Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
S.Roszpunka wrote:Ok, przepraszam. Musiałam źle zrozumieć.
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:Ja pozdrawiam z łóżka, spałam 4 godziny. Jestem bezproduktywna drugi dzień. 😵💫
Ps wykańczający jest ten stan podgorączkowy w takim upale. Bo domyślacie się pewnie, że jeśli miałam 37,5 rano, to w ciągu dnia nie mam mniej. Oscyluje między 37,2 a 37,7. I tak bez końca. Jeśli to kropek, to wraz z nim jakiś wirus. Albo łapanie wirusów ciążowych wzięłam sobie do serca xD.
Muszę czekać do 10 dpo albo nawet do @, nadzieja, że sytuacja sama się unormuje. Bo na bank lekarz będzie mnie pytać czy jestem w ciąży. A aktualnie to jest wróżenie z fusów. 🤣 Dobrze, że humor mam zaje... To co mocna odróżnia pozostałe cykle, to dobry humor i bolące cyce. 😝 Trzy cykle po stracie w ogóle nie bolały, a ostatnio to lekko cmily. Teraz je faktycznie czuje. Ale ciul wie, żyje sobie dalej nadzieja i jest dobrze. 🤣
To musi być ciąża! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀
Też sobie zmierzyłam tempkę z czystej ciekawości. Mam 37,2 😳 ale to pewnie z nerwów i od gorąca. Bo przecież taka tempka mierzona „na chodzie” nic nie dajeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 20:20
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Ogólnie teraz nawet mnie nic nie boli, ale doscignelo mnie giga zmęczenie. 😬
Podejrzewam, że ta tempka byłaby niższa w chłodniejszych okolicznościach, a ja też bez kołdry nie zasnę, tyłek musi być przykryty 🤣. No i popołudniu i wieczorem jest najwyższa temperatura w ciągu dnia, więc to też stanowczo jest wszystko zawyżone. Ech, bez sensu. Choruję i nie wiem na co. 🤣 -
Bezimienna ja tak miałam w zeszłym roku wróciłam z wakacji, sierpień jeszcze miło i przyjemnie a ja w pracy brałam wolne bo byłam do niczego, chora temp ponad 37. 😁 No i z głupoty najpierw test owulacyjny pozytywny a później ciążowy i pyk dwie kreski. 🤣 Teraz w pracy jak jestem chora to się dziewczyny śmieją ze juz pewnie nie wrócę. 🤣❤️
Butterfly23, Bezimienna , Echo lubią tę wiadomość
Ja 30 on 35.❤️❤️
1ciaza-7.2022-10.2022/9tc/12tc Nadia💔👼
28.07.2023- ⏸️ bhcg-59.80🌈✊
31.07.2023- bhcg-409.30.✊
03.08.2023-USG-0,54cm pęcherzyk🤞4tc+2
08.08.2023-bhcg-9931.2 😍😍✊✊
17.08.2023- kropek 0,56cm. 😍😍🤞🤞 6tc+2
31.08.2023 kropek 1,76cm 8tc+2. 🤞❤️
21.09.2023 kropek 5cm 11+5 💙
12.10.23 99g ludka niskie rysyka. ✊💙💙
7.11.23- 230g chłopca 💙💙
28.11.23-380g zdrowego chłopca.💙🩵 połówkowe
4.12.23 440g🩵💙
4.01.24 820g 💙🩵
25.01.24 1225g- trzecie prenatalne, zdrowy chłopiec.💙🩵
01.02.24 1420g. 🥰💙
22.02.24 1830g. 👶💙🩵
07.03.24 2350g. 👶🩵
21.03.24 2960g. 👶💙
09.04.24 3420g mojego 🌈 cudu na świecie. 🥰
-
Iza1234 wrote:Bezimienna ja tak miałam w zeszłym roku wróciłam z wakacji, sierpień jeszcze miło i przyjemnie a ja w pracy brałam wolne bo byłam do niczego, chora temp ponad 37. 😁 No i z głupoty najpierw test owulacyjny pozytywny a później ciążowy i pyk dwie kreski. 🤣 Teraz w pracy jak jestem chora to się dziewczyny śmieją ze juz pewnie nie wrócę. 🤣❤️
No próbuje znaleźć objawy choroby, ale nic nie znajduje. Głowa boli, bo przy stanie podgorączkowym.ciagle mam wrażenie, że się odwadniam. 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 20:33
-
Powiedziałam mężowi o tych mutacjach, mówię mu, że zdania są podzielone, mogły wpłynąć na poronienie albo nie, ale może być tak, że będę brać zastrzyki. Minę miał nie tęga i trochę smutną. Wiecie, uświadomiłam sobie, że jak mam brać Accard w trakcie owulacji, w sumie nawet nie ma szansy, aby podejść do jakiegokolwiek cyklu "na luzie". Ale on nie musi wiedzieć 🤣. Ale było widać, że jest zmartwiony. 🧐
Z drugiej strony kamień spadł mi z serca, bo przynajmniej mam opcje jakoś przeciwdziałać następnej stracie. Więc też mi spadł kamień z serca. Muszę się umówić na wizytę. Jestem ciekawa jak podejdzie do mnie, co wdroży. Zastanawiam się też, czy nie iść do hematologa.
Ogólnie rano było mi przykro, jak odczytałam wyniki. Że w teoriilzna założyć, że ciąża była zdrowa. Z drugiej strony, przynajmniej mam rozwiązaną zagadkę sprzed 4 miesięcy i jest mi lżej.
W ogóle, aktualnie na tyle dobrze się czuje psychicznie, że na ten chrzest mogłabym jechać bez żadnego uszczerbku na zdrowiu psychicznym. Ale psiut nie może zostać 10-12h sam, a nie widzę, abym gada miała wziąć do PKS. 🤣
Ale ogólnie, psychicznie jest o wiele lepiej niż byłam kiedykolwiek od czasu straty. Po pierwsze dlatego, że mam swoje owu, a po drugie mam w końcu lekarza, któremu mogę zaufać i odeszła irytacja, że trafiam na konowałów. 😎
Mąż pojechał na motocykl, a ja zdycham w domu, więc będę spamować. 🤣
Jeszcze miałam iść na kontrolna wizytę do endo, w ogóleoja endo tak bardzo trzyma kciuki za moją ciążę, i nie rozczula 🥹. Kazała mi przyjść na osobistą wizytę i już abstrahując od tarczycy i hormonów zapytała się, jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa i że mam to przemyśleć. Też mnie uspokajała, że cykle mogę mieć rozjechane przez pół roku. Lekarz, którego jestem bardzo zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 21:10
-
Bezimienna bardzo się cieszę z tego, że czujesz się dobrze psychicznie 🥰 jeżeli nie znasz powodu, dla którego straciłaś ciążę, to nie ma co go już szukać. Czy te mutacje mogły się przyczynić do poronienia? Nie wiem. U Roszpunki np był mały skrzepik, więc to dawało powody do myślenia o zakrzepicy. U mnie np nic takiego nie było. Mi w wyniku histo wyszedł zaśniad. Zle zapłodniona komórka. A mam PAI homo. Czy doszłoby do zakrzepicy gdyby nie to? Nie wiem. I nie myślę o tym. Ty masz hetero, więc to też jest łagodna forma. Bierzesz acard, to najważniejsze. Myślę, że jesteś dobrze zabezpieczona jeśli chodzi o leki. I super, że masz taką fajną endo. Teraz to chyba łatwiej w totka wygrać niż tracić na kompetentnego lekarza.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Bezimienna bardzo się cieszę z tego, że czujesz się dobrze psychicznie 🥰 jeżeli nie znasz powodu, dla którego straciłaś ciążę, to nie ma co go już szukać. Czy te mutacje mogły się przyczynić do poronienia? Nie wiem. U Roszpunki np był mały skrzepik, więc to dawało powody do myślenia o zakrzepicy. U mnie np nic takiego nie było. Mi w wyniku histo wyszedł zaśniad. Zle zapłodniona komórka. A mam PAI homo. Czy doszłoby do zakrzepicy gdyby nie to? Nie wiem. I nie myślę o tym. Ty masz hetero, więc to też jest łagodna forma. Bierzesz acard, to najważniejsze. Myślę, że jesteś dobrze zabezpieczona jeśli chodzi o leki. I super, że masz taką fajną endo. Teraz to chyba łatwiej w totka wygrać niż tracić na kompetentnego lekarza.
No endo mibsie trafiła super, a zupełnie przypadkiem do niej trafiłam, bo miała wolny termin. A potem się okazało, że ciężko jest się do niej zapisać, jest oblegana . -
Dziewczyny wypiłam dzisiaj za was tyle drinków że jak mi nie pozachodzicie w ciążę to się pogniewamy 🤣
S.Roszpunka kciuki za jutro bo widze ze jesteś zapisana na lipcowym 🤞🤞🤞
Echo za ciebie też bo wiem że tam sikasz po kryjomu 😄
Bezimienna, czy ty nie jesteś jutro 10dpo?Butterfly23, Hope..., Elza1234, Echo, Lia. lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dziewczyny wypiłam dzisiaj za was tyle drinków że jak mi nie pozachodzicie w ciążę to się pogniewamy 🤣
Bezimienna, czy ty nie jesteś jutro 10dpo?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Zdrówka babeczki! Widzę że super się bawicie w piękną sobotę!
Ja wracając z dzialeczki odebrałam paczkę z ovu testami i ciążowymi. Allegro Smart sprawia że się kupuje dużo na zapas:) To będzie mój drugi cykl z testowaniem, ciekawe co mi z tego wyjdzie bo ostatnio nie złapałam pika. Ale dopiero się uczę dzięki wam!
Butterfly23 lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
izzy91 wrote:Dziewczyny wypiłam dzisiaj za was tyle drinków że jak mi nie pozachodzicie w ciążę to się pogniewamy 🤣
Bezimienna, czy ty nie jesteś jutro 10dpo?Echo lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Tak 🤣 9/10. Zależy od apki. Test owu pozytywny był w czwartek i pęcherzyk był 23mm, więc myślę że mógł pęknąć z czwartku na piątek 🧐. Ale wiecie do najlepsze..nie mam testów ciążowych, a nie miałam siły iść do rosska 😝
Roszpunka Ty testujesz jutro? Jeśli tak to ogromne kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Odczaruj ten lipiec 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 22:58
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Wronk Kraa ja przez allegro Smart mam teraz całą szufladę zawalona testami! I jak tu nie sikać 🤣
Bezimienna no co to za przygotowanie 😄i teraz musimy czekać do poniedziałku 😴
Echo, który dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 23:05
Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Wronk Kraa ja przez allegro Smart mam teraz całą szufladę zawalona testami! I jak tu nie sikać 🤣
Bezimienna no co to za przygotowanie 😄i teraz musimy czekać do poniedziałku 😴
Echo, który dpo?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf