Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam a raczej zajrzałam na chwilę...To ja Hilary. Niestety nie pamiętam haseł do konta i tylko udało mi się na stare konto zalogować. U mnie tyle się działo przez ten czas że nie miałam czasu nawet zajrzeć. A teraz niestety mam przymusowe l4 i przypomniałam sobie o forum 😱 Nie wiem które z was że starych strączek jeszcze tu jesteście, zaraz trochę Podczytam ;)

Marzycielka lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gg na forum jest jakiś kontakt z dziewczynami ale niektóre z was nie miały konta na fb więc się witam :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzę że mało tu nas aktywnych a że starych forumowiczek to już w ogóle a szkoda bo ciekawa jestem co u was

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry, powodzenia i trzymam kciuki!

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiakry wrote:
    Hej, to i ja się dołącze ;-)
    Rocznik 86, staramy się o 3 skarb.
    Mamy córke 2005r i synka 2008r.
    O maleństwo staramy się od ok 2 lat :-(

powodzenia! Trzymaj się :)

• Olga856 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można dołączyć? Mama 4 dzieci, lat 34. Aktualnie w ciąży z 5 😊

Róża 1, Marzycielka, Lolipop lubią tę wiadomość

c55fyx8d83g33aob.png
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga856 wrote:
    Można dołączyć? Mama 4 dzieci, lat 34. Aktualnie w ciąży z 5 😊

Gratulacje 🌹 piękna gromadka ❤️

• Enii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halooooo. Co tu taka cisza??

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    Halooooo. Co tu taka cisza??

No właśnie cisza straszna! 🙂 Co tam słychać?

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się właśnie o 3.
    Miał być 3 i ostatni cykl stymulacji ale klinika przyjmuje w trybie awaryjnym...

Mam 40 lat,córki 10 lat i 18 mcy
    w październiku poroniłam w 7 tc. Prawdopodobnie wada genetyczna. Zarodek od początku źle się rozwijał. Różnica z om i usg o tydzień a nie było opcji przesunięcia owulacji...

Mam jeden niedrożny jajowod i owu tylko po jego stronie zazwyczaj ale po stymulacji lekami w obu jajnikach

no i ten nieszczęsny wiek....

Powinnam się cieszyć z tej dwójki która mam ale jakoś mi brakuje jeszcze jednego Maleństwa...
    A pomyśleć że planowaliśmy wcześniej tylko jedno dziecko...

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kobietki 😊
    Czy któraś marzy o 4 dzieciątku tak jak ja?
    Jesteście? 😉

Anna-mama3, Lolipop lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    O 4 (jeszcze :P) nie myślę. Narazie mnie wzięło na 3 :P zawsze chciałam trójkę, ale drugie było na tyle absorbujące, że przez jakiś czas nie było opcji. Teraz jest już coraz łatwiej i na nowo myślę o trzecim, ale nie wiem czy siebie nie przeceniam i swoich możliwości. Mamusie z trójką, może coś doradzicie ?

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem mama czworki, 3 jest ze mna i jeden aniolek nami sie opiekuje z gory. Teraz staramy sie znowu 😊. Zawsze chcialam miec duza rodzine. Zycze powowdzenia wszystkim staraczkom i tym zafasolkowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 16:03

Anna-mama3 lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Cześć Wam
    O 4 (jeszcze :P) nie myślę. Narazie mnie wzięło na 3 :P zawsze chciałam trójkę, ale drugie było na tyle absorbujące, że przez jakiś czas nie było opcji. Teraz jest już coraz łatwiej i na nowo myślę o trzecim, ale nie wiem czy siebie nie przeceniam i swoich możliwości. Mamusie z trójką, może coś doradzicie ?

Nie poddawaj sie. Moja trojka to jak maly gang 😂. Zawsze razem sie bawia, wszystko razem. Ja moje starsze dzieci wlaczylam w przebieg ciazy jak juz bylo brzuszek widac. Moja coreczka nie mogla sie doczekac braciszka. Jak wrocilam ze szpitala bardzo chcialy mi pomagac wiec im pozwolima, oczywiscie z zachowaniem bezpieczenstwa i zawsze mialam je na oku. Wazne jest zeby starsze dzieci upewnic ze sie kocha i ze sa nadal Wazne, bo zazdrosc zawsze sie pojawi

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Cześć Wam

kwestia przyzwyczajenia 😄
    choć większa różnica wieku między pierwszą dwójka a trzecim dużo ułatwia .. napewno nie będziesz żałować ☺️

my planowaliśmy dwójkę a sprawy się tak rozwinęły że się Nam odmieniło

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam że trójka dzieći to jakiś kosmos. A teraz jak patrze na moje dwie urocze dziewczynki to tak straszenie marze o 3 dziecku. Staramy się juz ponad rok i nie wychodzi. W tym cyklu mam nadzieję okres jeszcze nie przyszedł ale myslę ze to kwestia dwóch dni i bedzie. Czasami mam takie myśli czy sobie poradzę czy ogarnę to towarzystwo ale z drugiej strony mamy teraz tak wygodne czasy że czym się martwić oby zdrowie było. Dzieci dają tyle radości :-)

Lolipop lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie wiem, czy mige się tu udzielać... Mam już 2 dzieci : syn 2016 rok i córeczka 2018 :) aktualnie 16ty tydzień, prawdopodobnie córeczka w brzusiu :)

Mieszkamy również z córką mojego narzeczonego, także ogólnie będzie 4 dzieci plus nasza 2 :) duża, wesoła rodzinka ❤️

Mogę u Was sobie przycupnac? :).

Ania81 lubi tę wiadomość

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Hej! Nie wiem, czy mige się tu udzielać... Mam już 2 dzieci : syn 2016 rok i córeczka 2018 :) aktualnie 16ty tydzień, prawdopodobnie córeczka w brzusiu :)

Mieszkamy również z córką mojego narzeczonego, także ogólnie będzie 4 dzieci plus nasza 2 :) duża, wesoła rodzinka ❤️

Mogę u Was sobie przycupnac? :).

Witam, przycupnij i zostan z nami💖.
    My sie staramy o 4. Jestem po poronieniu samoistnym (malenstwu sreduszko sie nie rozwinelo prawidlowo, albo wogole z jakis powodow nie zaczelo bic). Moze nasze forum ozyje znowu

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Witam, przycupnij i zostan z nami💖.
    My sie staramy o 4. Jestem po poronieniu samoistnym (malenstwu sreduszko sie nie rozwinelo prawidlowo, albo wogole z jakis powodow nie zaczelo bic). Moze nasze forum ozyje znowu
    Oj współczuję :( straty są bardzo bolesne... Trzymam mocne kciuki!

Ania81 lubi tę wiadomość

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Oj współczuję :( straty są bardzo bolesne... Trzymam mocne kciuki!

Dziekuje, przydadza sie.

f2wl2n0amwelqrbt.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ