Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza, Echo również trzymam kciuki za Was 🤞❤
Echo, masz już termin do doktor J?
Powiem Wam, że zachowanie doktora S mnie mega zniechęca a przecież w razie w też będę potrzebowała mieć z nim kontakt. Rozumiem, ze ma dużo pacjentek ale to jest powazny lek i potrzeba do niego konsultacji.
Byłam dorobić jeszcze te badania do zabiegu. Krew pobrana z dłoni juz. Pani kupowała pakiet na trombofilie. Juz to nie pierwszy raz słyszałam w diagnostyce. Widać jakąś jest skala problemu. Chyba że te badania mówią tex o jakis innych chorobach.
Jednorożec, już jutro i będziesz po. Ja dziś narazie w miarę, wzięłam melatonine wczoraj i trochę pospałam. Jutro pewnie będę mieć stres i aż się boję co będzie w czwartek rano 🤣 dawno mi się tak nie dłużyło jak do tego czwartkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 09:55
Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Jednorożec89 wrote:Echo, Elza trzymam kciuki za was tym razem misie być dobrze ♥️♥️♥️
Pandzia jak mu na kasie zależy to mógł chociaz odpisać żebyś przyszła na wizytę to da Ci receptę. Wypisuję leki a potem zero kontaktu żeby receptę wypisać.
Mój lekarz jest pod tym względem naprawdę w porządku bo wystarczy mi zadzwonić do jego recepcjonistki i jeszcze tego sameg dnia mam kod recepty.
Dzisiaj juz jestem jak totalne zombie z nerwów nie mam potrzeby ani jeść ani spać
To czekanie jest okropne 😔 ale pomyśl, że już jutro będziesz mieć to za sobą. Sam zabieg będzie trwał kilkanaście minut, dostaniesz leki i już wszystko będzie jasne 🤞🤞❤️2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Ja w to nie wierzę, wszechświat na 100% zaraz mi pokaże gdzie moje miejsce... A Ty jak się czujesz kochana 😘?
Ja tak sobie. Gardło mnie boli od soboty a dziś jeszcze głowa mi pęka 😫 do @ będzie mnie już boleć, która na horyzoncie -
Pinkflower wrote:Elza, Echo również trzymam kciuki za Was 🤞❤
Echo, masz już termin do doktor J?
Powiem Wam, że zachowanie doktora S mnie mega zniechęca a przecież w razie w też będę potrzebowała mieć z nim kontakt. Rozumiem, ze ma dużo pacjentek ale to jest powazny lek i potrzeba do niego konsultacji.
Byłam dorobić jeszcze te badania do zabiegu. Krew pobrana z dłoni juz. Pani kupowała pakiet na trombofilie. Juz to nie pierwszy raz słyszałam w diagnostyce. Widać jakąś jest skala problemu. Chyba że te badania mówią tex o jakis innych chorobach.
Jednorożec, już jutro i będziesz po. Ja dziś narazie w miarę, wzięłam melatonine wczoraj i trochę pospałam. Jutro pewnie będę mieć stres i aż się boję co będzie w czwartek rano 🤣 dawno mi się tak nie dłużyło jak do tego czwartku
Ja mam takie same przemyślenia... Mnie najbardziej irytuje to, że nie dostaje pełnych zaleceń i muszę się domyślać czym właściwie mam się leczyć...
Jeszcze nie mam terminu do dr J, bo muszę najpierw przejść procedurę. Ogólnie jest to wszystko bardzo problematyczne,bo na wszystko muszę brać urlop (USG, punkcja, transfer), a do tego wszystkiego dr J przyjmuje w Warszawie i to w godzinach porannych. Naprawdę liczyłam,że będę mogła wszystko zrobić u dr S,a teraz żałuję,że tyle czasu przez niego zmarnowałam... Właściwie to mogłam podchodzić już wcześniej do procedury,ale on mnie wstrzymywał tymi badaniami, z których ostatecznie i tak nic nie wyszło.
W czwartek jeszcze mocniej będziemy zaciskać kciuki 🍀❤️ wszystko będzie dobrze, wierzę w to!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 10:05
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Nie myśl tak! Nie ściągaj na siebie tych złych myśli.
Ja tak sobie. Gardło mnie boli od soboty a dziś jeszcze głowa mi pęka 😫 do @ będzie mnie już boleć, która na horyzoncie
Ja niczego nie ściągam, to się samo dzieje 😉
O biedaku, ale Ty się męczysz 😔 i pewnie te upały nie pomagają w zwalczeniu bólu głowy 😔2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Ja niczego nie ściągam, to się samo dzieje 😉
O biedaku, ale Ty się męczysz 😔 i pewnie te upały nie pomagają w zwalczeniu bólu głowy 😔
Na szczęście słońca nie ma, bo tak by gorzej było. -
Echo wrote:Ja mam takie same przemyślenia... Mnie najbardziej irytuje to, że nie dostaje pełnych zaleceń i muszę się domyślać czym właściwie mam się leczyć...
Jeszcze nie mam terminu do dr J, bo muszę najpierw przejść procedurę. Ogólnie jest to wszystko bardzo problematyczne,bo na wszystko muszę brać urlop (USG, punkcja, transfer), a do tego wszystkiego dr J przyjmuje w Warszawie i to w godzinach porannych. Naprawdę liczyłam,że będę mogła wszystko zrobić u dr S,a teraz żałuję,że tyle czasu przez niego zmarnowałam... Właściwie to mogłam podchodzić już wcześniej do procedury,ale on mnie wstrzymywał tymi badaniami, z których ostatecznie i tak nic nie wyszło.
W czwartek jeszcze mocniej będziemy zaciskać kciuki 🍀❤️ wszystko będzie dobrze, wierzę w to!
Ehhh kurde
Z tymi urlopami to rozumiem. Ja bym chciała wreszcie brać urlop żeby odpoczywać a nie tylko właśnie na wizyty/badania. Chociaż i tak się staram robić to w trackie pracy i odrabiać.
Jestem przerażona, ze straciłaś przez niego czas. Nie rozumiem serio badania allo mlr jak było już bardzo długo po stracie. A potem mowi że w sumie to było dawno i wynik może być niemiarodajny. O co chodzi.
Dziękuję ❤😘Echo lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Też jestem skołowana co do dr. Ale muszę już to pociągnąć dalej. W sumie jestem pewna że bez Accofilu ta beta by nie ruszyła. Wiem,że jest mi potrzebny.
Echo, Motylek dobrze mówi. Odganiaj zle myśli. Uda się 🍀 Elzie tak samo. Mocno w to wierzę ♥️
Jednorożec, już jutro emocje opadną. Juz niedługo 😊2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Butterfly23 wrote:Nie myśl tak! Nie ściągaj na siebie tych złych myśli.
Ja tak sobie. Gardło mnie boli od soboty a dziś jeszcze głowa mi pęka 😫 do @ będzie mnie już boleć, która na horyzoncie
Motylku, zdrowiej nam. Współczuję tych bólów głowy 🫂Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Butterfly23 wrote:Ściągasz. Bo myślisz o tym, że tak będzie. Jakbyś sama na to czekała. Postaw się temu. Zbuntuj się, że nie będzie tak. Będzie dobrze! ✊🏻
Na szczęście słońca nie ma, bo tak by gorzej było.
Butterfly, przecież ja cały czas się buntuje i robię wszystko żeby się udało 💪! Mimo, że starania odebrały mi radość z życia.Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Pinkflower wrote:Ehhh kurde
Z tymi urlopami to rozumiem. Ja bym chciała wreszcie brać urlop żeby odpoczywać a nie tylko właśnie na wizyty/badania. Chociaż i tak się staram robić to w trackie pracy i odrabiać.
Jestem przerażona, ze straciłaś przez niego czas. Nie rozumiem serio badania allo mlr jak było już bardzo długo po stracie. A potem mowi że w sumie to było dawno i wynik może być niemiarodajny. O co chodzi.
Dziękuję ❤😘
Wakacje! Właśnie sobie uświadomilam, że ostatni raz na takich prawdziwych wakacjach byłam jakieś 5 lat temu... potem udało mi się tylko raz pojechać na kilka dni do Włoch ze znajomymi, a tak to nie miałam możliwości ani czasowych ani finansowych 🙈 tęsknię za czasami bez starań, badań, bólu 🥺Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Wakacje! Właśnie sobie uświadomilam, że ostatni raz na takich prawdziwych wakacjach byłam jakieś 5 lat temu... potem udało mi się tylko raz pojechać na kilka dni do Włoch ze znajomymi, a tak to nie miałam możliwości ani czasowych ani finansowych 🙈 tęsknię za czasami bez starań, badań, bólu 🥺
Echo, to bardzo przykre ale mam tak samo 🥺🫂 my byliśmy 2 lata temu w październiku potem wiadomo już co było. Kasa idzie na starania i dom a też czasu brak przez to wszystko 😔 moja przyjaciółka jest kompletnie poza tematem dzieci i co miesiąc praktycznie mają jakis wyjazd i odpoczynek. Zazdroszczę tego ale ja o co innego walczę 🙏chociaż tak jak piszesz najbardziej zazdroszczę tej beztroski. Kiedyś kochana będziemy jeździć całymi rodzinkami na wakacje. Tego nam życzę 🤞🌈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:07
Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Pinkflower wrote:Echo, to bardzo przykre ale mam tak samo 🥺🫂 my byliśmy 2 lata temu w październiku potem wiadomo już co było. Kasa idzie na starania i dom a też czasu brak przez to wszystko 😔 moja przyjaciółka jest kompletnie poza tematem dzieci i co miesiąc praktycznie mają jakis wyjazd i odpoczynek. Zazdroszczę tego ale ja o co innego walczę 🙏chociaż tak jak piszesz najbardziej zazdroszczę tej beztroski. Kiedyś kochana będziemy jeździć całymi rodzinkami na wakacje. Tego nam życzę 🤞🌈
Ja też tego nam życzę ☀️🌈🍀❤️Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Wakacje! Właśnie sobie uświadomilam, że ostatni raz na takich prawdziwych wakacjach byłam jakieś 5 lat temu... potem udało mi się tylko raz pojechać na kilka dni do Włoch ze znajomymi, a tak to nie miałam możliwości ani czasowych ani finansowych 🙈 tęsknię za czasami bez starań, badań, bólu 🥺
-
Butterfly23 wrote:Ja też 🥺 ehhh… dziś dziewczyna wrzuciła zdjęcie brzuszka i oddałabym wszystko żeby też taki mieć 🥺 ale skąd brać siłę do tej nierównej walki? Każdy ma swoje granice, a ja mam wrażenie, że swoje to już kilkukrotnie przekroczyłam…
🫂 mnie też ostatnio atakują te zdjęcia brzuszków wśród znajomych.
Dziś widziałam tyle par z wózkami i za każdym razem się zastanawiam czy mi bedzie dane wrzucić takie zdjęcie, chociaż mogę nie mieć na tyle odwagi albo czy będę spacerować tak z wózkiem 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 12:25
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Ja jak nic się nie zmieni a raczej się nie zapowiada lecę z dziećmi gdzieś gdzie jest słońce plaża i piasek i oczywiście all inclusive i tydzień leżenia i pachnienia bardzo mi tego trzeba... Zastanawiamy się nad wyspami Hiszpańskimi bo możemy trochę bardziej zaszaleć dostaliśmy spory zwrot z US i w pracy u P. Dopłacają do wyjazdów od 50 do 70 procent w zaleznosci od dochodu więc finansowo nie wyjdzie nas jakoś strasznie drogoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec - super opcja aż żal nie skorzystać
My postanowiliśmy, że jeżeli teraz się nie uda- lecimy na koniec maja na wakacje, pewnie do Grecji. I wrócimy wtedy do trasfneru dopiero od czerwca. -
Ja jakbym powiedzmy zaszła w ciążę za miesiąc to też nigdzie nie polecimy, bo w pierwszym trymestrze będę się bała ruszać gdziekolwiek, nasze plany odwleką się o rok.
Zjadlam trochę zupy bo stary mnie zmusił, mam taki stres że brzuch mnie boli z jest mi niedobrzel, na noc zaparze sobie melisę żeby chociaż trochę pospaćDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja wczoraj powiedziałam lekarzowi, że mamy zaplanowany wyjazd na majówkę i czy dojdzie do skutku przez transfer.
A lekarz powiedział nam tak: proszę państwa, nie może być tak, że całe życie będziecie podporządkowywać pod ten transfer i in vitro, musicie żyć. Zrobimy transfer na cyklu sztucznym i spokojnie sobie pojedziecie
Także dziewczyny, jak już lekarz każe z kliniki- musimy żyćButterfly23, Jednorożec89, Echo lubią tę wiadomość
-
Pinki a Ty jak się czujesz?Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas