Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza bądź silna, siła jest kobietą! Jeszcze dla nas wszystkich wyjdzie słoneczko i będzie dobrze, ja właśnie sobie popijam piwo owocowe że szwagierką. Pełny chill. Dobry koniec beznadziejnego dnia. W niedzielę jadę do stajni odstresuje się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 19:41
Elza1234, Echo, Butterfly23, Pinkflower lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Elza1234 wrote:Właśnie się wyplakalam mężowi, ze ja już w swojej głowie nie umiem sobie wyobrazić, ze jestem w ciąży. Ze nie potrafię sobie wyobrazić ze beta mi rośnie, a nie spada. Abstrakcja jest dla mnie ze usłyszę bicie serca. Ze ten nasz mały pokój zawsze już będzie tylko naszego psa.
Poryczalam się a teraz podniosłam koronę z podłogi i idę smutek wytańczyć na zumbie..
Hej Elza, a ja Cię chciałam pochwalić.. Z Twojej wiadomości wynika, jaką jesteś silną babką. Zamiast trzymać emocje w sobie podzieliłaś się nimi z mężem, wygadalas, co leży Ci na sercu, a po wszystkim zmotywowałaś się do ćwiczeń i zawalczyłaś o swoje lepsze samopoczucie. Ja bym pewnie leżała na kanapie pod kocem i zajadała smutki 😉 A dni jak te - cóż, wpisane są w nasze staraczkowe życie, przychodzą i odchodzą. Mam nadzieję, że jutro będzie Ci lepiej. Przyjmij mojego przytulaska ❤️Elza1234, Echo lubią tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Jednorożec89 wrote:Elza bądź silna, siła jest kobietą! Jeszcze dla nas wszystkich wyjdzie słoneczko i będzie dobrze, ja właśnie sobie popijam piwo owocowe że szwagierką. Pełny chill. Dobry koniec beznadziejnego dnia. W niedzielę jadę do stajni odstresuje się
Świetny plan. Wasze zdrowie ❤️Elza1234 lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Dzięki dziewczyny! Odrwagowalam zla energie i spaliłam 400 kcal! Czyli chyba te lody co dziś zjadłam 😅
Już mi lepiej ❤️Echo, Lia., Wron Kraa, Hope..., alauda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak czytać morfologię nasienia? Jak określacie ten procent? Chodzi o klasę 1?
Edit: Butterfly23, widzę, że Ty masz morfologię w stopce - skąd masz to 2%?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 20:13
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Elza1234 wrote:Dzięki dziewczyny! Odrwagowalam zla energie i spaliłam 400 kcal! Czyli chyba te lody co dziś zjadłam 😅
Już mi lepiej ❤️
Cudownie, o to chodzi ❤️ A jak Ci się dobrze będzie spało 😃Elza1234 lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak czytać morfologię nasienia? Jak określacie ten procent? Chodzi o klasę 1?
Chętnie bym coś doradziła, ale moja głowa nie za bardzo ogarnia o co chodzi 🙈 Możesz napisać w jakim kontekście?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Chętnie bym coś doradziła, ale moja głowa nie za bardzo ogarnia o co chodzi 🙈 Możesz napisać w jakim kontekście?
W formularzu do Czech miałam wpisać morfologię w % i nie wiedziałam co mam wpisać 🙈 Nie mam nigdzie takiego określenia, mam osobne badanie, które się nazywało MSOME i tam była morfologia, tyle że jest tylko mowa o tych klasach. Nic z tego nie rozumiem2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:W formularzu do Czech miałam wpisać morfologię w % i nie wiedziałam co mam wpisać 🙈 Nie mam nigdzie takiego określenia, mam osobne badanie, które się nazywało MSOME i tam była morfologia, tyle że jest tylko mowa o tych klasach. Nic z tego nie rozumiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 20:17
Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
Echo wrote:W formularzu do Czech miałam wpisać morfologię w % i nie wiedziałam co mam wpisać 🙈 Nie mam nigdzie takiego określenia, mam osobne badanie, które się nazywało MSOME i tam była morfologia, tyle że jest tylko mowa o tych klasach. Nic z tego nie rozumiem
Nie ma mąż podanej morfologii w % w zwykłym badaniu nasienia? Powinno być gdzieś
Lub - jak mówi Elza - plemniki o prawidłowej budowie, to to samo
Wypełniasz formularz, to znaczy, że już działasz powolutku w tym kierunku?Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Dziewczyny, mam głupie pytanie. Jak czytać morfologię nasienia? Jak określacie ten procent? Chodzi o klasę 1?
Edit: Butterfly23, widzę, że Ty masz morfologię w stopce - skąd masz to 2%?
Edit: w klasyfikacji podstawowej u mnie jest morfologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 20:37
Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Ehhh czyli chodzi o "plemniki o prawidłowej budowie". Dziękuję Wam bardzo Oczywiście źle wypełniłam formularz, ale to w takim razie będę wyjaśniać podczas wizyty. Otrzymałam dzisiaj listę wolnych terminów na pierwszą konsultację. Najbliższy jest dopiero w połowie sierpnia i taki wybrałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 20:51
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Ehhh czyli chodzi o "plemniki o prawidłowej budowie". Dziękuję Wam bardzo Oczywiście źle wypełniłam formularz, ale to w takim razie będę wyjaśniać podczas wizyty. Otrzymałam dzisiaj listę wolnych terminów. Najbliższy wolny termin jest dopiero w połowie sierpnia i taki wybrałam
Och, to już całkiem niedługo 😉 Jakie są tam procedury, musicie zostać zakwalifikowani do in vitro czy z automatu po pierwszej wizycie umawiacie szczegóły dotyczące stymulacji itd?
My z mężem zdecydowaliśmy, że też jakoś pod koniec sierpnia poruszymy w naszej klinice ten temat. To chyba najwyższy czas.Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Szczerze mówiąc liczyłam na wcześniejszy termin, bo mocno czuję presję czasu Nie wiem jakie mają procedury, ja sama nic nie wiem o invitro Nie wiem nawet jak wygląda przygotowanie ani jakich badań wymagają. Podobno na tej pierwszej wizycie można o wszystko zapytać i wtedy jest ustalany plan działania. Martwię się, że mąż ma tylko 3% plemników o prawidłowej budowie i to może nam utrudnia zajście w ciążę/utrzymanie jej2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Szczerze mówiąc liczyłam na wcześniejszy termin, bo mocno czuję presję czasu Nie wiem jakie mają procedury, ja sama nic nie wiem o invitro Nie wiem nawet jak wygląda przygotowanie ani jakich badań wymagają. Podobno na tej pierwszej wizycie można o wszystko zapytać i wtedy jest ustalany plan działania. Martwię się, że mąż ma tylko 3% plemników o prawidłowej budowie i to może nam utrudnia zajście w ciążę/utrzymanie jej
3% to norma w dzisiejszych czasach. Jak się rozejrzysz po forum to wielu panów ma taką morfologię. Mój też Jak jest ogólna duża liczba plemników, to te 3% (czyli nadal bardzo dużo) też zrobią robotę.
A połowa sierpnia już za lekko ponad miesiąc, więc zobaczysz, że zleci szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 21:06
Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Szczerze mówiąc liczyłam na wcześniejszy termin, bo mocno czuję presję czasu Nie wiem jakie mają procedury, ja sama nic nie wiem o invitro Nie wiem nawet jak wygląda przygotowanie ani jakich badań wymagają. Podobno na tej pierwszej wizycie można o wszystko zapytać i wtedy jest ustalany plan działania. Martwię się, że mąż ma tylko 3% plemników o prawidłowej budowie i to może nam utrudnia zajście w ciążę/utrzymanie jej
Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dziękuje dziewczyny, jesteście cudowne 😘 Najwyżej wykorzystam ten czas na starania z pomocą jakichś leków. Może mi lekarz zapisze clo 🤷🏼♀️?
A Wy jaki macie plan na następny cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 21:53
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuje dziewczyny, jesteście cudowne 😘 Najwyżej wykorzystam ten czas na starania z pomocą jakichś leków. Może mi lekarz zapisze clo 🤷🏼♀️?
A Wy jaki macie plan na następny cykl?
Właśnie też o tym myślałam - masz jeszcze chwilę na złapanie oddechu i naturalne starania. Bo później wiesz - nieprzespane noce, kolki, te sprawy 🤪
Ja w piątek mam konsultację z dr prowadzącą i pewnie spróbujemy trzeci cykl na tym samym zestawie leków. W sierpniowym cyklu będę musiała już odstawić zarzio. 8.08. mam histeroskopię, a jak się nie uda przez najbliższe dwa cykle to będziemy myśleć o in vitro. Ja tam do końca roku planuję być w ciąży, czy się komuś to podoba czy nie 🤣Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Echo wrote:Dziękuje dziewczyny, jesteście cudowne 😘 Najwyżej wykorzystam ten czas na starania z pomocą jakichś leków. Może mi lekarz zapisze clo 🤷🏼♀️?
A Wy jaki macie plan na następny cykl?
#jestemwciąży #rodzęw2024 #wiosennemamuśki
A tak na poważnie, to ja kolejny cykl próbuje dalej z aromkiem i dokładam heparynę. Chciałam już dołożyć, ale do mojej pani dr nie ma terminów a na maile mi nie odp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 22:09
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jeju a ja właśnie zobaczyłam że następne dni płodne wypadają nam na wyjazd gdzie będziemy mieszkać w domku ze znajomymi 😭 więc chyba nie damy rady za bardzo podziałać bo sypialnie są mega blisko a ja się krępuje 😅 także jak nie teraz to dopiero wrzesień ! 😱
Ale podoba mi się podejście Butterfly - jaki następny cykl ? 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 22:45
Butterfly23 lubi tę wiadomość