Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Izzy o jak milo,piekne kwiaty😊
Wiecie co mnie wkurza i was napewno tez, ze teraz kiedy jest taki problem u wielu par z zajściem w ciąże/utrzymaniem ciąży to wszystko musimy robić z własnej kieszeni. Przecież to są ogromne kwoty a wielu par po prostu na to nie stać. Są miasta które dofinansowują do in vitro, ale to nie takie proste. Dobrze ze nasz rząd ma kase na inne bzdury, ile milionów poszło na laptopy dla czwartoklasistow, na błąd kaczki z wypłata kolejnej emerytury itd. Szkoda gadać
Ja się nie kwalifikuje do żadnego dofinansowania, bo moje AMH jest za niskie. Lekarze zarówno w NFZ jak i w Luxmedzie traktują mnie jak tredowata i odmawiają mi wykonania podstawowych badań. Teraz dodatkowo muszę wykonać histeroskopie z biopsją (NK+CD138), ale na NFZ nie tylko są bardzo długie terminy, ale do tego w większości placówek odmawiają wykonania biopsji... obdzwoniłam więc wszystkie kliniki prywatne i najtaniej znalazłam za 3,5k... Ja nie jestem "wkurzona". Nie mam też siły śledzić co się dzieje w naszym kraju, bo mierze się ze zbyt poważnymi problemami i po prostu nie udźwignę już nic więcej. Czuję się zupełnie bezsilna wobec tego wszystkiego, nie mam siły walczyć z systemem i myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jeśli przestanę jeść. Przynajmniej schudne...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja jak robiłam histeroskopię, to dzwoniłam w 1dc i umawiałam się i miałam zrobioną w tym samym cyklu.
Moja znajoma kilka miesięcy temu miała jakiś zabieg ginekologiczny i to też się odbyło w tym samym cyklu albo w następnym od zarejestrowania się. Jestem szczerze zdziwiona tymi terminami. -
Butterfly23 wrote:Ja jak robiłam histeroskopię, to dzwoniłam w 1dc i umawiałam się i miałam zrobioną w tym samym cyklu.
Moja znajoma kilka miesięcy temu miała jakiś zabieg ginekologiczny i to też się odbyło w tym samym cyklu albo w następnym od zarejestrowania się. Jestem szczerze zdziwiona tymi terminami.
A robili biopsję z NK i CD138?
Nie poddaje się jeszcze, będę próbować dalej i dodatkowo dzwonić do mniejszych miejscowości. Tylko problemem jest ta biopsjaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 21:47
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:A robili biopsję z NK i CD138?
Nie poddaje się jeszcze, będę jeszcze dzwonić do mniejszych miejscowości. Tylko problemem jest ta biopsja
Edit: w gyncentrum patrzyłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 21:54
-
Butterfly23 wrote:Nie, bez biopsji. Ale z tego co się tu zorientowałam, to biopsji nie wiem czy nie robią, czy nie chcą robić na NFZ. Ktoś gdzieś pisał, że histeroskopia na NFZ a wycinki pobrali prywatnie koszt ok 700 zł, ale nie wiem czy za jeden, czy za dwa.
No właśnie, to zależy od miejsca/regionu/lekarza. Juz się zorientowalam, że jest bardzo dużo zmiennych. Mogę zapłacić za biopsję, tylko muszę trafić na kogoś komu się chce to zrobić. Szukam dalej.
PS. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki od osób z okolic Krakowa2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Musisz mieć koniecznie histeroskopię czy sama biopsja wystarczy?
Powinnam zrobić jedno i drugie, ale jak mi się nie uda na NFZ zrobić histeroskopii, to pewnie prywatnie zrobię samą biopsję2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Echo jak wpiszesz w google biopsja endometrium znany lekarz Kraków, wyskoczą Ci lekarze, którzy biopsje wykonują. Kwoty od 300 zł. Plus do tego pewnie trzeba doliczyć za wycinki, ale to na pewno wyjdzie dużo mniej niż 3500 zł.
Zrobiłam tak i obdzwoniłam kilka klinik w Krakowie. Wycinki to koszt ok 200zl za jeden, ale to histeroskopia jest bardzo droga (od 1550zl do 5000zl). Można nie brać znieczulenia ogólnego,to wtedy jest taniej o kilka stówek.
Pytałas o Gyncentrum. Oni to robią tylko w znieczuleniu ogólnym i całość kosztuje 3,5k. W Artvimed taniej, bo 2700 ale wymagają dodatkowych badań, więc ostatecznie wcale nie wychodzi korzystniej. W Parens 4k, w Superior prawie 5k, KrakOvi ok 4k. Dlatego szukam na NFZ, bo sama biopsja nie będzie aż tak droga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 22:32
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:O Cię Panie 🙈
A dowiadywałaś się już jakie są terminy w szpitalu na NFZ?
Szkoda gadać kochana, naprawdę 😔
Jak usłyszałam dwa razy,że w ciągu pół roku nie mam co liczyć (i to znaczące prychnięcie w słuchawce...), to zaczęłam dzwonić po prywatnych klinikach. Fakt, nie dodzwoniłam się do wszystkich, więc będę jeszcze próbować. No i są też szpitale poza Krakowem i tam też będę próbować. Największy problem robią z biopsją. Jak już ktoś się zgadza, to tylko na CD138. Nawet nie wszystkie kliniki prywatne robia NK, więc czego się spodziewać po NFZ...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo to faktycznie problem 😔 wiem ze w tej barska clinic w nowym saczu tez robią ale wszystko prywatnie i gdzieś coś mi mignęło ze wycinki są wysyłane do krosna ze tam jakieś labolatorium 🤷♀️ a może popytaj na Podkarpaciu, profamilia Rzeszów 🤔 tak żebyś mogła bez problemu się dostać
-
JaMiNi wrote:Echo to faktycznie problem 😔 wiem ze w tej barska clinic w nowym saczu tez robią ale wszystko prywatnie i gdzieś coś mi mignęło ze wycinki są wysyłane do krosna ze tam jakieś labolatorium 🤷♀️ a może popytaj na Podkarpaciu, profamilia Rzeszów 🤔 tak żebyś mogła bez problemu się dostać
Dziękuję, będę tam dzwonić 😘
Zastanawiam się czy wszyscy wysyłają do Krosna... Coś w tym musi być, bo nawet dr S mówił mi o tym laboratorium2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo ja będę robić na barskiej drożność z biopsją, kazali mi dzwonić w 1 DC i ustalają termin w tym samym cyklu ale nie zapytałam jaki to koszt, tylko że ja mam samo CD 138, nie mam pojęcia jak z nk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 22:40
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Echo ja będę robić na barskiej drożność z biopsją, kazali mi dzwonić w 1 DC i ustalają termin w tym samym cyklu ale nie zapytałam jaki to koszt, tylko że ja mam samo CD 138, nie mam pojęcia jak z nk
Barska Clinic w Nowym Sączu?
Dziękuję, będę dzwonić 😘2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Moja dr też mówi o tym laboratorium i tam chce wysyłać moje wymazy na muchy.
O, to muszą mieć świetne laboratorium w takim razie. Dobrze wiedzieć, zacznę o to dopytywać2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Barska Clinic w Nowym Sączu?
Dziękuję, będę dzwonić 😘Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo wrote:No właśnie, to zależy od miejsca/regionu/lekarza. Juz się zorientowalam, że jest bardzo dużo zmiennych. Mogę zapłacić za biopsję, tylko muszę trafić na kogoś komu się chce to zrobić. Szukam dalej.
PS. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki od osób z okolic Krakowa
Hej Echo, ja niestety nie mam pojęcia o tych sprawach. Szukałaś tutaj na watkach może ?
Postaram się coś na necie pogrzebać w wolnych chwilach.
Myślę, że doktor S też mi każe zrobić histeroskopie bo pewnie kryterium są 2 straty?
Na pewno będę dzwonić w ktorys wtorek żeby się załapać na wcześniejszy termin żeby chociaż z nim pogadać o mojej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 08:35
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Cześć dziewczynki ❤️
Zgadzam się z Wami, to jest chore co się dzieje w tym kraju. Politycy siedzą jak za jakąś kurtyną i się zastanawiają, dlaczego z roku na rok rodzi się mniej dzieci (ciekawe, naprawdę...). Zachęcają do powiększania rodzin różnymi programami wsparcia, ale nie chcą się nawet zastanowić nad problemem, który leży u podłoża.
Gdy przychodzę do kliniki w DE to jest po prostu wypełniona pacjentami. Czasem nie ma gdzie usiąść. To chyba pokazuje skalę problemu. Co mi z 500+ czy nowego laptopa dla dziecka, gdy nie mogę zajść w ciążę? To nie powinno tak wyglądać..
Echo, ja płaciłam prawie 5 tys. za histero z biopsją i to bez komórek NK 😔 Te ceny są kosmiczne.. Ale patrz, znalazłam taką stronkę, zerknij tutaj: https://www.kliniki.pl/ceny/histeroskopia-operacyjna/
Masz porównanie cen histero w całej Polsce. I potwierdzam, że coś musi być z tym laboratorium w Krośnie, moja doktor też uznawała tylko to miejsce i tam był badany mój Dzidziuś. Skoro Sydor też poleca, to albo mają współpracę, albo naprawdę są dobrzy.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB