Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Pari wrote:ponoć owu może być i 3 dni przed skokiem temperatury.
u mnie @ przyszła... wiec zaczynam nowy cykl.. oby owocny w końcu
nauczona obecnym mam nadzieję, że się nie będę już tak nakręcać każdym "innym" objawem.
MIłego dnia dziewczynki
ja muszę ponownie do dentysty pójść bo mi lekarstwo z zęba wypadło
ja też mam dziś dentystę
Może być ale tu jest wyraźny spadek owulacyjnyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:31
-
No sama nie wiem...dzień przed terminem @ i taka blada kreska ?
2 dni temu była mniej widoczna więc trochę tego hormonu jest więcej, ale nie dużo więcej...
Zobaczymy, jutro chyba nie będę robić bo po 1 dniu to raczej dużo nie zciemnieje, zrobię znowu za 2 dni 11.03
Na betę nie mam jak iść bo nie mam gdzie małej sprzedać a z nią nie będę się tłuc po przychodni
-
Pari no to zawsze jest jakiś plus Ja w następnym tygodniu mam pisać podanie o wychowawczy ale teraz jak to ciąża to się nie znam, ale chyba mogę być na wychowawczym...tylko że umowę ma do końca 2017 i nie wiem co potem, chyba przedłużyć musza chociaż do dni porodu
aria szczerze to nie mam pojęcia kiedy była. Przy moich cyklach 35 dniowych powinna być w okolicy 23.02, ale jak patrzyłam na śluz to chyba była ok 14 (ale pewna nie jestem) tempki nie mierzę, więc nie wiem kiedy to się stało
-
Hilary, ale super! Taka mala roznica wieku! Ale zazdorszcze! Kichaj na nas, zebysmu tez mialy dwie kreseczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:04
Pari, Hilary lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
majamia wychodzi że będzie 1 rok i 7 miesięcy różnicy...i teraz tak sobie pomyślałam że będzie ciężko...mieszkamy na 4 piętrze bez windy, córka jeszcze nie chodzi a nawet jak niedługo zacznie (bo z chodzikiem i przy meblach chodzi sama) to i tak trzeba będzie ją nosić a waży już coś ok 8/9 kg...a w ciąży można nosić max 4 chyba ? U męża w pracy zaraz zaczyna się sezon czyli będzie pracował więcej niż po 8 godzin więc mi nie pomoże...no nie wiem jak ja to zrobię :o
-
Kochane jeszcze raz bardzo dziękuję za gratulacje.
Już wiecej takiego stresu oj nigdy wiecej mam nadzieje hihi.
Pari tule kochana trzymaj się :-*
Hilary po cichu gratuluję :D:D:D :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:46
Hilary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hilary jeśli jesteś na macierzyńskim to możesz przynieść od razy l4 ciążowe. I potem znów macierzyński masz. A na wychowaczhm nic nie masz chyba że z mopsu. Sama przerywalam wychowawczy i w dzień jak miałam wrócić dałam chorobowe. Oczywiście w firmie wszyscy wiedzieli, że przyniosę i o ciąży .
-
Hilary - ja cala druga ciaze nosilam starszaka. Mialam sie oszczedzac, ale nie szlo. Albo w chuscie, albo w specjalnym nosidle. On dlugo mial problem z chodzeniem po schodach, wiec do samego pprodu musialam mu pomagac ( dwa pietra sam wchodzil, a dwa go wnosilam).
Dasz rade skoro organizm juz zaszedl w ciaze, to znaczy, ze gotowa jestesHilary lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Mamabyć3...no właśnie po 1 nie wiem czy tak we wczesnej ciąży gin da mi zwolnienie a po 2 trochę się boje jakieś kontroli z Zusu bo ja miesiąc przed zajściem w ciąże z córką się zatrudniłam, popracowałam jakieś 4 miesiące i poszłam na zwolnienie i potem na macierzyński. Na zwolnieniu miałam 1 kontrole taka ze sprawdzali czy w domu jestem. I tera jakbym dalej w tej samej firmie ciągnęła znowu zwolnienie i macierzyński to chyba by było jakieś podejrzane dla nich. Jak wtedy byłam na zwolnieniu to dużo o tym czytałam że niby kobiety tak naciągają i się bałam że u mnie też na to tak spojrzą chociaż ja mam najniższą krajową i gdybym nie pracowała to i tak bym dostała 1 tysiąc macierzyńskiego z tego kosianikowego czy jakoś tak sie to nazywa.
Jaspis to jednak @ przyszła ? Współczuje że masz takie @, ja mam takie że tylko trochę brzuch mnie boli ale raz jak wyszło że mam kamienie w woreczku żółciowym to miałam takie bóle w pierwszych dwóch dniach @ że leżałam te 2 dni z termoforem pod kocem, biorąc tabletki przeciwbólowe a i tak bolało...
-
majamia no jakoś będę musiała sobie poradzić Najwyżej pod koniec ciąży będziemy w domu siedzieć albo wyjadę do rodziców...boje się trochę żeby szybciej nie urodzić bo synka urodziłam w 38 a córkę w 37 tygodniu...więc żeby nie było że teraz jeszcze szybciej...no i w 2 ciążach miałam cholestazę przez co właśnie szyjka pod koniec mi się skracała i musiałam się oszczędzać. A z córką to w ogóle miałam takie wyniki że chcieli mi sami ciążę wywoływać...ale jak już byłam w szpitalu to wyszło że sam poród ruszył. Teraz od razu pewnie będę musiała kontrolować i badania robić i dietę pewnie
-
Hilary no chyba, że tak ja jestem zatrudniona w dużej firmie ( powyżej 20 osób firmy same muszą przeprowadzać kontrolę, i same wypłacaja macierzyński a później się z zusem rozliczaja) ale jak mała firma to faktycznie bym nie ryzykowala. Żeby dostać te 1000zl z mopsu jako macierzyński musisz być bezrobotna. Ale zawsze możesz przerwać wychowawczy np. W 8 miesiącu i iść na l4 więc gości byś ominęła;)
Jaspis faktycznie masz nieciekawe @ mi na szczęście zwykla nospa pomaga jedynie 2 dni leje się jak z kranu...