Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Tak, potwierdzam, cytologia płyną (LBC) jest dużo dokładniejsza i naprawdę jeśli tylko można, to warto robić te cytologię.
Ja też robię płynną, jest zdecydowanie lepsza i warto dopłacićAMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Echo, to bardzo dobra wiadomosc
Tylko skąd te ciągłe krwawienia? Mam również nadzieję, że nie będą już długi trwały i skoro wszystko się ładnie oczyściło, to tylko kwestia kilku dni zeby te krwawienia ustały.
Echo lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Echo wrote:Dziewczynki, w USG jest czysto! Dziękuję za kciuki ❤️💕💋 Pani doktor była przerażona, że już dwa tygodnie krwawię, więc dała mi antybiotyk na 5 dni - czyli do wizyty w szpitalu. Dzisiaj znowu leje się ze mnie i jest sporo skrzepów,a to też jest niebezpieczne. Skrzepów jest na tyle dużo, że nie widać czy szyjka jest otwarta. A endometrium jest zbyt cienkie żeby tak krwawić. Mam jednak nadzieję,że na dniach to wszystko się skończy 🍀
Echo lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Echo, to bardzo dobra wiadomosc
Tylko skąd te ciągłe krwawienia? Mam również nadzieję, że nie będą już długi trwały i skoro wszystko się ładnie oczyściło, to tylko kwestia kilku dni zeby te krwawienia ustały.
AlaudaCo u Ciebie słychać? I cou Twojego maleństwa? Wszystko w porządku?
Też się tym martwię, ale myślę, że histeroskopia da odpowiedź dlaczego tak długo krwawię. Na ten moment pewnie nikt mi nie da odpowiedziSzczerze nie mogę się doczekać tego badania.
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
izzy91 wrote:Echo bardzo się cieszę że się oczyscilo! Mam nadzieję że to krwawienie to już końcówka 🤞
Dziękuję za wiarę we mnie i mocne kciukiW poniedziałek wieczorem miałam bardzo silne skurcze i zobaczyłam coś, co nie przypominalo skrzepów. Po tym skurcze ustały. Czyli jednak kobieta zawsze wie co się dzieje 💔
Izzy, chciałam już wcześniej zapytać. Trochę w innym temacieJakich kosmetyków używasz? Masz jakieś specjalne na rozstępy czy stosujesz zwykłą pielęgnację?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Może kiedyś się pokuszę o płynną 😊 póki co w zwykłej jest ok 😊
Echo, cieszę się że już jest ok, bo się martwiłam o Ciebie 🤗
A ogólnie dziewczynki moje, zaczynam tracić cierpliwość do pracy w przedszkolu..... jest coraz więcej papierologii, coraz więcej roszczeniowych rodziców. Przeraża mnie to i zniechęca. Już po głowie chodzi, by otworzyć swój gabinet. Może wtedy będzie mi się lepiej pracować, choć zdaję sobie sprawę z tego, że to nie taki miód.Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Echo wrote:Dziękuję za wiarę we mnie i mocne kciuki
W poniedziałek wieczorem miałam bardzo silne skurcze i zobaczyłam coś, co nie przypominalo skrzepów. Po tym skurcze ustały. Czyli jednak kobieta zawsze wie co się dzieje 💔
Izzy, chciałam już wcześniej zapytać. Trochę w innym temacieJakich kosmetyków używasz? Masz jakieś specjalne na rozstępy czy stosujesz zwykłą pielęgnację?
Echo, wstyd się przyznać, ale lenistwo mnie pokonało 😂 kupiłam olejek z bio oil taki pomarańczowy ale użyłam go może z 5 razy 😁 -
Echo wrote:Alauda
Co u Ciebie słychać? I cou Twojego maleństwa? Wszystko w porządku?
Też się tym martwię, ale myślę, że histeroskopia da odpowiedź dlaczego tak długo krwawię. Na ten moment pewnie nikt mi nie da odpowiedziSzczerze nie mogę się doczekać tego badania.
Myślę, że skoro w macicy jest już czysto, to krwawienia powinny wkrótce ustać. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i jeśli naprawdę byłoby coś nie tak, to byś o tym wiedziała.
U mnie w porządku. Podczytuje Was cały czas, żeby nie wypaść z obiegu ale mam ostatnio jesienną chandrę -brak sił i ogólne zniechęcenie.
Tak po cichu myślałam, że mój mikro polip się wchłonął ale wczoraj chyba miałam owulkę i od razu zaczęły się krwawienia - wku*w na maksa. W piątek mam wizytę w szpitalu i ewentualna kwalifikację do zabiegu ukręcenia tego małego skurczybyka.10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Izzy warto jest używać czegoś na rozstępy w pierwszej ciąży mi się nie chciało i mam rozstępy na cyckach. Nie duże ale są. W drugiej praktycznie od początku smarował brzucha, cyce, tyłek i idą palmersem i zero.
Echo dobrze że jest miarę ok, tylko zostaję Ci czekać na szpital -
Jednorożec89 wrote:Izzy warto jest używać czegoś na rozstępy w pierwszej ciąży mi się nie chciało i mam rozstępy na cyckach. Nie duże ale są. W drugiej praktycznie od początku smarował brzucha, cyce, tyłek i idą palmersem i zero.
Echo dobrze że jest miarę ok, tylko zostaję Ci czekać na szpital -
Jednorożec89 wrote:Izzy warto jest używać czegoś na rozstępy w pierwszej ciąży mi się nie chciało i mam rozstępy na cyckach. Nie duże ale są. W drugiej praktycznie od początku smarował brzucha, cyce, tyłek i idą palmersem i zero.
Echo dobrze że jest miarę ok, tylko zostaję Ci czekać na szpital
Ja też się cieszędziekuję za kciuki
Palmers - czy masz na myśli ten olejek?
https://www.hebe.pl/palmers-balsam-do-ciala-przeciw-rozstepom-250ml-000000000000246341.html?gclid=Cj0KCQjwhL6pBhDjARIsAGx8D5_5bR10d4SgEvzAKEhfnwWGMsAvIRe0nNowvT0VCzx-unxZQnLYeloaApk6EALw_wcB&gclsrc=aw.dsAMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
izzy91 wrote:Ja wiem że warto 😁 ale już przechodziłam wahania wagi +/- 20 kg i pojawiło się ich dosłownie kilka na udach więc tak sobie liczę że może nie mam jakiś wielkich skłonności do rozstępów 🤣 może jakby mnie tak nie mdliło wieczorami to bym miała większą motywację do smarowania (wspominałam już że jestem świetna w wymyślaniu wymówek? 😆)
Haha ja też ostatnio miałam dużo wymówek żeby nie dbać o skórę, więc nie potępiam 😆 Szczotka do szczotkowania ciała leży nieużywana już 2-3 miesiace...
Przetestowałam jedynie ten mus z Lullalove i naprawdę gorąco go polecam, bo jest bezzapachowy, ma dobry skład i jest wydajny. Nie jestem jednak ekspertem i mam małe doświadczenie, więc vhętnie posłucham czego Wy używacieAMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
alauda wrote:Myślę, że skoro w macicy jest już czysto, to krwawienia powinny wkrótce ustać. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i jeśli naprawdę byłoby coś nie tak, to byś o tym wiedziała.
U mnie w porządku. Podczytuje Was cały czas, żeby nie wypaść z obiegu ale mam ostatnio jesienną chandrę -brak sił i ogólne zniechęcenie.
Tak po cichu myślałam, że mój mikro polip się wchłonął ale wczoraj chyba miałam owulkę i od razu zaczęły się krwawienia - wku*w na maksa. W piątek mam wizytę w szpitalu i ewentualna kwalifikację do zabiegu ukręcenia tego małego skurczybyka.
Tak, pewnie by widzieli na USG, że jest tam jakiś gigantyczny polip albo coś innego. W sumie nikt też nic nie mówi o mięśniaku, który powstał po pierwszym poronnieniu, muszę o to dopytać. Pewnie wciąż nie stanowi problemu.
Jak masz mieć siłę jak śpisz tak mało biedaku? A teraz jeszcze jest tak zimno... Czy Wy już grzejecie w domu? Ja już odkręcam kaloryfer na noc.
W piątek będę mocno trzymać kciukiDaj znać koniecznie co powiedzieli lekarze. Niech go ukręcą jak najszybciej!
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
S.Roszpunka wrote:Może kiedyś się pokuszę o płynną 😊 póki co w zwykłej jest ok 😊
Echo, cieszę się że już jest ok, bo się martwiłam o Ciebie 🤗
A ogólnie dziewczynki moje, zaczynam tracić cierpliwość do pracy w przedszkolu..... jest coraz więcej papierologii, coraz więcej roszczeniowych rodziców. Przeraża mnie to i zniechęca. Już po głowie chodzi, by otworzyć swój gabinet. Może wtedy będzie mi się lepiej pracować, choć zdaję sobie sprawę z tego, że to nie taki miód.
A z czego to wynika? Weszły nowe przepisy w życie czy dyrekcja wpadła w szał papierologii? Wiesz jak to mówią, "im więcej papieru tym czystsza dup@"Myślę, że to dobry pomysł żebyś otworzyła swój biznes. Znasz się na tym, wiesz jak to robić i jesteś w tym świetna. Zastanów się na spokojnie, ale to może być super sprawa
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Echo wrote:A z czego to wynika? Weszły nowe przepisy w życie czy dyrekcja wpadła w szał papierologii? Wiesz jak to mówią, "im więcej papieru tym czystsza dup@"
Myślę, że to dobry pomysł żebyś otworzyła swój biznes. Znasz się na tym, wiesz jak to robić i jesteś w tym świetna. Zastanów się na spokojnie, ale to może być super sprawa
Ani nie pomysł dyrekcji, ani nowe przepisy. Po prostu coraz więcej dzieci, które mam z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego. Plus do tego po nowym roku ma być kontrola, więc tym bardziej trzeba pilnować wszystkiego.
W ogóle tydzień temu bylysmy ponad 3 godziny na szkoleniu bhp. Za tydzień kolejna rada pedagogiczna + szkolenie z pozytywnej dyscypliny, a 30.10. znowu szkolenie bhp, bo jeden tatuś który jest bhpowcem, uznał, że jego dziecko uległo poważnemu wypadkowi w przedszkolu i jesteśmy niedouczone. A ten poważny wypadek polegał na tym, że dziewczynka przewróciła się w łazience (nie było mokrej podłogi!!!!) i uderzyła się w policzek. Jakie ślady po wypadku? Mały siniak koloru żółtego...... I w takim efekcie dyrekcja uznała, że jest to dla wszystkich karne szkolenie. Nosz kuuurrr**a! Także ja zamiast chodzić do pracy z przyjemnością, to jestem kłębkiem nerwów. I nie tylko ja oczywiście.
Ile razy moje dziecko się przewróciło w przedszkolu i miało plastry, albo gigantyczne siniaki w przeróżnych kolorach. Nigdy nie robiłam z tego afery, bo i po co. Tylko moje dziecko istnieje w grupie?
Dlatego chyba lepiej byłoby jakbym złożyła wypowiedzenie w przedszkolach i miała swój gabinet. Oczywiście opisane sytuację to nie tylko to żeby nie było, że się "pierdołami" przejmuję.
Dobra, pożaliłam się 🙂
A! Przedwczoraj miałam pik.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Echo wrote:Ja też się cieszę
dziekuję za kciuki
Palmers - czy masz na myśli ten olejek?
https://www.hebe.pl/palmers-balsam-do-ciala-przeciw-rozstepom-250ml-000000000000246341.html?gclid=Cj0KCQjwhL6pBhDjARIsAGx8D5_5bR10d4SgEvzAKEhfnwWGMsAvIRe0nNowvT0VCzx-unxZQnLYeloaApk6EALw_wcB&gclsrc=aw.ds -
nick nieaktualnyHej ja 3 tygodnie temu miałam robiona cytologię płynną , cienkowarstwową LBC +HPV 14 genotypów. Dłużej się czeka niż przy zwykłej- 6 tygodni. Moja gin mówi, że jeżeli wychodzi ona ok to spokojnie można powtórzyć kolejna cytologię za 3 lata, ale coś nie mam przekonania do tej kwestii.
Echo cieszę się, że w końcu to już po, oby tylko krwawienie też ustało.
Roszpunka rozumiem Twoj wkurw, moja bratowa raz jest nauczycielem w przedszkolu i często opowiada o tej papierologii plus rodzicie dzieci dają do wiwatu.Trzeba mieć święte nerwy.
Ja też aktualnie mam kosę z mężem, czekam na kumulację... Trochę jest mi źle z tego powodu, bo w sobotę są moje urodziny i chciałabym, żeby to był dobry dzień, ale jak narazie nie zapowiada się.
Na dokładkę dziś miałam spinę z kolegą z mojego działu, po prostu go opierdoliłam, bo już mi się ulało, jego podejście do procedur a potem odkręcania niezgodności.
Teraz tak myślę, że coś ciężka do życia ostatnie czasy jestem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 20:12
-
Stela wrote:Hej ja 3 tygodnie temu miałam robiona cytologię płynną , cienkowarstwową LBC +HPV 14 genotypów. Dłużej się czeka niż przy zwykłej- 6 tygodni. Moja gin mówi, że jeżeli wychodzi ona ok to spokojnie można powtórzyć kolejna cytologię za 3 lata, ale coś nie mam przekonania do tej kwestii.
Echo cieszę się, że w końcu to już po, oby tylko krwawienie też ustało.
Roszpunka rozumiem Twoj wkurw, moja bratowa raz jest nauczycielem w przedszkolu i często opowiada o tej papierologii plus rodzicie dzieci dają do wiwatu.Trzeba mieć święte nerwy.
Ja też aktualnie mam kosę z mężem, czekam na kumulację... Trochę jest mi źle z tego powodu, bo w sobotę są moje urodziny i chciałabym, żeby to był dobry dzień, ale jak narazie nie zapowiada się.
Na dokładkę dziś miałam spinę z kolegą z mojego działu, po prostu go opierdoliłam, bo już mi się ulało, jego podejście do procedur a potem odkręcania niezgodności.
Teraz tak myślę, że coś ciężka do życia ostatnie czasy jestem. -
nick nieaktualny
-
Hej! Izzy kocham Twój suwaczek 😍
Ból kręgosłupa mam od roku. Miałam robiony rtg nie wyszło najlepiej. Leki tylko doraźne. Byłam kilka razy u rehabilitanta i przeszło. Więc co? Odpuściłam temat. Miałam robić ćwiczenia, ale po co 🤦🏼♀️ czasami mnie pobolewa, ale teraz centralnie mi weszło w poślady. Biorę nimesil, ćwiczę i jest lepiej. Rehabilitanta na szczęście mam po drugiej stronie ulicy, terminy są, więc jak będzie mocno źle to od razu lecę. Ale muszę pomyśleć nad jogą. Dzięki Lia za podrzuceniu pomysłu 😘
Ale u Was dziś pyszności były 😁 ja kocham zapiekanki makaronowe ze wszystkim, w ogóle kocham makaron 😁
A mnie dziś mąż zabrał na obiad i jadłam nogę z kaczki, kopytka i modra kapusta. Było pycha.
Echo, jak będę w Krakowie, to na pewno nie odpuszczę spotkania z Tobą! ❤️
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że na USG czysto 🥹 kamień z serca ❤️❤️❤️ martwią mnie te plamienia bardzo, za długo już trwają. Zobaczymy co w szpitalu w poniedziałek powiedzą.
Syska nooo w końcu dach będzie. Tyle się naczekałaś. Przypomnisz gdzie jedziecie na weekend?
Roszpunka kciuki za pik 🤞🏻 najgorsze zawodowo co może spotkać, to wypalenie. Może warto zaryzykować z tym gabinetem?Lia., Echo, izzy91 lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2)