Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwa CC i nie mam porównania ale wolałbym ich nie mieć. Przy porodzie naturalnym boli przed a po CC boli po i to wtedy jak już masz dziecko pod opieką, musisz karmić, wstawać do niego a tu ból przy każdym ruchu. Do tego po pierwszym CC miałam powikłanie po znieczulenie: potworny ból głowy. Przez tydzień od wypisu nie byłam zdolna do niczego a tu dzidziuś jest, trzeba nakarmić, przewinąć, umyć. W tym czasie dostawiałam Franka tylko do piersi całą resztą spadła na Pawła.
Magda co u Ciebie? Martwię się...Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Moje kochane jestem już w domu ❤️
Ból po 3 dawce cytotecu zaczął się strasznie rozkręcać i w pewnym momencie wymiotowałam i zwijalam się z bólu pod kiblem pomimo dawania mi wszystkich możliwych kroplówek (paracetamol, Ketonal, Poltram). Doczłapałam się do położnych i powiedziałam, że ja nie mogę już wytrzymać i żeby dzwoniły po mojego lekarza żeby zrobił już zabieg. Miałam niesamowicie bolesne skurcze i uczucie jak wszystko w środku mi się rozrywa.
Mój lekarz za chwilę przybiegł i jeszcze kazał dać nospe w tyłek i jeszcze jakaś kroplówkę, już nie pamiętam co.
Zwołał anestezjologów i za pół godziny już miałam zabieg. Udało się pobrać kosmówkę do badania. Poczułam niesamowitą ulgę po zabiegu, w końcu nic mnie nie boli.
Po zabiegu od razu dostałam wypis i już odpoczywam w domu.
Ja nie wiem jak niektóre dziewczyny dają radę wytrzymać te bóle i poronić bez zabiegu...u mnie lała się krew ale szyjka nie puszczała więc dostałam jeszcze oxytocyne i zabieg.
Jeśli tak odczuwa się bóle porodowe to naprawdę ogromny szacunek do wszystkich kobiet rodzących. -
Magdanka wrote:Moje kochane jestem już w domu ❤️
Ból po 3 dawce cytotecu zaczął się strasznie rozkręcać i w pewnym momencie wymiotowałam i zwijalam się z bólu pod kiblem pomimo dawania mi wszystkich możliwych kroplówek (paracetamol, Ketonal, Poltram). Doczłapałam się do położnych i powiedziałam, że ja nie mogę już wytrzymać i żeby dzwoniły po mojego lekarza żeby zrobił już zabieg. Miałam niesamowicie bolesne skurcze i uczucie jak wszystko w środku mi się rozrywa.
Mój lekarz za chwilę przybiegł i jeszcze kazał dać nospe w tyłek i jeszcze jakaś kroplówkę, już nie pamiętam co.
Zwołał anestezjologów i za pół godziny już miałam zabieg. Udało się pobrać kosmówkę do badania. Poczułam niesamowitą ulgę po zabiegu, w końcu nic mnie nie boli.
Ja nie wiem jak niektóre dziewczyny dają radę wytrzymać te bóle i poronić bez zabiegu...u mnie lała się krew ale szyjka nie puszczała więc dostałam jeszcze oxytocyne i zabieg.
Jeśli tak odczuwa się bóle porodowe to naprawdę ogromny szacunek do wszystkich kobiet rodzących.
Jedynie co mogę powiedzieć to dobrze, że jesteś juz po i weekend spedzisz w domu 🫂 odpoczywaj kochana.
Podjęłaś dobra najlepsza dla siebie decyzję i materiał do badania też jest.
Pamiętam, że te skurcze które się u mnie pojawiły przy 1 poronieniu były tak co 1.5 minuty i myślałam, że zejdę a potem takie okropne parcie. Czemu musimy to przechodzić na marne 😭29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Magdanka wrote:Moje kochane jestem już w domu ❤️
Jeśli tak odczuwa się bóle porodowe to naprawdę ogromny szacunek do wszystkich kobiet rodzących.
Cieszę się, że jesteś bezpieczna i wszystko jest w porządku. Odpoczywaj kochana Trzymaj się ciepło
PS. Kiedy musisz iść do kontroli?Magdanka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Hej🌷
Magdanka przytulam mocno ♥️
Też niestety miałam podobnie z wymiotami i skurczami 😔 były że mną jeszcze 2 dziewczyny i im nic się nie działo spacerowały po szpitalu.
Wybieram się we wtorek do doktora S.
Echo zapytam cię o encorton, dostałaś jakiś schemat na zejście z dawki ?
-
Kobea wrote:Hej🌷
Magdanka przytulam mocno ♥️
Też niestety miałam podobnie z wymiotami i skurczami 😔 były że mną jeszcze 2 dziewczyny i im nic się nie działo spacerowały po szpitalu.
Wybieram się we wtorek do doktora S.
Echo zapytam cię o encorton, dostałaś jakiś schemat na zejście z dawki ?
Tak, schodziłam o 2,5mg co 5 dni, więc przy dawce 7,5mg schodziłam z niej 10dni. W przypadku ciąży dopiero od 12 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 18:49
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo do kontroli muszę się zgłosić za 4 tygodnie. Mój prowadzący powiedział żeby teraz nie wykonywać żadnych badań bo wszystko wyszłoby rozjechane. Myślałam że zespół antyfosfolipidowy i trombofilie trzeba wykonać teraz, tak jak mówiła inna doktor i znalazłam w internecie. Jak przyjdę na kontrolę to da mi listę co mam zrobić.
Jak widać co lekarz to opinia, ale posłucham się jego.
Muszę zapisać się do poradni genetycznej, terminy pewnie są długie ale mam skierowanie na cito to może odrobinę przyśpieszy, poza tym i tak mam czas. -
Magdanka wrote:Echo do kontroli muszę się zgłosić za 4 tygodnie. Mój prowadzący powiedział żeby teraz nie wykonywać żadnych badań bo wszystko wyszłoby rozjechane. Myślałam że zespół antyfosfolipidowy i trombofilie trzeba wykonać teraz, tak jak mówiła inna doktor i znalazłam w internecie. Jak przyjdę na kontrolę to da mi listę co mam zrobić.
Muszę zapisać się do poradni genetycznej, terminy pewnie są długie ale mam skierowanie na cito to może odrobinę przyśpieszy, poza tym i tak mam czas.
My mamy badanie kariotypow na NFZ na kwiecień 2024😀 -
Magdanka, dobrze, ze już jesteś w domu i ze miałaś tez jakieś wsparcie od swojego lekarza🖤
Odpoczywaj Kochana. To była dobra decyzja, bo na pewno ten ból i stres czy uda Ci sie wyłapać materiał do badania musiał byc wyczerpujący psychicznie i fizycznie. Przytulam Cie mocno 🫂Magdanka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Magdanka wrote:Echo do kontroli muszę się zgłosić za 4 tygodnie. Mój prowadzący powiedział żeby teraz nie wykonywać żadnych badań bo wszystko wyszłoby rozjechane. Myślałam że zespół antyfosfolipidowy i trombofilie trzeba wykonać teraz, tak jak mówiła inna doktor i znalazłam w internecie. Jak przyjdę na kontrolę to da mi listę co mam zrobić.
Muszę zapisać się do poradni genetycznej, terminy pewnie są długie ale mam skierowanie na cito to może odrobinę przyśpieszy, poza tym i tak mam czas.
Po takiej traumie przyda Ci się odpoczynek od tego wszystkiego 💔 od starań, lekarzy, badań, wszystkiego... I tak nie powinno się wykonywać badań, w szczególności immunologicznych, tuż po poronieniu. Jedynie badanie genetyczne, takie jak trombofilia wrodzona, maja teraz sens.
Bardzo Cię podziwiam, że przez to przeszłaś I w tym ogromnym bólu i stresie jeszcze dopilnowałas żeby odpowiednio pobrali i zabezpieczyli meterial do badania. Jesteś wielka ❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dzień dobry 🌷
Magdanka, dobrze,że już po wszystkim. Teraz odpoczywaj, uspokój myśli i walka dalej będzie trwać 🤞
Bardzo mi przykro,że tyle musialaś się wycierpieć.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Cześć.
Magdanka, dobrze że już jesteś w domu. Trombofilie możesz zrobić w dowolnym momencie. Ja robiłam jak jeszcze byłam w ciąży (obumarła była i czekałam na poronienie).
Dobrego dnia Wam życzę. Na Górnym Śląsku deszcz dzisiaj pada. Moje dziecko zażyczyło sobie szoping 🤦🏼♀️ a ja ostatnio chodzę przemęczona, bez energii, bez nastroju, zestresowana.... I już mam wizję, że odbije mi się to na zdrowiu i uaktywni się moja choroba 🙁17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Cześć.
Magdanka, dobrze że już jesteś w domu. Trombofilie możesz zrobić w dowolnym momencie. Ja robiłam jak jeszcze byłam w ciąży (obumarła była i czekałam na poronienie).
Dobrego dnia Wam życzę. Na Górnym Śląsku deszcz dzisiaj pada. Moje dziecko zażyczyło sobie szoping 🤦🏼♀️ a ja ostatnio chodzę przemęczona, bez energii, bez nastroju, zestresowana.... I już mam wizję, że odbije mi się to na zdrowiu i uaktywni się moja choroba 🙁
Wiem jak to jest 😞 mam nadzieję, że mimo wszystko uda Ci się trochę odpocząć i zregenerować 🩷💜 może przy okazji szopingu zrobisz coś miłego dla siebie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Dziewczyny przepraszam że zapytam, bo pewnie już była o tym mowa na wątku ale moja głowa chyba nie pracuje i nie mogę znaleźć.
Takie badania jak:
Antykoagulant tocznia
Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej
Przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG)
Zrobić te badania teraz czy po upływie 6 tygodni? Bo to immunologia więc na moją głowę wydaje mi się, że jeśli coś było nie tak to wyniki wyszłyby teraz pozytywne a nie po upływie 6 tygodni.