X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja biorę osobno kwas foliowy z solgara osobno prenacaps dha i jodid. Jodid mam od gniki zapisany. Polecicie preparat który jest 2w1 kwas i dha ?

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na siłce jestem, i ćwiczę na każdym sprzęcie po kolei i trening z obciążeniem 🏋️ na początku bałam się takich ćwiczeń, ale widzę że wtedy trening taki dużo lepszy niż same cardio. Ćwiczę i za siebie i za Was :*

W temacie ananasa- podobno jak faceci jedzą no to są słodsi, no musiałam Wam napisać 🙈

Dziewczynki, a jak wykonam te kiry i wyjdą jakieś nieprawidłowości to ten encorton załatwi sprawę czy jakieś inne leki? Bo chce ten encorton wprowadzic na etapie starań i w ogóle , ale mój lekarz nie daje tak leków na moje widzie mi sie. Z jednej strony bardzo dobrze, ale z drugiej wiem ze ten lek mógł mi pomóc wczensniej..i zastanawiam się jakie badania wykonać aby wiedzieć czy faktycznie go potrzebuje. Macie jakieś pomysły? 💡

S.Roszpunka, Pinkflower, alauda lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brak kirów jest accofil.

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Kocham wszelkie symbole 😍 ja z tych "naiwnych" co wierzę we wszelkie symbole i znaki. Tak w tę dzisiejszą tęczę na szczęście 🌈😍

Ja mam to samo! Ja wierzę np teraz w odczwarowany wątek i murem za tym stoję 🙏🏻❤️🌈

Dziewczyny w ananasa Waszego też wierze! 🍍🍍🍍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 17:49

Pinkflower, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Kurcze ja biorę osobno kwas foliowy z solgara osobno prenacaps dha i jodid. Jodid mam od gniki zapisany. Polecicie preparat który jest 2w1 kwas i dha ?
    Wydaje mi się że tak jak bierzesz jest dobrze, ciężko o preparaty kilka w jednym które mają wystarczająca ilość wszystkich składników 🙂 po poronieniach wskazane jest 1000 mg kwasów omega 3, a w suplach 2w1 nie ma takiej ilości.

Pinkflower lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Na brak kirów jest accofil.

Aha, bo ja myślałam ze ten lek jest na ochronę zarodka jezeli Kiry coś wykazują.. bo w ciemno dostałam kiedys Clexane i się okazało po badaniach że słusznie. Czuję że encorton też powinnam brać. Ale jak to udowodnić jakim badaniem. Hmm.. 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:02

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poprzednia gin zawsze miała w gabinecie wielkie pudła probek od przedstawicieli i co tam miała pod ręką to wciskała

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Wydaje mi się że tak jak bierzesz jest dobrze, ciężko o preparaty kilka w jednym które mają wystarczająca ilość wszystkich składników 🙂 po poronieniach wskazane jest 1000 mg kwasów omega 3, a w suplach 2w1 nie ma takiej ilości.

Dziękuję 😘 w tym dha jest 600 mg czyli spokojnie jeszcze mogę kwasów Omega poza tym dorzucić

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Dziękuję 😘 w tym dha jest 600 mg czyli spokojnie jeszcze mogę kwasów Omega poza tym dorzucić
    Tak możesz jeszcze dorzucić 🙂
    Ja polecam omega z Jarrow, nie śmierdzą i nie odbijają się rybą jak inne. Biorę dwie tabletki dziennie, mają najbardziej porządaną proporcje 2:1 EPA:DHA i niski wskaźnik totox- im niższy tym lepsza jakość oleju

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Aha, bo ja myślałam ze ten lek jest na ochronę zarodka jezeli Kiry coś wykazują.. bo w ciemno dostałam kiedys Clexane i się okazało po badaniach że słusznie. Czuję że encorton też powinnam brać. Ale jak to udowodnić jakim badaniem. Hmm.. 🧐

Smerfetko encorton jest na przykład na podwyższone komórki nk, lub zbyt wysokie przeciwciała np przeciwlozyskowe,przeciw plemnikowe,Ana itd generalnie pomaga wyciszyć zbyt silną reakcje organizmu. Ja tak to rozumiem

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Smerfetko encorton jest na przykład na podwyższone komórki nk, lub zbyt wysokie przeciwciała np przeciwlozyskowe,przeciw plemnikowe,Ana itd generalnie pomaga wyciszyć zbyt silną reakcje organizmu. Ja tak to rozumiem

Hmm a jakim badaniem można to zweryfikować to o czym piszesz ? Bo ja kompletnie się na tym nie znam, chciałabym nakierować lekarza, albo wprost powiedzieć jakie badanie chce i albo wprowadzić encorton albo nie i mieć spokojną głowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:30

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    I dobrze, że bierzesz osobno. Wtedy masz kontrolę nad dawkami, nad tym, że witaminy są metylowane. Jest tego sporo, to prawda. Ja też biorę wszystko osobno.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Robiłaś ana? Jeśli Ci coś tam wyjdzie to na pewno dostaniesz encorton.
    Zrób ANA, przeciwciała przeciwplemnikowe, zbadaj komórki NK w macicy- tak jak pisze Magdanka. Nie pamiętam jak to badanie się nazywa. Immunofenotyp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 18:41

Magdanka lubi tę wiadomość

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, jeśli nie będzie Ci potrzebny ten termin to go przygarnę 😘 mam już komplet badań i chciałabym tą receptę na accofil,zeby mieć już w domu.
    I tak wgl to nie napisałam, ale tak się ucieszyłam z pozytywnego odzewu z Czech 😍 ostatnio często mi się micha cieszy jak czytam wpisy. Wiadomo, jesteśmy tj na dobre i na złe,ale ostatnio za dużo było smutku.

Ja kupuję suple osobno, bo nie znalazłam takiego co by mi odpowiadał w jednym suplemencie. Też mam część z prenacaps.

Smerfetko, szkoda że Twoje wysiłki nie wpłyną na nasze zdrowie 🤪 ja też muszę zacząć coś ćwiczyć. Ale wolę póki co w domu. Może zakupie rowerek. Ma któraś w domu i może polecić?

Echo lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko, ja miałam włączony encorton od nowego gina w 4 ciąży. Byłam na początku diagnostyki u niego, nie miałam dużo badań zrobionych ale że względu na poronienia w wywiadzie włączył mi mnóstwo proga, encorton i acard. Niestety się nie udało.
    Nadzieja w accofilu 😊

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Robiłaś ana? Jeśli Ci coś tam wyjdzie to na pewno dostaniesz encorton.
    Zrób ANA, przeciwciała przeciwplemnikowe, zbadaj komórki NK w macicy- tak jak pisze Magdanka. Nie pamiętam jak to badanie się nazywa. Immunofenotyp?

Nie motylku nie robiłam ANA, a to tylko ANA2 tak jak jest na pierwszej stornie czy jak robić to już jakieś różne rodzaje?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:

Smerfetko, szkoda że Twoje wysiłki nie wpłyną na nasze zdrowie 🤪 ja też muszę zacząć coś ćwiczyć. Ale wolę póki co w domu. Może zakupie rowerek. Ma któraś w domu i może polecić?

Pandzia a może pomyśl o zwykłym rowerze bo będzie coraz cieplej, ja np uwielbiam rower latem, w koszyku piwko, aby się nawodnić hihihi :)

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Pandzia a może pomyśl o zwykłym rowerze bo będzie coraz cieplej, ja np uwielbiam rower latem, w koszyku piwko, aby się nawodnić hihihi :)
    Tak, rowery też chcielibyśmy z mężem kupić ale z doświadczenia wiem,że nie zawsze jest czas żeby wybrać się na przejażdżkę. Albo jak czas jest to nie ma pogody 🙈
    Na takim w domu mogłabym zacząć już 😊 i bez wymówek

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Smerfetko, ja miałam włączony encorton od nowego gina w 4 ciąży. Byłam na początku diagnostyki u niego, nie miałam dużo badań zrobionych ale że względu na poronienia w wywiadzie włączył mi mnóstwo proga, encorton i acard. Niestety się nie udało.
    Nadzieja w accofilu 😊

Aha bo w stopce masz kir AA X więc wierzę że ten accofil Ci pomoże :* dobrze czytalam na necie że to zastrzyk?
    Pandzia ja jak byłam w zaawansowanej ciąży, niestety straconej to na encorton od początku i jakoś tak się go uczepiłam bo ostatanto nie miałam.. i strata w 9 tyg 💔
    Jakoś czuję, że go potrzebuje do szczęścia :)

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Tak, rowery też chcielibyśmy z mężem kupić ale z doświadczenia wiem,że nie zawsze jest czas żeby wybrać się na przejażdżkę. Albo jak czas jest to nie ma pogody 🙈
    Na takim w domu mogłabym zacząć już 😊 i bez wymówek

W sumie racja, a tak w nocy o północy i w piżamach możesz ćwiczyć 💪🏻 rowerek+ serial na telefonie to też jest dobry pomysł :) a właśnie oglądacie jakieś ciekawe seriale na netflix? 🤩

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ