X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    I aż się boję jaki mi termin jutro ustalą 🙀

Przynajmniej nie płacisz, ja będę robić prywatnie bo w szpitalu termin taki że głowa boli, więc pójdę w koszty

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Mówił, że powinni mi ustalic termin na tą histeroskopię z biopsją i tyle. Nic nie wspominał, czeka na wyniki. Jak będą ok to potem trombofilia itd... chociaż krąży mi z tyłu głowy,żeby robić to już. Bo na wyniki też się czeka.. a po pobycie w szpitalu będę musiała czekać jeszcze na wyniki 3 tyg i wtedy na wizytę do niego. Więc w międzyczasie mogłabym zrobić to, ehh już nie wiem sama 🙈

Na wszystko trzeba czekać, to prawda :( Jeśli masz taką możliwość, przede wszystkim finansową, to mogłabyś już teraz wykonać część badań. Tylko pytanie czy mogłabyś w szpitalu mieć je zrobione na NFZ, bo jeśli tak, to warto poczekać.

Daj znać proszę czy będziesz mieć histeroskopię z biopsją na CD138 czy jeszcze coś dodatkowego np. komórki NK. Będę bardzo wdzięczna za informację, bo nie udało mi się tam dodzwonić a mam 1h drogi do szpitala.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Przynajmniej nie płacisz, ja będę robić prywatnie bo w szpitalu termin taki że głowa boli, więc pójdę w koszty

Czy ewentualnie urządzałoby Cię wykonanie badania w Krakowie? W Szpitalu Żeromskiego nie ma długich terminów na histeroskopię (wciąż nie wiem czy zrobią biopsję). Pani dr twierdzi, że nawet w następnym cyklu mogłabym mieć wykonane, więc jest naprawdę dobrze. Jeśli takie rozwiązanie byłoby dla Ciebie dobre, to prześlę Ci szczegóły jak to u nich załatwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 19:05

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Czy ewentualnie urządzałoby Cię wykonanie badania w Krakowie? W Szpitalu Żeromskiego nie ma długich terminów na histeroskopię (wciąż nie wiem czy zrobią biopsję). Pani dr twierdzi, że nawet w następnym cyklu mogłabym mieć wykonane, więc jest naprawdę dobrze. Jeśli takie rozwiązanie byłoby dla Ciebie dobre, to prześlę Ci szczegóły jak to u nich załatwić.
    Dziękuję bardzo, ale na razie mam samą drożność z pobraniem biopsji. Jak będę mieć zleconą histero to na pewno pomyślę o NFZ bo prywatne to już spory koszt.

Cały czas mam nadzieję że drożność coś wyjaśnić i dalej pójdzie z górki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 19:11

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dziękuję bardzo, ale na razie mam samą drożność z pobraniem biopsji. Jak będę mieć zleconą histero to na pewno pomyślę o NFZ bo prywatne to już spory koszt.

Cały czas mam nadzieję że drożność coś wyjaśnić i dalej pójdzie z górki

Ahh przepraszam, mój mózg nie działa prawidłowo. Nie wiem dlaczego pomyślałam, że masz zleconą zarówno drożność jak i histeroskopię.

Trzymam bardzo mocno kciuki <3 <3 mam nadzieję, że wszystko będzie ok i szybko wrócisz na stare tory <3 <3 Dawaj znac jak będziesz mieć już termin.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przeprasza że wtrącam Wam się w wątek ale potrzebuje Waszej rady jako do mam posiadających swojego aniołka. Moja siostra w tym roku w 20 tygodniu ciąży straciła swoje trzecie dziecko - upragnioną córeczkę. Wiem że razem z mężem bardzo to przeżywają, ale starają się tego na codzień nie okazywać, szczególnie dwójce pozostałych dzieci. Niestety o ile szwagier wrócił do codzienności, o tyle siostra nie jest gotowa. Sama przyznała mi się dzisiaj że nie jest w stanie zrobić czegokolwiek w domu, że jest jej bardzo źle i ciężko nawet podnieść jej się momentami z łóżka. Chodzi do psychiatry, ale widzę że mało jej to daje. Jeżeli chodzi o psychoterapię nie wiem czy uda mi się ją namówić. Zastanawiam się co sama mogę dla niej zrobić, sama nigdy w takiej sytuacji nie byłam. Mogłybyście mi doradzić co Wam pomogło przez to przejść?

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Masz rację, przecież sprawdziłaś poziom i wiesz co i jak. Tak jak pisałam powyżej, masz naprawdę świetnego lekarza prowadzącego.

Właśnie wpisałam cynk i selen w cenniku Diagnostyki i jestem naprawdę przerażona ile to wszystko kosztuje. Za te dwa badania 231,15 zł. W ten sposób to ja nigdy nie kupię sobie zimowego swetra :(
    Niestety cynk i selen to są rzadko zlecane badania, stad ta cena

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
    11dpt beta 724 🥳
    12 dpt beta 986 ❤️
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Masz rację, przecież sprawdziłaś poziom i wiesz co i jak. Tak jak pisałam powyżej, masz naprawdę świetnego lekarza prowadzącego.

Właśnie wpisałam cynk i selen w cenniku Diagnostyki i jestem naprawdę przerażona ile to wszystko kosztuje. Za te dwa badania 231,15 zł. W ten sposób to ja nigdy nie kupię sobie zimowego swetra :(
    Tak, dlatego te badania wyszły tak drogo. Bo miałam kilka takich za kwotę ponad stówę. I czeka się długo na wyniki.

Tzn jutro mam ustalić tylko termin na tą diagnostykę hormonalną. Jeżeli chodzi o histeroskopię to na oddziale mają mi ustalić. Jak już będę tam to wspomnę o tym żeby mi ustalili.

Jednorożec, tak wiem czepiam się a nie muszę chociaż za to płacić. Ale wiesz.. czekanie też jest uciążliwe. Każda chciałaby JUŻ, a najbardziej dobrnąć do celu.

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ahh przepraszam, mój mózg nie działa prawidłowo. Nie wiem dlaczego pomyślałam, że masz zleconą zarówno drożność jak i histeroskopię.

Trzymam bardzo mocno kciuki <3 <3 mam nadzieję, że wszystko będzie ok i szybko wrócisz na stare tory <3 <3 Dawaj znac jak będziesz mieć już termin.
    Nic nie szkodzi, może być że wszystko przede mną oby nie :)

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/mleczko-pszczele,268.html
    Szukając naszego wątku natrafiłam na ten. Dziewczyny piszą, że piły mleczko pszczele i zaszły w ciążę. Ciekawe. Wklejam link do poczytania

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej dziewczyny, przeprasza że wtrącam Wam się w wątek ale potrzebuje Waszej rady jako do mam posiadających swojego aniołka. Moja siostra w tym roku w 20 tygodniu ciąży straciła swoje trzecie dziecko - upragnioną córeczkę. Wiem że razem z mężem bardzo to przeżywają, ale starają się tego na codzień nie okazywać, szczególnie dwójce pozostałych dzieci. Niestety o ile szwagier wrócił do codzienności, o tyle siostra nie jest gotowa. Sama przyznała mi się dzisiaj że nie jest w stanie zrobić czegokolwiek w domu, że jest jej bardzo źle i ciężko nawet podnieść jej się momentami z łóżka. Chodzi do psychiatry, ale widzę że mało jej to daje. Jeżeli chodzi o psychoterapię nie wiem czy uda mi się ją namówić. Zastanawiam się co sama mogę dla niej zrobić, sama nigdy w takiej sytuacji nie byłam. Mogłybyście mi doradzić co Wam pomogło przez to przejść?

Kochana, ogromnie mi przykro z powodu straty Twojej siostry 😞💔 To wspaniałe, że ma przy sobie tak cudowną osobę, która ja wspiera i szuka dla niej pomocy. Każda z nas jest inna i przez to każda w inny sposób może radzić sobie z traumą. Myślę, że najlepiej o tym porozmawiać z terapeutą. Mogłabyś spróbować zadzwonić do Fundacji Ernesta i tam zapytać jak możesz pomoc siostrze lub jak z nią rozmawiać. Myślę,że terapeuci udziela najlepszych wskazówek.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/mleczko-pszczele,268.html
    Szukając naszego wątku natrafiłam na ten. Dziewczyny piszą, że piły mleczko pszczele i zaszły w ciążę. Ciekawe. Wklejam link do poczytania

Rzeczywiście ciekawe, chętnie poczytam, dzięki wielkie ❤️ Ja kiedyś czytałam, że pyłek pszczeli bardzo pomaga w zajściu i utrzymaniu ciąży. Ponoć zmniejsza ryzyko poronienia. Niestety u mnie nie zadziałało, chociaż przyjmowałam go przez 4 miesiące przed zajściem w ciąże

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, na NFZ nie pobierają komórek nk. Z tą biopsją też jest różnie. Musiałabyś się dogadać z lekarzem, że podczas histeroskopii pobiorą Ci wycinki, a Ty na własny koszt i we własnym zakresie wyślesz je do badania.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej. Ciężko coś doradzić. Być może potrzebuje jeszcze czasu. Ile minęło od straty? Najlepszym wyjściem byłaby terapia jeśli sobie nie radzi. Może podsuń jej nr tel do fundacji Ernesta? Albo zaproponuj jej żeby zarejestrowała się na tym forum. Zobaczy, że nie jest sama.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu powiedzieli że mogą mi pobrać wycinek ale go nie zbadają, muszę sobie go zbadać na własną rękę prywatnie. A mam tylko komórki zapalne bez nk. Chore to jest a termin mi powiedzieli koła maja jak lekarz w poradni mnie zakwalifikuje. Patologiczny jest ten system

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo, na NFZ nie pobierają komórek nk. Z tą biopsją też jest różnie. Musiałabyś się dogadać z lekarzem, że podczas histeroskopii pobiorą Ci wycinki, a Ty na własny koszt i we własnym zakresie wyślesz je do badania.

No i tu jest pies pogrzebany (z całym szacunkiem do piesków😅), bo już odbyłam kilka takich rozmów,w tym nawet z ordynatorami i odpowiedzi są zawsze takie same🙈: albo tego wcale nie robią albo zgadzają się tylko na cd138. Nie chcą kasy, nie da się za to dopłacić. A obdzwoniłam również szpitale dookoła Krakowa.

Oczywiście wierzę, że komuś się kiedyś udało to zrealizować, ale mnie się nie udaje i liczę się z tym, że na NFZ zrobię tylko histeroskopie z cd138. Tak jak pisałam wcześniej, mam w planie porozmawiać z klinika czy zgodzą się zrobić tylko biopsję bez histeroskopii, bo wtedy koszt takiej usługi nie wyniesie 3,5k a 1,6k🙈

Ja już dzisiaj przekalkulowałam to wszystko i wyszło mi, że butów nie kupię (kolejny rok z rzędu), a los swetra jeszcze się waży 😅🙈 bardzo nie chce sprawdzać cynku i selenu 😅 już tak duzo wydałam na badania, a czekają mnie bardzo duże wydatki 🙈 trudny teren los staraczki

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej. Ciężko coś doradzić. Być może potrzebuje jeszcze czasu. Ile minęło od straty? Najlepszym wyjściem byłaby terapia jeśli sobie nie radzi. Może podsuń jej nr tel do fundacji Ernesta? Albo zaproponuj jej żeby zarejestrowała się na tym forum. Zobaczy, że nie jest sama.
    Minęło dopiero 4 miesiące. Zdaje sobie sprawę, że ona potrzebuje jeszcze czasu i tego nie neguję, bo sama w dalszym ciągu to przeżywam. Staram się być cały czas gdzieś blisko niej ale się nie narzucać. Ostatnio udało mi się wyciągnąć ją do kina. Nie chce jest zostawiać z tym wszystkim samą, mimo iż sama nie wiem przez co przechodzi. Z jednej strony bardzo mnie zmartwiła tym jak powiedziała że jest jej bardzo ciężko, z drugiej poczułam ulgę że z siebie to wydusiła. Nie umiem niestety z nią rozmawiać tak jakby tego potrzebowała, a nie chcę "walić" jakiś oklepanych tekstów. Myślałam żeby zaproponować jej jakieś stałe nowe zajecie, np. ćwiczenia typu pilates, bo jak sama mi się przyznała wstaje codziennie rano i nie ma ochoty i siły nic robić i wszystko ciągle odwleka. CO o tym myślicie? Nie za dużo chce zaproponować?

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo ale pytałaś czy pobiorą Ci wycinki i Ci je przekażą? Bo ja pisałam Ci o rozwiązaniu jakie dziewczyny stosują. Oni je tylko pobierają przy histeroskopii do specjalnego pojemnika i tyle. Na tym się kończy ich rola. Nigdzie ich nie wysyłają. Ty to robisz we własnym zakresie.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Minęło dopiero 4 miesiące. Zdaje sobie sprawę, że ona potrzebuje jeszcze czasu i tego nie neguję, bo sama w dalszym ciągu to przeżywam. Staram się być cały czas gdzieś blisko niej ale się nie narzucać. Ostatnio udało mi się wyciągnąć ją do kina. Nie chce jest zostawiać z tym wszystkim samą, mimo iż sama nie wiem przez co przechodzi. Z jednej strony bardzo mnie zmartwiła tym jak powiedziała że jest jej bardzo ciężko, z drugiej poczułam ulgę że z siebie to wydusiła. Nie umiem niestety z nią rozmawiać tak jakby tego potrzebowała, a nie chcę "walić" jakiś oklepanych tekstów. Myślałam żeby zaproponować jej jakieś stałe nowe zajecie, np. ćwiczenia typu pilates, bo jak sama mi się przyznała wstaje codziennie rano i nie ma ochoty i siły nic robić i wszystko ciągle odwleka. CO o tym myślicie? Nie za dużo chce zaproponować?
    Mi pomogło napisanie listu i pójście na cmentarz. Ciężko mi jest powiedzieć, co Twojej siostrze by pomogło. My straciłyśmy nasze ciążę na wczesnym etapie. Jedna z nas straciła po 20 tc. I kilka wpisów wyżej dziś dziewczyna pisała, że też straciła w 21 tc. Uważam, że szczera rozmowa i trochę wstrząśnięcie nią. Przeżywa ogromną tragedię, ale ma dzieci dla których powinna wziąć się w garść. Jeżeli nie jest w stanie zapewnić im należytej opieki, to tym bardziej powinna zgłosić się do terapeuty. Czy ona chce w ogóle rozmawiać na ten temat? Bo ja np nie chciałam. Też nie ma co być zbyt nachalnym. Musisz sama ocenić co będzie dobre dla Twojej siostry.

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Echo ale pytałaś czy pobiorą Ci wycinki i Ci je przekażą? Bo ja pisałam Ci o rozwiązaniu jakie dziewczyny stosują. Oni je tylko pobierają przy histeroskopii do specjalnego pojemnika i tyle. Na tym się kończy ich rola. Nigdzie ich nie wysyłają. Ty to robisz we własnym zakresie.

Mówiłam już, że mój mózg nie działa prawidłowo 🙈? Oczywiście nie zrozumiałam Twojej wiadomości, przepraszam 🙈 Dziękuję, że do tego wróciłaś i mi wyjaśniłas.

Tak, pytałam o to i rzeczywiście część z nich zgodziła się na takie rozwiązanie, więc to też rozważam. Nie wspomniałam o tym, bo zdecydowanie wolę żeby cały proces odbył się bez mojego zaangażowania.

Słuchajcie, ja się muszę wyłączyć,bo gadam takie głupoty, że mi jest wstyd 🙈 mam szczęście, że jesteście takie wyrozumiałe 🙈 trauma+brak snu+duża utrata krwi+ból+osłabienie...

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ