Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Hej. Bardzo się cieszę, że udało się uniknąć zabiegu. Zerknij sobie na pierwszą stronę, post Jednorożca tam są wypisane badania jakie dziewczyny robiły.
Coś mówił odnośnie kolejnych starań, kiedy zielone światło?
Dziękuję , widziałam:)
Mówił, żeby odczekać 3 miesiące.
W tym czasie badania i mam zadbać o siebie.
Myślę wrócić na siłownię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 23:19
Kobea, Lia. lubią tę wiadomość
Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Butterfly23 wrote:Wchodzę dziś na apkę zobaczyć, który to ja mam dziś dc. A to proszę pań już 5 dpo. Prog mi chyba rośnie, bo i piersi bolą, skóra jak u nastolatki wypryszczona i włosy się przetłuszczają. No i oczywiście nie mogłabym się nazwać prawilną staraczką, gdybym nie sprawdziła potencjalnego terminu porodu 🙈 07.07.2024. Siódemka to moja ulubiona cyfra 🥹 widzicie jakie to jest pojebane! Jak się w tych datach nie doszukuje urodzin, imienin, świąt, to ulubionych cyfr 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Trzymam mimo wszystko kciuki za ten 07.07. - ładna data ❤️ Myślałam, że napiszesz "No i oczywiście nie mogłabym się nazwać prawilną staraczką, gdybym już nie zatestowała". Ach, co to forum robi z człowiekiem 🤣
Ps. Dzień dobry. Życzę Wam miłej środy 😘 Środa to już prawie jak piątek 😅Butterfly23, izzy91 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 🥚, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 🥚, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 22 🥚, 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔, został jeden ❄️ 3BB
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵
28.05: III prenatalne, 38 cm i 1251 g 🩵
21.07: 49 cm i 2729 g 🩵
PTP 14.08.25, czekamy ⏳🥹
-
Lia. wrote:Trzymam mimo wszystko kciuki za ten 07.07. - ładna data ❤️ Myślałam, że napiszesz "No i oczywiście nie mogłabym się nazwać prawilną staraczką, gdybym już nie zatestowała". Ach, co to forum robi z człowiekiem 🤣
Ps. Dzień dobry. Życzę Wam miłej środy 😘 Środa to już prawie jak piątek 😅 -
Jednorożec89 wrote:Nawet nie mów. Drożność się zbliża wielkimi krokami a ja ma okropny stres. Coraz większy z każdą godziną
Nareszcie się doczekałaś! Nic się nie bój, może nie jest przyjemnie ale trwa tylko chwilkę i od razu masz wyniki 😊 A może nawet sama będziesz wszystko widzieć na monitorze.
Wiesz jaką metodą będziesz miała robione?⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 22 🥚, 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔, został jeden ❄️ 3BB
PTP 14.08.25, czekamy ⏳🥹
-
Lia. wrote:Nareszcie się doczekałaś! Nic się nie bój, może nie jest przyjemnie ale trwa tylko chwilkę i od razu masz wyniki 😊 A może nawet sama będziesz wszystko widzieć na monitorze.
Wiesz jaką metodą będziesz miała robione?
Nie mam pojęcia. Dowiem się pewnie w poniedziałek.
Mam kosę z mężem wiem że przemawia przeze mnie okres ale wkurza mnie najpierw rano głupio dogadywał że śpię za długo bo wczoraj poszłam spać przed 21 bo tak mnie ścięło a dzisiaj nie obudziłam się do przedszkola jaśnie pan musiał ruszyć cztery litery i iść z młodym ja wstałam o 8 z poczuciem że pospałabym jeszcze, więc zaczęły się głupie dogaduszki. Awantura poszła wykrzyczałam mu że chętnie się zamienię dam mu krew cieknąca, ból brzucha, zmęczenie to całą oprawę psychiczną i zobaczymy jaki będzie szczęśliwy a teraz pojechał do centrum po coś chciałam żeby mnie podwiózł na zakupy bo jedyne co mam w lodówce to światło to stwierdził że przesadzam i jeszcze z tego na obiad można coś wykąbinować i pojechał. Dam mu na obiad pusty talerz bo zar mnie szlak trafi -
Hej dziewczyny, miłego dnia! U mnie dziś paskudna pogoda, aż się nie chce 😩 lecę od wczoraj na nimesilu, ale chyba nie ominie mnie wizyta u rehabilitanta. Nie cierpię. To nie ma nic wspólnego z masażem. No ale efekt jest, a o to chodzi.
Napiszcie co dziś robicie, jak spędzacie dzień. I co tam pichcicie dobrego na obiadek 😁
Do później 😘Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Hej dziewczyny, miłego dnia! U mnie dziś paskudna pogoda, aż się nie chce 😩 lecę od wczoraj na nimesilu, ale chyba nie ominie mnie wizyta u rehabilitanta. Nie cierpię. To nie ma nic wspólnego z masażem. No ale efekt jest, a o to chodzi.
Napiszcie co dziś robicie, jak spędzacie dzień. I co tam pichcicie dobrego na obiadek 😁
Do później 😘często masz takie bóle?
U mnie dziś na obiad zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami leśnymi, niezbyt to zdrowe ale dobre i starcza na dwa dni 😂
No i piękne słońce w Krakowie, ale zimno.
Echo jak sytuacja dziś u ciebie? -
Dzień dobry ☀️🍭🥂 Przepraszam,że dopiero teraz odpisuję,ale miałam za dużo na głowie. Przez tą lekarkę miałam tak zszargane nerwy, że nie moglam się uspokoić. Zaczęłam się nawet zastanawiac do kogo pójść po jakikolwiek lek uspokajający, tak mnie to spotkanie dobiło 🥺 Poza tym caly czas krwawię. Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie w USG 🤞🤞
Dr Sydor wymaga żeby cytokiny wykonać w Diagnostyce,bo wysyłają próbki do laboratorium w Łodzi. Na tym mu zależy. A reszta obojętne gdzie.
Butterfly, przyjeżdżaj do Krakowa 🥰❤️ przecież dobrze wiesz, że sama wizyta w tym mieście może spowodować,że zajdziesz w ciążę 😉 Daj znać jakbyś się zdecydowała 😉
Lia, ja też od razu pomyślałam o testowaniu 🤣
Jednorożec, bardzo się cieszę, że się doczekałas drożności ❤️ I trzymam kciuki żebyście się dogadali z mężem ❤️
Syska, jak się czujesz? Wszystko w porządku?AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Moni89 wrote:Dziękuję , widziałam:)
Mówił, żeby odczekać 3 miesiące.
W tym czasie badania i mam zadbać o siebie.
Myślę wrócić na siłownię
Bardzo się cieszę, że udało się samoistnie ❤️❤️ Jak się teraz czujesz? Pewnie znacznie lepiej jak już wiesz, że możesz zacząć nowy rozdział?AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Butterfly23 wrote:Hej dziewczyny, miłego dnia! U mnie dziś paskudna pogoda, aż się nie chce 😩 lecę od wczoraj na nimesilu, ale chyba nie ominie mnie wizyta u rehabilitanta. Nie cierpię. To nie ma nic wspólnego z masażem. No ale efekt jest, a o to chodzi.
Do później 😘
Teraz doczytałam o plecach 😞 biedaku, ale Cię wymęczy 😞 kiedy możesz pójść do rehabilitanta? Nie musisz z tym iść do lekarza?AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
izzy91 wrote:Biedna mam nadzieję że wizyta pomoże
często masz takie bóle?
U mnie dziś na obiad zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami leśnymi, niezbyt to zdrowe ale dobre i starcza na dwa dni 😂
No i piękne słońce w Krakowie, ale zimno.
Echo jak sytuacja dziś u ciebie?
Mniam ❤️❤️ A jak się czujesz i jak Ci w ogóle mija czas?
Dam znać po wizycie 😘🍀AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Dogadamy się na pewno bo dzisiaj mam dzień kur... Okresowej i sama wiem że grubo przesadzam bo nosi mnie o głupoty a tym cyklu jest gorzej bo dochodzi stres związany z drożnością, Paweł się naczytał też na ten temat i mam ogrom wsparcia od niego, nawet pyta czy ma jechać ze mną ale nie chce. Wolę żeby był z dziećmi
-
Butterfly, poczujesz się na pewno lepiej po takiej terapii. A próbowałaś jogę? Jest na dosłownie wszystkie partie ciała. Ja ból w odcinku lędźwiowym (siedząca praca) tylko w ten sposób łagodzę. Może delikatne rozciąganie by pomogło?
U mnie dziś na obiad makaron z fetą, pomidorkami, czosnkiem i bazylią. Super szybki i mega dobry. I zupa ogórkowa 😀 a u Ciebie?
W piątek miałam mieć wizytę u Sydora, zmieniłam na teleporadę. Pani z recepcji mi powiedziała, że teleporady (przynajmniej w sportmedicum) wyglądają tak, że doktor może zadzwonić w piątek, ale równie dobrze za 2-3 tygodnie 😳 Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu.
Miałyście kiedyś podobne doświadczenie?⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
PTP 14.08.25, czekamy ⏳🥹
-
Echo wrote:Mniam ❤️❤️ A jak się czujesz i jak Ci w ogóle mija czas?
Dam znać po wizycie 😘🍀
Powodzenia 😘 -
Izzy, kocham Twój suwaczek 🩷
Echo, daj koniecznie znać po wizycie! O której masz?izzy91, Pinkflower lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
PTP 14.08.25, czekamy ⏳🥹
-
Jednorożec, rozumiem że się stresujesz drożnościa.
Trzymam kciuki za pogodzenie z mężem ale przy okresie zdecydowanie rozumiem nerwowość. 🫂
Moni, bardzo się cieszę ze oby się bez zabiegu.
Izzy, lia pyszności macie na obiad 🥰
Echo, trzymam 🤞🤞🤞 za wizytę 🫂
Dzięki za potwierdzenie odnośnie badań. Ja się czuje dobrze. Cieszę się bardzo bo wreszcie dziś przyszła ekipa do dachu. Więc ruszy to bo już mi to spędzało sen z powiek. Jak wszystko pójdzie dobrze w grudniu będziemy mieć też wstawione okna.
Staram się jak najwięcej zrobić w pracy żeby mieć spokojna głowę na wolne.
Lia, nie umiem się wypowiedzieć odnośnie takiej sytuacji z teleporada. Bo te co mialam to jedynie z luxmedu o konkretnej godzinie.
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Hej hej hej
Butterfly, współczuję tego bólu. Najgorzej jak nic nie pomaga, a przecież Nimesil jest mega mocnym lekiem.
Jednorożec, zawsze boimy się nieznanego. Ale jak widzisz, dziewczyny, które miały już wykonywaną drożność piszą, że nie taki diabeł straszny. Dobrze będzie na pewno 🤗
Ja dzis między 14 a 15 mam mieć teleporadę z ginekologiem. Dobrze, że nie będę musiała nóg rozkładać 🙈 ma dzwonić w sprawie wyniku z cytologii.
Dziewczyny jaką macie robioną cytologię? Ja mam zwyczajną jakąś, ale coś ostatnio mi minęło o płynnej, że jest podobno dokładniejsza.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
S.Roszpunka wrote:Hej hej hej
Butterfly, współczuję tego bólu. Najgorzej jak nic nie pomaga, a przecież Nimesil jest mega mocnym lekiem.
Jednorożec, zawsze boimy się nieznanego. Ale jak widzisz, dziewczyny, które miały już wykonywaną drożność piszą, że nie taki diabeł straszny. Dobrze będzie na pewno 🤗
Ja dzis między 14 a 15 mam mieć teleporadę z ginekologiem. Dobrze, że nie będę musiała nóg rozkładać 🙈 ma dzwonić w sprawie wyniku z cytologii.
Dziewczyny jaką macie robioną cytologię? Ja mam zwyczajną jakąś, ale coś ostatnio mi minęło o płynnej, że jest podobno dokładniejsza. -
Tak, potwierdzam, cytologia płyną (LBC) jest dużo dokładniejsza i naprawdę jeśli tylko można, to warto robić te cytologię.
Echo lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, w USG jest czysto! Dziękuję za kciuki ❤️💕💋 Pani doktor była przerażona, że już dwa tygodnie krwawię, więc dała mi antybiotyk na 5 dni - czyli do wizyty w szpitalu. Dzisiaj znowu leje się ze mnie i jest sporo skrzepów,a to też jest niebezpieczne. Skrzepów jest na tyle dużo, że nie widać czy szyjka jest otwarta. A endometrium jest zbyt cienkie żeby tak krwawić. Mam jednak nadzieję,że na dniach to wszystko się skończy 🍀
Butterfly23, pandzia 🐼, Moni89 lubią tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram