X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Motylku, u mnie też słonecznie. Mi się bardzo dziś nic nie chce.

Izzy, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Daj znać co odpisze gin 😘🫂 Bedzie dobrze.

Do mnie dziś napisała koleżanka z pracy, która jest na macierzyńskim. Że jest w 2 ciąży. Ucieszyłam się a teraz płaczę bo znowu ja też bym tak chciała. No i teraz się czuje podle bo zazdroszczę 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 09:48

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Ehh mam nadzieję bo generalnie nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem. Niestety pamiętam że koleżanka z pracy to miała i ciśnienie jej skakało, wylądowała na patologii ciąży, dziecko mało rosło, ostatecznie musieli rozwiązać ciążę przez CC 😕

Mi w pierwszej ciąży również wyszło wysokie ryzyko problemów z łożyskiem na późniejszym etapie ciąży. Mialam zalecony Acard 150. Z tym że Acard zaczęłam już brać od pierwszej pozytywnej bety ze względu na nadcisnienie tętnicze.
    Nie przejmuj się na zapas - ja majac wysokie ryzyko i wrodzone nadciśnienie, nie mialam praktycznie w ogole problemów z wysokim ciśnieniem w ciąży. Musisz regularnie je sobie mierzyć (3-4 razy dziennie), więc w razie czego jesteś w stanie szybko wyłapać jakieś nieprawidłowości.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Mi w pierwszej ciąży również wyszło wysokie ryzyko problemów z łożyskiem na późniejszym etapie ciąży. Mialam zalecony Acard 150. Z tym że Acard zaczęłam już brać od pierwszej pozytywnej bety ze względu na nadcisnienie tętnicze.
    Nie przejmuj się na zapas - ja majac wysokie ryzyko i wrodzone nadciśnienie, nie mialam praktycznie w ogole problemów z wysokim ciśnieniem w ciąży. Musisz regularnie je sobie mierzyć (3-4 razy dziennie), więc w razie czego jesteś w stanie szybko wyłapać jakieś nieprawidłowości.
    Dziękuję kochana, trochę mnie pocieszylas. Juz wczesniej gin kazał mi mierzyć ciśnienie w domu ale powiem szczerze że zrobiłam to że 3 razy, teraz raczej będę miała większą motywację.

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trochę ostatnio Was zaniedbuję ... czytam regularnie ale nie mam sił, żeby coś napisać.

Przechodzę dodatkowy PMS przed owulacją, chyba wynika to z przemęczenia. Nie mam na nic ochoty, najchętniej to bym przeleżała w łożku kilka dni.
    Jestem nawet zniechęcona jeśli chodzi o starania o dziecko. Nie mam siły się na to nakręcać, skoro gdzieś tam wiem, że szanse są marne.

Syska, przykro mi, że tak się czujesz. Cięzko miec obojętne nastawienie słysząc takie wiadomości, zwłaszcza jak tak bardzo pragnie się dziecka a nie wiadomo dlaczego los odbiera Ci to szczęscie. Wierzę, że znajdziecie szybko powód tych niepowodzeń i wkrótce sama będziesz się cieszyć zdrową ciążą❤️

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Dziękuję kochana, trochę mnie pocieszylas. Juz wczesniej gin kazał mi mierzyć ciśnienie w domu ale powiem szczerze że zrobiłam to że 3 razy, teraz raczej będę miała większą motywację.

Musisz wprowadzić to w nawyk. Ja mimo, że mam nadciśnienie rzadko je mierzę, a powinnam, bo wtedy wiem, czy czasami nie muszę mieć zmienionej dawki leków.
    Ale w ciąży naprawdę mierzyłam je regularnie - miałam zeszycik gdzie zapisywałam pomiary. Tylko, że ja tez musiałam prowadzić taki zeszycik dla hipertensjologa, poniewaz co miesiac musiałam stawiać się na wizyty w Poradni Nadciśnienia.
    Pomyśl, że jest to ważne dla Ciebie i dzidzi - stan przedrzucawkowy jest bardzo niebezpieczny, wiec sama mysl o tym powinna mobilizowac :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, miałam to samo z Jasiem, mierz sobie ciśnienie kilka razy na tydzień i ja miałam zalecony acard 150. To na prawdę nic strasznego.

Dziewczyny znowu mam infekcję... już sama nie wiem co robić tej drożności chyba nigdy nie zrobię. Nawet nie idę na wymaz bo wyjdzie to sama. Kupiłam sobie w aptece ginoxin jak nie pomoże to będę musiała znów iść po antybiotyk

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Izzy, miałam to samo z Jasiem, mierz sobie ciśnienie kilka razy na tydzień i ja miałam zalecony acard 150. To na prawdę nic strasznego.

Dziewczyny znowu mam infekcję... już sama nie wiem co robić tej drożności chyba nigdy nie zrobię. Nawet nie idę na wymaz bo wyjdzie to sama. Kupiłam sobie w aptece ginoxin jak nie pomoże to będę musiała znów iść po antybiotyk

Musisz miec mocno osłabiony organizm skoro co chwila coś łapiesz. Bierzesz jakies probiotyki?

A miałas robić drożnosc w tym cyklu?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle w tym cyklu łykałam Miovelię Nac. W sumie nie mam problemów z owulacją (nie licząc tych pierwszych cykli po poronieniu), ale "zaeksperymentowałam". Już od wczoraj mega czuję jajniki. Az mnie to zmyliło i zaczęłam się zastanawiać czy to czasami już nie owulacja. Was tez bardziej bolą jajniki po braniu Miovelii?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Hej Dziewczyny, trochę ostatnio Was zaniedbuję ... czytam regularnie ale nie mam sił, żeby coś napisać.

Przechodzę dodatkowy PMS przed owulacją, chyba wynika to z przemęczenia. Nie mam na nic ochoty, najchętniej to bym przeleżała w łożku kilka dni.
    Jestem nawet zniechęcona jeśli chodzi o starania o dziecko. Nie mam siły się na to nakręcać, skoro gdzieś tam wiem, że szanse są marne.

Syska, przykro mi, że tak się czujesz. Cięzko miec obojętne nastawienie słysząc takie wiadomości, zwłaszcza jak tak bardzo pragnie się dziecka a nie wiadomo dlaczego los odbiera Ci to szczęscie. Wierzę, że znajdziecie szybko powód tych niepowodzeń i wkrótce sama będziesz się cieszyć zdrową ciążą❤️

Kurcze przewalone z tym złym samopoczuciem przed owulacja :/ współczuję i przytulam 🫂

Tak, mam dokładnie tak jak piszesz. Nie da się o tym nie myśleć. Dziękuję za wsparcie 😘

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89, kurcze co te infekcje się tak dowalają ;( 😢 Może rzeczywiście bierz jakiś probiotyk?

Przed chwilą dostałam wynik na posiew mykologiczny-ujemny. Czekam na resztę

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Musisz miec mocno osłabiony organizm skoro co chwila coś łapiesz. Bierzesz jakies probiotyki?

A miałas robić drożnosc w tym cyklu?
    Właśnie kupiłam sobie trivag doustny żeby w razie coś móc iść na wymaz nie czekać 7 dni, drożność chcę ogarnąć w następnym ale do tego muszę być wyleczona

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Gradiola Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    W punkt. I chciałabym dodać, że na świecie są na pewno tysiące kobiet, które mają drastycznie niskie AMH lub inne problemy i nigdy w życiu się o tym nie dowiedzą. A mają dzieci. Świadomość nie zawsze jest naszym sprzymierzeńcem.
    Lia w punkt.
    Im więcej wiesz tym więcej się stresujesz.
    Oj znam to dobrze 🙈

Lia. lubi tę wiadomość

2020 -córka 3 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Właśnie kupiłam sobie trivag doustny żeby w razie coś móc iść na wymaz nie czekać 7 dni, drożność chcę ogarnąć w następnym ale do tego muszę być wyleczona

To bierz ten probiotyk. Ja pamietam, ze moja ginekolog mi zalecila. Nie mialam zadnej odczuwalnej infekcji, ale biocenoza przed droznoscia wyszla mi taka "na granicy". Cos tam bylo, ale wynik jeszcze pozwalał na przeprowadzenie badania.
    Probiotyk raczej nie zaszkodzi a na pewno coś pomoże.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ciiiicho tu ostatnio 😊 Cieszę się, że dziś się troszkę rozkręciło, ale coś smutno tu 😔

Bezimienna – mam nadzieję, że szybko dojdziecie z mężem do porozumienia. Może te starania tak właśnie na Was działają? To głupie, ale one naprawdę generują mnóstwo dodatkowego stresu i często zamiast zbliżać, oddalają 😕

Syska, och wyobrażam sobie jak musiała namieszać Ci w głowie ta wiadomość od koleżanki. Niech Ci nie będzie głupio, że zazdrościsz – to jest całkowicie normalne uczucie. Przecież krzywdy jej tym nie robisz. Takie informacje trzeba po prostu przepracować w głowie.

Jednorożec – może spróbuj aplikować sobie regularnie (kilka razy w tygodniu) globulki z kwasem mlekowym. Żeby odbudować florę bakteryjną po tych wszystkich infekcjach i antybiotykach. Uważaj przy podcieraniu – zawsze od przodu do tyłu, najlepiej mieć też osobny ręcznik do tych miejsc i zmieniać go często. Poza tym ostatnio przeczytałam ciekawą rzecz – cienkie, obcisłe majtki jak stringi znacznie zwiększają ryzyko infekcji. Najgorzej jak są ze sztucznego materiału i do tego kolorowe. Najlepiej nosić białą bieliznę, bo ma w sobie minimalne ilości barwników. Może takie drobne rzeczy pomogą Ci zwalczyć nawracające infekcje ❤️

Ja miałam dziś jechać na kilkudniowy wyjazd służbowy, ale aktywiści przykleili się do jezdni i zablokowali wszystkie ulice w centrum 🙃 Stałam w korku ponad godzinę i spózniłam się na pociąg. Ale mąż się ucieszył, że zostaję 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 13:55

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Hej dziewczyny! Ciiiicho tu ostatnio 😊 Cieszę się, że dziś się troszkę rozkręciło, ale coś smutno tu 😔

Bezimienna – mam nadzieję, że szybko dojdziecie z mężem do porozumienia. Może te starania tak właśnie na Was działają? To głupie, ale one naprawdę generują mnóstwo dodatkowego stresu i często zamiast zbliżać, oddalają 😕

Syska, och wyobrażam sobie jak musiała namieszać Ci w głowie ta wiadomość od koleżanki. Niech Ci nie będzie głupio, że zazdrościsz – to jest całkowicie normalne uczucie. Przecież krzywdy jej tym nie robisz. Takie informacje trzeba po prostu przepracować w głowie.

Jednorożec – może spróbuj aplikować sobie regularnie (kilka razy w tygodniu) globulki z kwasem mlekowym. Żeby odbudować florę bakteryjną po tych wszystkich infekcjach i antybiotykach. Uważaj przy podcieraniu – zawsze od przodu do tyłu, najlepiej mieć też osobny ręcznik do tych miejsc i zmieniać go często. Poza tym ostatnio przeczytałam ciekawą rzecz – cienkie, obcisłe majtki jak stringi znacznie zwiększają ryzyko infekcji. Najgorzej jak są ze sztucznego materiału i do tego kolorowe. Najlepiej nosić białą bieliznę, bo ma w sobie minimalne ilości barwników. Może takie drobne rzeczy pomogą Ci zwalczyć nawracające infekcje ❤️

Ja miałam dziś jechać na kilkudniowy wyjazd służbowy, ale aktywiści przykleili się do jezdni i zablokowali wszystkie ulice w centrum 🙃 Stałam w korku ponad godzinę i spózniłam się na pociąg. Ale mąż się ucieszył, że zostaję 😅

Hej Lia, jaki mąż kochany że się tak cieszy. Słodkie to jest ❤
    Napisala mi ze ta 2 ciaza to tak z zaskoczenia. Nie mogę z takich tekstów. Ona wie że poronilam w lutym. Takie teksty są dla mnie ciężkie.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia, a czego dotyczył protest? Jak widać, nie tylko u nas takie rzeczy się dzieją :D

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska no to trochę nie wykazała się wyczuciem ta koleżanka, ale ja tak sobie myślę, że jak ktoś nie zna całej historii, to myśli tak, że poroniłaś w lutym, mamy wrzesień to na pewno już doszłaś do siebie. Ludziom brakuje taktu, zrozumienia, są dużymi egoistami. Ja zazdroszczę wszystkim co w ciąży. Czy znam, czy nie znam. Każda ciąża sprawia mi przykrość. I nie mam do siebie o to pretensji.

Lia tak, to prawda ostatnio za dużo smutków. Sierpień nas napoił nadzieją, a później troszkę z nas zadrwił…
    Ale widzę, że chyba miesięczne wątki też powoli umierają. Dwa tygodnie do końca września a tam nawet nie ma 50 stron zapisanych. Brakuje nam po prostu już siły i cierpliwości. A zaraz jeszcze się pogoda zepsuje, wkradnie się obniżony nastrój. A to też nie sprzyja.
    Alauda piszesz, że masz pms przedowulacyjny. Ja tego też doświadczyłam w tym cyklu. Aż byłam w szoku, bo do owulacji to ja się nad ziemią unoszę. A ostatnie kilka dni to masakra jakaś…
    Dziewczyny, jesteście jesieniary? 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 14:27

• alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23, czyli wynalazłysmy nowy termin medyczny "pms przedowulacyjny" :D Jakby ten zwykly nie wystarczyl a tak dochodzą kolejne dni egzystowania ze zrytym garem (ja tak właśnie się czuję...).

P.S. Mnie wczoraj tak zlapało, jak mąż powiedział, że źle robię pranie bo do czarnych ciuchów dodaje inne ciemne kolory a tak juz się nie powinno robić. Zaczęłam później ryczeć bez powodu aż biedny nie wiedział o co chodzi. I tak cały czas mnie trzyma. Mam ochotę rozpłakać się nie wiadomo czemu....

Również zauważyłam, że miesięczne wątki już nie są takie same. Dziewczyny albo zostały na miesięcznych wątkach albo przeniosły się na ten dinusiowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 14:57

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesieniary, w sensie podatne na jesienną depresję czy lubiące tą porę roku? :)

Ja nigdy nie zwróciłam uwagi czy mój nastrój zmienia się w zależności od pory roku. Jesień mi nie przeszkadza... no chyba jedynie w tym, że trzeba zakładać dodatkową warstwę ubrań. Nie ma jak to na szybko zalożyć T-shirt, spodenki i trampki :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Syska no to trochę nie wykazała się wyczuciem ta koleżanka, ale ja tak sobie myślę, że jak ktoś nie zna całej historii, to myśli tak, że poroniłaś w lutym, mamy wrzesień to na pewno już doszłaś do siebie. Ludziom brakuje taktu, zrozumienia, są dużymi egoistami. Ja zazdroszczę wszystkim co w ciąży. Czy znam, czy nie znam. Każda ciąża sprawia mi przykrość. I nie mam do siebie o to pretensji.

Lia tak, to prawda ostatnio za dużo smutków. Sierpień nas napoił nadzieją, a później troszkę z nas zadrwił…
    Ale widzę, że chyba miesięczne wątki też powoli umierają. Dwa tygodnie do końca września a tam nawet nie ma 50 stron zapisanych. Brakuje nam po prostu już siły i cierpliwości. A zaraz jeszcze się pogoda zepsuje, wkradnie się obniżony nastrój. A to też nie sprzyja.
    Alauda piszesz, że masz pms przedowulacyjny. Ja tego też doświadczyłam w tym cyklu. Aż byłam w szoku, bo do owulacji to ja się nad ziemią unoszę. A ostatnie kilka dni to masakra jakaś…
    Dziewczyny, jesteście jesieniary? 😂

Widać, że ona jest bardzo szczęśliwa i z tego co ja znam to na pewno nie zrobiła tego specjalnie. Bo ona po prostu tego nie rozumie, nie wie jak to jest. Ile łez, badan itd. No ale nie ukrywam, że ciążą z zaskoczenia brzmi dla mnie śmiesznie/nierealnie i dziwnie.
    Chyba masz rację juz przestanę mieć do siebie pretensje o to.

Ja nie za bardzo jestem jesienara, pogoda jesienna mnie zawsze wpędza w czarne myśli. Jedyny plus że można sobie oglądać seriale pod kocykiem.
    A Ty ?

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178

Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ