X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek 😍😍😍 trzymam kciuki 🤞🤞 ❤️🥰❤️

Kasiek789 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pandzia, wielkie dzięki za wszystkie informacje ❤️❤️

Próbowałam porównać skład witamin, które mam, to wygląda na to, że mój zestaw Prenacaps OVI + Prenacaps Multi 1 + Prenacaps DHA + Prenacaps Cholina jest bardzo dobry 🤞🤞

Edit: Haha wszystko z Prenacaps 😅
    Edit2: teraz widzę, że brakuje cynku. Czyli muszę zdobyć receptę na Zincteral 45mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 16:24

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam mega rozkmine, może pomożecie? Szukam informacji jakiej specjalizacji lekarz zajmuje się homocysteina? Szukam lekarza, który nie tylko może zlecić badanie (w tym na NFZ) ale przede wszystkim będzie wiedział jak pomóc jeśli wynik jest nieprawidłowy 🤔 Do kogo należy się zgłosić?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziewczynki, mam mega rozkmine, może pomożecie? Szukam informacji jakiej specjalizacji lekarz zajmuje się homocysteina? Szukam lekarza, który nie tylko może zlecić badanie (w tym na NFZ) ale przede wszystkim będzie wiedział jak pomóc jeśli wynik jest nieprawidłowy 🤔 Do kogo należy się zgłosić?
    Najpierw sprawdź czy homocysteinę można zbadać na NFZ. Jeśli tak, to lekarz pierwszego kontaktu może dać skierowanie. Mi w luxmedzie wypisuje ginekolog. Ale internista myślę, że przy Twoich wynikach nie będzie robił problemów. A co do tego jaki lekarz, to szczerze nie wiem. Bo homocysteina jest za wiele odpowiedzialna. Za choroby serca, miażdżycy. Mi hematolog kazała zbadać homocysteinę. A jeśli wynik będziesz miała nieprawidłowy, to zgłoś się do nas 🙈 bo lekarze nic sobie z tym nie robią. Mój dr gin mówi, że ona nie ma żadnego znaczenia, diabetolog, że jest poniżej 10 więc jest dobrze. A wszędzie piszą, że u kobiet planujących ciążę do 8 powinna być

Echo lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie suplementacji kwasów DHA. Czy one mają powiązanie z tym badaniem DHEA-S? Coś mi w głowie dzwoni, że przyjmowanie DHA powinno być zależne od tego badania i że kobiety z PCOS nie powinny przyjmować. 🤔

• Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Najpierw sprawdź czy homocysteinę można zbadać na NFZ. Jeśli tak, to lekarz pierwszego kontaktu może dać skierowanie. Mi w luxmedzie wypisuje ginekolog. Ale internista myślę, że przy Twoich wynikach nie będzie robił problemów. A co do tego jaki lekarz, to szczerze nie wiem. Bo homocysteina jest za wiele odpowiedzialna. Za choroby serca, miażdżycy. Mi hematolog kazała zbadać homocysteinę. A jeśli wynik będziesz miała nieprawidłowy, to zgłoś się do nas 🙈 bo lekarze nic sobie z tym nie robią. Mój dr gin mówi, że ona nie ma żadnego znaczenia, diabetolog, że jest poniżej 10 więc jest dobrze. A wszędzie piszą, że u kobiet planujących ciążę do 8 powinna być

Dzięki wielkie za odpowiedź <3 Sprawdzałam w necie i wg Google: "Badanie wykonane ze skierowaniem przez lekarza specjalistę jest refundowane przez NFZ. W pozostałych przypadkach płaci się za każde badanie stężenia homocysteiny". Może faktycznie warto zapytać hematologa, ale ja też już nie wiem co mam o tym myśleć. Ginekolodzy się tym nie przejmują, a jednak wszędzie jest mowa o tym, że homocysteina jest ważna i jej odpowiedni poziom jest potrzebny starając się o ciążę. Ehh

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie suplementacji kwasów DHA. Czy one mają powiązanie z tym badaniem DHEA-S? Coś mi w głowie dzwoni, że przyjmowanie DHA powinno być zależne od tego badania i że kobiety z PCOS nie powinny przyjmować. 🤔

To są dwie różne rzeczy 🤔 DHEA i DHEA-SO4 są prekursorami takich hormonów płciowych jak: testosteron, dihydrotestosteron, androstendion, estradiol czy estron, a DHA to omega3. Z tego co czytam wynika, że przy PCOS jest super ważne przyjmowanie DHA

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja czytałam, ze przy PCOS nie powinno się tego przyjmować, bo tylko podwyższy właśnie dhea-s

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię, że gdzieś mi dzwoni ale nie wiem gdzie 😆 muszę to znaleźć.
    A co do homocysteiny spróbuj w luxmedzie u internisty. Albo Ty byłaś u tego fajnego hematologa. Napisz do niego na czacie z prośbą o wystawienie skierowania na homocysteinę. Może się uda

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    To są dwie różne rzeczy 🤔 DHEA i DHEA-SO4 są prekursorami takich hormonów płciowych jak: testosteron, dihydrotestosteron, androstendion, estradiol czy estron, a DHA to omega3. Z tego co czytam wynika, że przy PCOS jest super ważne przyjmowanie DHA
    Aaaa masz racje. DHA to omega 3 po prostu.
    DHEA nie powinno się przy PCOS suplementowac

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    No mówię, że gdzieś mi dzwoni ale nie wiem gdzie 😆 muszę to znaleźć.
    A co do homocysteiny spróbuj w luxmedzie u internisty. Albo Ty byłaś u tego fajnego hematologa. Napisz do niego na czacie z prośbą o wystawienie skierowania na homocysteinę. Może się uda

Napisałam do niego, że wszystkie badania, które mi zlecił już zrobiłam po pierwszym poronieniu i złączyłam wyniki do mojego profilu. Zobaczymy co odpisze 😅 Jestem mega ciekawa odpowiedzi. Póki co nie mogę zadać więcej pytań

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHEA (dla wszystkich poza PCOS, najlepiej okreslic potrzebna dawke przez test DHEA-s + testosteron
    No byłam blisko 😂

• Echo Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wszystko brzmi tak samo 😅

Btw przyszła moja maska do ust o zapachu mango 🥭😍 dzisiaj będę testować 😍

Butterfly23, Pinkflower, Kasiek789 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Haha wszystko brzmi tak samo 😅

Btw przyszła moja maska do ust o zapachu mango 🥭😍 dzisiaj będę testować 😍
    Daj koniecznie znać 😍

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznają się do testu dzisiaj bardziej dla sportu. Ale biało :) i powiem wam że nigdy w moim życiu nie czekałam na okres jak teraz

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • alauda Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Mam wyniki:

Beta: 61,26 mlU/ml
    Progesteron: 18,10 ng/ml

Kasiek, cudownie❤️❤️❤️ Piękny wynik, gratulacje🤗🌸

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️🍭 Miłego dnia ❤️❤️

Maska jest cudowna 😍 nigdy nie miałam tak dobrego i skutecznego kosmetyku do ust 😍💋 Jeszcze raz dziękuję za polecajke, a peeling pójdzie do kosza, bo jest bezużyteczny 😅

Co u Was słychać? Wszystko w porządku? Zaglądacie tu jeszcze 🥺❤️?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 07:15

Kasiek789, Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dzień dobry ☀️🍭 Miłego dnia ❤️❤️

Maska jest cudowna 😍 nigdy nie miałam tak dobrego i skutecznego kosmetyku do ust 😍💋 Jeszcze raz dziękuję za polecajke, a peeling pójdzie do kosza, bo jest bezużyteczny 😅

Co u Was słychać? Wszystko w porządku? Zaglądacie tu jeszcze 🥺❤️?

Dzień dobry 🩷 Też kupiłam maske wczoraj w Sephorze. Jaki to jest sztos !!!! Wszystkie pomadki ochronne ida do kosza. Butterfly ja też dziękuję za polecajkę 💋

U mnie dobrze, kreska ciemnieje, samopoczucie ok. Staram się nie nakręcać w żadną stronę, chociaż ciężko. Jadę dziś do biura żeby dzień jakoś zleciał.
    W niedzielę jadę na kilkudniowy wyjazd firmowy za granicę 🙀 kiedyś Wam pisałam o nim, czy przekładać przez to transfer czy nie. Mój lekarz doradził robić transfer i jechać na wyjazd, żyć normalnie, zdrowa ciąża sie utrzyma praktycznie mimo wszystko. No i dobrze się czuję z takim podejściem. W poprzedniej nawet zakupów lekkich nie przyniosłam do domu, gniłam na kanapie i jak sie skończyło.

Nie wiem za to jak się wymigać od picia alkoholu tam. Lecimy do Gruzji. Przecież tam się wino będzie lało litrami… Nie wiem co wymyśleć aby nie wzbudzać podejrzeń. Dieta ? Jakieś leki ? Detox do świat ? Udawać że piję a zagadać z kelnerem o bezalkoholowe ?
    Wiem, że to problem tzw z d**y No ale 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 07:39

Echo, Butterfly23, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Dzień dobry 🩷 Też kupiłam maske wczoraj w Sephorze. Jaki to jest sztos !!!! Wszystkie pomadki ochronne ida do kosza. Butterfly ja też dziękuję za polecajkę 💋

U mnie dobrze, kreska ciemnieje, samopoczucie ok. Staram się nie nakręcać w żadną stronę, chociaż ciężko. Jadę dziś do biura żeby dzień jakoś zleciał.
    W niedzielę jadę na kilkudniowy wyjazd firmowy za granicę 🙀 kiedyś Wam pisałam o nim, czy przekładać przez to transfer czy nie. Mój lekarz doradził robić transfer i jechać na wyjazd, żyć normalnie, zdrowa ciąża sie utrzyma praktycznie mimo wszystko. No i dobrze się czuję z takim podejściem. W poprzedniej nawet zakupów lekkich nie przyniosłam do domu, gniłam na kanapie i jak sie skończyło.

Nie wiem za to jak się wymigać od picia alkoholu tam. Lecimy do Gruzji. Przecież tam się wino będzie lało litrami… Nie wiem co wymyśleć aby nie wzbudzać podejrzeń. Dieta ? Jakieś leki ? Detox do świat ? Udawać że piję a zagadać z kelnerem o bezalkoholowe ?
    Wiem, że to problem tzw z d**y No ale 🤷🏻‍♀️

Takie podejście jest najlepsze, będziesz mniej zestresowana <3 Zwłaszcza, że się dobrze czujesz <3

A co do picia, to ja bym wybrała jeden z tych dwóch sposóbow:

Pierwszy, masz kurację, której nie możesz przerwać, a już raz połączyłaś te leki z alkoholem i źle się to skończyło ;)

Drugi, może nawet lepszy sposób, to dieta i przejście na abstynencję - teraz to jest super modne i możesz godzinami opowiadać o tym jak Twój trener Cię ciśnie i jest z Ciebie dumny :D Co o tym sądzisz?

PS. Jaki zapach maski wybrałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 07:47

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnicie mi co to za maska? Zgubiłam ten link a tak zachwalacie, ze ja tez chce!
    Kasiek - ja bym pewnie powiedziała, ze biorę jakieś leki i mam kategoryczny zakaz łącznie z alko.
    U mnie Ok, zaglądam tu cały czas :) wczoraj każda wolna chwile skręcałam meble do pokoju 😂 jeszcze trochę mi zostało ale już jest bliżej niż dalej końca!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ