Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Echo tak jak napisałaś będzie dobrze. Przechodzisz trudny czas w życiu, ale nie chcesz o tym rozmawiać.
Izzy doskonale Cię rozumiem, że udzielasz się mniej. I szczerze, nawet bym Ci to zaleciła. Nie dlatego, że Ty jesteś w ciąży, a my nie. Tylko dlatego, że przenosimy wiadomości z forum do prywatnego życia. A tutaj niestety jak narazie same czarne scenariusze 🥺 ja jestem przesiąknięta smutkiem z forum. I jak jakoś daje sobie radę z kolejnym nieudanym cyklem, tak teraz jestem udupiona. Leżę i wyje w poduszkę. Jest mi cholernie przykro, że kolejnej z nas się nie udało. I to się wiąże z tym, że nie widzę dla siebie nadziei. Ja, ta, która zawsze was stawia do pionu, obdarza dobrym i ciepłym słowem, nie mam sił kompletnie na nic. Nie mam sił pisać wam, że każda z nas będzie jeszcze w ciąży i będzie super mamą, bo na tę chwilę po prostu w to nie wierzę. Za dużo tego.
Wylogowuje się dziewczyny na jakiś czas. Pewnie długo bez was nie wytrzymam, ale potrzebuję chociaż kilku dni na złapanie oddechu i dystansu. Trzymajcie się ❤️
Butterfly, moja ukochana ❤️ Doskonale Cię rozumiem, bo czuję się dokładnie tak samo jak Ty. Wyloguj się,daj sobie czas, a w razie czego wiesz jak nas znaleźć. Będziemy na Ciebie czekać 😘❤️
Całym sercem jestem z Tobą ❤️❤️❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Magdanka wrote:Dzwoniłam do laboratorium Genesis i tam będę wysyłać materiał.
Boję się jutra bo ostatnio mnie przeokrutnie bolało po arthroteku, aż zemdlałam. Ale nie chce tego przedłużać i chodzić niewiadomo ile z martwym zarodkiem, to dla mnie jest gorsze niż ten ból. Nie dałabym rady psychicznie. I już wiem że w tym roku na pewno nie będę starać się o dziecko. Mam już kompletnie dość tych przygotowań a później kończy się tak samo ☹️
Kochana, dawaj znać co u Ciebie i jak się czujesz 💔 będziemy czekać na info i trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku 😘 trzymaj się!2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Ja tak mówię. Ze przechodzę trudny czas, mierze się z problemami o których nie chce rozmawiać i nie mam przestrzeni na spotkania/rozmowy.
W 99% mam święty spokój
Dziękuję 😘
Niestety to jest twardy przeciwnik i mimo wszystko jest lawina pretensji,że się nie spotykamy i nie chce jechać na wspólne wakacje 🙄2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo, wystarczy jak powiesz, że przechodzisz gorsze chwile i potrzebujesz trochę czasu dla siebie. I że nie chcesz o tym mówić. Jak ktoś jest mądry to zrozumie.
Butterfly, rozumiemy. Ostatnio jest większy przestój na forach, ponoć nie tylko u nas, więc o czymś to świadczy. Zrób coś miłego dla siebie, Waszego związku, zaczerpnij trochę powietrza. Ale ja się ucieszę, jak mimo wszystko nawet jutro napiszesz 😀❤️
Ehh, rozwalają mnie brzuszkowe zdjęcia na mediach społecznościowych. Teraz chyba zazdroszczę jeszcze bardziej, bo duże brzuszki lub świeżo urodzone maluchy = ciąże podobne czasowo do mojej. I jak myślę sobie o tym, że moglibyśmy być to my, to po prostu dosiada mnie smutek. Zanim się obejrzymy to zacznie się wysyp świątecznych sesji.
Chciałabym już wyjść z tej okropnej, czarnej dziury starań 😣 Aż mi się ta piosenka przypomina: "Can we skip to the good part?"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 15:38
Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Echo, wystarczy jak powiesz, że przechodzisz gorsze chwile i potrzebujesz trochę czasu dla siebie. I że nie chcesz o tym mówić. Jak ktoś jest mądry to zrozumie.
Butterfly, rozumiemy. Ostatnio jest większy przestój na forach, ponoć nie tylko u nas, więc o czymś to świadczy. Zrób coś miłego dla siebie, Waszego związku, zaczerpnij trochę powietrza. Ale ja się ucieszę, jak mimo wszystko nawet jutro napiszesz 😀❤️
Ehh, rozwalają mnie brzuszkowe zdjęcia na mediach społecznościowych. Teraz chyba zazdroszczę jeszcze bardziej, bo duże brzuszki lub świeżo urodzone maluchy = ciąże podobne czasowo do mojej. I jak myślę sobie o tym, że moglibyśmy być to my, to po prostu dosiada mnie smutek. Zanim się obejrzymy to zacznie się wysyp świątecznych sesji.
Chciałabym już wyjść z tej okropnej, czarnej dziury starań 😣 Aż mi się ta piosenka przypomina: "Can we skip to the good part?"...
Mnie też to wszystko dobija 💔 I nie rozumiem dlaczego dla innych to wszystko jest takie proste, naturalne i bezwysiłkowe... Dlaczego to nas nie dotyczy? Dlaczego każda z nas musi tak bardzo cierpieć?
Szczerze mówiąc naprawdę nie wierzę w to, że będę kiedykolwiek mamą z własnymi komórkami. Mam już dwa niepowodzenia na koncie, oba w identycznym przebiegu, a do tego cały czas myślę o tej dziewczynie z ekstremalnie niskim AMH jak moje, która już wie, że dziecko będzie z ZD. Ja się tak boję, że już nie zdecyduję się na naturalną ciążę. Nigdy więcej... I bez badania zarodków nie będę podejmować próby z ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 15:48
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Mnie też to wszystko dobija 💔 Szczerze mówiąc naprawdę nie wierzę w to, że będę kiedykolwiek mamą z własnymi komórkami. Mam już dwa niepowodzenia na koncie, oba w identycznym przebiegu, a do tego cały czas myślę o tej dziewczynie z ekstremalnie niskim AMH jak moje, która już wie, że dziecko będzie z ZD. Ja się tak boję, że już nie zdecyduję się na naturalną ciążę. Nigdy więcej... I bez badania zarodków nie będę podejmować próby z ivf.
Rozumiem Twoje obawy. To, co przeszłaś, to psychicznie wykańczający maraton, przepełniony strachem, żalem, smutkiem i gniewem. I nie ma zrozumiałego powodu, który by wytłumaczył, dlaczego Cię to spotkało.
A tymczasem ktoś inny od tak dostaje to, o czym my tyle marzymy 😣 Nie powinnam tak myśleć, wiem. Ale PMS w tym cyklu chyba chce mnie zabić.Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Ja jak drożność będzie do d... albo okaże się że kontrast przecieka do otrzewnej przez nisze to chyba odpuszczę... gorzej jak nisza musi być operowana tak czy siakDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lia. wrote:Rozumiem Twoje obawy. To, co przeszłaś, to psychicznie wykańczający maraton, przepełniony strachem, żalem, smutkiem i gniewem. I nie ma zrozumiałego powodu, który by wytłumaczył, dlaczego Cię to spotkało.
A tymczasem ktoś inny od tak dostaje to, o czym my tyle marzymy 😣 Nie powinnam tak myśleć, wiem. Ale PMS w tym cyklu chyba chce mnie zabić.
To nie PMS. Masz prawo tak się czuć, to normalne. Nikomu nie robisz tym krzywdy 😘2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Jednorożec89 wrote:Ja jak drożność będzie do d... albo okaże się że kontrast przecieka do otrzewnej przez nisze to chyba odpuszczę... gorzej jak nisza musi być operowana tak czy siak
A co się w takiej sytuacji robi? Zaszywają niszę? Jakie są prognozy po takiej opracji?
Co do drożności, to oni od razu przepychają/oczyszczają i masz później spokój. To akurat będzie najmniej problematyczne2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Duże nisze wymagają operacji, wygląda ona jak CC. Potem nie można starać się przez rok. Niby lekarz twierdzi że moją jest znikoma, nie przeszkadza ewentualnej ciąży. Ona jako ona ale przez nią mogę mieć stan zapalny endometrium.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo wrote:Syska, a jak u Ciebie? Jak się czujesz 😘?
Dzięki Echo, że pytasz 😘 mysle że dokładnie tak jak napisałaś i dziewczyny potwierdzają. Wystarczy jak powiesz, że masz gorszy czas. Niech ludzie będą mądrzy i nie drążą.
Wron Kraa, gratulacje. Cudo 🥰😘❤
Motylku, nasz kochany rozumiemy to, zrob sobie odpoczynek. To prawda, że przyjmujemy przejścia każdej na siebie, myślimy i się martwimy. Zżyłysmy się że sobą, płaczemy na każda zła sytuacje. Jednak czasem jest jux za dużo. Trzymaj się kochana 😘
Ja się skonsultowałam z moją ginekolog, powiedziała żebym przed kirami i hla-c zbadała betę. Jak bedzie nieoznaczalna mogę zrobić badania. Więc już jestem w drodze i przy okazji zbadam poziom witaminy D. Trochę się podłamałam jak dziś zadzwoniłam do gyncentrum, te badania podrożały o ponad 200 zł w sumie w porównaniu do początku września 😞Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Byłam u ginekologa w Luxmdzie i jestem w szoku. Tym razem trafiłam na lekarza, który nie tylko nie robi mi łaski, że zrobi USG ale też nie robił problemów dalszymi badaniami i zapisał mi DWA skierowania na betę oraz dodatkowo na CRP. I jescze ma jakąś wiedzę 😂 Gdy usłyszał, że już raz poroniłam, to powiedział z całą pewnością siebie, że raczej nie jest to problem genetyczny. Gdyby było to pierwsze poronienie, to oczywiście zakłada się, że jest to problem genetyczny, bo tak jest najczęściej, a każda następna ciąża już jest udana. W sytuacji, gdy kolejna ciąża kończy się tak samo jak poprzednia, to oznacza głębszy problem i nie powinnam planować kolejnej bez wcześniejszej diagnostyki. Jego zdaniem i na podstawie jego doświadczenia, jest to najprawdopodobniej problem z krzepliwością i Acard może nie być wystarczający. Stwierdził tez, że powinnam się w przyszłości skonsultować z immunologiem i cyt. "nie wyklucza, że może powinien być włączony nawet Encorton". No powiem Wam, że wewnętrznie śmiechłam i naprawdę byłam na granicy żeby się przyznać, że ja już to wszystko mam za sobą 😂😂😂 Szok, naprawdę. Chyba mamy zwycięzcę, który jednak zdobył dyplom inaczej niż znajdując je w Cheetosach. Minus jest taki, że jest wielkim zwolennikiem łyżeczkowania, ale jego tłumaczenie jest dobre. Twierdzi, że jeśli lekarz straszy zrostami albo innymi powikłaniami, to nie powinien wykonywać takich zabiegów, bo ewidentnie nie umie ich wykonywać i jest to niebezpieczne.
Ale do rzeczy. Nie zdiagnozował pustego jaja płodowego, bo w pęcherzyku ciążowym coś jest. Nie ma to jednak wyraźnego echa zarodka ani tym bardziej nie ma bijącego serduszka To oznacza, że obraz się nie zmienił od zeszłego tygodnia. Na pierwszy rzut oka obraz w usg wskazuje na bardzo wczesną ciążę i bazując na samy obrazie wszystko wygląda ok, ale w rzeczywistości tak nie jest. Beta nieprawidłowo przyrasta, a do tego jest to już prawie 8 tydzień... Na ten moment mam powtórzyć przyrost, a za tydzień pojawić się ponownie na USG. Muszę też wykonać crp, ale cały czas piecze i boli nie gardło, więc pewnie wynik będzie lekko zakłamany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 16:58
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
syska wrote:Dzięki Echo, że pytasz 😘 mysle że dokładnie tak jak napisałaś i dziewczyny potwierdzają. Wystarczy jak powiesz, że masz gorszy czas. Niech ludzie będą mądrzy i nie drążą.
Wron Kraa, gratulacje. Cudo 🥰😘❤
Motylku, nasz kochany rozumiemy to, zrob sobie odpoczynek. To prawda, że przyjmujemy przejścia każdej na siebie, myślimy i się martwimy. Zżyłysmy się że sobą, płaczemy na każda zła sytuacje. Jednak czasem jest jux za dużo. Trzymaj się kochana 😘
Ja się skonsultowałam z moją ginekolog, powiedziała żebym przed kirami i hla-c zbadała betę. Jak bedzie nieoznaczalna mogę zrobić badania. Więc już jestem w drodze i przy okazji zbadam poziom witaminy D. Trochę się podłamałam jak dziś zadzwoniłam do gyncentrum, te badania podrożały o ponad 200 zł w sumie w porównaniu do początku września 😞
Jak to...podrożało :o ? Cross-match i allo mlr też? Ile teraz to kosztuje?
Daj znać jak będziesz znać wyniki Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 17:13
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Jak to...podrożało :o ? Cross-match i allo mlr też? Ile teraz to kosztuje?
Daj znać jak będziesz znać wyniki Trzymam kciuki
Podejrzewam, że tak. Pytalam rano czy trzeba się zarejestrować na kir I hla-c Pani powiedziała że nie. I odrazu z cenami kir było 390 teraz chyba 450 a hla-c było 290 teraz 370 a ja doznałam szoku i juz o resztę nie zapytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 18:12
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ceny tych badań zwalają z nóg niestetyDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Ja jutro idę na wymaz i to będzie Cud Boski jak wyjdzie czysto ale przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję tylko wkurza mnie to że cały czas stoję w miejscuDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas