Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, miłego dnia ! ⭐️
Jestem na bieżąco co u Was, z tym ze tak mnie bolą piersi po 🐒 ze chyba mam jakieś zapalenie.. nie można funkcjonować 🥲 -
nick nieaktualnyWitajcie w nowym roku, witam też nowe dziewczyny 🙋
Chyba nie jestem w stanie być na bieżąco, za rzadko tutaj zaglądam 🤔
U mnie minął przełomowy czas wstrzymania się od starań, przyszedł czas na jego rozpoczęcie i co? Mój mąż chyba zaczyna się wycofywać☹️ aktualnie czuję się z tym sama, jest mi przykro bo czas ucieka i wiem, że z każdym miesiącem oddala od celu. -
Stela wrote:Witajcie w nowym roku, witam też nowe dziewczyny 🙋
U mnie minął przełomowy czas wstrzymania się od starań, przyszedł czas na jego rozpoczęcie i co? Mój mąż chyba zaczyna się wycofywać☹️ aktualnie czuję się z tym sama, jest mi przykro bo czas ucieka i wiem, że z każdym miesiącem oddala od celu.
Cześć Stela,
W pierwszej kolejności mocno Cię tulę! Pamiętaj, ze nie jesteś sama, nawet jeżeli tak czujesz. Daj mu „ chwile czasu” . Myśle, ze to chwilowe - ta pozycja wycofania u Twojego Męża! -
Moje miłe, jestem, podczytuje, trzymam kciuki za was i wasze 🌈 ale podobnie jak Izzy czy JaMiNi, czuję że mamy inne wątki na debaty okołociążowe. Wiem jak trudno czasem czytać o czymś co nas dotyka.
Podsyłam tysiące 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 17:46
Smerfetkaa, Pinkflower lubią tę wiadomość
👗36l. AMH 2.2
👖37l.
27.04.2023 💔 8tc
19.03.2024 💖 córcia -
Wron Kraa wrote:Moje miłe, jestem, podczytuje, trzymam kciuki za was i wasze 🌈 ale podobnie jak Izzy czy JaMiNi, czuję że mamy inne wątki na debaty okołociążowe. Wiem jak trudno czasem czytać o czymś co nas dotyka.
Podsyłam tysiące 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠!
Wieruski przyjmujemy! 🥰 Na 🌈 czekamy ! Buziaki przesyłamy ❤️ -
Bezimienna, trzymam mocno kciuki za mnóstwo telefonów od potencjalnych pracodawców 🤞
Stela, daj mu chwilę na ogarnięcie się. Faceci inaczej to wszystko przechodzą, mniej mówią o tym co ich boli. Też nie wszyscy, wiadomo. No ale nie ukrywajmy, że faceci są inni 🤪🙂
Elza, dobrze że teraz to wyszło, a nie przy ciąży. Teraz przeleczysz, pozbędziesz się dziada! Będzie dobrze ❤️Bezimienna , Elza1234 lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Stela wrote:Witajcie w nowym roku, witam też nowe dziewczyny 🙋
U mnie minął przełomowy czas wstrzymania się od starań, przyszedł czas na jego rozpoczęcie i co? Mój mąż chyba zaczyna się wycofywać☹️ aktualnie czuję się z tym sama, jest mi przykro bo czas ucieka i wiem, że z każdym miesiącem oddala od celu.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Stela to są Twoje odczucia czy Ci powiedział, ma obawy? Przykro mi, że tak się toczą Wasze losy, ale myślę, że Twój mąż ma obawy. Mój też ma, potężne. 😪
Dziewczyny, pozostajecie moja jedyna nadzieją, czy któraś , Was zmagała się z potężną onycholiza i bakteria zielona paznokcia? Przed świętami uderzyłam się w mały paznokieć, poszłam tydzień później do kosmetyczki na nową stylizacje, wtedy się nic nie działo. W ciągu dwóch tygodni wyszła taka masakra, że wstyd tak chodzić. Mam umówiona wizytę do podologa i mam nadzieję, że nie skończy się ściągnięciem całego paznokcia 😪. W perspektywie, że mam chodzić na rozmowy no i też obsługuje klientów, aż wstyd pokazywać takie dłonie. 😅 Nikt nie będzie patrzeć, że to nie moja wina, tylko wygląda na skrajne zaniedbanie. 😪 -
Bezimienna wrote:Dziewczyny, pozostajecie moja jedyna nadzieją, czy któraś , Was zmagała się z potężną onycholiza i bakteria zielona paznokcia? Przed świętami uderzyłam się w mały paznokieć, poszłam tydzień później do kosmetyczki na nową stylizacje, wtedy się nic nie działo. W ciągu dwóch tygodni wyszła taka masakra, że wstyd tak chodzić. Mam umówiona wizytę do podologa i mam nadzieję, że nie skończy się ściągnięciem całego paznokcia 😪. W perspektywie, że mam chodzić na rozmowy no i też obsługuje klientów, aż wstyd pokazywać takie dłonie. 😅 Nikt nie będzie patrzeć, że to nie moja wina, tylko wygląda na skrajne zaniedbanie. 😪
Ale onycholiza wyszła Ci na tym "uszkodzonym" tylko, czy na pozostałych też?
Bodajże olejek herbaciany jest dobry na bakterię zieloną.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
AMH 1,05
Nasienie ✖️
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
S.Roszpunka wrote:Ale onycholiza wyszła Ci na tym "uszkodzonym" tylko, czy na pozostałych też?
Bodajże olejek herbaciany jest dobry na bakterię zieloną.
Błędem było malowanie tego paznokcia, ale naprawdę nic nie wskazywało, że to się tak potoczy. A na to wychodzi, że miałam na całej długości skórek oderwany paznokieć i tam pewnie się działa niezła imprezka. 😰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 20:10
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny macie rację, kolejny raz dowodzi to faktom, że my kobiety to chodzące cyborgi. Dam Wam znać co wyjdzie z rozmowy z mężem. Chciał pociągnąć temat sam ostatnio, przyznaję zbyłam go. Dotychczas zabezpieczaliśmy się, ale już skoro mamy zielone światło, chciałam ostatnie razy bez, i była odmowa z jego strony.
Elza głowa do góry, to jest dobry znak, w takim sensie, że znana przyczyna, do porządnego przeleczenia, to daje duży krok do przodu przy staraniach💪.
Bezimienna, ja wiele miesięcy u podologa leczyłam paznokcia, ale z innej przyczyny, tutaj u Ciebie pewnie też coś na pewno zaradzi, może do tego czasu jakieś moczenie w szarym mydle? To zawsze wyciąga trochę stan zapalny.
Też dołączam się do reszty, że miło jest poczytać te dziewczyny brzuszkowe co u nich i jak przebiega ciąża 🙂
Echo przykro mi, że tak u Ciebie słabo że zdrowiem☹️ Uwierz mi, wiem jak to jest, mnie kowid tak przeczołgał, że konsekwencje zdrowotne ciągną się za mną już kolejny rok. Myślałaś może żeby wesprzeć się jakaś sprawdzoną homeopatią? -
Bezimienna wrote:Tylko na tym uszkodzonym, reszta zdrowa.. no ja tym palcem mocno.uderzylam i tak naprawdę paznokieć jest zajęty na całym obszarze gdzie doszło do uszkodzenia paznokcia. Więc jest opcja, że ten odrost już nie jest zajęty... Właśnie używam tego olejku, tzn od dziś..a na rozmowy będę zaklejać paznokieć. Bo naprawdę wygląda to źle. 😱
Błędem było malowanie tego paznokcia, ale naprawdę nic nie wskazywało, że to się tak potoczy. A na to wychodzi, że miałam na całej długości skórek oderwany paznokieć i tam pewnie się działa niezła imprezka. 😰
Ja miałam kiedyś onycholizę na wielkim paznokciu stopy. Miałam hybrydy na paznokciach u stóp. I prawdopodobnie miałam ucisk na ten paznokieć po bucie zamkniętym (bodajże adidasy wtedy mialam). Najpierw miałam pod paznokciem krwiaczka, później z krwiaczka krew się sączyła, a później już ropa.... fakt, że dalej malowałam tego paznokcia, ale zwykłym lakierem, żeby tylko zasłonić brzydki kolor paznokcia (a wtedy był czas sandałków jeszcze). Paznokcie u stóp znacznie dłużej rosną, więc jak przyszła jesień, to malowałam już odżywką przyspieszającą rośnięcie). I jakoś po niecałym roku od onycholizy udało się doprowadzić paznokieć do normalności (bo oczywiście płytka też rosła nierówno). Jak była jeszcze ropa pod nim, to smarowałam (wciskałam pod paznokieć) Tribiotic.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
AMH 1,05
Nasienie ✖️
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
Dziewczyny,
Może podpowiecie jakie badania odnośnie niedoborów witamin z krwi warto zrobić po.. 💔 minęło 6 tygodni i mam zamiar ogarnąć na pewno prolaktynę, żelazo - chociaż tutaj to wiem ze niedobry będą konkretne.
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny,
Może podpowiecie jakie badania odnośnie niedoborów witamin z krwi warto zrobić po.. 💔 minęło 6 tygodni i mam zamiar ogarnąć na pewno prolaktynę, żelazo - chociaż tutaj to wiem ze niedobry będą konkretne.
Żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
Wit D, B12.
Nie masz nic w stopce więc nie wiem czy miałaś coś badane? Robiłaś wymazy na muchę?
Warto też zbadać zespół antyfosfolipidowy, pakiet na trombofilięWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 21:24
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Bezimienna wrote:Dzięki dziewczyny. Zobaczymy co tam podolog powie w środę, ale czuję, że będzie większość paznokcia usuwać 🥲. Już mnie boli na samą myśl 😂.
-
Bezimienna wrote:Dzięki dziewczyny. Zobaczymy co tam podolog powie w środę, ale czuję, że będzie większość paznokcia usuwać 🥲. Już mnie boli na samą myśl 😂.
Może nie będzie trzeba usuwać. Ja miałam często bardzo poodbijane paznokcie. Raz nawet zrzuciłam sobie 5kg cięzarek wprost na palca, miałam wielkiego krwiaka, ale pazokncia uchowałam. Odpadł sam, rośnie trochę koślawo, ale został...
U Ciebie to inna sytuacja, ale może jakoś da się to zaleczyć. Najważniejsze nie maluj już go i zaklejaj albo bandażuj tylko wtedy, kiedy musisz.
Jesli boisz się, ze plaster bedzie odpadal, to sprobuj moze opatrunkow na palec. Wiąże się je w nadgarstku więc nie powinien spaść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 07:28
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Elza, Kochana, wszystkiego co najlepsze z okazji Twoich urodzin 🎉🌸🤗 Dużo zdrowia, sił, radości i spełnienia chociaż tych najważniejszych marzeń 🍀
Mam nadzieję, że spędzisz dzisiaj wspaniały dzień i wypad z mężem będzie udanyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 07:28
Elza1234 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Elza! Pięknego dnia Ci życzę i samych wspaniałych chwil w Twoim życiu ☺️ bądź zdrowa, kochana, szczęśliwa i spełniona 🎁🥳🎂🥂
Elza1234 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)