X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari tulę ! ale nowy cykl, nowa nadzieja ! Mam nadzieję, że w kwietniu wstawisz zdjęcie pozytywnego testu :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    ponoć owu może być i 3 dni przed skokiem temperatury.

u mnie @ przyszła... wiec zaczynam nowy cykl.. oby owocny w końcu ;)
    nauczona obecnym mam nadzieję, że się nie będę już tak nakręcać każdym "innym" objawem. :P

MIłego dnia dziewczynki :)
    ja muszę ponownie do dentysty pójść bo mi lekarstwo z zęba wypadło :/

ja też mam dziś dentystę

Może być ale tu jest wyraźny spadek owulacyjny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:31

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary nieśmiało gratuluję :) krecha jest, słaba - ale JEST! :D

aria40, Hilary lubią tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak się pocieszam, że może i dobrze, bo do końca miesiąca mam umowę potem powinnam dostać na dłużej .. więc bez wyrzutów sumienia ją będę przyjmować :P

aria40 lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajny awatar Pari :)

Hilary, kiedy u Ciebie byla owulka? 20 dzien cyklu?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary gratulacje to ciąża

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sama nie wiem...dzień przed terminem @ i taka blada kreska ?
    2 dni temu była mniej widoczna więc trochę tego hormonu jest więcej, ale nie dużo więcej...
    Zobaczymy, jutro chyba nie będę robić bo po 1 dniu to raczej dużo nie zciemnieje, zrobię znowu za 2 dni 11.03
    Na betę nie mam jak iść bo nie mam gdzie małej sprzedać a z nią nie będę się tłuc po przychodni

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari no to zawsze jest jakiś plus :) Ja w następnym tygodniu mam pisać podanie o wychowawczy ale teraz jak to ciąża to się nie znam, ale chyba mogę być na wychowawczym...tylko że umowę ma do końca 2017 i nie wiem co potem, chyba przedłużyć musza chociaż do dni porodu

aria szczerze to nie mam pojęcia kiedy była. Przy moich cyklach 35 dniowych powinna być w okolicy 23.02, ale jak patrzyłam na śluz to chyba była ok 14 (ale pewna nie jestem) tempki nie mierzę, więc nie wiem kiedy to się stało :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, ale super! <3 Taka mala roznica wieku! Ale zazdorszcze! Kichaj na nas, zebysmu tez mialy dwie kreseczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:04

Pari, Hilary lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wychodzi że będzie 1 rok i 7 miesięcy różnicy...i teraz tak sobie pomyślałam że będzie ciężko...mieszkamy na 4 piętrze bez windy, córka jeszcze nie chodzi a nawet jak niedługo zacznie (bo z chodzikiem i przy meblach chodzi sama) to i tak trzeba będzie ją nosić a waży już coś ok 8/9 kg...a w ciąży można nosić max 4 chyba ? U męża w pracy zaraz zaczyna się sezon czyli będzie pracował więcej niż po 8 godzin więc mi nie pomoże...no nie wiem jak ja to zrobię :o

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa dni zrobię kolejny test jak będzie dalej pozytywny to będę rozsyłać wirusy na Was :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze raz bardzo dziękuję za gratulacje.
    Już wiecej takiego stresu oj nigdy wiecej mam nadzieje hihi.

Pari tule kochana trzymaj się :-*

Hilary po cichu gratuluję :D:D:D:D :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:46

Hilary lubi tę wiadomość

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, no dzisiaj ta kreska troszkę bardziej widoczna ;)

może u Ciebie do zapłodnienia doszło później niż myślisz i dlatego taki bladzioch wychodzi. Poczekaj cierpliwie i za 2 dni pokażesz nam piękne tłuste krechy :D

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram :( czy te moje miesiączki nie mogą być normalne? nie dość że boli, to jeszcze leje się niemiłosiernie :(
    a muszę zaraz brać się za wyrabianie ciasta na rogaliki - dla 60 osób, więc może do jutra skończę :(

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary jeśli jesteś na macierzyńskim to możesz przynieść od razy l4 ciążowe. I potem znów macierzyński masz. A na wychowaczhm nic nie masz chyba że z mopsu. Sama przerywalam wychowawczy i w dzień jak miałam wrócić dałam chorobowe. Oczywiście w firmie wszyscy wiedzieli, że przyniosę i o ciąży .

• majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary - ja cala druga ciaze nosilam starszaka. Mialam sie oszczedzac, ale nie szlo. Albo w chuscie, albo w specjalnym nosidle. On dlugo mial problem z chodzeniem po schodach, wiec do samego pprodu musialam mu pomagac ( dwa pietra sam wchodzil, a dwa go wnosilam).
    Dasz rade :) skoro organizm juz zaszedl w ciaze, to znaczy, ze gotowa jestes :)

Hilary lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć3...no właśnie po 1 nie wiem czy tak we wczesnej ciąży gin da mi zwolnienie a po 2 trochę się boje jakieś kontroli z Zusu bo ja miesiąc przed zajściem w ciąże z córką się zatrudniłam, popracowałam jakieś 4 miesiące i poszłam na zwolnienie i potem na macierzyński. Na zwolnieniu miałam 1 kontrole taka ze sprawdzali czy w domu jestem. I tera jakbym dalej w tej samej firmie ciągnęła znowu zwolnienie i macierzyński to chyba by było jakieś podejrzane dla nich. Jak wtedy byłam na zwolnieniu to dużo o tym czytałam że niby kobiety tak naciągają i się bałam że u mnie też na to tak spojrzą chociaż ja mam najniższą krajową i gdybym nie pracowała to i tak bym dostała 1 tysiąc macierzyńskiego z tego kosianikowego czy jakoś tak sie to nazywa.

Jaspis to jednak @ przyszła ? Współczuje że masz takie @, ja mam takie że tylko trochę brzuch mnie boli ale raz jak wyszło że mam kamienie w woreczku żółciowym to miałam takie bóle w pierwszych dwóch dniach @ że leżałam te 2 dni z termoforem pod kocem, biorąc tabletki przeciwbólowe a i tak bolało...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia no jakoś będę musiała sobie poradzić :P Najwyżej pod koniec ciąży będziemy w domu siedzieć albo wyjadę do rodziców...boje się trochę żeby szybciej nie urodzić bo synka urodziłam w 38 a córkę w 37 tygodniu...więc żeby nie było że teraz jeszcze szybciej...no i w 2 ciążach miałam cholestazę przez co właśnie szyjka pod koniec mi się skracała i musiałam się oszczędzać. A z córką to w ogóle miałam takie wyniki że chcieli mi sami ciążę wywoływać...ale jak już byłam w szpitalu to wyszło że sam poród ruszył. Teraz od razu pewnie będę musiała kontrolować i badania robić i dietę pewnie

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no chyba, że tak ja jestem zatrudniona w dużej firmie ( powyżej 20 osób firmy same muszą przeprowadzać kontrolę, i same wypłacaja macierzyński a później się z zusem rozliczaja) ale jak mała firma to faktycznie bym nie ryzykowala. Żeby dostać te 1000zl z mopsu jako macierzyński musisz być bezrobotna. Ale zawsze możesz przerwać wychowawczy np. W 8 miesiącu i iść na l4 więc gości byś ominęła;)

Jaspis faktycznie masz nieciekawe @ mi na szczęście zwykla nospa pomaga jedynie 2 dni leje się jak z kranu...

• Hilary Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wiec pójdę na razie na wychowawczy...jeśli szefowa się zgodzi bo jeszcze nie wiem hehe :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ