Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Hej dziewczyny! Mogę zalpost?
Mam bliska koleżankę, w pazdzierniku urodziła. I od pazdziernika co miesiąc dostaje od niej zdjęcia dziecka, wiecie, typu mam już miesiąc, dwa, 3 miesiące itd.
Nie wiedziała że się od jakiegoś czasu bezskutecznie staramy a i mi to jakoś bardzo nie przeszkadzało na tamtym etapie. Dwa tygodnie po tym jak poroniłam, wysłała mi kolejne zdjęcia i napisała że może byśmy się spotkały bo chciałaby żebym w końcu poznała jej córeczkę. Ja wtedy byłam w bardzo złym miejscu psychicznie i powiedziałam jej wprost że właśnie poroniłam i nie czuje się na siłach na takie spotkanie. Myślałam że może wpadnie na to że te zdjęcia i opowieści jak to cudownie jest mieć dziecko nie za bardzo są na miejscu w mojej sytuacji, a właśnie dostałam kolejna porcję... Już mi się nawet nie chce wysilać na wykazywanie ekscytacji... Nie wiem, może przemawia przez mnie zazdrość, może przesadzam, ja na prawdę życzę każdemu dobrze, ale to mnie tak dobija że musiałam to z siebie wyrzucic😕
Z plusów na dziś - mam już wszystkie wyniki zespołu antyfosfolipidowy i są negatywne 👍
Izzy, chyba nikt Cię tak dobrze nie zrozumie jak my. I mam identycznie, boję się komuś sprawić przykrość, a sama przez to dostaję po dupie 🫣 Może napisz jej coś w stylu "Kochana, bardzo się cieszę Waszym szczęściem, ale jest mi aktualnie bardzo ciężko po poronieniu i potrzebuję przerwy od zdjęć niemowlaków, bo nie działa to na mnie dobrze. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz. Jak będę gotowa znowu rozmawiać o tych tematach, na pewno dam Ci znać". Myślę że takie słowa są w porządku - wyrażasz jasno swoje zdanie i nie krzywdzisz nikogo. Chyba każdy mądry człowiek by zrozumiał aluzję w takiej wiadomości 😉 Myślę, że większość ludzi nie chce źle, oni nie rozumieją naszej sytuacji. No ale sory, jakby moja koleżanka poroniła to bym przemyślała dwa razy co robię.
Dobrze, że wyniki negatywne. 🤍
A co do seriali to polecam mega sprzątaczkę na netflixie, oglądałam dwa razy, jest właśnie o wielkiej matczynej miłości 😊 Pierwsze co mi przyszło do głowy, a oglądałam dawno. A film - nigdy więcej. Podobny temat 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 18:52
izzy91 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Dziękuję bardzo, że pamiętałaś ❤️ Takie wytłumaczenie to ja rozumiem! Myślę, że będzie to kolejne badanie do odhaczenia, jeśli przez dłuższy czas nie będzie się udawać. Ja mam ogólnie obniżone limfocyty, nawet po accofilu miałam dziwnie niskie, gdzie powinny poszybować w gore. Ale nie wiem, czy jedno z drugim ma jakikolwiek związek. A Ty to już badałaś?
Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
izzy91 wrote:A tak z innej beczki - macie jakiś film do polecenia? Netflix, HBO, Disney? Mąż dziś wychodzi z kolegami więc mam wieczór dla siebie 😁film nie musi być bardzo ambitny, coś żeby weszło do winka 😆03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Nie, odstraszyła mnie cena. 1300 zł. Woleliśmy zrobić najpierw badanie nasienia, które nie kosztowało wiele mniej, bo 1100 😂 myślę, że po wakacjach zrobimy te badania
esuu, nie dość że bezdzietne, to i biedne będziemy 🫣😂Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:esuu, nie dość że bezdzietne, to i biedne będziemy 🫣😂
Średnio 900 zł na miesiąc, także nawet 800+ by mi nie starczyło 😅 -
Elza1234 wrote:Ja zapisuje wszystko, ile na co wydajemy, na niepłodność tez. 22 miesiące - 20 tys na leki, badania i wizyty.
Średnio 900 zł na miesiąc, także nawet 800+ by mi nie starczyło 😅
😳😳😳 Boże jakie to są kwoty! I od naszego państwa zero pomocy…03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Elza1234 wrote:Ja zapisuje wszystko, ile na co wydajemy, na niepłodność tez. 22 miesiące - 20 tys na leki, badania i wizyty.
Średnio 900 zł na miesiąc, także nawet 800+ by mi nie starczyło 😅
Na 18stke wszystkie faktury w prezencie 😂😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Izzy, powinnaś wprost napisać kolezance, ze wysyłając te zdjecia rani Cię. Myślę, ze jak jej to napiszesz to na pewno to zrozumie i nie obrazi się.
Ja nie wysyłam innym zdjęć swojej córki ani tematy, które poruszam podczas rozmów jej nie dotyczą. Wiem, ze nie każdy ma ochotę słuchać opowieści o cudzym bombelku i tak samo oglądać jego zdjęć. Jeśli ktoś zapyta, to już coś innego. Dlatego dziwię sie, ze inni zachowują sie inaczej. Rozumiem, ze każdy chciałby chwalić sie swoim dzieckiem, bo dla niego jest najwspanialsze, ale nic na siłę.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
alauda wrote:Izzy, powinnaś wprost napisać kolezance, ze wysyłając te zdjecia rani Cię. Myślę, ze jak jej to napiszesz to na pewno to zrozumie i nie obrazi się.
Ja nie wysyłam innym zdjęć swojej córki ani tematy, które poruszam podczas rozmów jej nie dotyczą. Wiem, ze nie każdy ma ochotę słuchać opowieści o cudzym bombelku i tak samo oglądać jego zdjęć. Jeśli ktoś zapyta, to już coś innego. Dlatego dziwię sie, ze inni zachowują sie inaczej. Rozumiem, ze każdy chciałby chwalić sie swoim dzieckiem, bo dla niego jest najwspanialsze, ale nic na siłę.
I mega doceniam matki których głównym tematem nie są tylko ich dzieci. Na szczęście głównie takie mam w swoim otoczeniu 🙂 Sama mam nadzieję że właśnie taką będę. Jeśli się doczekam 😆 -
Butterfly23 wrote:Izzy to jest Twoja dobra koleżanka? Czy tylko zwykła znajoma, która wysyła Ci zdjęcia swojego dziecka?
Posłuchałam waszych rad, przełamałam się i w skrócie napisałam jej że cieszę się że u nich wszystko się super układa ale że nie pozbierałam się jeszcze po poronieniu i zdjęcia małych dzieci sprawiają mi trochę przykrości. Widzę że przeczytała ale nie odpisała. Mam nadzieję że zrozumie.Lia., Dzastazmiasta12 lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dobra koleżanka. Choć ostatnio kontakty się trochę rozluźniły.
Posłuchałam waszych rad, przełamałam się i w skrócie napisałam jej że cieszę się że u nich wszystko się super układa ale że nie pozbierałam się jeszcze po poronieniu i zdjęcia małych dzieci sprawiają mi trochę przykrości. Widzę że przeczytała ale nie odpisała. Mam nadzieję że zrozumie.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:A pytała się Ciebie jak się czujesz, co u Ciebie słychać? Cokolwiek jak się dowiedziała co Cię spotkało?
-
Aaaa! Właśnie złapałam pik na owulaku a chłop na mieście 😅 ale jak ❤️ było w wczoraj wieczorem to chyba jak jutro poprawimy to powinno być ok?
Echo, Lia., S.Roszpunka, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Aaaa! Właśnie złapałam pik na owulaku a chłop na mieście 😅 ale jak ❤️ było w wczoraj wieczorem to chyba jak jutro poprawimy to powinno być ok?
Taaak! Trzymam kciuki2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dzień dobry w lipcu! U nas jest zimno i ulewa na całego, więc pogoda taka mało wakacyjna 😅
Rozkmina na dziś: gdzie trzeba jechać żeby zajść w ciążę? Tyyyyyle już par wyjechało na wakacje i zaszło w ciążę, że może warto zrobić listę płodnych kierunków 😆
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Dzień dobry w lipcu! U nas jest zimno i ulewa na całego, więc pogoda taka mało wakacyjna 😅
Rozkmina na dziś: gdzie trzeba jechać żeby zajść w ciążę? Tyyyyyle już par wyjechało na wakacje i zaszło w ciążę, że może warto zrobić listę płodnych kierunków 😆
Jak mi któraś z Was powie, gdzie można to ja wypróbuje! 😅😂