Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo biedaczku. Dużo się wycierpiałaś 😔 Mam nadzieję, że niedługo los Ci to wynagrodzi.
    Może te operacje miały wpływ na Twoją rezerwę jajnikową?

Butterfly, na zdrowie 😂❤️ Ja czasem mam fazę na maczka, ale jak już zjem to miesiąc się na niego spojrzeć nie mogę 😅 No ale ja nie jem mięsa - a mac nie za bardzo umie w wege 🙈

Syska, zjedz tego chińczyka, nie zgłosimy tego nigdzie🤫😄

Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc kończę 31 lat. A mój kalendarz wygląda jak na młodą kobietę przystało: poniedziałek- krew, wtorek- diabetolog, czwartek- endokrynolog, piątek- usg piersi, ginekolog, poniedziałek- znów krew. A gdzie jakieś baletki, lunchyki? 🙈 ehh

I proszę Was o kciuki w piątek. Idę sprawdzić moje guzki w piersiach, a od kilku dni mnie tak dziwnie, pulsacyjnie bolą 🥲

Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Bardzo mi przykro. Jesteś silna kobietą. Czasami się zastanawiam, na ile trudnych i ciężkich wydarzeń wystawia nas życie.

Ja albo dostałam kopa w pracy, albo będę chora. 😭😭😭

Dziękuję,to bardzo miłe ❤️ niestety skutki tego wszystkiego odczuwam do dzisiaj 😞 nie zdawałam sobie też sprawy,że taki płyn (właściwie mocz) powoduje zrosty i prawdopodobnie to one wywołują u mnie ciągły ból. To pewnie dlatego czuje ciągnięcie po prawej stronie chociaż owulacja jest w lewym jajniku.

Źle się czujesz? Co się dzieje 😞?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Butterfly, na zdrowie 😂❤️ Ja czasem mam fazę na maczka, ale jak już zjem to miesiąc się na niego spojrzeć nie mogę 😅 No ale ja nie jem mięsa - a mac nie za bardzo umie w wege 🙈

Ja kiedyś mogłam jeść co tydzień, teraz mi na szczęście minęło. Jesteś wegetarianką czy weganką?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję,to bardzo miłe ❤️ niestety skutki tego wszystkiego odczuwam do dzisiaj 😞 nie zdawałam sobie też sprawy,że taki płyn (właściwie mocz) powoduje zrosty i prawdopodobnie to one wywołują u mnie ciągły ból. To pewnie dlatego czuje ciągnięcie po prawej stronie chociaż owulacja jest w lewym jajniku.

Źle się czujesz? Co się dzieje 😞?
    To może u Ciebie nie jest wcale endomenda? Tylko skutki oo operacji i wypadku?

Czuje się grupowo, boli mnie wszystko, jeszcze katar mnie dogonił. Idealnie na lato. 🫠

• Lia. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja kiedyś mogłam jeść co tydzień, teraz mi na szczęście minęło. Jesteś wegetarianką czy weganką?

Wegetarianką 😉 Od 11/12 roku życia nie jem mięsa. Za bardzo kocham zwierzątka. Dużo empatii we mnie od kiedy pamiętam.

Butterfly23, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

Ja (27):
    ☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
    ⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
    Mąż (37):
    ☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳

❄️ 3BB
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Echo biedaczku. Dużo się wycierpiałaś 😔 Mam nadzieję, że niedługo los Ci to wynagrodzi.
    Może te operacje miały wpływ na Twoją rezerwę jajnikową?

Zastanawiałam się nad tym, ale nie miałam kogo o to zapytać 😞 Nie wiem też czy da się to jakoś sprawdzić. W tomografii nic nie widać - to wiem.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Zastanawiałam się nad tym, ale nie miałam kogo o to zapytać 😞 Nie wiem też czy da się to jakoś sprawdzić. W tomografii nic nie widać - to wiem.
    Ogólnie samo poruszenie jajników podczas zabiegów może spowodować obniżenie rezerwy. Więc pytanie czy Cię za bardzo "nie tarmosili". :(

• Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    To może u Ciebie nie jest wcale endomenda? Tylko skutki oo operacji i wypadku?

Czuje się grupowo, boli mnie wszystko, jeszcze katar mnie dogonił. Idealnie na lato. 🫠

To możliwe 😞 Wyczytałam, że endometrioze widać w rezonansie magnetycznym. Może i te zrosty byłoby widać? Jest to drogie badanie, więc muszę wymyślić kogo ubłagać o skierowanie

O biedaku, dobrze wiem jak to jest chorować w taki upał 😞 Trzymaj się tam! Widzę, że co druga osoba jest teraz chora, pewnie znowu wirusy mutują 😣

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Za miesiąc kończę 31 lat. A mój kalendarz wygląda jak na młodą kobietę przystało: poniedziałek- krew, wtorek- diabetolog, czwartek- endokrynolog, piątek- usg piersi, ginekolog, poniedziałek- znów krew. A gdzie jakieś baletki, lunchyki? 🙈 ehh

I proszę Was o kciuki w piątek. Idę sprawdzić moje guzki w piersiach, a od kilku dni mnie tak dziwnie, pulsacyjnie bolą 🥲

Haha jaki piękny kalendarz 😂 mój jest podobny 😂

A jakie masz plany na urodziny?

Bardzo bardzo bardzo mocno trzymamy kciuki 🤞🤞😘❤️ o której masz wizytę?

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ogólnie samo poruszenie jajników podczas zabiegów może spowodować obniżenie rezerwy. Więc pytanie czy Cię za bardzo "nie tarmosili". :(

To prawda 😞 ale pewnie nigdy się tego nie dowiem 😞

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska wrote:
    O mac yummy 🥰 ja kocham ich wrapa z kurczakiem.
    Za mną chodzi od wczoraj chińczyk, chodzi chodzi i może coś wychodzi 😅
    Ja miałam mieć wczoraj na obiad fit kalafiora na parze. Ale okazał się zepsuty w środku.. wiec już ręce mi opadły, bo ten dzień to wczoraj jakaś farsa byla. Mąż poszedł po chińczyka :D
    I mi kurna złego przyniósł!
    Mówię Wam, położyłam się wczoraj i lezalam, czytając książkę, bo bałam się ze stracę życie.
    Dzisiaj temp 36.71. Także nadal bez szału. Piersi miękkie, humor normalny .
    Miłego dnia!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Miłego dnia. Ale melduje się, że temperatura wskoczyła na 36,8 😄😄😄.

Elza1234, Butterfly23, S.Roszpunka, alauda, Hope..., Lia. lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jak się dzisiaj czujecie? Miłego dnia <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia! Ja dziś też temperatura podwyższona aż 36,68 😅
    Echo usg mam po 11. Dziś idę do endokrynologa bo DHEAS mam podwyższone i prolaktyna po obciążeniu też nie najlepiej wyszła. A na urodziny nie planuje nic. Pewnie skoczymy na obiad z mężem, upiekę ciacho albo zrobię torcik. I tyle ☺️

Lia 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀

Echo, Lia. lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ah, nie napisałam wcześniej,że ja też nie przestaję trzymać kciuków 🤞🤞😘❤️ i bardzo się cieszę, że dobry humor Cię nie opuszcza ❤️

Heh 😞 W wyniku nieszczęśliwego wypadku moja nerka została uszkodzona i doszło do perforacji, a cała jej zawartość wylewała się do mojego wnętrza. Przeszłam przez dwie operacje, udało się uratować nerkę ale niestety doszło do zakażenia (podczas drugiej operacji) i dostałam sepsy. Przez pół roku byłam osobą leżąca,a drugie pół roku leżąco-chodzącą. Musiałam zapisać się do fizjoterapeuty uroginekologicznego, bo nie byłam w stanie wyjść z domu. Mam szczęście, że żyje.

Przykro mi, że tyle musiałaś przejść. Ale najważniejsze, że żyjesz, jesteś, z nami i teraz jest dobrze.

Echo lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

u mnie jeszcze wisielczy humor ale jest znacznie lepiej niż wczoraj ☺️Jestem czasami wyczerpana fizycznie i psychicznie i to odbija się na moim nastawieniu do życia 😌

Echo, straszne przez co musiałaś przejść. Ale na pewno dało Ci to dużo siły i jestem pewna, że i tej siły wystarczy Ci w walce o bobasa 🤗
    Może rzeczywiście te operacje miały wpływ na twoje amh? Czasami pewnie nawet lekarze nie wiedzą do końca jak reaguje organizm. Ale jak wcześniej pisałam, najwazniejsze, że masz owulacje, więc szanse są ☺️🤞🏼

Lia. - ja zawsze lubiłam wyczerpujące sporty. Uwielbiałam siłownie i podnoszenie naprawdę cieżkich ciężarów, kilka lat uprawiałam crossfit .. a kiedy to juz nie było dla mnie wyzwaniem, to zaczęlam grać w rugby. Mieszkałam kilka lat za granicą i miałam okazję grać tam w jednej z drużym ligi damskiej.
    Niestety to przerzucanie cięzarów odbiło się trochę na moim zdrowiu i mam okropne bóle pleców, ale mimo tego chętnie wróciłabym do tych lat i przeżyła to jeszcze raz ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 07:32

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w chłodniejszy czwartek.
    Moja temperatura jest taka sama jak wczoraj haha ależ mi się dziś nie chce iść do pracy. Dobrze, że mam krótko, bo od 8 do 13:15.
    Coś mnie od rana biegunka męczy. Nie wiem czy po progesteronie, czy co. Do tego gardło pobolewa. Obym od dzieci czegoś nie złapała, bo u mnie to szybko idzie 🤦🏼‍♀️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:

Butterfly, czyli również jesteś zodiakalny Lew :)

Najlepszym prezentem byłby więc voucher na pakiet badań :D

Oby te guzki nie były niczym poważnym. Może to coś związane z podwyższona prolaktyną? Będziemy trzymać kciuki, żeby wszystko było ok.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Echo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Dzień dobry,

u mnie jeszcze wisielczy humor ale jest znacznie lepiej niż wczoraj ☺️Jestem czasami wyczerpana fizycznie i psychicznie i to odbija się na moim nastawieniu do życia 😌

Echo, straszne przez co musiałaś przejść. Ale na pewno dało Ci to dużo siły i jestem pewna, że i tej siły wystarczy Ci w walce o bobasa 🤗
    Może rzeczywiście te operacje miały wpływ na twoje amh? Czasami pewnie nawet lekarze nie wiedzą do końca jak reaguje organizm. Ale jak wcześniej pisałam, najwazniejsze, że masz owulacje, więc szanse są ☺️🤞🏼

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, to naprawdę wiele dla mnie znaczy <3 Jest mi bardzo ciężko, bo najpierw straciłam pracę (mój poprzedni pracodawca zwalniał na potęgę zasłaniając sie covidem..), niedługo po tym uległam wypadkowi i wtedy nie byłam już w stanie podjąć żadnej pracy. Gdy po długiej rehabilitacji stanęłam na nogi poroniłam. I teraz jestem tutaj, robiąc wszystko żeby się nie poddać, bo za każdym razem gdy się podniosę coś powoduje kolejny mój upadek. Bardzo podupadłam psychicznie, ale nie zatrzymuję się.
    alauda wrote:
    Lia. - ja zawsze lubiłam wyczerpujące sporty. Uwielbiałam siłownie i podnoszenie naprawdę cieżkich ciężarów, kilka lat uprawiałam crossfit .. a kiedy to juz nie było dla mnie wyzwaniem, to zaczęlam grać w rugby. Mieszkałam kilka lat za granicą i miałam okazję grać tam w jednej z drużym ligi damskiej.
    Niestety to przerzucanie cięzarów odbiło się trochę na moim zdrowiu i mam okropne bóle pleców, ale mimo tego chętnie wróciłabym do tych lat i przeżyła to jeszcze raz ☺️

Oh wow! To naprawdę imponujące! Przykro mi, że cierpisz z powodu bólu :( ale jakby się tak zastanowić, to skoro bolą Cię plecy, a lubisz trening siłowy to taki gestapo-fizjoterapeuta bylby dla Ciebie idealny <3 Może warto spróbować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 08:44

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ