Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
S.Roszpunka wrote:Dobrego dnia i smacznej kawusi Wam życzę! 🤗❤️ mamy pierwszy dzień wiosny i jestem wyjątkowo pozytywnie naładowana energią 😍
Powiem Wam, że ciągle mam mętlik w głowie co do starań. Z mężem wczoraj rozmawialiśmy o tym i tak: bardzo chcemy, pragnienie posiadania dziecka jest przeogromne. Starania są teraz na spokojnie, na luzie, raczej bez presji, ale zawsze z nadzieją na koniec cyklu.
Podejrzewam, że dzisiaj gin będzie chciał mi przespisac leki na stymulacje owulacji i szczerze? Boję się, że to faktycznie może mi przyspieszyć zajście (choć jakoś tak nie wiążę z tym wielkich nadziei, bo wiemy jak jest 🤷🏼♀️). A dlaczego się boję? Umowę mam do końca sierpnia, jak najbardziej od września będzie przedłużona już na czas nieokreślony. Mogę poczekać z ciążą, niczego nie przyspieszać, ale nie jestem "pierwszej młodości" plus do tego moje obciążenia związane z chorobą, obciążenia związane z porodem przedwczesnym. Nie, absolutnie nie oczekuję byście mi doradzały. Po prostu chciałam się pożalić swoimi wątpliwościami, obawami 🙂03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
S.Roszpunka wrote:Dobrego dnia i smacznej kawusi Wam życzę! 🤗❤️ mamy pierwszy dzień wiosny i jestem wyjątkowo pozytywnie naładowana energią 😍
Powiem Wam, że ciągle mam mętlik w głowie co do starań. Z mężem wczoraj rozmawialiśmy o tym i tak: bardzo chcemy, pragnienie posiadania dziecka jest przeogromne. Starania są teraz na spokojnie, na luzie, raczej bez presji, ale zawsze z nadzieją na koniec cyklu.
Podejrzewam, że dzisiaj gin będzie chciał mi przespisac leki na stymulacje owulacji i szczerze? Boję się, że to faktycznie może mi przyspieszyć zajście (choć jakoś tak nie wiążę z tym wielkich nadziei, bo wiemy jak jest 🤷🏼♀️). A dlaczego się boję? Umowę mam do końca sierpnia, jak najbardziej od września będzie przedłużona już na czas nieokreślony. Mogę poczekać z ciążą, niczego nie przyspieszać, ale nie jestem "pierwszej młodości" plus do tego moje obciążenia związane z chorobą, obciążenia związane z porodem przedwczesnym. Nie, absolutnie nie oczekuję byście mi doradzały. Po prostu chciałam się pożalić swoimi wątpliwościami, obawami 🙂
Roszpunko rozumiem Twoje dylematy, na pewno każda z nas która chce zapewnić godne warunki swojemu potomstwu myśli o pracy i finansach. To świadczy o tym, że jesteś bardzo odpowiedzialna 🙂 co do umowy na czas nieokreślony to w moim otoczeniu jest kilka przypadków, że kobiety i tak nie mają gdzie wracać po urlopie macierzyńskim bo pracodawca stosuje przeróżne triki aby zniechęcić do pracy, np zmiana trybu ze zdalnego na stacjonarny, zwiekszenie obowiązków . Wiem, że to nielegalne ale tak jest. Jeśli zaszłabyś w ciążę to i tak chyba będziesz miała wypłacany macierzyński, a może uda się dogadać z pracodawcą aby przedłużył Ci umowę wcześniej. Opcji jest kilka i myślę że warto spróbować stymulacji, zwłaszcza że nie masz pewności kiedy uda się z jej pomocą zajść w ciążę 🙂 -
Co do powodu włączenia Acardu i heparyny : u mnie mutacja pai.
Co do neoparin i clexane.
Pierwszy raz mam styczność z neoparin bo u nas na oddziale leci clexane.
I mam takie spostrzeżeniepierwszy zastrzyk mam z siniakiem ale to chyba dlatego,że neoparin w porównaniu do clexane wycieka przez igłę delikatnie i zostaje na końcu kropelka. Przy clexane tego nie zauwazylam aż tak.
Przy drugim podejściu igłę kierowałam w dół tuż przed samym ukłuciem a kropelka jak się pojawiła to starałam gazikiem i siniaków brakWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 11:45
Pati2804 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Roszpunko, jeśli ma być dzidziuś to się pojawi i wiem,ze kwestia umowy jest bardzo ważna ale nie wiem czy odkładała bym starania przez to. Z Twoich wypowiedzi wynika,że kochasz swoją pracę i na pewno to widać
pewnie przyjmą Cię z powrotem z otwartymi rękoma lub pomogą z przedłużeniem umowy ☺️
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Magdanka, wymęczyłas się na basenie? 🏊2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Motylku, pisałam gdzieś wyżej. Nic mi się nie dzieje. Dzisiaj tylko bardziej czuje brzuch. Ale nie jakieś mocny ból.
a i szczerze mówiąc to podałam sobie troszke więcej niż pół amp. Bo dużo mi uciekło, nie było już na dwie dawki tylko trochę ponad 1 dawkę
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Motylku, pisałam gdzieś wyżej. Nic mi się nie dzieje. Dzisiaj tylko bardziej czuje brzuch. Ale nie jakieś mocny ból.
a i szczerze mówiąc to podałam sobie troszke więcej niż pół amp. Bo dużo mi uciekło, nie było już na dwie dawki tylko trochę ponad 1 dawkę
To dobrze. A będziesz robić jutro jeszcze powtórki bety czy już nie?03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Czekam na maila od gin czy mam zrobić jakieś badania. Ale betę na pewno powtórzę.
S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Bardzo Wam dziękuję za Wasz punkt widzenia 😘
U mnie w pracy żadnych trików nie zrobią, to jest państwowa praca, a specjaliści rzadko chcą pracować w oświacie.... jest to dla wielu osób zbyt mała stawka. Ja nie jestem z tych narzekających na płacę nawet jako nauczyciel-specjalista (a mam tę najniższą kwotę). Pracuję tu, bo lubię, spełniam się 🙂 narzekać też narzekam, bo czemu nie hahaha ale czuję się doceniana przede wszystkim przez dzieci. To im pomagam z wadami wymowy i to u nich widzę te sukcesy.
Butterfly23, pandzia 🐼, Magdanka, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Mam wynik morfologii. Krwinki białe 19.47. jak po 12h to chyba szałowo nie skoczyły ale są w normie, więc ok (podanej przez niego normie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 13:46
S.Roszpunka, Smerfetkaa, Butterfly23, Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Magdanka, wymęczyłas się na basenie? 🏊
-
Magdanka wrote:Tak kochana, zrobiłam porządny trening, na wszystkie sposoby próbuje przywołać okres, ale to wredna małpa i nie chce przyjść 😂 dzisiaj 35dc i nic się nie zapowiada, ehhh
Jak chcemy żeby okres się pojawił, to się przedłuża, jak nie chcemy, to przyłazi wredne malpisko. Gorylica jedna 🦍Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
A ja wam powiem że dzisiaj 21 DC i czuję się typowo jak na okres, miałam nawet dzisiaj leki żeby nie przyszedł wcześniej bo jutro jadę na wymaz
-
Dziewczyny niedługo kończę pracę, ale takiego mam lenia, że zamiast obiadu - będzie jakaś sucha kanapka 😀 właśnie zdałam sobie sprawę że zrobiłam sobie rano kawę i nie wypiłam 😀 nadal czekam na posiew moczu.. super 🥲
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 15:28
-
@magdanka - ja tyle lat na basenie nie byłam 🙈 nie wiem czy jeszcze umiem pływać haha! A zawsze masz takie długie cykle ?
-
pandzia 🐼 wrote:Co do powodu włączenia Acardu i heparyny : u mnie mutacja pai.
Co do neoparin i clexane.
Pierwszy raz mam styczność z neoparin bo u nas na oddziale leci clexane.
I mam takie spostrzeżeniepierwszy zastrzyk mam z siniakiem ale to chyba dlatego,że neoparin w porównaniu do clexane wycieka przez igłę delikatnie i zostaje na końcu kropelka. Przy clexane tego nie zauwazylam aż tak.
Przy drugim podejściu igłę kierowałam w dół tuż przed samym ukłuciem a kropelka jak się pojawiła to starałam gazikiem i siniaków brak
Właśnie może znalazłaś sposób na neoparinale czujesz że ta igła jest taka tępa? Bo ja miałam takie odczucie. Dobra jestem gotowa na te igły, serio! Tylko niech się w końcu coś u mnie dobrego zadzieje 🤞🏻🥹
-
Smerfetkaa wrote:@magdanka - ja tyle lat na basenie nie byłam 🙈 nie wiem czy jeszcze umiem pływać haha! A zawsze masz takie długie cykle ?
Na pewno nie zapomniałaś jak się pływa 😁 podobno basen modeluje całe ciało więc tak co jakiś czas chodzę, pływam po swojemu 😁
A Ty lepiej zjedz coś porządnego a nie suchą kanapkę 😁🌯 -
Jednorożec89 wrote:Smerfetka zrób jakieś szybkie spagetti czy coś, zawsze to lepsze niż kanapka
Już wjechała kanapka 🙈 na kolację coś ogarnę, obiecuję 🙈 dziewczyny w posiewie i badaniu moczu ogólnym - czysto. Albo wynik zakłamany przez furagine itd. Będę ja brać do soboty to jak mieliście kiedy powtórzyć badanie? Bo ja już nie chce takich kwiatków