X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja też. Tzn ananasków jeszcze nie mam 😁

Pandzia kochana, gin Cię niepotrzebnie nastraszył. Po prostu będziesz musiała łykać progesteron żeby się wspomóc. I też nie masz 100% pewności, że robiłaś tego 8 dpo.

Jednorożec dobrze, że pomaga. A probiotyk bierzesz?
    Biorę doustny trivagin

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Czyli masz już plan. Fajnie, że działasz 😊 trzymam kciuki,żebyś wyszła z wizyty zadowolona. Wiadomo, wszystkie wizyty kosztują dużo pieniędzy. A masz już na oku jakiegoś dobrego ginekologa u siebie?

S. Roszpunka jesteś? Jak się czujesz?

Jakiś plan jest, obym po raz kolejny się nie zawiodła ☹️ jakiś czas temu pobierałam wymazy MUCHA i ten ginekolog sam mi polecał immunologów, nie zna się na tej działce ale akceptuje zalecenia immunologów i powiedział że chętnie poprowadzi taką ciążę. Od siebie przepisze mi heparynę więc pewnie zostanę przy nim. Chyba że któraś z was zna naprawdę dobrego ginekologa z Warszawy to chętnie przyjmę sugestie 🙂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 12 marca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Jakiś plan jest, obym po raz kolejny się nie zawiodła ☹️ jakiś czas temu pobierałam wymazy MUCHA i ten ginekolog sam mi polecał immunologów, nie zna się na tej działce ale akceptuje zalecenia immunologów i powiedział że chętnie poprowadzi taką ciążę. Od siebie przepisze mi heparynę więc pewnie zostanę przy nim. Chyba że któraś z was zna naprawdę dobrego ginekologa z Warszawy to chętnie przyjmę sugestie 🙂

Magdanka, a nie chciałabyś spróbować z Jerzakowa? Ona ma naprawdę dużo sukcesów na koncie,a jest w Waw.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Magdanka, a nie chciałabyś spróbować z Jerzakowa? Ona ma naprawdę dużo sukcesów na koncie,a jest w Waw.
    Wiem, czytałam o niej, nawet nasza Kasiak, która kiedyś udzielała się na forum do niej chodzi i jest bardzo zadowolona. No ale ja nie jestem przekonana do jej metod... Mam już stwierdzone pcos i io i dobrze sobie z tym radzę, a ona podobno nie uznaje diagnoz innych lekarzy z którymi nie współpracuje tylko wysyła do swoich specjalistów, a to kolejne wydatki. No i podobno ciężko się z nią dogadać, nie można nawet zadawać pytań, tylko robić to co każe.
    Zrobię sobie wycieczkę do Łodzi i spróbuję u Malinowskiego 🙂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Wiem, czytałam o niej, nawet nasza Kasiak, która kiedyś udzielała się na forum do niej chodzi i jest bardzo zadowolona. No ale ja nie jestem przekonana do jej metod... Mam już stwierdzone pcos i io i dobrze sobie z tym radzę, a ona podobno nie uznaje diagnoz innych lekarzy z którymi nie współpracuje tylko wysyła do swoich specjalistów, a to kolejne wydatki. No i podobno ciężko się z nią dogadać, nie można nawet zadawać pytań, tylko robić to co każe.
    Zrobię sobie wycieczkę do Łodzi i spróbuję u Malinowskiego 🙂
    Też o niej czytałam takie opinie. Ma być tylko jak ona chce 🙈 i jak insulina jest delikatnie podwyższona to zabrania starań. Reżim niezły wprowadza na wizytach 😁

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Dwojeplusnieplodnosc zrobiła spis polecanych ginekologów. Jest tego trochę, ale może uda Ci się znaleźć o nich info i być może znaleźć odpowiedniego.

https://ibb.co/8NnZvXT

Z tym że, ten gin o którym piszesz wydaje się być w porządku skoro już coś zalecił i też jest otwarty na zalecenia immuno 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 15:20

Magdanka lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Magdanka, jeśli akceptuje zalecenia immunologa to myślę że jest dobrze. Trzymam kciuki 🤞❤

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    I kolejny dzień z dobrymi wieściami 😍

Pandzia, dziękuję ze pytasz- chyba się okres uspokaja. Ale jest strasznie słaba. Po okresie pójdę na morfologia żeby sprawdzić czy hemoglobina za bardzo nie spadła.

Dobrego popołudnia! 🌷☕️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 12 marca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni non stop mam ochotę na słodkie 🫣 wszystko na co ostatnio pracowałam pójdzie na marne 🙈 ratunku 🙈

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Od kilku dni non stop mam ochotę na słodkie 🫣 wszystko na co ostatnio pracowałam pójdzie na marne 🙈 ratunku 🙈
    Przybijam piątkę. Od dnia punkcji nie ma dnia, żebym nie jadła czegoś słodkiego. A przecież powinnam trzymać nadal rygor dietowy..
    wg dziewczyny byłam właśnie na masażu kobido (dostałam na urodziny) i to było coś EKSTRA
    polecam każdej i już czuję się 10 lat młodsza!

Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Przybijam piątkę. Od dnia punkcji nie ma dnia, żebym nie jadła czegoś słodkiego. A przecież powinnam trzymać nadal rygor dietowy..
    wg dziewczyny byłam właśnie na masażu kobido (dostałam na urodziny) i to było coś EKSTRA
    polecam każdej i już czuję się 10 lat młodsza!
    O jak fajnie, po zabiegu na pewno sobie coś takiego zafunduje albo jakiś fajny masaż albo coś fajnego u kosmetyczki. Zobaczę jeszcze

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Piona. Mam tak samo. Na szczęście nie mam w domu nic słodkiego. Ale ostatnio sobie poradziłam 😂 zjadłam banana z masłem orzechowym 🙈

Echo, Jednorożec89 lubią tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Piona. Mam tak samo. Na szczęście nie mam w domu nic słodkiego. Ale ostatnio sobie poradziłam 😂 zjadłam banana z masłem orzechowym 🙈

Problem w tym, że ja nie mam problemu pójść specjalnie do cukierni po dwa kolejne pączki 🫣😆 no dramat, mówię Wam 😆

Elza, ale super! Bardzo chciałabym się na taki masaż wybrać😍 muszę spróbować

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 12 marca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 21dc i mam wrażenie, że mam już objawy przed @ i to dlatego tak bardzo chce mi się jeść, w szczególności słodycze i pieczywo 🫣 nawet boli mnie jajnik i lekko podbrzusze. Normalnie bardzo bym się cieszyła z wcześniejszej @ale tym razem potrzebuje żeby nie była zbyt wcześnie,bo mąż wyjeżdża w niedzielę na cały tydzień i nie będę mogła zrobić tak szybko punkcji 😱 OMG

PS. Czechy mi odpisały,że jest wszystko ok i mogę rozpocząć stymulacje 🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 17:59

Elza1234, Butterfly23, izzy91, S.Roszpunka, pandzia 🐼, alauda lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja mam w domu zawsze coś słodkiego, niby do kawy dla gości ale same wiecie jak to praktyce wygląda.....

Echo może to nie dziadówa....

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jest 21dc i mam wrażenie, że mam już objawy przed @ i to dlatego tak bardzo chce mi się jeść, w szczególności słodycze i pieczywo 🫣 nawet boli mnie jajnik i lekko podbrzusze. Normalnie bardzo bym się cieszyła z wcześniejszej @ale tym razem potrzebuje żeby nie była zbyt wcześnie,bo mąż wyjeżdża w niedzielę na cały tydzień i nie będę mogła zrobić tak szybko punkcji 😱 OMG

Echo, to się dzieje!!! ❤️❤️

Echo lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo ♥️

Echo lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo…. 🥹❤️

Trzymam kciuki żeby małpa przyszła o czasie! ✊🏻

Echo lubi tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Echo 🥰 w końcu i dla ciebie dobre wieści! Oby wszystko się dobrze zgrało w czasie 🤞🤞🤞

Echo lubi tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, juuuupi!!!!! ❤️

Echo lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ