Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe dlaczego tak jest, że na oddziale ginekologicznym nie podają nic więcej niż paracetamol. Celowo kobiety muszą cierpieć? Jak leżałam z problemami z nerką, to dostawałam oxy.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Ja mam wrażenie, ze kobiety na ginekologii to drugi sort.
Ronisz - cierp
Rodzisz - cierp
Drożność - nie zapłacisz prywatnie za znieczulenie, cierp (ja na NFZ dostałam tylko ketonal w tyłek, który nic nie dał wg mnie)
Echo, alauda, Pinkflower lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Elza1234 wrote:Ja mam wrażenie, ze kobiety na ginekologii to drugi sort.
Ronisz - cierp
Rodzisz - cierp
Drożność - nie zapłacisz prywatnie za znieczulenie, cierp (ja na NFZ dostałam tylko ketonal w tyłek, który nic nie dał wg mnie)
Jak nie cierpi to się nie liczy...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
alauda wrote:Magdanka, przykro mi, że musisz tak cierpieć A krwawienie ustało razem z bólem? Już nic się nie dzieje?
Też miałam o to zapytać. I czy udało Ci się zabezpieczyć materiał?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Ja mam wrażenie, ze kobiety na ginekologii to drugi sort.
Ronisz - cierp
Rodzisz - cierp
A najbardziej podobał mi się postulat wyborczy jednej z partii - ze KAŻDA kobieta będzie miało prawo do darmowego znieczulenia podczas porodu. Myślałam, że padnę ze śmiechu. Chyba, że chodziło o gaz i paracetamol.
Jakoś nie wyobrażam sobie, że nagle znajdzie się tylu ansestezjologów do obsługi kobiet rodzących🙄 ciekawe czy mogłabym wtedy pozwać szpital gdyby tego znieczulenia mi nie podali🤔😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 07:49
Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Miałam teraz USG i zarodek się przesunął i jest przy szyjce, a szyjka jest zamknięta i nie może wyjść. Namawiała mnie na kolejne tabletki, ale jej powiedziałam że dla mnie paracetamol to nie jest leczenie przeciwbólowe i że z takim zabezpieczeniem chyba nie dam rady, a ona że nic innego nie mają.
Poczekam na mojego lekarza prowadzącego i zapytam co on myśli.
Dodatkowo miała długie pazury i mi je wpychała na siłę żeby sprawdzić szyjkę, mam już dość 😭😭😭 -
Nic nie chce mówić, ale wg bhp pielęgniarki czy położne nie maja prawa mieć długich paznokci.. ani żadnych hybryd..
a co do znieczulenia - dziwi mnie ten postulat, bo wg prawa to już teraz nie maja prawa odmawiać znieczulenia..Pinkflower lubi tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Nawet podpisywałam dokument że mam prawo do leczenia przeciwbólowego, ale jak widać opcji nie ma wiele 😕 no dobrze mówisz Elza pielęgniarki i położne nie mają prawa mieć długich paznokci, ale lekarzy to już chyba nie dotyczy.
Mówiłam jej jeszcze, że boję się że nie złapie kosmówki do badania na co ona odparła że no trudno, najwyżej nie złapiesz. To ginekolog z Ukrainy, tam chyba mają inne metody... -
I właśnie dlatego nie chcę iść do szpitala... Limitują jedzenie i picie, bo MOŻE za trzy dni będziesz mieć zabieg, a i tak oczekują, że się samodzielnie oczyścisz. Jeśli tak się nie stanie, to są bardzo niezadowoleni, bo trzeba zrobić zabieg, którego nie umieją zrobić bezpiecznie. A środków przeciwbólowych nie dostaniesz, bo jak nie cierpisz, to się nie liczy.
W domu mam ketonal, tramadol i coś tam jeszcze się znajdzie. To więcej niż oferują w szpitalu.
Magdanka, jeśli jest przy szyjce, to chyba lepiej wziąć tabletki i dać mu szansę. Przy zabiegu będą musieli ją rozszerzyć na siłę, a to jest groźne w skutkach i może być przeszkodą w przyszłości gdy ponownie będziesz chciała zajść w ciążę.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Magdanka wrote:Nawet podpisywałam dokument że mam prawo do leczenia przeciwbólowego, ale jak widać opcji nie ma wiele 😕 no dobrze mówisz Elza pielęgniarki i położne nie mają prawa mieć długich paznokci, ale lekarzy to już chyba nie dotyczy.
Mówiłam jej jeszcze, że boję się że nie złapie kosmówki do badania na co ona odparła że no trudno, najwyżej nie złapiesz. To ginekolog z Ukrainy, tam chyba mają inne metody...
Polki nie są lepsze... Dokładnie takie samo zachowanie obserwowałam gdy sama się zgłaszałam do szpitala2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Cześć dziewczyny. Weszłam na chwilę Was podczytać, bo myślami jestem cały czas z Wami. Magdanka tulę Cię mocno i trzymam kciuki, aby Twoje cierpienie skończyło się jak najszybciej. To fizyczne, bo psychika niestety potrzebuje więcej czasu. Ja też miałam panią dr z Ukrainy… U nich widać totalna znieczulica w tych kwestiach. Za ten tekst w pysk powinna wyłapać…
Ja w szpitalu dostałam jednorazową kaczkę. Ją miałam położyć na WC jak chciałam się załatwić. I to było najlepsze rozwiązanie, naprawdę. Poszłam po położną, ona przyszła i wszystko zebrała do pojemnika. Spytaj, może mają takie i Ci dadzą?
Echo bardzo się cieszę, że zamówiłaś herbatę z malin. Ją chyba trzeba pić 3x dziennie jak dobrze pamiętam. Za Ciebie też trzymam kciuki, żeby Ci pomogła. I nie bój się tak szpitala. Ta beta może Ci rosnąć wiecznie, a to trzeba w końcu zakończyć.
Jednorożec kochana wszystkiego najpiękniejszego, spełnienia wszystkich marzeń 😍
Ściskam Was dziewczyny ❤️❤️❤️
Pinkflower, Echo lubią tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Miałam teraz USG i zarodek się przesunął i jest przy szyjce, a szyjka jest zamknięta i nie może wyjść. Namawiała mnie na kolejne tabletki, ale jej powiedziałam że dla mnie paracetamol to nie jest leczenie przeciwbólowe i że z takim zabezpieczeniem chyba nie dam rady, a ona że nic innego nie mają.
Poczekam na mojego lekarza prowadzącego i zapytam co on myśli.
Dodatkowo miała długie pazury i mi je wpychała na siłę żeby sprawdzić szyjkę, mam już dość 😭😭😭
Magdanka, dobrze że masz tam swojego lekarza. To naprawdę wielka pomóc i wsparcie. Ktoś z Tobą porozmawia jak z człowiekiem. A nie jakieś teksty na szybko, chamskie żeby Cię olac bo kurde tak to wygląda. W 2 szpitalach mnie potraktowali tak na zimno w lutym, że no zdarza się itd, trzeba czekać. Żadnego nawet dobrego słowa to jest tak ciężka sytuacja.
Ta baba, która tak Ci powiedziała to się nie powinna lekarzem nazywać. Wiem że to jej praca i codzienność ale chociaż trochę empatii potrzeba. Płakać mi się chce na tą nasza opiekę zdrowotna 😡😡🤬🤬🤬29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Magdanka, jak rozwoj sytuacji ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Mnie dawali pyralgine przeciwbolowo, to im powiedziałam, żeby mi nie dawali cukierków, bo szkoda mojego żołądka. Nic nie przestawało bólec podczas poronienia. Ból identyczny jak skurcze porodowe, jak nie silniejszy nawet.
Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Weszłam na chwilę Was podczytać, bo myślami jestem cały czas z Wami. Magdanka tulę Cię mocno i trzymam kciuki, aby Twoje cierpienie skończyło się jak najszybciej. To fizyczne, bo psychika niestety potrzebuje więcej czasu. Ja też miałam panią dr z Ukrainy… U nich widać totalna znieczulica w tych kwestiach. Za ten tekst w pysk powinna wyłapać…
Ja w szpitalu dostałam jednorazową kaczkę. Ją miałam położyć na WC jak chciałam się załatwić. I to było najlepsze rozwiązanie, naprawdę. Poszłam po położną, ona przyszła i wszystko zebrała do pojemnika. Spytaj, może mają takie i Ci dadzą?
Echo bardzo się cieszę, że zamówiłaś herbatę z malin. Ją chyba trzeba pić 3x dziennie jak dobrze pamiętam. Za Ciebie też trzymam kciuki, żeby Ci pomogła. I nie bój się tak szpitala. Ta beta może Ci rosnąć wiecznie, a to trzeba w końcu zakończyć.
Jednorożec kochana wszystkiego najpiękniejszego, spełnienia wszystkich marzeń 😍
Ściskam Was dziewczyny ❤️❤️❤️
Butterfly Jak się czujesz? Tęsknimy
Odebrałam paczuszkę i zaczynam pić herbatke. Jestem mega ciekawa jak mnie tym razem potraktują w poradni w szpitalu. Dam Wam znać oczywiście.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:Mnie dawali pyralgine przeciwbolowo, to im powiedziałam, żeby mi nie dawali cukierków, bo szkoda mojego żołądka. Nic nie przestawało bólec podczas poronienia. Ból identyczny jak skurcze porodowe, jak nie silniejszy nawet.
To jest po prostu nieludzkie...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Magdanka jak się czujesz?2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Echo wrote:To jest po prostu nieludzkie...
Czy nieludzkie... dawali silny lek, a że nie działał. Ogólnie nie narzekam na opiekę jaką miałam w szpitalu. Żeby mi ulzyli w bólu przy poronieniu, to musieliby mi chyba dać znieczulenie do kręgosłupa.....
Ale wniosek miałam konkretny, że chyba nie chciałabym rodzić naturalnie 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔