Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane potrzebuje porady czy jest wsrod Was starajaca sie o 3 dziecko po dwoch cesarkach.
Byłam u lekarza dzisiaj i powiedzial mi ze odradza mi starania o 3 dziecko ze wzgledu na cienka blizne po cc. Moja blizna ma 3mm jak to jest u Was??
Za tydzien w środe mam wizyte u inego lekarza zobacze co on mi powie. W tej kwestii nie zamierzam ufać tylko jednemu lekarzowi. Nie odpuszcze tak łatwo możliwości starania sie o 3 dziecko... -
majamia wrote:P_aulinaaa29 skonfrontuj z innym lekarzem. Ja nie pomogę, bo naturalnie rodzilam.
Jednak blizna to nie przelewki...
Wiem że nie przelewki bo może nawet dojść do pęknięcia macicy podczas ciąży i jak to lekarz dzisiaj powiedzial bede miala wtedy 5 min na dotarcie do szpitala żeby ratować mnie i dziecko. Dlatego chce jechac w przyszłym tyg do lekarza który prowadził moje dwie ciąże i z nim to skonsultować.
Hilary w związku z tym można mnie wykreślić z marcowego testowania;( -
Paulina ja jestem po 3 cesarkach, 2010, 2011 i 2014. Dwoje wczesniakow z 35 i 34 tyg. Bol przy rozchodzeniu blizny zaczal sie kilka dni wczesniej, wtedy na usg nic nie bylo widac. Teraz dr mi pozwolil na jeszcze jedna ciaze. Mowil, ze blizna jest ladna. U mnie 3 mm byla w 7 mies ciazy wiec u Ciebie faktycznie jest cieniutka... Dr liczy sie z rozejsciem blizny, ale dzialajac odrazu po pojawieniu sie bolu, wszystko mozna uratowac. Ja chodzilam z bolem 3 dni i przy cc mowili, ze bylo 5 cm rozejscia. Nie bylo zadnych komplikacji.
-
Hilary wrote:Aria40 a Ty testujemy 10 ?
Paulinaaaa no ja też nie pomogę bo rodziłam naturalnie. Dobrze ze skonsultujesz to z innym lekarzem
Jak ja Ci zazdroszczę. Przy pierwszej ciąży byłam tak blisko. Poród zaczął się SN przy rozwarciu 10 cm i próbach parcia lekarze stwierdzili że młody nie przejdzie i na CC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 22:51
-
Swan wrote:Paulina ja jestem po 3 cesarkach, 2010, 2011 i 2014. Dwoje wczesniakow z 35 i 34 tyg. Bol przy rozchodzeniu blizny zaczal sie kilka dni wczesniej, wtedy na usg nic nie bylo widac. Teraz dr mi pozwolil na jeszcze jedna ciaze. Mowil, ze blizna jest ladna. U mnie 3 mm byla w 7 mies ciazy wiec u Ciebie faktycznie jest cieniutka... Dr liczy sie z rozejsciem blizny, ale dzialajac odrazu po pojawieniu sie bolu, wszystko mozna uratowac. Ja chodzilam z bolem 3 dni i przy cc mowili, ze bylo 5 cm rozejscia. Nie bylo zadnych komplikacji.
Ja przed drugim porodem w 40 tyg ciąży miałam blizne o grubosci 1.8mm i lekarze z patologii wysłali mnie na porodowke na wywołanie porodu. Jak na porodowce zobaczyli zlecenie to się za głowę złapali i od razu na CC mnie wzięli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 22:49
-
aria40 wrote:Ja też miałam 3 cc, blizna przy trzeciej 5 mm o ile dobrze pamiętam, lekarz dawał zielone światło. Teraz tez nie widzi przeciwwskazań.
Jak ja bym chciała mieć zielone światło nawet jeśli wiązało by się to z lezeniem w szpitalu przez pół ciąży. -
Paulinaaa to musisz czekać na wizytę u tego drugiego lekarza. Trzymam kciuki za dobre wieści:)
Aria to patrzę jesteś niecierpliwa tak sam jak ja :p
Ej dziewczyny jeszcze mi nie gratuluję bo ten cień cienia to mnie na razie nie przekonuje szczególnie że nie mam żadnych ciążowych objawów...Zobaczymy jak zrobię drugi test. Chciałabym już jutro ale chyba poczekam i zrobię dopiero w piątek bo to termin @aria40 lubi tę wiadomość