Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Cześć! We Włoszech też sie nie zachodzi, ani w polskich górach 😆
U nas dziś deszcz od rana 😭
Cholera, Włochy w takim razie muszę skreślić z listy 😅 -
Cześć dziewczyny:)
Witam się z wami po 3 stratach, wszystkie na szczęście samoistne, bardzo nie chciałam wizyty w szpitalu. Lekarz mówił, że to dobra decyzja. Przy 3 razie dostałam receptę na tabletki i wszystko odbylo się w domu.
Mam nadzieję, że od lipcowego cyklu znów zaczniemy starania. Niestety mi nigdy nie było dane zobaczyć nawet zarodka na USG.. ostatnie 2 razy to puste jaja. Lekarz mówił, że tutaj to już na pewno genetyka więc zrobiliśmy badania, jeszcze ich nie konsultowałam ale w opisie jest napisane, że nie wykryto aneuploidii badanych chromosomów.. czekamy też na wyniki kariotypu. Zespół antyfosfolipidowy w porządku.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
W Nowym Sączu deszcz od rana, więc spełniam swoje zachcianki i piekę ptasie mleczko z truskawkami
Dołączam się do #teamacard
Poza tym owulacji na razie nie widać, zrobię sobie test dla zabawy potem chociaż bardzo mało się na nich opieram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 10:16
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Pandzia witamy - to strasznie smutne co musiałas już przejść trzymam kciuki że udało się znaleźć przyczynę 🤞
Dziewczyny a mnie tak nawala prawy jajnik od nocy że jak to nie #teamprawyjajnik to nie ogarniam swojego organizmu 😅 -
pandzia 🐼 wrote:Cześć dziewczyny:)
Witam się z wami po 3 stratach, wszystkie na szczęście samoistne, bardzo nie chciałam wizyty w szpitalu. Lekarz mówił, że to dobra decyzja. Przy 3 razie dostałam receptę na tabletki i wszystko odbylo się w domu.
Mam nadzieję, że od lipcowego cyklu znów zaczniemy starania. Niestety mi nigdy nie było dane zobaczyć nawet zarodka na USG.. ostatnie 2 razy to puste jaja. Lekarz mówił, że tutaj to już na pewno genetyka więc zrobiliśmy badania, jeszcze ich nie konsultowałam ale w opisie jest napisane, że nie wykryto aneuploidii badanych chromosomów.. czekamy też na wyniki kariotypu. Zespół antyfosfolipidowy w porządku.
Hej! Bardzo mi przykro, że tyle cierpienia Cię spotkało Dobrze, że robisz badania, bo dzięki temu zwiększysz swoje szanse na zdrową ciążę. Jeśli mogę coś zasugerować, to wybierz się również do dobrego immunologa. Wiele z nas wykonało już długą listę badań, więc jak masz jakieś pytania to pisz śmiało.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
izzy91 wrote:Cześć! We Włoszech też sie nie zachodzi, ani w polskich górach 😆
U nas dziś deszcz od rana 😭
Potwierdzam, nie warto jechać do Włoch! Trzeba szukać innego kierunku2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Potwierdzam, nie warto jechać do Włoch! Trzeba szukać innego kierunku
Chorwacji też nie polecam, próbowaliśmy rok temuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo - szczerze to już jestem pogubiona w tym wszystkim. chciałabym, żeby lekarz też mnie poprowadził krok po kroku w diagnostyce ale niestety nie mam takiego wsparcia od mojego gin. Jest ponoć dobry w prowadzeniu ciąż ale raczej nie tych skomplikowanych.. w dodatku już zaczęlo mnie delikatnie wkurzać to,że za każdym razem muszę wszystko opowiadać ( a bywałam u niego w ostatnim czasie wiele razy bo w ciążę 3 zaszlam od razu po poronieniu, mam nieregularne cykle to i więcej wizyt żeby się upewnić czy faktycznie puste jajo) jak chodziłam do innego to miał jakiś mój zarys bo w systemie miał notatki i widział. I jakoś się lepiej rozmawiało. Plus że przy 3 stracie powiedział że może w pierwszej nie bylam. Aż mu chciałam przez łzy powiedzieć jak przechodziłam to poronienie. Umówiłam się do innego lekarza, który się specjalizuje w niepłodności i poronieniach. Wizyta dopiero 24 lipca. I tak się zastanawiam czy czekać z kolejnymi badaniami, czy już jakieś wykonać żeby miał więcej danych na pierwszej wizycie ( ogólnie terminy są do niego długie). Może ta wizyta u immunologa nie jest złym pomyslem. Tylko jakie podstawowe badania najlepiej zrobić przed wizytą?2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Ogólnie przepraszam za długie wpisy, ale po prostu nie mam komu się wyżalić. Praktycznie nikomu nie mówiliśmy o każdej z ciąż. Jedynie przypadkowo 2/3 osoby. Z czego jedną koleżankę spotkałam u tego lekarza bo jest w ciąży, ja jej nie powiedziałam w prost, że też jestem bo już byłam pełna obaw. Ale jej mąż wyciągnął od mojego info i jak się spotkaliśmy tuż po moim poronieniu to mi pogratulował, nie wiedział,że już nie jestem w ciąży. Ogólnie to okropne uczucie.
Także Izzy rozumiem Twój wpis o koleżance, może nie ta sama sytuacja, ale ukłucie jest.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Ogólnie przepraszam za długie wpisy, ale po prostu nie mam komu się wyżalić. Praktycznie nikomu nie mówiliśmy o każdej z ciąż. Jedynie przypadkowo 2/3 osoby. Z czego jedną koleżankę spotkałam u tego lekarza bo jest w ciąży, ja jej nie powiedziałam w prost, że też jestem bo już byłam pełna obaw. Ale jej mąż wyciągnął od mojego info i jak się spotkaliśmy tuż po moim poronieniu to mi pogratulował, nie wiedział,że już nie jestem w ciąży. Ogólnie to okropne uczucie.
Także Izzy rozumiem Twój wpis o koleżance, może nie ta sama sytuacja, ale ukłucie jest.Echo, Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość
-
Pandzia, witamy, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat, będziemy wspierać, wysłuchiwać. Ściskam Cię mocno kochana 🫂
Dziewczynki, ja dziś na szybko miłego i owocnego weekendu. Ogarniam chatę, gotuje, potem robie zastrzyk a wieczorem lecimy na imprezkę do znajomych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 12:15
Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
pandzia 🐼 wrote:Echo - szczerze to już jestem pogubiona w tym wszystkim. chciałabym, żeby lekarz też mnie poprowadził krok po kroku w diagnostyce ale niestety nie mam takiego wsparcia od mojego gin. Jest ponoć dobry w prowadzeniu ciąż ale raczej nie tych skomplikowanych.. w dodatku już zaczęlo mnie delikatnie wkurzać to,że za każdym razem muszę wszystko opowiadać ( a bywałam u niego w ostatnim czasie wiele razy bo w ciążę 3 zaszlam od razu po poronieniu, mam nieregularne cykle to i więcej wizyt żeby się upewnić czy faktycznie puste jajo) jak chodziłam do innego to miał jakiś mój zarys bo w systemie miał notatki i widział. I jakoś się lepiej rozmawiało. Plus że przy 3 stracie powiedział że może w pierwszej nie bylam. Aż mu chciałam przez łzy powiedzieć jak przechodziłam to poronienie. Umówiłam się do innego lekarza, który się specjalizuje w niepłodności i poronieniach. Wizyta dopiero 24 lipca. I tak się zastanawiam czy czekać z kolejnymi badaniami, czy już jakieś wykonać żeby miał więcej danych na pierwszej wizycie ( ogólnie terminy są do niego długie). Może ta wizyta u immunologa nie jest złym pomyslem. Tylko jakie podstawowe badania najlepiej zrobić przed wizytą?
Kochana, nie warto żebyś traciła czas, pieniądze i nerwy na takiego lekarza. Polecam Ci wizytę w klinice leczenia niepłodności, bo tam lekarze mają zupełnie inne podejście do pacjentki i działają konkretnie. Taki lekarz pokieruje Cię z badaniami i diagnostyka,ale poza tym udaj się do dobrego immunologa - ja polecam dr Sydora, jest świetny. Jeśli chodzi o badania, to w 99% przypadków zlecają: zespół antyfosfolipidowy, anty-TPO, ANA (tutaj każdy inaczej, ja miałam zlecone ANA2), cross-match, Kir, cytokiny, test na trombofilie wrodzoną. Jeśli miałabyś iść do dr Sydora,to test cytokin koniecznie wykonaj w Diagnostyce - wysyłają próbkę do laboratorium w Łodzi, a to dla niego ma znaczenie.pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
syska wrote:Pandzia, witamy, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat, będziemy wspierać, wysłuchiwać. Ściskam Cię mocno kochana 🫂
Dziewczynki, ja dziś na szybko miłego i owocnego weekendu. Ogarniam chatę, gotuje, potem robie zastrzyk a wieczorem lecimy na imprezkę do znajomych.
Baw się dobrze ❤️❤️ Miłego dnia ❤️❤️Pinkflower lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
syska wrote:Pandzia, witamy, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat, będziemy wspierać, wysłuchiwać. Ściskam Cię mocno kochana 🫂
Dziewczynki, ja dziś na szybko miłego i owocnego weekendu. Ogarniam chatę, gotuje, potem robie zastrzyk a wieczorem lecimy na imprezkę do znajomych.
Nie mam siły, jeszcze wczoraj źle stanęłam na schodach i zrobiłam coś w kostkę, mogę na nią stanąć, nie jest spuchnięta ale przy każdym kroku boli jak cholera.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Pandzia, witamy i jednocześnie jest mi przykro, ze trafiłaś na ten wątek😕
Otrzymasz tu duzo wsparcia od nas wszystkich i będziesz mogła wyżalić sie ile wlezie. A przy okazji mocno kibicujemy tu sobie nawzajem, doradzamy, wiec nie musisz przez wszystko przychodzić sama.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
pandzia 🐼 wrote:Cześć dziewczyny:)
Bardzo mi przykro, że tyle przeszłaś ❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny, miałyście długo plamienia/krwawienia po poronieniu? 17 czerwca dostałam bardzo skąpego okresu i odtąd mam brązowe plamienia. Dziś po ❤️z mężem - mocne krwawienie. Zastanawiam sie, czy nie odstawić Acardu, bo może za wcześnie zaczęłam go brać po zabiegu… sama nie wiem🫤83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Hej Pandzia. Ja bym chyba poczekała z badaniami na wizytę u lekarza. Bo Ty zachodzisz w ciążę. U Ciebie problem leży gdzie indziej niż w takich podstawowych badań- tak myślę. Trzymam kciuki, żeby ten lekarz był ogarnięty i Wam pomógł 🍀
Czytam, że masz cykle nieregularne. A byłaś kiedyś diagnozowana pod katem PCOS? Jeśli nie, to możesz zrobić w 2-3 dc lh i fsh. I na regulacje cykli polecam inozytol i nac.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jednorożec89 wrote:Zazdroszczę, ja jestem po grubej awanturze ze starym, muszę ochłonąć. Wkurza mnie, od środy jest na urlopie bo miała zaległy i szef mu kazał wybrać dzisiaj idzie na nockę, myślałam że jak będzie na wolnym to mi coś ogarnie a on nie zrobił w domu NIC, w środę i czwartek pomagał koledze auto naprawić siedział tam dosłownie od rana do nocy, wczoraj pomagał bratu przy remoncie tak samo od świtu do zmroku, ja w tym czasie sprzątam, piorę, gotuje, ogarniam koszenie trawy które od miał zrobić a mam ogród 20 arów więc sobie wyobraźcie ile tego jest, mam oczywiście dzieci pod opieką bo po co on ma się zajmować, dzisiaj prosiłam go żeby przyciął żywopłot no wygląda jak busz to rano gdzieś poszedł wrócił przed chwilą, poszła awantura i znów go nie mam.
Nie mam siły, jeszcze wczoraj źle stanęłam na schodach i zrobiłam coś w kostkę, mogę na nią stanąć, nie jest spuchnięta ale przy każdym kroku boli jak cholera.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf