X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak, potwierdzam, cytologia płyną (LBC) jest dużo dokładniejsza i naprawdę jeśli tylko można, to warto robić te cytologię.

Ja też robię płynną, jest zdecydowanie lepsza i warto dopłacić

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, to bardzo dobra wiadomosc :) Tylko skąd te ciągłe krwawienia? Mam również nadzieję, że nie będą już długi trwały i skoro wszystko się ładnie oczyściło, to tylko kwestia kilku dni zeby te krwawienia ustały.

Echo lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziewczynki, w USG jest czysto! Dziękuję za kciuki ❤️💕💋 Pani doktor była przerażona, że już dwa tygodnie krwawię, więc dała mi antybiotyk na 5 dni - czyli do wizyty w szpitalu. Dzisiaj znowu leje się ze mnie i jest sporo skrzepów,a to też jest niebezpieczne. Skrzepów jest na tyle dużo, że nie widać czy szyjka jest otwarta. A endometrium jest zbyt cienkie żeby tak krwawić. Mam jednak nadzieję,że na dniach to wszystko się skończy 🍀
    Echo bardzo się cieszę że się oczyscilo! Mam nadzieję że to krwawienie to już końcówka 🤞

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Echo, to bardzo dobra wiadomosc :) Tylko skąd te ciągłe krwawienia? Mam również nadzieję, że nie będą już długi trwały i skoro wszystko się ładnie oczyściło, to tylko kwestia kilku dni zeby te krwawienia ustały.

Alauda <3 <3 Co u Ciebie słychać? I cou Twojego maleństwa? Wszystko w porządku?

Też się tym martwię, ale myślę, że histeroskopia da odpowiedź dlaczego tak długo krwawię. Na ten moment pewnie nikt mi nie da odpowiedzi :( Szczerze nie mogę się doczekać tego badania.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Echo bardzo się cieszę że się oczyscilo! Mam nadzieję że to krwawienie to już końcówka 🤞

Dziękuję za wiarę we mnie i mocne kciuki <3 <3 W poniedziałek wieczorem miałam bardzo silne skurcze i zobaczyłam coś, co nie przypominalo skrzepów. Po tym skurcze ustały. Czyli jednak kobieta zawsze wie co się dzieje 💔

Izzy, chciałam już wcześniej zapytać. Trochę w innym temacie ;) Jakich kosmetyków używasz? Masz jakieś specjalne na rozstępy czy stosujesz zwykłą pielęgnację?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kiedyś się pokuszę o płynną 😊 póki co w zwykłej jest ok 😊

Echo, cieszę się że już jest ok, bo się martwiłam o Ciebie 🤗

A ogólnie dziewczynki moje, zaczynam tracić cierpliwość do pracy w przedszkolu..... jest coraz więcej papierologii, coraz więcej roszczeniowych rodziców. Przeraża mnie to i zniechęca. Już po głowie chodzi, by otworzyć swój gabinet. Może wtedy będzie mi się lepiej pracować, choć zdaję sobie sprawę z tego, że to nie taki miód.

Echo lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔

11.2023 AMH 2,27

KIR - AA, brak implantacyjnych
    02.2025 kwalifikacja do ivf
    AMH 1,05
    Nasienie ✖️
    Kariotypy: 👱‍♀️✅️ 🧑✅️
    🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
    • ❄️ AA i ❄️ AB
    • 16.06.25 FET AA ✖️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję za wiarę we mnie i mocne kciuki <3 <3 W poniedziałek wieczorem miałam bardzo silne skurcze i zobaczyłam coś, co nie przypominalo skrzepów. Po tym skurcze ustały. Czyli jednak kobieta zawsze wie co się dzieje 💔

Izzy, chciałam już wcześniej zapytać. Trochę w innym temacie ;) Jakich kosmetyków używasz? Masz jakieś specjalne na rozstępy czy stosujesz zwykłą pielęgnację?
    ♥️♥️

Echo, wstyd się przyznać, ale lenistwo mnie pokonało 😂 kupiłam olejek z bio oil taki pomarańczowy ale użyłam go może z 5 razy 😁

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Alauda <3 <3 Co u Ciebie słychać? I cou Twojego maleństwa? Wszystko w porządku?

Też się tym martwię, ale myślę, że histeroskopia da odpowiedź dlaczego tak długo krwawię. Na ten moment pewnie nikt mi nie da odpowiedzi :( Szczerze nie mogę się doczekać tego badania.

Myślę, że skoro w macicy jest już czysto, to krwawienia powinny wkrótce ustać. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i jeśli naprawdę byłoby coś nie tak, to byś o tym wiedziała.

U mnie w porządku. Podczytuje Was cały czas, żeby nie wypaść z obiegu ale mam ostatnio jesienną chandrę -brak sił i ogólne zniechęcenie.
    Tak po cichu myślałam, że mój mikro polip się wchłonął ale wczoraj chyba miałam owulkę i od razu zaczęły się krwawienia - wku*w na maksa. W piątek mam wizytę w szpitalu i ewentualna kwalifikację do zabiegu ukręcenia tego małego skurczybyka.

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy warto jest używać czegoś na rozstępy w pierwszej ciąży mi się nie chciało i mam rozstępy na cyckach. Nie duże ale są. W drugiej praktycznie od początku smarował brzucha, cyce, tyłek i idą palmersem i zero.

Echo dobrze że jest miarę ok, tylko zostaję Ci czekać na szpital

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Izzy warto jest używać czegoś na rozstępy w pierwszej ciąży mi się nie chciało i mam rozstępy na cyckach. Nie duże ale są. W drugiej praktycznie od początku smarował brzucha, cyce, tyłek i idą palmersem i zero.

Ja wiem że warto 😁 ale już przechodziłam wahania wagi +/- 20 kg i pojawiło się ich dosłownie kilka na udach więc tak sobie liczę że może nie mam jakiś wielkich skłonności do rozstępów 🤣 może jakby mnie tak nie mdliło wieczorami to bym miała większą motywację do smarowania (wspominałam już że jestem świetna w wymyślaniu wymówek? 😆)

03.2023 - 9tc 💔

age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Ja też się cieszę <3 dziekuję za kciuki <3

Palmers - czy masz na myśli ten olejek?
    https://www.hebe.pl/palmers-balsam-do-ciala-przeciw-rozstepom-250ml-000000000000246341.html?gclid=Cj0KCQjwhL6pBhDjARIsAGx8D5_5bR10d4SgEvzAKEhfnwWGMsAvIRe0nNowvT0VCzx-unxZQnLYeloaApk6EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Ja wiem że warto 😁 ale już przechodziłam wahania wagi +/- 20 kg i pojawiło się ich dosłownie kilka na udach więc tak sobie liczę że może nie mam jakiś wielkich skłonności do rozstępów 🤣 może jakby mnie tak nie mdliło wieczorami to bym miała większą motywację do smarowania (wspominałam już że jestem świetna w wymyślaniu wymówek? 😆)

Haha ja też ostatnio miałam dużo wymówek żeby nie dbać o skórę, więc nie potępiam 😆 Szczotka do szczotkowania ciała leży nieużywana już 2-3 miesiace...

Przetestowałam jedynie ten mus z Lullalove i naprawdę gorąco go polecam, bo jest bezzapachowy, ma dobry skład i jest wydajny. Nie jestem jednak ekspertem i mam małe doświadczenie, więc vhętnie posłucham czego Wy używacie ;)

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Myślę, że skoro w macicy jest już czysto, to krwawienia powinny wkrótce ustać. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i jeśli naprawdę byłoby coś nie tak, to byś o tym wiedziała.

U mnie w porządku. Podczytuje Was cały czas, żeby nie wypaść z obiegu ale mam ostatnio jesienną chandrę -brak sił i ogólne zniechęcenie.
    Tak po cichu myślałam, że mój mikro polip się wchłonął ale wczoraj chyba miałam owulkę i od razu zaczęły się krwawienia - wku*w na maksa. W piątek mam wizytę w szpitalu i ewentualna kwalifikację do zabiegu ukręcenia tego małego skurczybyka.

Tak, pewnie by widzieli na USG, że jest tam jakiś gigantyczny polip albo coś innego. W sumie nikt też nic nie mówi o mięśniaku, który powstał po pierwszym poronnieniu, muszę o to dopytać. Pewnie wciąż nie stanowi problemu.

Jak masz mieć siłę jak śpisz tak mało biedaku :(? A teraz jeszcze jest tak zimno... Czy Wy już grzejecie w domu? Ja już odkręcam kaloryfer na noc.
    W piątek będę mocno trzymać kciuki <3 Daj znać koniecznie co powiedzieli lekarze. Niech go ukręcą jak najszybciej!

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Może kiedyś się pokuszę o płynną 😊 póki co w zwykłej jest ok 😊

Echo, cieszę się że już jest ok, bo się martwiłam o Ciebie 🤗

A ogólnie dziewczynki moje, zaczynam tracić cierpliwość do pracy w przedszkolu..... jest coraz więcej papierologii, coraz więcej roszczeniowych rodziców. Przeraża mnie to i zniechęca. Już po głowie chodzi, by otworzyć swój gabinet. Może wtedy będzie mi się lepiej pracować, choć zdaję sobie sprawę z tego, że to nie taki miód.

A z czego to wynika? Weszły nowe przepisy w życie czy dyrekcja wpadła w szał papierologii? Wiesz jak to mówią, "im więcej papieru tym czystsza dup@" ;) Myślę, że to dobry pomysł żebyś otworzyła swój biznes. Znasz się na tym, wiesz jak to robić i jesteś w tym świetna. Zastanów się na spokojnie, ale to może być super sprawa

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    A z czego to wynika? Weszły nowe przepisy w życie czy dyrekcja wpadła w szał papierologii? Wiesz jak to mówią, "im więcej papieru tym czystsza dup@" ;) Myślę, że to dobry pomysł żebyś otworzyła swój biznes. Znasz się na tym, wiesz jak to robić i jesteś w tym świetna. Zastanów się na spokojnie, ale to może być super sprawa

Ani nie pomysł dyrekcji, ani nowe przepisy. Po prostu coraz więcej dzieci, które mam z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego. Plus do tego po nowym roku ma być kontrola, więc tym bardziej trzeba pilnować wszystkiego.
    W ogóle tydzień temu bylysmy ponad 3 godziny na szkoleniu bhp. Za tydzień kolejna rada pedagogiczna + szkolenie z pozytywnej dyscypliny, a 30.10. znowu szkolenie bhp, bo jeden tatuś który jest bhpowcem, uznał, że jego dziecko uległo poważnemu wypadkowi w przedszkolu i jesteśmy niedouczone. A ten poważny wypadek polegał na tym, że dziewczynka przewróciła się w łazience (nie było mokrej podłogi!!!!) i uderzyła się w policzek. Jakie ślady po wypadku? Mały siniak koloru żółtego...... I w takim efekcie dyrekcja uznała, że jest to dla wszystkich karne szkolenie. Nosz kuuurrr**a! Także ja zamiast chodzić do pracy z przyjemnością, to jestem kłębkiem nerwów. I nie tylko ja oczywiście.
    Ile razy moje dziecko się przewróciło w przedszkolu i miało plastry, albo gigantyczne siniaki w przeróżnych kolorach. Nigdy nie robiłam z tego afery, bo i po co. Tylko moje dziecko istnieje w grupie?
    Dlatego chyba lepiej byłoby jakbym złożyła wypowiedzenie w przedszkolach i miała swój gabinet. Oczywiście opisane sytuację to nie tylko to żeby nie było, że się "pierdołami" przejmuję.
    Dobra, pożaliłam się 🙂
    A! Przedwczoraj miałam pik.

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔

11.2023 AMH 2,27

KIR - AA, brak implantacyjnych
    02.2025 kwalifikacja do ivf
    AMH 1,05
    Nasienie ✖️
    Kariotypy: 👱‍♀️✅️ 🧑✅️
    🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
    • ❄️ AA i ❄️ AB
    • 16.06.25 FET AA ✖️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ja też się cieszę <3 dziekuję za kciuki <3

Palmers - czy masz na myśli ten olejek?
    https://www.hebe.pl/palmers-balsam-do-ciala-przeciw-rozstepom-250ml-000000000000246341.html?gclid=Cj0KCQjwhL6pBhDjARIsAGx8D5_5bR10d4SgEvzAKEhfnwWGMsAvIRe0nNowvT0VCzx-unxZQnLYeloaApk6EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Dokładnie ten :)

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja 3 tygodnie temu miałam robiona cytologię płynną , cienkowarstwową LBC +HPV 14 genotypów. Dłużej się czeka niż przy zwykłej- 6 tygodni. Moja gin mówi, że jeżeli wychodzi ona ok to spokojnie można powtórzyć kolejna cytologię za 3 lata, ale coś nie mam przekonania do tej kwestii.
    Echo cieszę się, że w końcu to już po, oby tylko krwawienie też ustało.
    Roszpunka rozumiem Twoj wkurw, moja bratowa raz jest nauczycielem w przedszkolu i często opowiada o tej papierologii plus rodzicie dzieci dają do wiwatu.Trzeba mieć święte nerwy.
    Ja też aktualnie mam kosę z mężem, czekam na kumulację... Trochę jest mi źle z tego powodu, bo w sobotę są moje urodziny i chciałabym, żeby to był dobry dzień, ale jak narazie nie zapowiada się.
    Na dokładkę dziś miałam spinę z kolegą z mojego działu, po prostu go opierdoliłam, bo już mi się ulało, jego podejście do procedur a potem odkręcania niezgodności.
    Teraz tak myślę, że coś ciężka do życia ostatnie czasy jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 20:12

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Hej ja 3 tygodnie temu miałam robiona cytologię płynną , cienkowarstwową LBC +HPV 14 genotypów. Dłużej się czeka niż przy zwykłej- 6 tygodni. Moja gin mówi, że jeżeli wychodzi ona ok to spokojnie można powtórzyć kolejna cytologię za 3 lata, ale coś nie mam przekonania do tej kwestii.
    Echo cieszę się, że w końcu to już po, oby tylko krwawienie też ustało.
    Roszpunka rozumiem Twoj wkurw, moja bratowa raz jest nauczycielem w przedszkolu i często opowiada o tej papierologii plus rodzicie dzieci dają do wiwatu.Trzeba mieć święte nerwy.
    Ja też aktualnie mam kosę z mężem, czekam na kumulację... Trochę jest mi źle z tego powodu, bo w sobotę są moje urodziny i chciałabym, żeby to był dobry dzień, ale jak narazie nie zapowiada się.
    Na dokładkę dziś miałam spinę z kolegą z mojego działu, po prostu go opierdoliłam, bo już mi się ulało, jego podejście do procedur a potem odkręcania niezgodności.
    Teraz tak myślę, że coś ciężka do życia ostatnie czasy jestem.
    A mogę zapytać w jakieś firmie robiłaś i ile płaciłas?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, 280 zł, Sonicard we Wrocławiu,a oni wysyłają badania do diagnostyki.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Izzy kocham Twój suwaczek 😍
    Ból kręgosłupa mam od roku. Miałam robiony rtg nie wyszło najlepiej. Leki tylko doraźne. Byłam kilka razy u rehabilitanta i przeszło. Więc co? Odpuściłam temat. Miałam robić ćwiczenia, ale po co 🤦🏼‍♀️ czasami mnie pobolewa, ale teraz centralnie mi weszło w poślady. Biorę nimesil, ćwiczę i jest lepiej. Rehabilitanta na szczęście mam po drugiej stronie ulicy, terminy są, więc jak będzie mocno źle to od razu lecę. Ale muszę pomyśleć nad jogą. Dzięki Lia za podrzuceniu pomysłu 😘
    Ale u Was dziś pyszności były 😁 ja kocham zapiekanki makaronowe ze wszystkim, w ogóle kocham makaron 😁
    A mnie dziś mąż zabrał na obiad i jadłam nogę z kaczki, kopytka i modra kapusta. Było pycha.
    Echo, jak będę w Krakowie, to na pewno nie odpuszczę spotkania z Tobą! ❤️
    Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że na USG czysto 🥹 kamień z serca ❤️❤️❤️ martwią mnie te plamienia bardzo, za długo już trwają. Zobaczymy co w szpitalu w poniedziałek powiedzą.
    Syska nooo w końcu dach będzie. Tyle się naczekałaś. Przypomnisz gdzie jedziecie na weekend?
    Roszpunka kciuki za pik 🤞🏻 najgorsze zawodowo co może spotkać, to wypalenie. Może warto zaryzykować z tym gabinetem?

Lia., Echo, izzy91 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ