Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
Ja tylko naturalnie rodziłam więc tematu cc nie znam w ogóle.
u mnie temp. spadła znów niby o pół stopnia ale jak nic tendencja spadkowa.. choć dziwnie, że nie niżej bo powinnam dzisiaj @ dostać ...chyba, że przez duphaston wydłużyło mi tą fazę (w sumie to by było raczej na plus)
pojechałam dziś do przychodni aby zrobić betę ..ale się okazuje, że to to mają wysyłkowe i wynik byłby dopiero w piątek więc nic mi to nie daje ..
ale.. mam wrażenie, że łapie się tej nadziei jak tonący brzytwy .. w tym momencie mnie jakaś beznadziejność ogarnęła .. będzie co będzie .. a teraz czekam na @
P_aulinaaa29 lubi tę wiadomość
6 c.s
-
P_aulinaaa29 wrote:Wiem że nie przelewki bo może nawet dojść do pęknięcia macicy podczas ciąży i jak to lekarz dzisiaj powiedzial bede miala wtedy 5 min na dotarcie do szpitala żeby ratować mnie i dziecko. Dlatego chce jechac w przyszłym tyg do lekarza który prowadził moje dwie ciąże i z nim to skonsultować.
Hilary w związku z tym można mnie wykreślić z marcowego testowania;(
Na Twoim miejscu chcialabym miec trzy opinie - bo jedna na nie, inna moze byc na tak i ja wolalabym miec jeszcze jedna opinie.
A jak to jest z blizna - da sie ja pogrubic? Nie znam sie na cc, ale czy jakies zabiegi moga wspomoc?P_aulinaaa29 lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Pari, a robilas dzis test?
Dziwne laboratorium, ze tak wysylkowo... ja to w poblizu mam i takie, gdzie moge i o 17 jecha i do wieczora mam wynik na stronie.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Pari wrote:Cześć dziewczynki
Ja tylko naturalnie rodziłam więc tematu cc nie znam w ogóle.
u mnie temp. spadła znów niby o pół stopnia ale jak nic tendencja spadkowa.. choć dziwnie, że nie niżej bo powinnam dzisiaj @ dostać ...chyba, że przez duphaston wydłużyło mi tą fazę (w sumie to by było raczej na plus)
pojechałam dziś do przychodni aby zrobić betę ..ale się okazuje, że to to mają wysyłkowe i wynik byłby dopiero w piątek więc nic mi to nie daje ..
ale.. mam wrażenie, że łapie się tej nadziei jak tonący brzytwy .. w tym momencie mnie jakaś beznadziejność ogarnęła .. będzie co będzie .. a teraz czekam na @
Pari kochana jak ja Cię rozumiem, tulę.... -
majamia wrote:Koleżance doszło do peknecia macicy przy drugim porodzie. Poerwsze cc, miala zielone swiatlo na sn i teraz juz czerwone w ogole... raczej wiecej dzieci miec nie bedzie.
Na Twoim miejscu chcialabym miec trzy opinie - bo jedna na nie, inna moze byc na tak i ja wolalabym miec jeszcze jedna opinie.
A jak to jest z blizna - da sie ja pogrubic? Nie znam sie na cc, ale czy jakies zabiegi moga wspomoc?
Nie pogrubić się nie da. Ale nie jest powiedziane, ze taka blizna nie wytrzyma. Myślę, Paulina, że może byś sołączyła do fejsbukowej grupy "cesarskie cięcie" tam z pewnością znajdziesz wielokrotne cesarzowe, które miały podobną bliznę. I wiele takich, którym nikt blizny nie mierzył. Ja bym radziła Ci udać się do innego lekarza na ocenę blizny, nie jest powiedziane, że tamten dobrze ją zmierzył.
Tak, macica może pęknąć przy skurczach partych, jeśli ktoś się pokusi o sn ale jeśli ma być cc to ja bym tak źle nie wróżyła.P_aulinaaa29 lubi tę wiadomość
-
Ja również rodziłam sn, ale mam znajoma która miała 3 cc w tym 3 po 14 miesiącach po poprzednim. Wpadli lekarz na początku kręcił nosem, że za szybko zaszła itp grozi jej też rozejscie blizny. A ona przeszła cała ciążę bez problemu. Ja bym również radziła się zapytać jeszcze 2 lekarzy. I na spokojnie przemyśleć chociaż nie można od razu negatywnie się nastawić.
Mamamia to racja dziwne macie laboratorium ja jestem z małego miasta a większość badań robią na miejscu. W szpitalu nawet jak poprosiśz to w 2 godziny wyniki są.
Życzę aby @ nie przyszła. A jeśli chodzi o temp to ja w 2 ciąży miałam cały czas za niską. Chociaż ja to wogole zimna kobieta jestem bo zazwyczaj mam 36,2 a po nocy to potrafię mieć poniżej 34. W szpitalu jak leżałam 3 lata temu to robili dodatkowe badania bo mówili, że to nie możliwe a jednak dziwak że mnie;)
Po za tym Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta. Oby nasze rodzinki jak najszybciej się powiększyły co za praniem nie będziemy nadazac:)P_aulinaaa29 lubi tę wiadomość
-
majamia małe miasteczko.. podstawowe badania jak kiedyś tam córce robiłam prywatnie to były na popołudniu ..to pewnie juz ponad ich możliwości widocznie...
a do sąsiedniego miasta miasta to mam 30km.
nie robiłam testu dziś .. może jutro .. zobaczę jaka temp. jutro będzie ..
dentysta zaliczony ... ale znów ze względu na niepewność czy jest ciąża czy nie ... nie dokończony całkiem.. bez zdjęcia się nie obejdzie wg Niej.
a myślałam, że się obejdzie i nie odwlekałam starań... ale kolejna wizyty za 2 tygodnie więc jak teraz @ przylezie to akurat uda się przed ovu
sennna pogoda dziś u nas ...
brzuch mnie boli i co kawałek latam aby sprawdzić czy @ nie przylazła6 c.s
-
Pari kiepskie te laboratorium. Z temperatura też dziwne...taka ładna była. Może jednak @ nie przyjdzie a jak przyjdzie to w marcu jak w garncu i będą mile starania
Ana79 a kiedy miałaś dostać @ ?
Ej a myślicie że mogę dzisiaj iść na ten fitness? Wiadomo nie będę mocno ćwiczyć ale trochę bym chciała szczególnie że mam karnet wykupiony...w sumie to ja nie wiem bo o serio się nie czuje na ciążę więc może to taki fałszywy wynik był i tyle
-
Hilary wrote:Pari kiepskie te laboratorium. Z temperatura też dziwne...taka ładna była. Może jednak @ nie przyjdzie a jak przyjdzie to w marcu jak w garncu i będą mile starania
Ana79 a kiedy miałaś dostać @ ?
Ej a myślicie że mogę dzisiaj iść na ten fitness? Wiadomo nie będę mocno ćwiczyć ale trochę bym chciała szczególnie że mam karnet wykupiony...w sumie to ja nie wiem bo o serio się nie czuje na ciążę więc może to taki fałszywy wynik był i tyle
ja bym poszła... przecież nie są to ćwiczenia ekstremalne
chyba dziś usnę w tej robocie ...niech już będzie piątekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:21
6 c.s
-
Hilary w sumie na lekkie ćwiczenia możesz iść tylko. Trzymaj tętno na średnim poziomie i nic się nie stanie. Mądrze ćwiczyć można cała ciążę a nawet to jest wskazane. Gdybyś jednak gorzej się poczuła przerwij.sama najlepiej znasz swój organizm i wiesz jak reaguje.
-
Hilary wrote:Aria czemu odradzasz? To nie jest grupa zaawansowana więc ćwiczenia nie są jakieś wymagające. Nikt tam też nikogo nie zmusza i można niektórych ćwiczeń nie robić więc tylko trochę bym się poruszała
-
Jeśli o mnie chodzi to poród SN odpada jeśli już to na pewno cc będzie. Zobaczę co mi powie mój ginekolog jak opinia nie będzie dla mnie wystarczająco przekonywujaca będę chodzić dalej na konsultacje.
A z takich lepszych wiadomości to dostałam piękny prezent na Dzień Kobiet mianowicie zdalam prawko☺☺☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:55
aria40 lubi tę wiadomość