X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączę jeżeli mogę :) u nas starania o 3 maleństwo. Mam nadzieję że niedługo ujrzę magiczne 2 kreseczki chociaż po odstawieniu anty jakoś nie widzę owu :( testy negatywne. Antyki brałam na uregulowanie cyklu bo miałam @ co 2 tyg. Mam nadzieję że się to wkrótce ureguluje. Jak nie to za miesiąc idę do gina żeby zobaczył czy moja endometrioza się nie rozszalała.

Lolipop lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny :-*

Mam nadzieje ze II kreski to kwestia czasu. Dlaczego to nie jest takie proste :-/
    Choć i tak jesteśmy szczęściarami bo już dzieci mamy.
    Gratuluje i życzę dużo zdrowia dla tych dziewczyn co są w ciązy.
    Ja mam dwie córeczki i zaszlam z nimi w ciąze dzięki stymulacji. Teraz od 1,5 roku sie staramy i nie wychodzi ale nie biore zadnych leków. Pije tylko inofolik. Mąz zrobi badania i pewnie trzeba znowu zacząc wizyty u lekarza i monitoring.
    Moje dziewczynki mają 5 lat i 2,5 roku.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciąża u mnie dziewczynki są w takim samym wieku jak Twoje :) Mam nadzieję że już niedługo każda z Nas ujrzy 2 kreseczki ❤️

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się może dołączę :) u nas też starania o 3 maleństwo. Jestem po odstawieniu anty w dniu 14 maja. Miesiączka przyszła szybko, bo 1 czerwca miałam już normalną, a 14 dc test owu był pozytywny. W 25 dc cyklu były dwie kreseczki, ale niestety 31 dc już tylko jedna i 2 lipca zaczęłam się sama oczyszczać (ciąża w macicy potwierdzona u gina) :( W sobotę skończył się drugi cykl starań, ale podejrzewam, że owulacja była z jajnika na którym mam torbiel czynnościową, która jeszcze nie zdążyła się wchłonąć ponieważ w dniu owulacji mega kolkowy ból brzucha miałam. Dodatkowo utrudnia nam starania praca męża za granicą - choć teraz akurat byliśmy razem i się nie udało. Zaczęłam 3 cykl starań i modlę się, by owulacja przyszła jak najpóźniej, ponieważ mąż nie wiadomo czy się wyrobi do końca tego tygodnia z powrotem do domu.
    Zauważyłam też, że jak mam owu potwierdzoną testami w okolicach 12 dc to zachodzę w ciążę ( 1 i 2 ciąża z owu koło 12 dc = 2 córeczki, ta stracona niedawno też z owu koło 12 dc, w poprzednim co nie wyszło owu koło 9 dc).

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo trochę nas przybywa ☺
    Ja jeszcze się nie staram o 4... muszę popracować nad mężem 😉
    Ale serio myślałam, że z 3 będzie gorzej.
    A jeżeli jest się zorganizowanym to ze wszystkim można dać radę 😀

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Doti Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i może ja się dołączę? 😉
    U nas dwie dziewczynki i marzenia o chłopcu...
    Ja nadal w fazie przekonywania męża 😂
    Cykl 2, badania ok.

Marzycielka, Lolipop lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti wrote:
    To i może ja się dołączę? 😉
    U nas dwie dziewczynki i marzenia o chłopcu...
    Ja nadal w fazie przekonywania męża 😂
    Cykl 2, badania ok.

Doti witaj ☺
    To jesteśmy na tym samym etapie w przekonywaniu mężusiów. Tylko Ty o 3, a ja o 4 😉
    W jakim wieku masz córeczki?
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2020, 23:09

Doti lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Doti Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka moje córeczki mają 9 i 5 lat. Szczerze mówiąc to sama nie myślałam do tej pory o trzecim dziecku. Mąż zawsze żartował, że syna brakuje. I któregoś pięknego dnia pomyślałam, że czemu nie. Ale jak powiedziałam ok to doznał szoku😂 Czyli z żartu wyszło na poważnie 😉
    Mam trochę obaw. Po pierwsze wiek 34 lata, a po drugie jak to będzie z trójką jak czasami z dwójką jest wesoło. Ale niestety jakiś instynkt mi się włączył i nie słucham głosu rozsądku 🤦‍♀️
    Fajne, że forum odżywa. Bo tak szczerze to nie mam z kim dzielić swojego pomysłu 😥 komu tak luźno w rozmowie nie napomknę o trzecim dziecku to niestety opinie są o 500+ albo ojej trzecie??? Ja bym się nie zdecydowała.
    Więc nie rozwijam dalej rozmowy. Mąż niby się waha więc nie wiem co będzie w tym cyklu jak zmieni zdanie 🙉Pierwszy cykl przytulanko było w owu (na podstawie testów owulacyjnych), ale bez rezultatu. Z córkami zachodziłam w pierwszym cyklu więc dużego doświadczenia że staraniem nie miałam, ale teraz pewnie wiem też już robi swoje.

Marzycielka, Lolipop lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti
    Trzydzieści kilka lat to super wiek na dzieci 😉
    Ja będę próbować w wieku 36 lat zajść jeszcze (jak mąż pójdzie na ugodę) ☺
    Z trójką dzieci u nas w pierwszym cyklu już 2 kreski... bardzo jestem ciekawa jak będzie z 4 😊 ale jak obserwuję swoje cykle... to wszystko póki co jak w zegarku. Owulacja bolesna... jajniki mnie bolą.
    Planujesz metodą na syna w owulację?
    Z pierwszym synkiem u nas rzeczywiście było tylko w owulację, ale z drugim było tylko raz 5 dni przed owulacją he he więc sama widzisz, że te metody zawodzą 😂

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti
    Zapraszam Cię do mojego wątku Marzenie - 2021 zajść w ciążę ☺
    Tutaj patrzę, że mało kto już zagląda.
    Możesz spokojnie ze mną dzielić swój pomysł.
    Pomyśl tylko jak na około reagują jak mówię o 4 dziecku 😂
    A propo 500 plus... czasami mam ochotę na złość odpowiedzieć... że zrobię sobie jeszcze z 5... a co... tyle kasy dostanę 😉 ludzie są głupi... myślą, że w normalnej, kochającej się rodzinie robi się dzieci dla 500 plus. Paranoja!

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nas jest dużo :-)

Beti gratulacje.

Mam taki beznadziejny nik i nie mogę go zmienić wiecie może jak to zrobić ?

Ja w tym miesiącu się staram z lekami. Biorę letrazol na stymulacje. staramy się już 1,5 roku. wczesniej zachodziłam w ciąze też dzięki stymulacji. Więc mam wielką nadzieje że się uda. Jutro idę na monitoring.

A co do 500 + przecież 500 zł to jest kropla w morzu jeżeli chodzi o wychowanie dzieci. Więc jak ktoś jest mądry to niech nie gada głupot prawda :-) tez nie lubi tego typu komentarzy.

Ja jak mówie znajomym ze marze o 3 dziecku to widzę nutke zazdrości w oczach.
    Bo to że się staramy o 3 dziecko z mężem onacza tylko że w małżeństwie jest wspaniale.

Czasami jestem taka zmeczona że się zastanawiam jak ja sobie poradze choć tak naprawde nie martwi mnie pierwszy rok bo bede z dziecmi w domu tylko jak dam dziecko do żłobka i ta cała logistyka przedszkole żłobek zakupy gotowanie i jeszcze do pracy trzeba chodzić.

Marzycielka lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti wrote:
    Marzycielka moje córeczki mają 9 i 5 lat. Szczerze mówiąc to sama nie myślałam do tej pory o trzecim dziecku. Mąż zawsze żartował, że syna brakuje. I któregoś pięknego dnia pomyślałam, że czemu nie. Ale jak powiedziałam ok to doznał szoku😂 Czyli z żartu wyszło na poważnie 😉
    Mam trochę obaw. Po pierwsze wiek 34 lata, a po drugie jak to będzie z trójką jak czasami z dwójką jest wesoło. Ale niestety jakiś instynkt mi się włączył i nie słucham głosu rozsądku 🤦‍♀️
    Fajne, że forum odżywa. Bo tak szczerze to nie mam z kim dzielić swojego pomysłu 😥 komu tak luźno w rozmowie nie napomknę o trzecim dziecku to niestety opinie są o 500+ albo ojej trzecie??? Ja bym się nie zdecydowała.
    Więc nie rozwijam dalej rozmowy. Mąż niby się waha więc nie wiem co będzie w tym cyklu jak zmieni zdanie 🙉Pierwszy cykl przytulanko było w owu (na podstawie testów owulacyjnych), ale bez rezultatu. Z córkami zachodziłam w pierwszym cyklu więc dużego doświadczenia że staraniem nie miałam, ale teraz pewnie wiem też już robi swoje.
    34 lata to dużo? Ja mam 33 i staram się o drugie, a pierwsze miałam w wieku 31 lat:)

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Ale tu nas jest dużo :-)

Beti gratulacje.

Mam taki beznadziejny nik i nie mogę go zmienić wiecie może jak to zrobić ?

Ja w tym miesiącu się staram z lekami. Biorę letrazol na stymulacje. staramy się już 1,5 roku. wczesniej zachodziłam w ciąze też dzięki stymulacji. Więc mam wielką nadzieje że się uda. Jutro idę na monitoring.

A co do 500 + przecież 500 zł to jest kropla w morzu jeżeli chodzi o wychowanie dzieci. Więc jak ktoś jest mądry to niech nie gada głupot prawda :-) tez nie lubi tego typu komentarzy.

Ja jak mówie znajomym ze marze o 3 dziecku to widzę nutke zazdrości w oczach.
    Bo to że się staramy o 3 dziecko z mężem onacza tylko że w małżeństwie jest wspaniale.

Czasami jestem taka zmeczona że się zastanawiam jak ja sobie poradze choć tak naprawde nie martwi mnie pierwszy rok bo bede z dziecmi w domu tylko jak dam dziecko do żłobka i ta cała logistyka przedszkole żłobek zakupy gotowanie i jeszcze do pracy trzeba chodzić.

hejka :)

mówią .chcieć to móc (●♡∀♡)
    i założę się że już jesteś dobrze wkręcona w organizację 😊
    My dajemy radę sami samusiency na spokojnie no ale muszę się mijać z mężem który pracuje na nocki aby nie korzystać z niczyjej pomocy co z resztą kiedyś było dla mnie nie do pomyslenia haha :)
    no i mi męża teściowa dobrze wychowała bo zrobi wszystko co musi 😆
    tak czy inaczej wsparcie , podział obowiązków bardzo wszystko ułatwia.
    i prędzej czy później wyfruną nam te nasze skarby szybciej niż się obejrzymy także i Wam się.wszystko ułoży tak że przeżyjecie 😄

Powodzenia:)

właśnie położyłam najmłodsze spać i lecę do pracy 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 21:21

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak masz rację wszystko kwestia organizacji i podejscia do życia.

Dzieci to największe skarby.

Zastanawiam się jak to jest z owulacją. Bo wczesniej owulacje miałam naturalną potwierdzoną przez lekarza bo chodziłam na monitoring i w ciąze nie zaszłam. Teraz biore leki na owulacje i nawet jak bede miała owulacje po lekach to mam wieksze szanse na ciąze ? Skoro owulacje i tak mam co miesiąc ? czy te dabletki powodują wzrost bardziej wartościowych komórek ? czy ktoś się na tym zna :-)

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    No tak masz rację wszystko kwestia organizacji i podejscia do życia.

Dzieci to największe skarby.

Zastanawiam się jak to jest z owulacją. Bo wczesniej owulacje miałam naturalną potwierdzoną przez lekarza bo chodziłam na monitoring i w ciąze nie zaszłam. Teraz biore leki na owulacje i nawet jak bede miała owulacje po lekach to mam wieksze szanse na ciąze ? Skoro owulacje i tak mam co miesiąc ? czy te dabletki powodują wzrost bardziej wartościowych komórek ? czy ktoś się na tym zna :-)
    mi sie wydaje że nie tyle co ważne jest mieć owulację ale aby komórka była jak najlepszej jakości bo od tego też zależy czy wszystko dobrze pójdzie ..nie raz zapewne dochodziło u kobiet do zapłodnienia ale po 2/3 dniach np.komoreczka obumierala. tak samo jest przy in vitro ..nie każda zapłodniona komorka dalej się dzieli więc myślę że tak ..może taki jest sens też brania tych leków

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam i witam.. Staram się o 3 dzidziusia.. Mam już 2 synów z pierwszego małżeństwa a teraz z nowym partnerem chcemy się postarać o nasze wspólne🥰 Moi synowie mają 9 i 8 lat, a partner także ma 2 dzieci córkę 12 i synka 3.5 roku.. To nasz 3 cykl starań od jutra zaczynam brać fertistim bo cykle mam po 25 dni a poprzednia miesiączka trwała 6dni a teraz cykl zaczęłam 6.09 i miesiączka trwała tylko 3 dni.. Jestem po odstawieniu tabletek w lipcu.. Pozdrawiam wszystkie starające się panie ☺️☺️

• cindarrlla Znajoma

Wysłany: 15 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌹 chciałabym dołączyć do wątku 😊 niedługo stuknie mi 30 lat i z tej okazji uznaliśmy że warto postarać się o trzecie dziecko ❤ mamy już dwójkę synów, 5 lat i roczek ❤ i teraz marzy nam się córeczka, ale wiadomo 😍 w każdym razie od niedzieli zaczęłam 2cs. Pierwszy był strasznie długi, 56 dni, ale nie dziwie sie, bo to pierwszy cykl po porodzie był. Teraz czekam na castagnusa i olej z wiesiolka, na dniach ma być. Może coś zaskoczy, chciałabym... ❤

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super napewno się uda musi się udać 😀 ja jestem po stymulacji owulacji i dziwne rzeczy bo owulacji raczej nie było lekarz nie umiał stwierdzic. Więc dupa w tym miesiącu choć nadzieję jescze są. Marzy mi się duży brzuch to jest takie cudowne uczucie mieć dziecko w brzuszku. Moje dzieci są przeziębione więc jestem na opiece właśnie siedzę na trasie i pije kawe 😀 pozdrawiam was dziewczyny 😃

age.png
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my w tym miesiącu zaczęliśmy się starać o 4 dzieco. Nie wiem jak to się stało, że się tak zagalopowalismy z marzeniami :) po 20.09 będziemy testować ;)

futuremama, cindarrlla, Marzycielka lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w środę byłam na usg w 11dv i okazało się że nie dość że test owulacyjny wyszedł pozytywny to mam pęcherzyk 18mm i endometrium trojlinijne.. Także staraliśmy się w od początku tyg nie sądziłam że owulacja będzie tak szybko ale dobrze ze przytulaliśmy się cały tydzień co 2 dni.. Może coś z tego będzie.. Narazie po owulacji natychmiast przyszedł śluz kremowy i jest go dużo..

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ