Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Mam słabszy czas teraz, czekam na @. Najgorsze jest to, że wiem, że przyjdzie a gdzieś tam w głowie tli sie nadzieja - cycki bolą (jak przy drugiej ciąży), jestem zmęczona, plamienia (oczywiście to tylko polip ).... PMS jak nic, ale i tak głupia wmawiam sobie ciążę.
Dzwoniłam do dwóch szpitali i niestety nie uda się usunać tego polipa teraz po @, bo najpierw muszę mieć konsulację w poradni i dopiero wtedy zakwalifikują mnie na zabieg. Zajmie to więc, dwa, jak nie trzy miesiące.
Większość z nas tu wie, jak to jest.... chce się działać, ma się plan a zawsze jest pod górę.
Chce mi się ryczeć, ale spokojnie - sama zdaję sobie sprawę, że to buzujące hormony, Przyjdzie małpa, poczuję się lepiej
Widzę, że też masz polipa. Ja byłam dziś na USG i niestety jest polip ;/ Długo już tym chodzisz? Ja dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię i zastanawiam się od czego zacząć. Chyba też obdzwonię szpitale i popytam jak to wygląda. Zapytałam czy mam przerwać starania to powiedział, że nie nie ma takiej potrzeby. Niby ten polip może ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Kurcze no zła jestem bo ciągle coś nie tak ;( Na zabieg pewnie trzeba długo czekać, w ciąże raczej też nie zajdę w najbliższym czasie przez tego polipa i znowu się to odciąga w czasie ;((((Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 16:19
-
01lilibeth01 wrote:Widzę, że też masz polipa. Ja byłam dziś na USG i niestety jest polip ;/ Długo już tym chodzisz? Ja dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię i zastanawiam się od czego zacząć. Chyba też obdzwonię szpitale i popytam jak to wygląda. Zapytałam czy mam przerwać starania to powiedział, że nie nie ma takiej potrzeby. Niby ten polip może ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Kurcze no zła jestem bo ciągle coś nie tak ;( Na zabieg pewnie trzeba długo czekać, w ciąże raczej też nie zajdę w najbliższym czasie przez tego polipa i znowu się to odciąga w czasie ;((((
Mam go chyba od dwóch miesięcy, bo tak jakos zaczęły mi sie plamienia w środku cyklu.
Moja lekarka również powiedziała, ze nie powinien przeszkadzać w staraniach.
Ja najpierw muszę isc na wizytę w poradni przyszpitalnej i wtedy dopiero zapiszą mnie na zabieg. Zabieg zawsze robią po miesiączce, wiec przy dobrych wiatrach będę go miała za 2 miesiące.
Najważniejsze co powidziala moja lekarka, ze mam nie dać sie wylyzeczkowac. Jeśli będą chcieli to zrobić, to mam nie godzić sie na zabieg. Maja go tylko ukręcić i pobrać biopsje z szyjki.
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Mam słabszy czas teraz, czekam na @. Najgorsze jest to, że wiem, że przyjdzie a gdzieś tam w głowie tli sie nadzieja - cycki bolą (jak przy drugiej ciąży), jestem zmęczona, plamienia (oczywiście to tylko polip ).... PMS jak nic, ale i tak głupia wmawiam sobie ciążę.
Dzwoniłam do dwóch szpitali i niestety nie uda się usunać tego polipa teraz po @, bo najpierw muszę mieć konsulację w poradni i dopiero wtedy zakwalifikują mnie na zabieg. Zajmie to więc, dwa, jak nie trzy miesiące.
Większość z nas tu wie, jak to jest.... chce się działać, ma się plan a zawsze jest pod górę.
Chce mi się ryczeć, ale spokojnie - sama zdaję sobie sprawę, że to buzujące hormony, Przyjdzie małpa, poczuję się lepiej
Ten system jest do dupy, też przez to przechodzę żeby zrobić histeroskopie. Masz już termin do poradni? Próbuj w różnych szpitalach. Ja obdzwoniłam też takie poza miastem. Mam nadzieję, że po konsultacji nie będziesz długo czekać 🤞🤞🍀
Może i hormony buzuja,ale nadzieje w każdym cyklu i emocje z tym związane są prawdziwe. Pozwól sobie czasem na upust tych emocji 😘 Tak wiele się dzieje, a na tak niewiele mamy wpływu..
A co do słodyczy... czekolada nie ocenia, czekolada rozumie 🥰🍫 ja też teraz mam PAC-MANa 😅2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Jednorożec89 wrote:Echo oby poszło szybko, żebyś miała to za sobą bo psychicznie się wykończysz.
Mąż namawiał mnie na termy z dziećmi ale powiedziałam że po drożności nie chce złapać żadnego syfu
Myślę, że to dobra decyzja. W ciepłej wodzie namnażają się bakterie i bardzo łatwo coś złapać 🙈
Dziewczynki, swoją drogą, jak się zapatrujecie na korzystanie z basenów w trakcie starań? Korzystacie czy jesteście przeciwne? Mój mąż uwielbia pływać i obecnie jest to jedyny sport jaki może uprawiać,a i tak bardzo delikatnie i nie dłużej niż 20-30min. Ja się trochę obawiam ale nie wiem czy słusznie.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:Echo, trzymam kciuki żeby beta ładnie spadała i żeby cały proces poronienia przebiegł jak najmniej boleśnie fizycznie i psychicznie.
Ja dzis znacznie lepiej się czuję niż wczoraj. Wprawdzie jestem niesamowicie nerwowa, że PMS chyba jakiś się u mnie obudził. Owu nie było, więc czekam z niecierpliwością na 🦍
Dobrego popołudnia dziewczyny ❤️
Cieszę się, że dzisiaj lepiej się czujesz 😘 Daj znać w wolnej chwili co u Ciebie słychać i co u Madzi 💋S.Roszpunka lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
01lilibeth01 wrote:Widzę, że też masz polipa. Ja byłam dziś na USG i niestety jest polip ;/ Długo już tym chodzisz? Ja dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopię i zastanawiam się od czego zacząć. Chyba też obdzwonię szpitale i popytam jak to wygląda. Zapytałam czy mam przerwać starania to powiedział, że nie nie ma takiej potrzeby. Niby ten polip może ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Kurcze no zła jestem bo ciągle coś nie tak ;( Na zabieg pewnie trzeba długo czekać, w ciąże raczej też nie zajdę w najbliższym czasie przez tego polipa i znowu się to odciąga w czasie ;((((
Dobrze, że idziesz na histeroskopie. To badanie powinno dać Ci więcej odpowiedzi,a przy okazji pozbędziesz się polipa. Myślę, że warto na to poczekać 🤞🤞01lilibeth01 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Cieszę się, że dzisiaj lepiej się czujesz 😘 Daj znać w wolnej chwili co u Ciebie słychać i co u Madzi 💋
Dziękuję że pytasz. U mnie średnio, a u Madzi ok, już ma 2 egzaminy z edukacji domowej za sobą, więc jeszcze tylko 10 + 3 ósmoklasisty 😂Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dziękuję że pytasz. U mnie średnio, a u Madzi ok, już ma 2 egzaminy z edukacji domowej za sobą, więc jeszcze tylko 10 + 3 ósmoklasisty 😂
Trzymam kciuki za egzaminy 🤞🤞 no trochę tego jest 😅
Mam nadzieję, szybko poczujesz się lepiej 😘 Planujecie coś na weekend? Będziesz mieć czas żeby odpocząć?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Alauda, lilibeth przykro mi przez te polipy bo to dodatkowy stres przytulam 🫂 około 3 lata temu miałam ale po okresie zniknął sam.
Roszpunka kuruj się. Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej 😘
Echo, jak u Ciebie wygląda sytuacja?
U mnie wreszcie rozkręcił się okres. UffWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 17:51
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Trzymam kciuki za egzaminy 🤞🤞 no trochę tego jest 😅
Mam nadzieję, szybko poczujesz się lepiej 😘 Planujecie coś na weekend? Będziesz mieć czas żeby odpocząć?
Dziękuję za kciuki 😘
W sobotę idziemy na urodziny, także marne szanse, że odpocznę. Jutro może jakieś winko z koleżanką z klasy z LO. Ale chyba jest etap zmuszania do wyjścia z domu. W słabej kondycji psychicznej jestem ☹️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
syska wrote:Alauda, lilibeth przykro mi przez te polipy bo to dodatkowy stres przytulam 🫂 około 3 lata temu miałam ale po okresie zniknął sam.
U mnie wreszcie rozkręcił się okres. Uff
Dziękuję, chorobowo już znacznie lepiej się czuję niż wczoraj także przeziębienie tylko było. Gorzej psychicznie.
Dobrze, że okres Ci się rozkręca.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny, jaki jest suplement typowo na owulację? O ile w ogóle taki jest. NAC chcę odstawić. Już kilka miesięcy biorę i wg mnie nie ma różnicy w moich cyklach. Zioła Ojca Sroki to też już przerabiałam. Ale jak zrobiłam z nimi przerwę po 3 miesiącach picia ich, tak zaczęłam zapominać o ich istnieniu. Zresztą też nie widziałam różnicy.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:W słabej kondycji psychicznej jestem ☹️
Jak mogę Ci pomoc 😘? Czy mogę cos dla Ciebie zrobić? Może potrzebujesz wyrzucić coś z siebie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Jak mogę Ci pomoc 😘? Czy mogę cos dla Ciebie zrobić? Może potrzebujesz wyrzucić coś z siebie?
Zmagam się z tymi samymi problemami co Wy kochana.
Do tego prawdopodobnie już bym przytulała swoje Maleństwo 😭 na 20.10 miałam termin porodu, wiem, że ciąża byłaby zakończona wcześniej....17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
syska wrote:Alauda, lilibeth przykro mi przez te polipy bo to dodatkowy stres przytulam 🫂 około 3 lata temu miałam ale po okresie zniknął sam.
Moja kochana 😘 Pół dnia musiałam załatwiać różne sprawy, w tym lekarzy i dopiero teraz mogę odpocząć. Jeszcze w pewnym momencie musiałam prowadzić samochód, bo mój mąż bardzo źle się czuł i wtedy dziękowałam sobie w duchu,że założyłam ta gigantyczna podpaskę dla kobiet po porodzie z Rossmanna 🙈 Cały czas krwawię, jest sporo skrzepów ale największe były wczoraj. "Nagrodziłam się" dwoma kawałami ciasta... Nie jestem z tego dumna, bo miało być na dwa dni, ale na nic innego nie miałam ochoty i przez to nic nie jadłam i było mi ciągle słabo 🙈2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, jaki jest suplement typowo na owulację? O ile w ogóle taki jest. NAC chcę odstawić. Już kilka miesięcy biorę i wg mnie nie ma różnicy w moich cyklach. Zioła Ojca Sroki to też już przerabiałam. Ale jak zrobiłam z nimi przerwę po 3 miesiącach picia ich, tak zaczęłam zapominać o ich istnieniu. Zresztą też nie widziałam różnicy.
Ja polecam Miovelia Nac2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Słuchajcie, Luxmed się popsuł. Najpierw trafiłam do dobrego ginekologa,a teraz do wyczesanego w kosmos hematologa. Usłyszał "dwa poronienia" i od ręki zlecił mi rozszerzona diagnostyke 😮 i w zaleceniach wpisał heparynę 😮 Wizyta trwała mniej niż 5 min.
Popatrzcie same. To jest lista badań, które mi zlecił:
-bialko c, aktywność
-białko s wolne
-antytrombina III
-trimbofilia panel rozszerzony (V Leiden, mutacja G20210A w gębie protrombiny, polimorfizm R2 genu czynnika V, Termolabilny wariant MTHFR, mutacja 675 4G/5G genu Pai-1)
-antykoagulant toczniowy
-ferrytyba
-wit. B 13
- morfologia
Jestem w szoku 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 19:43
alauda, S.Roszpunka, Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:Zmagam się z tymi samymi problemami co Wy kochana.
Do tego prawdopodobnie już bym przytulała swoje Maleństwo 😭 na 20.10 miałam termin porodu, wiem, że ciąża byłaby zakończona wcześniej....
Wiem kochanie 🥺 jeśli Ci to w czymkolwiek pomoże, to tutaj możesz wrzucić z siebie te emocje💔
Serce mi pęka na myśl, że wszystko mogło się inaczej potoczyc i właściwie każda z nas mogłaby już tulić swoje ukochane dziecko 💔Ja miałam urodzić 1.10. 🥺💔 i zamiast tulić maleństwo przechodzę przez drugie poronienie 🥺2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, jaki jest suplement typowo na owulację? O ile w ogóle taki jest. NAC chcę odstawić. Już kilka miesięcy biorę i wg mnie nie ma różnicy w moich cyklach. Zioła Ojca Sroki to też już przerabiałam. Ale jak zrobiłam z nimi przerwę po 3 miesiącach picia ich, tak zaczęłam zapominać o ich istnieniu. Zresztą też nie widziałam różnicy.
A chciałabyś przyspieszyć owulację?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Tez mam taka cichą nadzieję, ze może zniknie. W ciąży urósł mi duży polip, aż prawie wychodził mi na zewnątrz😳 .. a później zniknął. Nie sądzę, ze odpadł, bo pewnie bym go zauważyła. A może to ten sam? 🤷🏻♀️83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️