Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Kup sobie insulinówki w aptece, czyli takie puste strzykawki. Wyjmujesz z nich tłoczek i wstrzykujesz tam 0,25 ml accofilu. Wkładasz tłoczek i ewentualnie musisz wypstrykać pęcherzyki powietrza Troszkę się może zmarnować za pierwszym razem, ale pozniej idzie sprawniej. Te insulinówki mają bardzo cienkie igiełki i prawie nie czuć zastrzyku. Jak coś to pisz, pomogę 😊
Dziękuję, jesteś przekochana ! Przepraszam, mam jeszcze jedno pytanko: jak się wstrzykuje? Zastanawiałam się czy szukac tutoriali na youtube🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 18:20
Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Dziewczyny, bo się zaraz pogubimy. Jutro ściskamy mocniej kciuki o 11:00 (Butterfly) i o 15:00 (Lia). O kim zapomniałam?
Lia., Butterfly23, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuję, jesteś przekochana ! Przepraszam, mam jeszcze jedno pytanko: jak się wstrzykuje? Zastanawiałam się czy szukac tutoriali na youtube🙈
Łapiesz fałdkę na brzuchu w okolicy ok. 5 cm od pępka, wbijasz igłę i powolutku wstrzykujesz do końca.
Mam nadzieję, że już niedługo będziesz to praktykować 😘Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Lia. wrote:Dostałam właśnie wyniki badania krwi 7 dpo.
Estradiol 128 gdzie powinien być min. 125 po owulacji. Toć to dolna granica normy 😕
Progesteron 11 przy suplementacji dupka i progesteronu besins! Wiem, że duphaston nie wychodzi we krwi, no ale liczyłam na coś większego...
Leukocyty powinny po accofilu być mocno zawyżone, najlepiej 40 tys, a ja mam wynik w normie - 9,4 tys.. Prawie identyczny jak ostatnio mimo zwiększenia dawki.. Trochę jakby mój organizm w ogóle na accofil nie reagował? Nie dość że się źle czuje po tym accofilu to jak mi zaraz doktor dawkę dowali to z butów wypadnę.. Nie dość że zdrowotnie to i finansowo, bo jedno opakowanie 5 ampułek kosztuje prawie 200 zł..
Dobrze że mam jutro konsultację bo się wkurzyłam.
Niech ten dzień się już skończy 😫
Faktycznie to dziwnie z tymi leukocytami. Dziewczyny mają wyniki w kosmos po accofilu. Progesteron besins wychodzi w krwi, więc faktycznie niski ten poziom 😔
Ahhh
#jaknieuroktosraczka idealnie pasuje! Zawsze kuźwa coś 😫Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo wrote:Kochana, nie czuję się specjalistą w temacie Accofilu, ale przepiszę co ja mam w zaleceniach od dr Sydora:
Accofil a 30ln j. 1/2 amp. s.c. co 72h. W trakcie leczenia kontrola morfologii krwi obwodowej po 24h od iniekcji (raz w tygodniu) - oczekiwać przyrostu liczby leukocytów/WBC/ i neutrofilów, ale maks. do 35 tys/ul WBC.
Zgodnie z tym co napisał to Twój wynik nie jest taki zły. O której jutro masz konsultację?Echo, Lia. lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dziewczyny byłam u endo. Ale mnie wku*wił dziad jeden. Jezuuuuu. Szukam młodych lekarzy, żeby mieli świeże spojrzenie, ale oni te dyplomy na te specjalizacje chyba w chipsach znaleźli!
Zamiast DHEA-S w kwietniu, przepisał mi skierowanie na DHEA, który jest zmienny bla bla i ze jest podwyższony o niczym nie świadczy. No dobra. Hashimoto? Jakie hashimoto? To tylko sobie jest, bo jest. Ani nie wpływa na płodność, ani na samopoczucie. A to, że nieraz z łóżka nie mogłam wstać przez to jeb*ne hashimoto to nie ma znaczenia! I niczym nie można wyleczyć i dieta przeciwzapalna też nic nie da. Bo zbije przeciwciała tylko na chwile.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Dziewczyny byłam u endo. Ale mnie wku*wił dziad jeden. Jezuuuuu. Szukam młodych lekarzy, żeby mieli świeże spojrzenie, ale oni te dyplomy na te specjalizacje chyba w chipsach znaleźli!
Zamiast DHEA-S w kwietniu, przepisał mi skierowanie na DHEA, który jest zmienny bla bla i ze jest podwyższony o niczym nie świadczy. No dobra. Hashimoto? Jakie hashimoto? To tylko sobie jest, bo jest. Ani nie wpływa na płodność, ani na samopoczucie. A to, że nieraz z łóżka nie mogłam wstać przez to jeb*ne hashimoto to nie ma znaczenia! I niczym nie można wyleczyć i dieta przeciwzapalna też nic nie da. Bo zbije przeciwciała tylko na chwile.
Ja pierdziele co za lekarz. Czyli ogólnie nie podał żadnego planu działania ? Zlekceważył wszystko?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny byłam u endo. Ale mnie wku*wił dziad jeden. Jezuuuuu. Szukam młodych lekarzy, żeby mieli świeże spojrzenie, ale oni te dyplomy na te specjalizacje chyba w chipsach znaleźli!
Zamiast DHEA-S w kwietniu, przepisał mi skierowanie na DHEA, który jest zmienny bla bla i ze jest podwyższony o niczym nie świadczy. No dobra. Hashimoto? Jakie hashimoto? To tylko sobie jest, bo jest. Ani nie wpływa na płodność, ani na samopoczucie. A to, że nieraz z łóżka nie mogłam wstać przez to jeb*ne hashimoto to nie ma znaczenia! I niczym nie można wyleczyć i dieta przeciwzapalna też nic nie da. Bo zbije przeciwciała tylko na chwile.
Ehh niech te dziadki już idą na emeryturę... Doskonale wiem jak bardzo jesteś wkurw*%#, bo jak szukałam immunologa to trafiłam do takiego dziada, który zamiast skupić się na immunologi zrobił mi wykład na temat insulinooporoności i w skrócie powiedział mi, że jestem pojebana. Nie rozumiał, że to nie ja jestem lekarzem i nie ja zapisałam sobie leczenie na IO. Szkoda gadać.
Czyli zmieniasz lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 18:57
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Przykro mi że zmarnowałaś swój czas na tego "specjalistę". Mogłaś go milej wykorzystać, bo i tak się nic nie dowiedziałaś. Poszłaś do niego prywatnie, zapłaciłaś za to? Wyszłaś w ogóle z jakimiś zaleceniami?Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Grrrrr co za gnój.
Ale z tego co tak słyszę wśród znajomych, to ciężko o dobrego endokrynologa🙁17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Echo wrote:Ehh niech te dziadki już idą na emeryturę... Doskonale wiem jak bardzo jesteś wkurw*%#, bo jak szukałam immunologa to trafiłam do takiego dziada, który zamiast skupić się na immunologi zrobił mi wykład na temat insulinooporoności i w skrócie powiedział mi, że jestem pojebana. Nie rozumiał, że to nie ja jestem lekarzem i nie ja zapisałam sobie leczenie na IO. Szkoda gadać.
Czyli zmieniasz lekarza?
Ja do niego poszłam tylko dlatego, że jak poszłam do niego po poronieniu po skierowania to mi wypisał właśnie na DHEA i skomentował wynik ze nieprawidłowy i trzeba tam jakiś test zrobić. Bo nie było terminu do mojej co zazwyczaj chodzę. Bo to luxmed. Ale zastanawiam się, czy jednak prywatnie nie znajdę kogoś rzetelnego03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
syska wrote:Ja pierdziele co za lekarz. Czyli ogólnie nie podał żadnego planu działania ? Zlekceważył wszystko?
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Lia. wrote:Przykro mi że zmarnowałaś swój czas na tego "specjalistę". Mogłaś go milej wykorzystać, bo i tak się nic nie dowiedziałaś. Poszłaś do niego prywatnie, zapłaciłaś za to? Wyszłaś w ogóle z jakimiś zaleceniami?
Pinkflower lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
A i jeszcze powiedział, że jak się nie staram o dziecko to nie muszę brać tabletek na zbicie prolaktyny. Ale jak się staram to tak. Mówię ze się staram i biorę wg zaleceń ginekologa 1/2 tabl co dwa tygodnie. Za mało. Wtf. Jedna na tydzień. Mówię brałam tak kiedyś i mi się zbijało do 2-3. Nieważne. To nie wpływa na płodność. Grunt żeby nie była za wysoka, bo to blokuje. No ręce opadają. Biorę 1/2 na dwa tygodnie i jest spoko. Po co mam brać co tydzień całą tabletkę żeby zbić do 0? Ze skrajności w skrajność…03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Nie, na szczęście nie. Z pakietu luxmed. Dostałam skierowanie na za 3 miesiące na tsh bo sama w sumie o to poprosiłam. Wiecie, ja też już wiem co i kiedy badać. Więc to duży plus. I w sumie napędził mi stracha tą swoją pomyłką tym złym badaniem…
Powiem szczerze, że ja myślałam że moja endo z luxmedu jest fajna, ma super opinie itd. Ale ona też kazała mi w ciąży odstawić glucophage. No i straciłam do niej zaufanie. Wtedy to każdy lekarz endo, diabetolog i gin z luxmedu mieli takie same podejście żeby natychmiast odstawić. A ta nowa ginekolog wręcz mówi że do 12 tygodnia spokojnie można brać. Jeśli mogę zapytać z jakiego powodu nie chcesz brać metforminy ? Złe samopoczucie po ?
Dobrze, że dal skierowanie na Tsh, zawsze to jakaś oszczędność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 20:05
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Powiem szczerze, że ja myślałam że moja endo z luxmedu jest fajna, ma super opinie itd. Ale ona też kazała mi w ciąży odstawić glucophage. No i straciłam do niej zaufanie. Wtedy to każdy lekarz endo, diabetolog i gin z luxmedu mieli takie same podejście żeby natychmiast odstawić. A ta nowa ginekolog wręcz mówi że do 12 tygodnia spokojnie można brać. Jeśli mogę zapytać z jakiego powodu nie chcesz brać metforminy ? Złe samopoczucie po ?
Dobrze, że dal skierowanie na Tsh, zawsze to jakaś oszczędność.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Jezu, idziesz do lekarza masz oczekiwania, szukasz pomocy a tu okazuje się że specjalizację znalazł w chipsach.
Ej, to nie są żarty nie wiem co jest ale tak mnie bolą jajniki i to oba że wzięłam prysznic, końską dawkę no spy i zwinełam się w kulkę pod kocemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 20:14
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Jezu, idziesz do lekarza masz oczekiwania, szukasz pomocy a tu okazuje się że specjalizację znalazł w chipsach.
Ej, to nie są żarty nie wiem co jest ale tak mnie bolą jajniki i to oba że wzięłam prysznic, końską dawkę no spy i zwinełam się w kulkę pod kocem
Liczę na to, że coś tam kiełkuje. Ale nie chcę, żeby Cię bolało 😔 Oby nospa pomogła. Miałaś już kiedyś taki ból po owu? Przy poprzednich ciążach np?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB