między pęcherzykiem ciążowym a zarodkiem złe rokuje(u mnie pęcherzyk ciążowy jest o tydzień większy). Jeszcze 12 dni do wizyty -
Przepraszam, ze tak cały dzień milczałam, ale mam kilka złych dni i dzisiaj była kulminacja.
Lia - nie uważam, ze in vitro jest jakakolwiek droga na skróty. Wręcz uważam, ze to najdłuższa i najtrudniejsza droga okraszona taka procedura medyczna, której niektóre głowy nie pojmują.
JaMiNi- dobrze, ze odwołałaś wizytę. Moja przyjaciółka tez plamila i plamila, a jest już w 2 trymestrze i będzie miała zerowego synka (robiła nifty). Pozostaje ci starać się myśleć pozytywnie.
Syska, Motylku - macie prawo na smutki, płacze, kebaby, wino, cokolwiek wam się marzy. To wasza żałoba i róbcie co chcecie podczas niej.
Kasiek- tez bym przełożyła transfer na po powrocie. Powtarzaj sobie ze będziesz miała chwile więcej czasu, żeby jeszcze lepiej przygotować się na przyjęcie okruszka.
Z moich wiadomości - jestem jakieś 5-6 dpo (chyba, może być i 7 - nie miałam usg), zbadałam sobie dzisiaj progesteron, 26.6 także jestem zadowolona. Biorę duphaston, wiec wynik nie jest zafałszowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:33
Butterfly23, Pinkflower, Lia. lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥 -
JaMiNi kochana, na tym etapie nic nie możemy zrobić i pozostaje czekać. Wierzę, że wszystko może się ułożyć 🍀 Dziewczynki dobrze napisały, że już nie takie przypadki były na forum i wszystko ostatecznie dobrze się skończyło.Wiem, że jest to trudne, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość 😘
Jakie dostałaś dalsze zalecenia? Czy do czasu kolejnego USG powinnaś leżeć?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Przepraszam, ze tak cały dzień milczałam, ale mam kilka złych dni i dzisiaj była kulminacja.
Lia - nie uważam, ze in vitro jest jakakolwiek droga na skróty. Wręcz uważam, ze to najdłuższa i najtrudniejsza droga okraszona taka procedura medyczna, której niektóre głowy nie pojmują.
JaMiNi- dobrze, ze odwołałaś wizytę. Moja przyjaciółka tez plamila i plamila, a jest już w 2 trymestrze i będzie miała zerowego synka (robiła nifty). Pozostaje ci starać się myśleć pozytywnie.
Syska, Motylku - macie prawo na smutki, płacze, kebaby, wino, cokolwiek wam się marzy. To wasza żałoba i róbcie co chcecie podczas niej.
Kasiek- tez bym przełożyła transfer na po powrocie. Powtarzaj sobie ze będziesz miała chwile więcej czasu, żeby jeszcze lepiej przygotować się na przyjęcie okruszka.
Z moich wiadomości - jestem jakieś 5-6 dpo (chyba, może być i 7 - nie miałam usg), zbadałam sobie dzisiaj progesteron, 26.6 także jestem zadowolona. Biorę duphaston, wiec wynik nie jest zafałszowany
Progesteron bardzo ładny, to dobry znak 😘 teraz pozostaje czekać. Niech się dzieje magia 🌈🍀
A jak się ogólnie czujesz? Czy te złe dni mogą być spowodowane burzą hormonalną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:36
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:JaMiNi kochana, na tym etapie nic nie możemy zrobić i pozostaje czekać. Wierzę, że wszystko może się ułożyć 🍀 Dziewczynki dobrze napisały, że już nie takie przypadki były na forum i wszystko ostatecznie dobrze się skończyło.Wiem, że jest to trudne, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość 😘
Jakie dostałaś dalsze zalecenia? Czy do czasu kolejnego USG powinnaś leżeć?
Elza progesteron fantastyczny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:45
-
Ostatnie podejście do kompleksu witamin. Co sądzicie o takim składzie? Czy ja dobrze widzę, że tutaj jest tylko metylowany kwas foliowy oraz metylowana B12?
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-multi-1-60-kaps,52560.html
Do tego dodatkowo:
1. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-choline-60-kaps,63384.html
2. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-dha-60-kaps,52556.html
I byłby komplet. Co o tym sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 21:52
Kasiek789 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Ostatnie podejście do kompleksu witamin. Co sądzicie o takim składzie? Czy ja dobrze widzę, że tutaj jest tylko metylowany kwas foliowy oraz metylowana B12?
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-multi-1-60-kaps,52560.html
Do tego dodatkowo:
1. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-choline-60-kaps,63384.html
2. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/formeds-prenacaps-dha-60-kaps,52556.html
I byłby komplet. Co o tym sądzicie?
Ja bym to brala 👌👌👌
W sumie to biore (bez dla) tylko w ciazy nie jestem 🤣Echo lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
😣 pamietam te comiesięczne ciosy. Ale plan na wieczor masz dobry, a piłka dalej w grze !
31 lat na te czasy to malo. Ja mając 32 dopiero meza poznałam 🙃Butterfly23 lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Dziękuję dziewczyny Mózg zostawiłam w Diagnostyce i po prostu już nie wiem czy dobrze odczytuję skład, a zależy mi żeby nie było tego syntetycznrgo kwasu foliowego2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dziewczyny bo ja nie pamietam czy w dniu badania tsh odstawia się euthyrox czy nie 🫣
Echo kochana jak ty się czujesz? Jak sobie radzisz psychicznie z tym czekaniem? -
JaMiNi wrote:Dziewczyny bo ja nie pamietam czy w dniu badania tsh odstawia się euthyrox czy nie 🫣
Echo kochana jak ty się czujesz? Jak sobie radzisz psychicznie z tym czekaniem?
Nie pomogę, nie przyjmowałam euthyroxu
Czuję się dobrze, tylko ta bezsenność mnie wykańcza. W nocy nie śpię, a w ciagu dnia ledwo stoję na nogach. To powoduje, że mam bardzo niski poziom koncentracji i momentami gadam jak potłuczona. A teraz złapał mnie wilczy głód (pewnie ze zmęczenia) i przez to znowu nie zasnę 🙈
Jest bardzo wcześnie, więc nie wyczekuję wizyty u ginekologa. Wiem, że niczego się od niego nie dowiem, dlatego spokojnie obserwuję przyrost, potulnie przyjmuję leki i czekam. Jeśli moje komórki są tak złe jak sądzi klinika, do której chodzę, to Accofil czy Encorton nie uratują ciąży, a mnie pęknie serce. Modlę się żeby jednak stał się cud i wszystko było w porządku 🍀🙏2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
JaMiNi wrote:Dziewczyny bo ja nie pamietam czy w dniu badania tsh odstawia się euthyrox czy nie 🫣
Echo kochana jak ty się czujesz? Jak sobie radzisz psychicznie z tym czekaniem?
Nie odstawia się euthyroxu w dniu badania -
Magdanka o dzięki za info, jak widać jakoś tego niestety nie pamiętałam mimo ze robię tsh co jakiś czas szkoda ze innych rzeczy związanych z ciąża nie mogę zapomniec 😝
Echo wszyscy wierzymy w twojego kropka 🤞mam nadzieje ze chociaż zobaczysz pęcherzyk ciążowy na pierwszej wizycie, będziesz jeszcze powtarzała bete?Echo lubi tę wiadomość