Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Stela wrote:Elza, 280 zł, Sonicard we Wrocławiu,a oni wysyłają badania do diagnostyki.
Stela lubi tę wiadomość
-
Stela, chyba się pokuszę o tą płynną za rok.
Butterfly, kurcze, a może warto zrobić jeszcze MR skoro już na RTG coś nie tak wyszło? Dyskopatia? Wypalenia jeszcze nie mam. Kocham moją pracę, uwielbiam dzieciaki. One są wdzięczne, jak mnie widzą, to od razu się przytulają, co chwilę jakieś laurki dostaję od nich. No i przede wszystkim widzę u nich uśmiechy na buźkach jak się cieszą, gdy im pojawiają się kolejne głoski, które wczesniej nie tak brzmiały. Na razie rozglądam się za lokalem na spokojnie. W razie czego mogę wrócić do poprzedniej pracy, tam wciąż na mnie czekają 😊Butterfly23 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Butterfly23 wrote:Hej! Izzy kocham Twój suwaczek 😍
Ból kręgosłupa mam od roku. Miałam robiony rtg nie wyszło najlepiej. Leki tylko doraźne. Byłam kilka razy u rehabilitanta i przeszło. Więc co? Odpuściłam temat. Miałam robić ćwiczenia, ale po co 🤦🏼♀️ czasami mnie pobolewa, ale teraz centralnie mi weszło w poślady. Biorę nimesil, ćwiczę i jest lepiej. Rehabilitanta na szczęście mam po drugiej stronie ulicy, terminy są, więc jak będzie mocno źle to od razu lecę. Ale muszę pomyśleć nad jogą. Dzięki Lia za podrzuceniu pomysłu 😘
Ale u Was dziś pyszności były 😁 ja kocham zapiekanki makaronowe ze wszystkim, w ogóle kocham makaron 😁
A mnie dziś mąż zabrał na obiad i jadłam nogę z kaczki, kopytka i modra kapusta. Było pycha.
Echo, jak będę w Krakowie, to na pewno nie odpuszczę spotkania z Tobą! ❤️
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że na USG czysto 🥹 kamień z serca ❤️❤️❤️ martwią mnie te plamienia bardzo, za długo już trwają. Zobaczymy co w szpitalu w poniedziałek powiedzą.
Syska nooo w końcu dach będzie. Tyle się naczekałaś. Przypomnisz gdzie jedziecie na weekend?
Roszpunka kciuki za pik 🤞🏻 najgorsze zawodowo co może spotkać, to wypalenie. Może warto zaryzykować z tym gabinetem?
Oj Butterfly, koniecznie wróc do rehabilitacji, bo musisz mieć siłę żeby najpierw nosić maluszka w brzuszku, a po urodzeniu na rękach 🥰❤️ jesteś silną babeczka, wiesz o co walczysz ❤️
A Kraków czeka 😍 zimą też ma urok i właściwości pro-ciazowe 😉☀️🌈
Kochana, u mnie to nie jest plamienie, tylko leje się ciurkiem 🙈 dlatego myślę, że histeroskopia jest konieczna. Oby 5 dni antybiotyku wystarczyło i wszystko było ok 🤞🤞🍀Butterfly23 lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Roszpunka ja jakbym miała robić takie akcje w przedszkolu to co tydzień bym musiała dawać do wiwatu przedszokanką bo moje dziecko co rusz jakiś siniak, jakieś zadrapanie nie wpadajmy w paranoję.
-
Echo wrote:Dziewczynki, w USG jest czysto! Dziękuję za kciuki ❤️💕💋 Pani doktor była przerażona, że już dwa tygodnie krwawię, więc dała mi antybiotyk na 5 dni - czyli do wizyty w szpitalu. Dzisiaj znowu leje się ze mnie i jest sporo skrzepów,a to też jest niebezpieczne. Skrzepów jest na tyle dużo, że nie widać czy szyjka jest otwarta. A endometrium jest zbyt cienkie żeby tak krwawić. Mam jednak nadzieję,że na dniach to wszystko się skończy 🍀
Trzymam kciuki, żeby się to już skończyło, dobrze, że w USG czysto
Ja też miałam antybiotyk. Lekarz mi go dał i po pierwszym i po drugim poronieniu.Starania 2023:
I ciąża- poronienie 6.03- 7 tydz. (zabieg łyżeczkowania)
II ciąża- poronienie 7.10 - 6 tydz.
Mięśniaki macicy (śródścienne) -
Moni89 wrote:Trzymam kciuki, żeby się to już skończyło, dobrze, że w USG czysto
Ja też miałam antybiotyk. Lekarz mi go dał i po pierwszym i po drugim poronieniu.
A na jak długo dostałaś antybiotyk? Za pierwszym razem miałam na 10dni, a teraz tylko na 5 i zastanawiam się czy wystarczyMoni89 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Dostałam Unidox tabletki do rozpuszczenia 2 razy dziennie co 12 h , przez 5 dni.
Echo lubi tę wiadomość
Starania 2023:
Tak Echo wiem, że krwawisz, nie wiem czemu napisałam plamienia 🙈
Roszpunka ja od dwóch lat idę na rezonans głowy. Panicznie się boję tego badania.
Ja w grudniu robię cytologię i chyba też zdecyduje się na tą płynną.03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Tak Echo wiem, że krwawisz, nie wiem czemu napisałam plamienia 🙈
Roszpunka ja od dwóch lat idę na rezonans głowy. Panicznie się boję tego badania.
Ja w grudniu robię cytologię i chyba też zdecyduje się na tą płynną.
Dobrze, że decydujesz się na płynnąCytologię robi się tak rzadko, nie warto na tym oszczędzać.
Kochana, wiem, że się boiszja też muszę wykonać rezonans i jestem pełna obaw, ale wiesz jak ważne jest to badanie
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Moni89 wrote:Dostałam Unidox tabletki do rozpuszczenia 2 razy dziennie co 12 h , przez 5 dni.
Uff czyli Unidox na 5 dni jest ok. Dziękuję!
Jak się czujesz Moni? Wróciłaś już do normalnego życia?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Echo wrote:Uff czyli Unidox na 5 dni jest ok. Dziękuję!
Jak się czujesz Moni? Wróciłaś już do normalnego życia?
Staram się jakoś trzymać, bywa ciężko, boję się co będzie dalej , martwię się tym, czy uda mi się kiedyś szczęśliwie zajść w ciążę i ją utrzymać. Bo już mam 34 lata i dwie straty za sobą...
Ale na co dzień staram się jakoś funkcjonować, pracuje. Teraz poronienie było w sobotę, więc w poniedziałek byłam już w pracy.
Zamierzam wrócić na siłownię i wprowadzić zdrowszy tryb życiai oczywiście przede mną diagnostyka.
A jak u Ciebie? Jak funkcjonowanie na co dzień?Starania 2023:
Hejka w czwartek!
Jednorożec, dlatego przerastają mnie takie sytuacje pomimo, że mnie one bezpośrednio nie dotyczą tylko nauczycielki 🫤
Butterfly, nie ma co się bać rezonansu. Jest bezpiecznym badaniem, tylko jest głośno. Ja już się pogubiłam ile razy w swoim życiu miałam MR 😂 ale ze 20 bym naliczyła 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Hej Echo, dobrze że na USG jest juz czysto. 🫂
Roszpunka, ciężkie te sytuacje w przedszkolu na pewno. Nie jestem rodzicem ale z tego co mi bratowa mówi to rodzice naprawdę wymyślają czasem takie fanaberie. Pracowałam jakieś hmm 7 lat temu jako pomoc dla nauczyciela w przedszkolu, w wakacje i to już wtedy było widać.
Butterfly23, jedziemy do Białki i o dziwo pogoda się pokazuje, że będzie trochę lepsza 😊
Współczuję tego bólu 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 08:23
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Moni89 wrote:Staram się jakoś trzymać, bywa ciężko, boję się co będzie dalej , martwię się tym, czy uda mi się kiedyś szczęśliwie zajść w ciążę i ją utrzymać. Bo już mam 34 lata i dwie straty za sobą...
Ale na co dzień staram się jakoś funkcjonować, pracuje. Teraz poronienie było w sobotę, więc w poniedziałek byłam już w pracy.
Zamierzam wrócić na siłownię i wprowadzić zdrowszy tryb życiai oczywiście przede mną diagnostyka.
A jak u Ciebie? Jak funkcjonowanie na co dzień?
Dopiero co poroniłam, więc teraz muszę dojść do siebieZarówno fizycznie jak i psychicznie. Utrata ciąży i poronienie to traumatyczne przeżycia, więc teraz chcę przede wszystkim zadbać o swój komort psychiczny. Na tyle ile się da oczywiście, bo nie wyeliminuję całkowicie czynników stresogennych z życia, ale chcę podejść do tego na spokojnie i dać sobie tyle czasu ile będę potrzebować. Nie będę się forsować ani do niczego zmuszać. Chcę się też skupić na moim ukochanym, który teraz potrzebuje więcej uwagi.
Bardzo mocno Ci kibicuję i trzymam kciukiJesteśmy w podobnej sytuacji - też mam 34l i dwie straty za sobą. Jaki jest Twój plan po wykonaniu wszystkich badań? Dalsze starania naturalne?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
syska wrote:Hej Echo, dobrze że na USG jest juz czysto. 🫂
Roszpunka, ciężkie te sytuacje w przedszkolu na pewno. Nie jestem rodzicem ale z tego co mi bratowa mówi to rodzice naprawdę wymyślają czasem takie fanaberie. Pracowałam jakieś hmm 7 lat temu jako pomoc dla nauczyciela w przedszkolu, w wakacje i to już wtedy było widać.
Butterfly23, jedziemy do Białki i o dziwo pogoda się pokazuje, że będzie trochę lepsza 😊
Współczuję tego bólu 🫂
Białka jest super, ale Wam fajnieNa jak długo wyjeżdżacie? Macie już plan co będziecie robić? Idziecie może do term?
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
To prawda, ja też słyszałam od znajomej która pracuje w przedszkolu jak bardzo rodzice potrafią być roszczeniowi, czasami opowiada takie historie, że aż ciężko uwierzyć.
Syska mam nadzieję, że wypoczniecie z mężem i przyjemnie spędzicie czas, tego wam teraz trzeba 🥰
Monia strach jest normalny, to jeszcze świeża sprawa ale widzę, że masz plan i będziesz działać a to ważne 🙂
Echo świetnie, że już się oczyscilas, teraz tylko żeby te krwawienie ustało. Doktor nie proponowała Ci żadnych leków przeciwkrwotocznych? Często przepisują cyclonamine przy zbyt intensywnych okresach więc pewnie i u Ciebie dałaby radę jeśli wszystko jest już oczyszczone. -
Dzień dobry!
Roszpunka no głośne i klaustrofobiczne 🙈 i tego się najbardziej boję. Ale wiem, że trzeba zrobić.
Syska jutro wyjeżdżacie? Wykorzystajcie ten czas na maxa razem ❤️
Miłego dzionka dziewczynki i smacznej kawusi ☕️03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Dla mnie to jest patologia jeśli chodzi o rodziców po pierwsze Panie robią co mogą żeby jak najlepiej zaopiekować się dziećmi, po drugie to też ludzie, po trzecie dziecko to żywy organizm i logiczne jest że czasem nabije sianiaka, czasem się zadrapie albo pokłóci się z innym dzieckiem
-
Dzięki dziewczynki 😘 Jedziemy sobota- poniedziałek. Nie mamy jeszcze konkretnych planów. Ja chce na Gubałowke na pewno wyjechać bo chociaż oblegane to kocham ten widok stamtąd. A tak co więcej to nie wiem chill i dobre jedzonko. Mam nadzieję, że uda się oderwać myśli i wychillowac.
Miłego dnia Wszystkim ❤izzy91 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Hej♥️
Przesyłam słoneczko z Zakopanego ☀️☀️
Piękna pogoda nam się udała. Potrzebowałam odpocząć już od pracy 🙂 Niestety w pełni z wyjazdu nie korzystam bo sauny i termy w hotelu odpadają😓 ale miło mieć jedzenie pod nos podstawione 🤣
izzy91, S.Roszpunka, Butterfly23, Jednorożec89, Pinkflower, Echo, Lia., pandzia 🐼, Stela lubią tę wiadomość