Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🧡
Ostatnio nie miałam jak napisać ale podczytywalam.
Wczoraj był okropny dzień w pracy, taki młyn że miałam dość. Dziś odpoczywam 😊
S. Roszpunka dołączam się do zaciskania kciuków za Madzie
Elza dużo zdrówka
Echo, cieszę się,że już jest lepiej
Jednorożec do pon jeszcze trochę będzie dobrze!
Syska, udanego weekendu 😚
My mamy z małżem rocznicę ślubu w niedzielę ale nic nawet dla niego nie mam i nic nie mamy zaplanowane..
Ale szczerze nie mam ochoty tego dnia jakoś świętować.. przykre to nawet dla mnie że tak myślę. Może dlatego że przed ślubem byliśmy dlugo razem, bo 8lat, a akurat ten rok po ślubie był dla nas najgorszy.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Butterfly, jaka tam lista prezentów na święta, ja się cieszę,że już mam kupione znicze na 1 listopada 😅 a nie jak zazwyczaj tuż przed 🤣
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dziewczyny, dzisiaj to już jestem psychicznie trzasnieta na amen 😭
Mamy w przedszkolu bliźniaki.... rodzice się rozstali. Dzieci są przy matce. Matka się rozpiła. Dzieci mają 6 lat (prawie 7), często biegają po podwórku same, nieadekwatnie ubrane do pogody. Często dzieci zostają same w domu, a jak już jest matka w domu, to śpi, albo pije. Oczywiście przedszkole już zgłosiło sytuację do MOPSu i chyba do sądu.
Dziś chłopiec był u mnie na zajęciach. Powtarzaliśmy wyrazy z głoską SZ. Na karcie pracy była narysowana szafa i po powtórzeniu słowa, dzieci miały sobie narysować ulubione ubrania. Co zrobił chłopiec... narysował mamę z butelką piwa i powiedział, że mama tam będzie imprezować, a on ją tam zamknie.
Wiedząc o całej sytuacji, zgłosiłam wychowawczyni i dyrekcji......
Ja mam dziewczyny wyrzuty sumienia jak mam się napić kieliszek wina, a wiem, że Madzia jest w domu 😭 straszne są takie sytuacje, gdy widzi się, że dzieci cierpią 😭17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
syska wrote:Elza a powiedz czy cały film ten obraz jest taki jakby zamazany ? Tzn ma taki specyficzny filtr czy coś?
Bo na zwiastunach mnie to trochę drażniło w oczy. Czy dobrze się ogląda?
Musiałam przyzwyczaić oczy przez chwile, bo niby obraz był płynny a zarazem widać ze to malowidło a nie nagrano aktorzy.
Ogólnie tylko na początku było dziwnie, później oko przywykło i uważam, ze warto iść to obejrzećPinkflower lubi tę wiadomość
-
Roszpunka szok po prostu szok co się dzieje i jak nieodpowiedzialni potrafią być rodzice, serce się łamie bo zamiast matka być wsparciem dla dzieci w trudnym momencie rozstania wybiera alkohol. Myślę że już wcześniej musiała mieć problemy z alkoholem, ale teraz już straciła kontrolę.
I jeszcze kolejne smutne wiadomości ze jakiś zwyrol zabił swoje 6cio letnie dziecko 😭😭😭
Jeszcze dodam że bardzo dobrze że to zglosiliście, oby tylko dało to jakiś efekt bo różnie z tym mopsem bywa niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 15:00
-
S.Roszpunka wrote:Dziewczyny, dzisiaj to już jestem psychicznie trzasnieta na amen 😭
Mamy w przedszkolu bliźniaki.... rodzice się rozstali. Dzieci są przy matce. Matka się rozpiła. Dzieci mają 6 lat (prawie 7), często biegają po podwórku same, nieadekwatnie ubrane do pogody. Często dzieci zostają same w domu, a jak już jest matka w domu, to śpi, albo pije. Oczywiście przedszkole już zgłosiło sytuację do MOPSu i chyba do sądu.
Dziś chłopiec był u mnie na zajęciach. Powtarzaliśmy wyrazy z głoską SZ. Na karcie pracy była narysowana szafa i po powtórzeniu słowa, dzieci miały sobie narysować ulubione ubrania. Co zrobił chłopiec... narysował mamę z butelką piwa i powiedział, że mama tam będzie imprezować, a on ją tam zamknie.
Wiedząc o całej sytuacji, zgłosiłam wychowawczyni i dyrekcji......
Ja mam dziewczyny wyrzuty sumienia jak mam się napić kieliszek wina, a wiem, że Madzia jest w domu 😭 straszne są takie sytuacje, gdy widzi się, że dzieci cierpią 😭2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Butterfly, szukam przepisu na chlebek bo jeszcze nie zrobiłam, a oczywiście albo nie zapisałam albo nie pamiętam gdzie 😅2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Znalazłam 😊
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pandzia super! Jak coś bym podała jeszcze raz 😄
Roszpunka serce się łamie jak czyta się takie historie 🥺
Ja nie do końca w temacie odnośnie tego zabójstwa 6 letniego chłopca, ale słyszałyście o tym co się stało w Poznaniu? Stary dziad zabił 5-cio latka…
Zmierz się zwyrolu z równym sobie a nie z bezbronnym dzieckiem 😞 tego 6-cio letniego chłopca zabił ojciec tak? Muszę poczytać wiadomości03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Magdanka z tego co wiem, to dyrekcja już jakiś czas temu zgłosiła sprawę do MOPSu i do sądu.
Pandzia nie mam pojęcia co było przed rozstaniem. Ja te dzieci "znam" od roku jak pracuję w tym przedszkolu. Co było wczesniej i jak, to nie mam pojęcia.
Co do Poznania.... nie bez powodu mówią, że Poznań, to miasto doznań.... tragedia 😭 teraz jeszcze się okazuje, że ten facet ma guza na mózgu i stąd takie zachowanie. Także nie zdziwię się, jak będzie uniewinniony.
A co do dziecka z Gdyni, to teraz kuzynka mi napisała, że to u niej na ulicy się wydarżyło. Jej syn kolegował się z tym chłopcem (koledzy z placu zabaw).17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Pandzia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ❤️❤️❤️ wiem, że dopiero w niedzielę,ale nie chcę żeby to uciekło 💋
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Hej dziewczyny 🙂
Już wróciłam z wojaży. Nienawidzę się rozpakowywać.
Echo świetnie że się oczyściło wszystko ♥️
Straszne rzeczy się dzieją teraz, staram się unikać wiadomości.
Fajnie wyszły mi wyniki glukozy a dietę mam fatalna teraz bo mam beznadziejny apetyt.
Mam 82 a zazwyczaj miałam powyżej 90, bałam się że mi po tym encortonie i w ciąży wysadzi.
Czytacie teraz coś fajnego ? Bo nie mam nic teraz na Kindlu nowego 😀Kasiek789 lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Pandzia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu ❤️❤️❤️ wiem, że dopiero w niedzielę,ale nie chcę żeby to uciekło 💋
Echo lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Cześć Dziewczyny 🩷 ja też dziś wróciłam z wojaży. Jak ta ciąża sie utrzyma to będzie dziecko czołg, tak intensywnie było. Ale jakoś dałam radę. Dziś odsypiam praktycznie caly dzień.
Z dobrych wiadomosci na teraz - nie mam plamień ani bóli. W poprzedniej ciąży właśnie na tym etapie się zaczęły.
Z gorszych - przyplątała się infekcja. Stopień czystości pochwy II/III. Jutro idę do Medicover do gina, niech pobierze dokładne wymazy.
Z neutralnych - kusi mnie zbadać znowu betę ale nie chcę popadać w paranoje. Jeśli coś jest nie tak i tak USG będzie decydujące.🔹Ja 85’
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
A i Pandzia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Ja mam 23.10 💗
pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
🔹Ja 85’
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kobea, Kasiek, wszystkiego najlepszego 🥳🎉🎈❤️
Kobea lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Kasiek789 wrote:Cześć Dziewczyny 🩷 ja też dziś wróciłam z wojaży. Jak ta ciąża sie utrzyma to będzie dziecko czołg, tak intensywnie było. Ale jakoś dałam radę. Dziś odsypiam praktycznie caly dzień.
Z dobrych wiadomosci na teraz - nie mam plamień ani bóli. W poprzedniej ciąży właśnie na tym etapie się zaczęły.
Z gorszych - przyplątała się infekcja. Stopień czystości pochwy II/III. Jutro idę do Medicover do gina, niech pobierze dokładne wymazy.
Z neutralnych - kusi mnie zbadać znowu betę ale nie chcę popadać w paranoje. Jeśli coś jest nie tak i tak USG będzie decydujące.
Super, że wyjazd się udał ❤️❤️ daj znać koniecznie co lekarz powiedział/zalecił. Nie martw się, na pewno są na to skuteczne i bezpieczne sposoby 🍀
Do USG już nie jest tak daleko, ale jeśli nie daje Ci to spokoj, to zrób betę 🤞🤞AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram