Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewciia, a wiesz może po jakim czasie można się starać jeżeli wszystko się samo oczyściło?
Robiłaś jakieś badania dlaczego znowu się powtórzyło? Cały czas myślę o tym co mogłam zrobić inaczej, ale chyba rzeczywiście to nie jest od nas zależne. Przepłakałam dwa dni. Ale cóż..
Musze zrobić krok wstecz i wszystko zacząć od nowa.Zawsze będę pamiętała, ale trzeba się podnieść, otrzeć łzy i dalej walczyć o swoje marzenia. -
Jak samo się ładnie szybko oczyścić jak w okres to od razu podobno.
Niestety nie miałam usg bo nie ma aparatu jak kiedyś w gabinecie. Inna lekarka, na początku do mnie nie zbyt nastawiona bo chce 4 dziecko itp, ale zlagodniala, jak odpowiedziałam, że ja jestem 7, mojej mamy siostra ma 6 dzieci a moje rodzeństwo po 3 i 4. Ogólnie nastawiałam się na krytykę, bo teraz jak jest te 500 plus, to ludzie myślą, że dlatego dzieci się robi... Ale mniejsza, lekarka mnie zadała, po rozmawiała, no i według niej po. 5 dniach krwawienia i teraz 4 kolejnych plamienia to już za długo. Dostałam skierowanie do szpitala na czyszczenie. Powiedziała, że jak nie chce, to nie muszę, ale jak wda się zakażenie, to będzie gorzej. No i 6 tygodni po czyszczeniu kontrola. I przez. To nie będę mogła się jakiś czas starać. Mam doła, bo wiem, że trzeba trochę się narobić, żeby zrobić dziecko. Już nie mam tak jak kiedyś, że 1 cykl i sukces... Ehh jestem rozbita i chyba będę się z wami zegnac... Nie wiem.
Odnośnie powtórki... Poprzednia ciąża była blizniacza i jeden zarodek obumarł. Musiałam wchoniety, pusty pęcherzyk do do polowy ciąży oglądać, zastanawiając się, czy to była by parka, czy dwie dziewczyny. EhhWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 23:54
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Ewciia ja wiem że to jest trudne, męczące fizycznie i psychicznie, ale nie podejmuj jeszcze decyzji teraz. Narazie nałożyło się dużo emocji.
Jeżeli nie możesz odrazu się starać z przyczyn od Ciebie niezależnych to poświęć ten czas teraz na coś innego. Poczytaj coś, zrób coś innego co chciałaś zrobić, oderwij się od tego psychicznie. Poświęć czas na coś zupełnie innego, a jak się zregeneruje Twoje ciało to na spokojnie z chłodną głową podejmij decyzję co dalej. Narazie się nie żegnaj 😉 zobaczysz, po burzy zawsze wychodzi słońce. -
To chyba faktycznie z wami zostanę, na razie nawet nie mogę się zapisać na termin, bo muszę przyjechać do szpitala, wrzucić papiery wypełnione do skrzynki i czekać na ich telefon. No chyba, że samo się oczyści do tego czasu, zanim zadzwonia, taka cicha nadzieja, że skończy się mniej inwazyjnie po dzisiejszej nieudanej próbie ustalenia terminu. Zobaczymy, uspokoiłam się i stwierdziłam, że chyba przed mrozami zacznę sobie powiększać oczko(folia już kupiona) i warzywnik, bo jak będę w ciąży, to mąż wszystko sam będzie musiał robić, a On do kopania w Ziemi średnio. Więc postaram się go namówić mimo zimna, żeby częściej pojechać i przed wiosna nadrobić robotę. Będę już miała z głowy i spokój jak już będę mogła mieć dziecko. No i podreperuje formę, bo w lato dużo wysiłku a teraz już w domu nie mogę sobie miejsca znaleźć i 2 razy w tygodniu przemeblowanie robię. Mężowi ręce opadają.Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
No w sumie bym mogła iść, ale tak skakać od lekarza do lekarza. A na fundusz z terminami to różnie bywa. Dziś już prawie nie plamie i myślę, że może mnie zbdają w szpitalu i odesla. Chyba pojadę w czwartek na izbę do innego szpitala, niż do tego co sugerowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 21:41
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Do dziewczyny, ktore poronily. Ja stracilam ciaze na poczatku kwietnia, poronienie samoistne. Zaczelo sie od plamien. Bylam w 10tyg.
Zaczelismy sie starac kiedy lekarz stiwerdzil, ze jest bezpiecznie. Zaszlam ponownie w ciaze w czerwcu. Dzis zaczelam 25tyg ciazy.
Nie zalamujcie sie dziewczyny, maluszeki do was zawitaja. -
Ewciia
Proszę Cię myśl pozytywnie i mnie tu nie zostawiaj na forum 😉 będziemy cieszyć się jeszcze 4 maluszkiem ☺ wierzę w to 😊
Jak Wam dziewczyny dzień mija?
Ja zaprowadziłam córcię do 0 i synka do przedszkola, posprzątałam, wstawiłam ogórkową, małego położyłam na drzemkę i teraz usiadłam sobie z ciepłą kawką 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
O to miałaś wczoraj naprawdę wesoło 😀
A tak z innej beczki...
Już kupuję prezenty pod choinkę... i masakra... nie wiem co kupić 4 letniemu synkowi... on sam nie mówi mi co chce...
Ma pojazdy z Psiego Patrolu, tor dla resoraków, garaż, warsztat, puzzli i gier planszowych to już nie ma gdzie chować.... no dużo zabawek... ale coś dostać musi he he a mam pustkę w głowie... może dacie mi jakiś pomysł 😊
Co Wy kupujecie dzieciom? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 12:06
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
No właśnie lego duplo ma całe pudło.
Tor ma na resoraki ze zjeżdżalnią z firmy Majorette naprawdę super i duży.
Piasek kinetyczny i hulajnogę też ma 😕 eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 13:44
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
Dzięki za pomysły 😉
Ogólnie ma taki duży warsztat z wiertarką i różnymi śrubkami, ale dostał rok temu i teraz widzę, że nie jest już tym zainteresowany. Pewnie niedługo młodszy brat go przejmie ☺
Postawię chyba na jakiś porządny zestaw ciastoliny dla niego, bo uwielbia robić coś kreatywnego. Starszy syn od małego uwielbiał wszelkie sortety itd, a młodszy to samochodziarz he he
Ciotek dużo, każda się pyta co kupić i weź wymyślaj 🙈
Ja nie miałam tylu zabawek i pamiętam, że szanowałam je i naprawdę się bawiłam nimi.
Sprzedajesz zabawki jak myślisz jeszcze o dziecku? ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 17:59
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
W szpitalu nie przyjmą, bo bez wyniku covid nie ma mowy. Ale powiedzieli, że na takim wczesnym etapie nie czyści się, tylko traktuje jak by to była miesiączka. Nie plamie już. Dziecka na razie nie robię, bo mąż mnie wkurzył tak, że śpię już 2 dzień w bawialni na podłodze... A tu za kilka dni owu... Ehh. Po niedzieli mam dużo wizyt i spraw w okolicy mojej mamy, to nie kupuje na razie miesięcznego i "wynosze sie" do mojej mamy z dziećmi do piątku. Niech siedzi sobie sam.
Na ciasto Line mam przepis, nawet najmłodsza ja lize. Więc nie warto kupować.
A ja ze swojej strony i z kasy treści pozamawialam na razie tyle dla mojej trójki ;
https://allegro.pl/oferta/smily-play-mowiaca-ksiazeczka-edukacyjna-uczy-9019-8566104006?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/klocki-konstrukcyjne-magnetyczne-patyczki-288-el-9847721624?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/fisher-blaze-wyscig-w-blocie-gvg53-9592488614?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/panda-siedzaca-50cm-z-duzymi-oczami-pluszowy-mis-6742773652?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/blaze-i-mega-maszyny-6-samochodow-z-napedem-zestaw-9914878420?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/koraliki-drewniane-do-nawlekania-manualne-zabawki-9876820135?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/plastelina-senso-glina-polimerowa-piankowa-12-szt-9516000059?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/swiatlo-chemiczne-bransoletki-swiecace-led-50-szt-9414169531?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
No i kilka szt takich;
https://allegro.pl/oferta/balony-wodne-bomby-automat-adapter-gratis-37-szt-9364278936?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Została mi jeszcze ponad stowka do wydania i myślę co jeszcze by można. Bo w domu 20 kartonów zabawek plus kosze i inne rzeczy. Więc prawie wszystko mają... Na pewno jeszcze będę dokupowac rzeczy plastyczne dodatkowo.Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Ewciia
Zainspirowałaś mnie tymi klockami magnetycznymi dla mojego 4 latka ☺ dzięki
On uwielbia lego duplo układać, ale ile można tego kupować he he a te klocki dają dużo możliwości i zawsze to co innego 😉
Prezenty ustalone z chrzestnymi i z głowy ufff 😊
Córcia dostanie:
Enchantimals kawiarenkę, Enchantimals łódkę tropikalną, króliczka Tusię, Magia gwiazg z Epee
Synek starszy:
Klocki magnetyczne, pieska Figo który reaguje na komendy, Ciastolina, hangar samolotowy z Majorette
Młodszy synek:
Drewniana laweta + autka, piesek interaktywny ze Smily Play, zabawka do kąpieli z Canpol, Mozaika układanka z Askato
Może teraz ja kogoś zainspiruję 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
No właśnie niewiadomo co to teraz zrobić z urodzinami... w ogóle nie wiem czy w święta z rodziną się spotkamy?...
Ja już planuję w ten albo następny weekend lepić pierogi, uszka do barszczu i kapustę wigilijną ugotować. Zawsze robię to wcześniej i mrożę ☺👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
No właśnie zawsze można tak powiedzieć.
Eh co za czasy... 😯
A zmieniając temat kiedy masz termin @? ☺
Ja ogólnie zaczęłam mieć obawy co do ciąży niedługo... szpitala nie mam w swoim mieście, bo zrobili zakaźny 😤 a szpitale w innych miejscowościach mają złe opinie 😩
Teraz wszystkie koleżanki rodzą w prywatnych klinikach... ale ceny takie, że szok 😲
Przeraża mnie to i jednocześnie dołuje...
Bo bym chciała jeszcze mieć dzieciątko, ale dopadła mnie blokada przez to co się teraz dzieje...
A niestety latka lecą...Snowflake lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama
Ostatnio z przyjaciółką rozmawiałam, że chciałabym mieć 4 dzieciątko i zacząć starać się w wakacje jak najmłodszy skończy 2 latka...
I doradzała mi poczekać ze staraniami do 2022...
Że może sytuacja się unormuje...że może już szpital swój odzyskamy do tego czasu... i spytała się czy bym nie wolała aby najmłodszy poszedł do przedszkola i zajść w ciążę... żebym mogła np położyć się w dzień, bo wiadomo że z 2 latkiem w domu będzie ciężko z odpoczynkiem ☺
I już sama nie wiem...
Ale wątpię czy będę umiała 1,5 roku dać sobie na wstrzymanie he he
No i różnica między 3 a 4 będzie 4 lata jak w miarę szybko się uda...
Snowflake
Zapraszamy do nas ☺👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Cześć dziewczyny, wracam na ovu po bardzooooo długiej przerwie. Postanowiliśmy się postarać o trzeciego dzieciaczka. Mamy już 2 synów, jeden 10 drugi 6 lat, a mnie się marzy jeszcze numer trzy🙂
Snowflake, futuremama, Annamaria, Marzycielka lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️