X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Mam słabszy czas teraz, czekam na @. Najgorsze jest to, że wiem, że przyjdzie a gdzieś tam w głowie tli sie nadzieja - cycki bolą (jak przy drugiej ciąży), jestem zmęczona, plamienia (oczywiście to tylko polip ;)).... PMS jak nic, ale i tak głupia wmawiam sobie ciążę.

Dzwoniłam do dwóch szpitali i niestety nie uda się usunać tego polipa teraz po @, bo najpierw muszę mieć konsulację w poradni i dopiero wtedy zakwalifikują mnie na zabieg. Zajmie to więc, dwa, jak nie trzy miesiące.
    Większość z nas tu wie, jak to jest.... chce się działać, ma się plan a zawsze jest pod górę.

Chce mi się ryczeć, ale spokojnie - sama zdaję sobie sprawę, że to buzujące hormony, Przyjdzie małpa, poczuję się lepiej :)

Widzę, że też masz polipa. Ja byłam dziś na USG i niestety jest polip ;/ Długo już tym chodzisz? Ja dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię i zastanawiam się od czego zacząć. Chyba też obdzwonię szpitale i popytam jak to wygląda. Zapytałam czy mam przerwać starania to powiedział, że nie nie ma takiej potrzeby. Niby ten polip może ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Kurcze no zła jestem bo ciągle coś nie tak ;( Na zabieg pewnie trzeba długo czekać, w ciąże raczej też nie zajdę w najbliższym czasie przez tego polipa i znowu się to odciąga w czasie ;((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 16:19

• alauda Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01lilibeth01 wrote:
    Widzę, że też masz polipa. Ja byłam dziś na USG i niestety jest polip ;/ Długo już tym chodzisz? Ja dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię i zastanawiam się od czego zacząć. Chyba też obdzwonię szpitale i popytam jak to wygląda. Zapytałam czy mam przerwać starania to powiedział, że nie nie ma takiej potrzeby. Niby ten polip może ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Kurcze no zła jestem bo ciągle coś nie tak ;( Na zabieg pewnie trzeba długo czekać, w ciąże raczej też nie zajdę w najbliższym czasie przez tego polipa i znowu się to odciąga w czasie ;((((

Mam go chyba od dwóch miesięcy, bo tak jakos zaczęły mi sie plamienia w środku cyklu.
    Moja lekarka również powiedziała, ze nie powinien przeszkadzać w staraniach.
    Ja najpierw muszę isc na wizytę w poradni przyszpitalnej i wtedy dopiero zapiszą mnie na zabieg. Zabieg zawsze robią po miesiączce, wiec przy dobrych wiatrach będę go miała za 2 miesiące.
    Najważniejsze co powidziala moja lekarka, ze mam nie dać sie wylyzeczkowac. Jeśli będą chcieli to zrobić, to mam nie godzić sie na zabieg. Maja go tylko ukręcić i pobrać biopsje z szyjki.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Mam słabszy czas teraz, czekam na @. Najgorsze jest to, że wiem, że przyjdzie a gdzieś tam w głowie tli sie nadzieja - cycki bolą (jak przy drugiej ciąży), jestem zmęczona, plamienia (oczywiście to tylko polip ;)).... PMS jak nic, ale i tak głupia wmawiam sobie ciążę.

Dzwoniłam do dwóch szpitali i niestety nie uda się usunać tego polipa teraz po @, bo najpierw muszę mieć konsulację w poradni i dopiero wtedy zakwalifikują mnie na zabieg. Zajmie to więc, dwa, jak nie trzy miesiące.
    Większość z nas tu wie, jak to jest.... chce się działać, ma się plan a zawsze jest pod górę.

Chce mi się ryczeć, ale spokojnie - sama zdaję sobie sprawę, że to buzujące hormony, Przyjdzie małpa, poczuję się lepiej :)

Ten system jest do dupy, też przez to przechodzę żeby zrobić histeroskopie. Masz już termin do poradni? Próbuj w różnych szpitalach. Ja obdzwoniłam też takie poza miastem. Mam nadzieję, że po konsultacji nie będziesz długo czekać 🤞🤞🍀

Może i hormony buzuja,ale nadzieje w każdym cyklu i emocje z tym związane są prawdziwe. Pozwól sobie czasem na upust tych emocji 😘 Tak wiele się dzieje, a na tak niewiele mamy wpływu..

A co do słodyczy... czekolada nie ocenia, czekolada rozumie 🥰🍫 ja też teraz mam PAC-MANa 😅

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Echo oby poszło szybko, żebyś miała to za sobą bo psychicznie się wykończysz.

Mąż namawiał mnie na termy z dziećmi ale powiedziałam że po drożności nie chce złapać żadnego syfu

Myślę, że to dobra decyzja. W ciepłej wodzie namnażają się bakterie i bardzo łatwo coś złapać 🙈

Dziewczynki, swoją drogą, jak się zapatrujecie na korzystanie z basenów w trakcie starań? Korzystacie czy jesteście przeciwne? Mój mąż uwielbia pływać i obecnie jest to jedyny sport jaki może uprawiać,a i tak bardzo delikatnie i nie dłużej niż 20-30min. Ja się trochę obawiam ale nie wiem czy słusznie.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Echo, trzymam kciuki żeby beta ładnie spadała i żeby cały proces poronienia przebiegł jak najmniej boleśnie fizycznie i psychicznie.

Ja dzis znacznie lepiej się czuję niż wczoraj. Wprawdzie jestem niesamowicie nerwowa, że PMS chyba jakiś się u mnie obudził. Owu nie było, więc czekam z niecierpliwością na 🦍

Dobrego popołudnia dziewczyny ❤️

Cieszę się, że dzisiaj lepiej się czujesz 😘 Daj znać w wolnej chwili co u Ciebie słychać i co u Madzi 💋

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01lilibeth01 wrote:

Dobrze, że idziesz na histeroskopie. To badanie powinno dać Ci więcej odpowiedzi,a przy okazji pozbędziesz się polipa. Myślę, że warto na to poczekać 🤞🤞

01lilibeth01 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Cieszę się, że dzisiaj lepiej się czujesz 😘 Daj znać w wolnej chwili co u Ciebie słychać i co u Madzi 💋

Dziękuję że pytasz. U mnie średnio, a u Madzi ok, już ma 2 egzaminy z edukacji domowej za sobą, więc jeszcze tylko 10 + 3 ósmoklasisty 😂

Echo lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dziękuję że pytasz. U mnie średnio, a u Madzi ok, już ma 2 egzaminy z edukacji domowej za sobą, więc jeszcze tylko 10 + 3 ósmoklasisty 😂

Trzymam kciuki za egzaminy 🤞🤞 no trochę tego jest 😅

Mam nadzieję, szybko poczujesz się lepiej 😘 Planujecie coś na weekend? Będziesz mieć czas żeby odpocząć?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda, lilibeth przykro mi przez te polipy bo to dodatkowy stres przytulam 🫂 około 3 lata temu miałam ale po okresie zniknął sam.

Roszpunka kuruj się. Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej 😘

Echo, jak u Ciebie wygląda sytuacja?

U mnie wreszcie rozkręcił się okres. Uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 17:51

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Trzymam kciuki za egzaminy 🤞🤞 no trochę tego jest 😅

Mam nadzieję, szybko poczujesz się lepiej 😘 Planujecie coś na weekend? Będziesz mieć czas żeby odpocząć?

Dziękuję za kciuki 😘
    W sobotę idziemy na urodziny, także marne szanse, że odpocznę. Jutro może jakieś winko z koleżanką z klasy z LO. Ale chyba jest etap zmuszania do wyjścia z domu. W słabej kondycji psychicznej jestem ☹️

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    Alauda, lilibeth przykro mi przez te polipy bo to dodatkowy stres przytulam 🫂 około 3 lata temu miałam ale po okresie zniknął sam.

Dziękuję, chorobowo już znacznie lepiej się czuję niż wczoraj także przeziębienie tylko było. Gorzej psychicznie.
    Dobrze, że okres Ci się rozkręca.

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki jest suplement typowo na owulację? O ile w ogóle taki jest. NAC chcę odstawić. Już kilka miesięcy biorę i wg mnie nie ma różnicy w moich cyklach. Zioła Ojca Sroki to też już przerabiałam. Ale jak zrobiłam z nimi przerwę po 3 miesiącach picia ich, tak zaczęłam zapominać o ich istnieniu. Zresztą też nie widziałam różnicy.

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    W słabej kondycji psychicznej jestem ☹️

Jak mogę Ci pomoc 😘? Czy mogę cos dla Ciebie zrobić? Może potrzebujesz wyrzucić coś z siebie?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jak mogę Ci pomoc 😘? Czy mogę cos dla Ciebie zrobić? Może potrzebujesz wyrzucić coś z siebie?

Zmagam się z tymi samymi problemami co Wy kochana.
    Do tego prawdopodobnie już bym przytulała swoje Maleństwo 😭 na 20.10 miałam termin porodu, wiem, że ciąża byłaby zakończona wcześniej....

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:

Moja kochana 😘 Pół dnia musiałam załatwiać różne sprawy, w tym lekarzy i dopiero teraz mogę odpocząć. Jeszcze w pewnym momencie musiałam prowadzić samochód, bo mój mąż bardzo źle się czuł i wtedy dziękowałam sobie w duchu,że założyłam ta gigantyczna podpaskę dla kobiet po porodzie z Rossmanna 🙈 Cały czas krwawię, jest sporo skrzepów ale największe były wczoraj. "Nagrodziłam się" dwoma kawałami ciasta... Nie jestem z tego dumna, bo miało być na dwa dni, ale na nic innego nie miałam ochoty i przez to nic nie jadłam i było mi ciągle słabo 🙈

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dziewczyny, jaki jest suplement typowo na owulację? O ile w ogóle taki jest. NAC chcę odstawić. Już kilka miesięcy biorę i wg mnie nie ma różnicy w moich cyklach. Zioła Ojca Sroki to też już przerabiałam. Ale jak zrobiłam z nimi przerwę po 3 miesiącach picia ich, tak zaczęłam zapominać o ich istnieniu. Zresztą też nie widziałam różnicy.

Ja polecam Miovelia Nac

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, Luxmed się popsuł. Najpierw trafiłam do dobrego ginekologa,a teraz do wyczesanego w kosmos hematologa. Usłyszał "dwa poronienia" i od ręki zlecił mi rozszerzona diagnostyke 😮 i w zaleceniach wpisał heparynę 😮 Wizyta trwała mniej niż 5 min.

Popatrzcie same. To jest lista badań, które mi zlecił:
    -bialko c, aktywność
    -białko s wolne
    -antytrombina III
    -trimbofilia panel rozszerzony (V Leiden, mutacja G20210A w gębie protrombiny, polimorfizm R2 genu czynnika V, Termolabilny wariant MTHFR, mutacja 675 4G/5G genu Pai-1)
    -antykoagulant toczniowy
    -ferrytyba
    -wit. B 13
    - morfologia

Jestem w szoku 😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 19:43

alauda, S.Roszpunka, Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Zmagam się z tymi samymi problemami co Wy kochana.
    Do tego prawdopodobnie już bym przytulała swoje Maleństwo 😭 na 20.10 miałam termin porodu, wiem, że ciąża byłaby zakończona wcześniej....

Wiem kochanie 🥺 jeśli Ci to w czymkolwiek pomoże, to tutaj możesz wrzucić z siebie te emocje💔

Serce mi pęka na myśl, że wszystko mogło się inaczej potoczyc i właściwie każda z nas mogłaby już tulić swoje ukochane dziecko 💔Ja miałam urodzić 1.10. 🥺💔 i zamiast tulić maleństwo przechodzę przez drugie poronienie 🥺

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:

A chciałabyś przyspieszyć owulację?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:

Tez mam taka cichą nadzieję, ze może zniknie. W ciąży urósł mi duży polip, aż prawie wychodził mi na zewnątrz😳 .. a później zniknął. Nie sądzę, ze odpadł, bo pewnie bym go zauważyła. A może to ten sam? 🤷🏻‍♀️

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ