Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Dziewczyny, miałyście długo plamienia/krwawienia po poronieniu? 17 czerwca dostałam bardzo skąpego okresu i odtąd mam brązowe plamienia. Dziś po ❤️z mężem - mocne krwawienie. Zastanawiam sie, czy nie odstawić Acardu, bo może za wcześnie zaczęłam go brać po zabiegu… sama nie wiem🫤03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dr Sydor z tego co widzę przyjmuje w Krakowie, umówię się do niego bo jestem z okolic muszę jeszcze porozmawiać jakoś o tym z mężem bo on uważa, że przesadzam z badaniami, że to przypadek musiał być i po prostu mamy pecha.
I dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie 🌷2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Dr Sydor z tego co widzę przyjmuje w Krakowie, umówię się do niego bo jestem z okolic muszę jeszcze porozmawiać jakoś o tym z mężem bo on uważa, że przesadzam z badaniami, że to przypadek musiał być i po prostu mamy pecha.
I dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie 🌷
Raz można mieć pecha. Ale Ty raz CB i dwa razy puste jajo. To już nie jest pech. Trzeba to skonsultować z lekarzem, który ogarnia ten temat. Echo chodzi do dr Sydora i jest zadowolona i ogólnie dziewczyny na forum też polecają
I nie rob więcej testów w 9 dniu miesiąca 🙈 ani niczego. 9 to nie jest Twoja cyfraWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 12:48
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Hej Pandzia. Ja bym chyba poczekała z badaniami na wizytę u lekarza. Bo Ty zachodzisz w ciążę. U Ciebie problem leży gdzie indziej niż w takich podstawowych badań- tak myślę. Trzymam kciuki, żeby ten lekarz był ogarnięty i Wam pomógł 🍀
Czytam, że masz cykle nieregularne. A byłaś kiedyś diagnozowana pod katem PCOS? Jeśli nie, to możesz zrobić w 2-3 dc lh i fsh. I na regulacje cykli polecam inozytol i nac.
Byłam u endokrynologa na początku 3 ciąży z TSH ok 4. Ogólnie takie mialam już wiele lat temu ale jeszcze w normie więc nic nie zlecano. Od wizyty biorę Euthyrox. TSH spadlo do ok. 1.5 ft3, ft4 w normie. Wspominałam mu o nieregularnych cyklach więc aż się zdziwil że nigdy nikt mi nie zlecił oznaczenia prolaktyny. Kazał zrobić po ciąży. Więc zamierzam zrobić ale już jak zbiore komplet badań jakie mogę teraz zrobic, zeby poszło za jednym razem.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Butterfly23, zdecydowanie nie moja cyfra. 9-ki to daty poronień2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pandzie na pewno nie przesadzasz, nie słuchaj starego tylko idź do normalnego gina który Ci pomoże.
Ja coraz częściej dochodzę do wniosku że powinnam mieć bardziej wyrąbane na niektóre rzeczy zwalić nie niego więcej obowiązków, jak trawa w ogrodzie będzie do kolan to może sam się zorientuje że coś jest nie halo ale mnie takie rzeczy denerwują i lecę przed szereg. Jakbym była w ciąży to przynajmniej bym miała wymówkę żeby mieć to w d...Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U mnie 30dc, okresu brak, testy białe. Już mnie to zaczyna wkurzać, bo skoro się nie udało w tym miesiącu to już by ten okres mógł przyjść, bo PMS mnie wykończy Chyba jeszcze mi się te cykle po poronieniu nie uregulowały Do tego wszystkiego jeszcze mi się jakieś choróbsko przypałętało i leżę w łóżku najgorszym bólem gardła i głowy ever.
Jeżeli chodzi o brak taktu u ludzi, to ja ostatnio na imprezie rodzinnej zostałam dosłownie zbombardowana pytaniami, kiedy dzieci, że już czas itp. itd. Jako, że nie chciałam psuć atmosfery przy stole, plus to, że też jestem taką osobą, że nie chce nikogo urazić, nie skomentowałam tego, ale już na końcu języka miałam, że niedawno poroniłam i że może by ktoś się na następny raz zastanowił zanim zada takie pytanie.
Nie wiem serio z czego to wynika, ale nawet moja własna mama kompletnie 'zlała' ten temat, jak gdyby nic się nie stało. Przykre to jest. Chyba wg. niej to nie było jeszcze dziecko i nie ma co płakać Niedawno urodził się jej wnuk od mojej siostry i za każdym razem jak z nią rozmawiam to ona mi opowiada o nim, że to najlepszy wnuk, itp. Ani razu nie usłyszałam, że ja też bym urodziła niedługo, i że to też byłby jej wnuczek/wnuczka. Ani razu mi się też nie spytała jak ja się w ogóle czuję z tym wszystkim... -
Jednorożec89 wrote:Pandzie na pewno nie przesadzasz, nie słuchaj starego tylko idź do normalnego gina który Ci pomoże.
Ja coraz częściej dochodzę do wniosku że powinnam mieć bardziej wyrąbane na niektóre rzeczy zwalić nie niego więcej obowiązków, jak trawa w ogrodzie będzie do kolan to może sam się zorientuje że coś jest nie halo ale mnie takie rzeczy denerwują i lecę przed szereg. Jakbym była w ciąży to przynajmniej bym miała wymówkę żeby mieć to w d...
To chyba jest domena kobiet, że nie umiemy mieć wyrąbane i wolimy same zrobić, niż czekać na faceta. Ja uczę się odpuszczać rzeczy, które nie są ważne, ale jest to mega trudne. -
01lilibeth01 wrote:U mnie 30dc, okresu brak, testy białe. Już mnie to zaczyna wkurzać, bo skoro się nie udało w tym miesiącu to już by ten okres mógł przyjść, bo PMS mnie wykończy Chyba jeszcze mi się te cykle po poronieniu nie uregulowały Do tego wszystkiego jeszcze mi się jakieś choróbsko przypałętało i leżę w łóżku najgorszym bólem gardła i głowy ever.
Jeżeli chodzi o brak taktu u ludzi, to ja ostatnio na imprezie rodzinnej zostałam dosłownie zbombardowana pytaniami, kiedy dzieci, że już czas itp. itd. Jako, że nie chciałam psuć atmosfery przy stole, plus to, że też jestem taką osobą, że nie chce nikogo urazić, nie skomentowałam tego, ale już na końcu języka miałam, że niedawno poroniłam i że może by ktoś się na następny raz zastanowił zanim zada takie pytanie.
Nie wiem serio z czego to wynika, ale nawet moja własna mama kompletnie 'zlała' ten temat, jak gdyby nic się nie stało. Przykre to jest. Chyba wg. niej to nie było jeszcze dziecko i nie ma co płakać Niedawno urodził się jej wnuk od mojej siostry i za każdym razem jak z nią rozmawiam to ona mi opowiada o nim, że to najlepszy wnuk, itp. Ani razu nie usłyszałam, że ja też bym urodziła niedługo, i że to też byłby jej wnuczek/wnuczka. Ani razu mi się też nie spytała jak ja się w ogóle czuję z tym wszystkim...
Zrób sobie herbatkę, zanurz się pod kocykiem i włącz jakiś film, żeby nie myśleć o tym. Na wywołanie okresu dobra jest gorąca kąpiel i lampka czerwonego wina. Może spróbujesz?
Ja mam 31 lat i walczę o pierwsze dziecko. Choć czasami mam ochotę rzucić to wszystko. Wczoraj miałam taki dzień. I stwierdziłam, że to już nie dla mnie. Żadne monitoringi, mierzenie temperatury. Ja tego nie chcę. Wczoraj miałam też taką myśl, że mam już dwójkę dzieci. Jedno w niebie 👼 i drugie, którego nigdy nie będę mieć 🖤03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Mocno Cię przytulam i bardzo mi przykro, że doświadczyłaś takiego traktowania ze strony rodziny 💔 nawet nie wiem co powiedzieć… Na to chyba nie ma żadnych kojących słów.
Zrób sobie herbatkę, zanurz się pod kocykiem i włącz jakiś film, żeby nie myśleć o tym. Na wywołanie okresu dobra jest gorąca kąpiel i lampka czerwonego wina. Może spróbujesz?
Ja mam 31 lat i walczę o pierwsze dziecko. Choć czasami mam ochotę rzucić to wszystko. Wczoraj miałam taki dzień. I stwierdziłam, że to już nie dla mnie. Żadne monitoringi, mierzenie temperatury. Ja tego nie chcę. Wczoraj miałam też taką myśl, że mam już dwójkę dzieci. Jedno w niebie 👼 i drugie, którego nigdy nie będę mieć 🖤
To prawda, że nie ma na to słów. Ale to, że można tutaj wyrzucić wszystkie swoje żale i emocje naprawdę pomaga ❤️
Ja nie mogę się z tym pogodzić, że my musimy przez to wszystko przechodzić, że tak bardzo chcemy mieć dzieci i nic. A niektórzy ot tak zachodzą w ciążę, nie starając się jakoś specjalnie. Dlaczego to jest takie niesprawiedliwe
Takie momenty załamania są normalne i możemy sobie na nie pozwolić. Ale wierzę, że masz w sobie jeszcze dużo siły do walki kochana!! ❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
01lilibeth01 wrote:Dziewczyny, a jest tu ktoś w wieku 35 plus i stara się o pierwsze dziecko? Ja zaczynam mieć obsesję, że już za późno dla mnie, zegar tyka mi nad głową
Lil, ja mam 34,5 i wcześniej wcale nie myślałam o dziecku, a ciąża wyszła, bo po prostu w końcu wszystko w życiu ogarnęłam to czas na potomka. I tak pyk po 3 mcach starań na luzie. Teraz, po wspaniałym choć za krotkim czasie kiedy byłam w ciąży i kiedy przemyślałam całe swoje życie, wciąż tęsknię to tego wyobrażenia. Jak by wyglądało, kiedy by się urodziło, że byłabym już na zwolnieniu. Są dni że nie mogę się skupić na pracy bo tak nie miało być. Moja rodzina też nie podnosi tematu, nawet moja rodzicielka, mimo że sama też miała taką sytuację. Dobrze że mam was!
Dziś u mnie tak jak u ciebie 30dc i biel testów aż razi. A na 🐵 też się nie czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 13:55
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa wrote:Lil, ja mam 34,5 i wcześniej wcale nie myślałam o dziecku, a ciąża wyszła, bo po prostu w końcu wszystko w życiu ogarnęłam to czas na potomka. I tak pyk po 3 mcach starań na luzie. Teraz, po wspaniałym choć za krotkim czasie kiedy byłam w ciąży i kiedy przemyślałam całe swoje życie, wciąż tęsknię to tego wyobrażenia. Jak by wyglądało, kiedy by się urodziło, że byłabym już na zwolnieniu. Są dni że nie mogę się skupić na pracy bo tak nie miało być. Moja rodzina też nie podnosi tematu, nawet moja rodzicielka, mimo że sama też miała taką sytuację. Dobrze że mam was!
Dziś u mnie tak jak u ciebie 30dc i biel testów aż razi. A na 🐵 też się nie czuje.
U mnie taka sama historia! Po ślubie chcieliśmy sobie dać jeszcze trochę czasu na nacieszenie się sobą, potem cyk pyk ciąża i miało być tak pięknie. Po raz kolejny życie mi pokazuje, że nic nie można planować. Żeby te cykle chociaż chciały być krótsze, bo i czas oczekiwania na kolejne starania byłby krótszy, a tak to ile trzeba czekać Ja od 2 tygodni czuję się jak na okres a on nie chce przyjść.
A jakie masz długie cykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 14:04
-
Potwierdzam, ze okres najlepsza lampka czerwonego wina j gorąca kąpiel. Wypróbowałam na sobie w zeszłym cyklu, zadziałało
Oj ja tez myślałam, ze weźmiemy ślub i 2-3 miesiące i będę w ciąży. Każdy lekarz mi powtarzał „odstawi pani tabletki i będzie ciąża, pewnie nawet bliźniacza”.
No, także ..
właśnie lyknelam ibuprom i nospe, bo ból z prawego jajnika rozlał się na całe podbrzusze, a jestem w pracy i ciężko mi się już funkcjonuje.
Dzisiaj będzie 3ci dzień ostrego starania, ale nie ukrywam, ze tak mnie wszystko boli, ze mam już dość.. -
01lilibeth01 wrote:U mnie 30dc, okresu brak, testy białe. Już mnie to zaczyna wkurzać, bo skoro się nie udało w tym miesiącu to już by ten okres mógł przyjść, bo PMS mnie wykończy Chyba jeszcze mi się te cykle po poronieniu nie uregulowały Do tego wszystkiego jeszcze mi się jakieś choróbsko przypałętało i leżę w łóżku najgorszym bólem gardła i głowy ever.
Nie wiem serio z czego to wynika, ale nawet moja własna mama kompletnie 'zlała' ten temat, jak gdyby nic się nie stało. Przykre to jest. Chyba wg. niej to nie było jeszcze dziecko i nie ma co płakać Niedawno urodził się jej wnuk od mojej siostry i za każdym razem jak z nią rozmawiam to ona mi opowiada o nim, że to najlepszy wnuk, itp. Ani razu nie usłyszałam, że ja też bym urodziła niedługo, i że to też byłby jej wnuczek/wnuczka. Ani razu mi się też nie spytała jak ja się w ogóle czuję z tym wszystkim...
Bardzo mi przykro kochana 😞 ludzie są niemożliwi, totalnie pozbawieni wyobraźni a niektórzy również empatii. Najbardziej boli gdy to dotyczy naszych najbliższych 😞 Ja też zawsze staram się zachować taktownie i z klasą,a potem to przeżywam przez dłuższy czas. Dobrze, że jest to forum. Przytulam mocno ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja odkąd się zaręczyliśmy wiedziałam że od razu po ślubie chcę być mamą, i tak się stało w sierpniu wyszłam za mąż w listopadzie już byłam w ciąży, potem o Jasia staraliśmy się rok a teraz za nic nie chce tą ciąża przyjść.
Noga mnie tak boli że nie mogę na nią stanąć pojechałabym na sor ale nie chce mi się siedzieć tam pół dnia, posmarowałam altacetem i leżę. Paweł się zreflektował i sprząta kibel, sam mi wyniósł leżak do ogrody i kazał się nie ruszaćDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja odkąd się zaręczyliśmy wiedziałam że od razu po ślubie chcę być mamą, i tak się stało w sierpniu wyszłam za mąż w listopadzie już byłam w ciąży, potem o Jasia staraliśmy się rok a teraz za nic nie chce tą ciąża przyjść.
Noga mnie tak boli że nie mogę na nią stanąć pojechałabym na sor ale nie chce mi się siedzieć tam pół dnia, posmarowałam altacetem i leżę. Paweł się zreflektował i sprząta kibel, sam mi wyniósł leżak do ogrody i kazał się nie ruszać
Jeśli jest coraz gorzej to powinnaś iść do lekarza, a najlepiej do ortopedy po skierowanie na prześwietlenie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Elza1234 wrote:Potwierdzam, ze okres najlepsza lampka czerwonego wina j gorąca kąpiel. Wypróbowałam na sobie w zeszłym cyklu, zadziałało
Oj ja tez myślałam, ze weźmiemy ślub i 2-3 miesiące i będę w ciąży. Każdy lekarz mi powtarzał „odstawi pani tabletki i będzie ciąża, pewnie nawet bliźniacza”.
No, także ..
właśnie lyknelam ibuprom i nospe, bo ból z prawego jajnika rozlał się na całe podbrzusze, a jestem w pracy i ciężko mi się już funkcjonuje.
Dzisiaj będzie 3ci dzień ostrego starania, ale nie ukrywam, ze tak mnie wszystko boli, ze mam już dość..03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
A co do nietaktu mnie najgorsze możliwe upokorzenie spotkało ze strony mojej mamy, jak wyszłam ze szpitala po łyżeczkowaniu psychicznie rozsypana ona zrobiła mi wykład że to moja wina bo zaszłam w ciążę pół roku po porodzie. Nigdy w życiu Paweł nie miał z nią takiej awantury jak wtedyDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas