Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze ja biorę osobno kwas foliowy z solgara osobno prenacaps dha i jodid. Jodid mam od gniki zapisany. Polecicie preparat który jest 2w1 kwas i dha ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dziewczyny ja na siłce jestem, i ćwiczę na każdym sprzęcie po kolei i trening z obciążeniem 🏋️ na początku bałam się takich ćwiczeń, ale widzę że wtedy trening taki dużo lepszy niż same cardio. Ćwiczę i za siebie i za Was :*
W temacie ananasa- podobno jak faceci jedzą no to są słodsi, no musiałam Wam napisać 🙈
Dziewczynki, a jak wykonam te kiry i wyjdą jakieś nieprawidłowości to ten encorton załatwi sprawę czy jakieś inne leki? Bo chce ten encorton wprowadzic na etapie starań i w ogóle , ale mój lekarz nie daje tak leków na moje widzie mi sie. Z jednej strony bardzo dobrze, ale z drugiej wiem ze ten lek mógł mi pomóc wczensniej..i zastanawiam się jakie badania wykonać aby wiedzieć czy faktycznie go potrzebuje. Macie jakieś pomysły? 💡S.Roszpunka, Pinkflower, alauda lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
S.Roszpunka wrote:Kocham wszelkie symbole 😍 ja z tych "naiwnych" co wierzę we wszelkie symbole i znaki. Tak w tę dzisiejszą tęczę na szczęście 🌈😍
Ja mam to samo! Ja wierzę np teraz w odczwarowany wątek i murem za tym stoję 🙏🏻❤️🌈
Dziewczyny w ananasa Waszego też wierze! 🍍🍍🍍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 17:49
Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Pinkflower wrote:Kurcze ja biorę osobno kwas foliowy z solgara osobno prenacaps dha i jodid. Jodid mam od gniki zapisany. Polecicie preparat który jest 2w1 kwas i dha ?
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Na brak kirów jest accofil.
Aha, bo ja myślałam ze ten lek jest na ochronę zarodka jezeli Kiry coś wykazują.. bo w ciemno dostałam kiedys Clexane i się okazało po badaniach że słusznie. Czuję że encorton też powinnam brać. Ale jak to udowodnić jakim badaniem. Hmm.. 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:02
Moja poprzednia gin zawsze miała w gabinecie wielkie pudła probek od przedstawicieli i co tam miała pod ręką to wciskałaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Magdanka wrote:Wydaje mi się że tak jak bierzesz jest dobrze, ciężko o preparaty kilka w jednym które mają wystarczająca ilość wszystkich składników 🙂 po poronieniach wskazane jest 1000 mg kwasów omega 3, a w suplach 2w1 nie ma takiej ilości.
Dziękuję 😘 w tym dha jest 600 mg czyli spokojnie jeszcze mogę kwasów Omega poza tym dorzucić29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Dziękuję 😘 w tym dha jest 600 mg czyli spokojnie jeszcze mogę kwasów Omega poza tym dorzucić
Ja polecam omega z Jarrow, nie śmierdzą i nie odbijają się rybą jak inne. Biorę dwie tabletki dziennie, mają najbardziej porządaną proporcje 2:1 EPA:DHA i niski wskaźnik totox- im niższy tym lepsza jakość olejuPinkflower lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Aha, bo ja myślałam ze ten lek jest na ochronę zarodka jezeli Kiry coś wykazują.. bo w ciemno dostałam kiedys Clexane i się okazało po badaniach że słusznie. Czuję że encorton też powinnam brać. Ale jak to udowodnić jakim badaniem. Hmm.. 🧐
Smerfetko encorton jest na przykład na podwyższone komórki nk, lub zbyt wysokie przeciwciała np przeciwlozyskowe,przeciw plemnikowe,Ana itd generalnie pomaga wyciszyć zbyt silną reakcje organizmu. Ja tak to rozumiem -
Magdanka wrote:Smerfetko encorton jest na przykład na podwyższone komórki nk, lub zbyt wysokie przeciwciała np przeciwlozyskowe,przeciw plemnikowe,Ana itd generalnie pomaga wyciszyć zbyt silną reakcje organizmu. Ja tak to rozumiem
Hmm a jakim badaniem można to zweryfikować to o czym piszesz ? Bo ja kompletnie się na tym nie znam, chciałabym nakierować lekarza, albo wprost powiedzieć jakie badanie chce i albo wprowadzić encorton albo nie i mieć spokojną głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:30
Pinkflower wrote:Kurcze ja biorę osobno kwas foliowy z solgara osobno prenacaps dha i jodid. Jodid mam od gniki zapisany. Polecicie preparat który jest 2w1 kwas i dha ?
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Aha, bo ja myślałam ze ten lek jest na ochronę zarodka jezeli Kiry coś wykazują.. bo w ciemno dostałam kiedys Clexane i się okazało po badaniach że słusznie. Czuję że encorton też powinnam brać. Ale jak to udowodnić jakim badaniem. Hmm.. 🧐
Zrób ANA, przeciwciała przeciwplemnikowe, zbadaj komórki NK w macicy- tak jak pisze Magdanka. Nie pamiętam jak to badanie się nazywa. Immunofenotyp?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:41
Magdanka lubi tę wiadomość
-
Echo, jeśli nie będzie Ci potrzebny ten termin to go przygarnę 😘 mam już komplet badań i chciałabym tą receptę na accofil,zeby mieć już w domu.
I tak wgl to nie napisałam, ale tak się ucieszyłam z pozytywnego odzewu z Czech 😍 ostatnio często mi się micha cieszy jak czytam wpisy. Wiadomo, jesteśmy tj na dobre i na złe,ale ostatnio za dużo było smutku.
Ja kupuję suple osobno, bo nie znalazłam takiego co by mi odpowiadał w jednym suplemencie. Też mam część z prenacaps.
Smerfetko, szkoda że Twoje wysiłki nie wpłyną na nasze zdrowie 🤪 ja też muszę zacząć coś ćwiczyć. Ale wolę póki co w domu. Może zakupie rowerek. Ma któraś w domu i może polecić?
Echo lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Smerfetko, ja miałam włączony encorton od nowego gina w 4 ciąży. Byłam na początku diagnostyki u niego, nie miałam dużo badań zrobionych ale że względu na poronienia w wywiadzie włączył mi mnóstwo proga, encorton i acard. Niestety się nie udało.
Nadzieja w accofilu 😊2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Butterfly23 wrote:Robiłaś ana? Jeśli Ci coś tam wyjdzie to na pewno dostaniesz encorton.
Zrób ANA, przeciwciała przeciwplemnikowe, zbadaj komórki NK w macicy- tak jak pisze Magdanka. Nie pamiętam jak to badanie się nazywa. Immunofenotyp?
Nie motylku nie robiłam ANA, a to tylko ANA2 tak jak jest na pierwszej stornie czy jak robić to już jakieś różne rodzaje?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
pandzia 🐼 wrote:
Smerfetko, szkoda że Twoje wysiłki nie wpłyną na nasze zdrowie 🤪 ja też muszę zacząć coś ćwiczyć. Ale wolę póki co w domu. Może zakupie rowerek. Ma któraś w domu i może polecić?
Pandzia a może pomyśl o zwykłym rowerze bo będzie coraz cieplej, ja np uwielbiam rower latem, w koszyku piwko, aby się nawodnić hihihiIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Pandzia a może pomyśl o zwykłym rowerze bo będzie coraz cieplej, ja np uwielbiam rower latem, w koszyku piwko, aby się nawodnić hihihi
Na takim w domu mogłabym zacząć już 😊 i bez wymówek2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Smerfetko, ja miałam włączony encorton od nowego gina w 4 ciąży. Byłam na początku diagnostyki u niego, nie miałam dużo badań zrobionych ale że względu na poronienia w wywiadzie włączył mi mnóstwo proga, encorton i acard. Niestety się nie udało.
Nadzieja w accofilu 😊
Aha bo w stopce masz kir AA X więc wierzę że ten accofil Ci pomoże :* dobrze czytalam na necie że to zastrzyk?
Pandzia ja jak byłam w zaawansowanej ciąży, niestety straconej to na encorton od początku i jakoś tak się go uczepiłam bo ostatanto nie miałam.. i strata w 9 tyg 💔
Jakoś czuję, że go potrzebuje do szczęściaIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
pandzia 🐼 wrote:Tak, rowery też chcielibyśmy z mężem kupić ale z doświadczenia wiem,że nie zawsze jest czas żeby wybrać się na przejażdżkę. Albo jak czas jest to nie ma pogody 🙈
Na takim w domu mogłabym zacząć już 😊 i bez wymówek
W sumie racja, a tak w nocy o północy i w piżamach możesz ćwiczyć 💪🏻 rowerek+ serial na telefonie to też jest dobry pomysł a właśnie oglądacie jakieś ciekawe seriale na netflix? 🤩Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡