X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne starania po ciąży biochemicznej
Odpowiedz

starania po ciąży biochemicznej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Malediwy2020 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Po twojej stopce widzę, że biochem tez razem miałyśmy :(

Tak, tez to zauważyłam :( no cóż po to tu jesteśmy żeby się wspierać mam nadzieje ze uda nam się zobaczyć dwie kreseczki tez w tym samym czasie ! :)

Ignissa lubi tę wiadomość

28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • KalaW Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zdarzyło. Biechem + pozamaciczna w jednym cyklu. Oczyściło się na szczęście samo.
    Teoretycznie mogłam od razu się starać. Pani doktor kazała tylko sprawdzić betę, czy spadła na pewno do <1 zanim wzięłam zastrzyki. Nie zaczęłam wtedy ze względu na psychikę, ale mówili, że mogę.

3jgxdqk3tske6v4q.png

PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po biochemie starałam się od razu (sama sie oczysciłam w 6 tyg.). Ginekolog radziła mi cykl poczekać, chyba bardziej chodziło jej o moja głowę, bo ginekologicznie było wszystko ok. Ja wiedziałm, że sztuczne odkładanie dla mnie bedzie katorgą. Pierwszy cykl był pokręcony i długi (były dwa podejscia do owulacji), ale następne już bardziej wyrównane.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Lena986 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszym cyklu po cb od razu zrobiła sie prze ogromna torbiel, juz mieli mi ja usuwac ale w koncu przestala rosnac. Wiec cos w tym jest ze te cykle tak wariuja

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, u mnie też 1 cykl po cb był pokręcony. Sam okres trwał z 10 dni...

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Olenka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w 4/5 tygodniu, pęcherzyk ciążowy był potwierdzony na usg, zarodka nie było, któregoś dnia dostałam plamienia, które przerodziło się w krwawienie ze skrzepami, silny ból brzucha, wszystko samo się oczyściło.
    Kazali w szpitalu bez żadnych przeszkód starać się w następnym cyklu.

*Poronienie w 5 tygodniu całkowite.
    *Poronienie zatrzymane w 17 tygodniu, amnipunkcja, trisomia 21, uogólniony obrzęk płodu, NT 8 mm.
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przez to przechodziłam, już po pierwszym razie lekarka (nowa) kazała poszerzyć diagnostykę. Nie było przerwy w staraniach, więcej nawet, znów dostałam stymulację, i znów sytuacja się powtórzyła.
    Za trzecim razem cykl nie był stymulowany, wyszła naprawdę piękna tłusta kreska, ale niestety w nocy miałam prawie 40 stopni gorączki (po usunięciu zęba) i kreska zbladła, a potem już biel i @. ]
    Niestety, ale moja lekarka kolejnych biochemów już nie komentowała, jakby w ogóle się nie zdarzyły. Dostałam za to zastrzyki z heparyny, acard, duphaston i miałam usuwanego polipa. Może tym razem się uda...

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ