Forum Starając się - ogólne Starania po hsiteroskopie 2019
Odpowiedz

Starania po hsiteroskopie 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka
    Postów: 105 26

    Wysłany: 30 października 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 w tym cyklu mialam laparoskopie z histero i wykryto endometrioze 1ego stopnia. Ogniska zapalne usunięte... dziś powinnam dostać miesiączkę ale cisza... 4 dni temu mialam 1razowe brazowe plamienia i tyle... teraz leci tylko biały śluz... oczywiście wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca wieczorem i 1 kreska...
    Czy po laparo okres sie może spóźnić? Czy poczekać jeszcze do jutra i leciec na bete?
    Nie chce się nakręcac bo robie to juz od 5 lat co mc...😔
    Czy wgl komus w 1 cyklu po laparo sie udało?

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2865 1411

    Wysłany: 4 listopada 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko i jak? Przyszla @?

    Dzuewczyny jakie macie wyniki histopatologii po histero? Czy jeśli w macicy jest bakteria to bedzie to napisane w opisie?

    Starania od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty 5.1.1.: 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 10 listopada 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Staramy się dość długo o dziecko... Chodziłam do tylu lekarzy... Miał m usg robione przez nich... Dopiero ostatni podczas monitoringu stwierdził u mnie polipa endometrialnego.... Jak to możliwe że żaden wcześniej tego nie widział ☹️ teraz po @ mam zgłosić się na usg pod kątem tego polipa i mówił coś o histeroskopi..... Trochę mam stracha przed tym wszystkim ☹️☹️☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1925 907

    Wysłany: 17 listopada 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny... Staramy się dość długo o dziecko... Chodziłam do tylu lekarzy... Miał m usg robione przez nich... Dopiero ostatni podczas monitoringu stwierdził u mnie polipa endometrialnego.... Jak to możliwe że żaden wcześniej tego nie widział ☹️ teraz po @ mam zgłosić się na usg pod kątem tego polipa i mówił coś o histeroskopi..... Trochę mam stracha przed tym wszystkim ☹️☹️☹️
    Witaj
    Spokojnie ... Nie bój się :) zabieg robiony jest w narkozie (ja dostałam coś dozylnie i obudziłam się już w sali w której przebywałam przed zabiegiem ;). Histeroskopie miałam robiona już 2 razy (usuwany Polip za każdym razem).

    Jeśli chodzi o lekarzy...to my z mężem i dzidzie staraliśmy się ponad 6 lat. Żaden z lekarzy nie widział Polipa. Aż w końcu trafiłam na lekarza który go znalazł i osobiście usunął (2 razy zabieg robił mi ten sam lekarz).
    Po pierwszej histero (to był grudzień 2013r) zaszłam w ciążę (wpadka! :) ) po 2 tygodniach od zabiegu. Niestety poronilam w niecały 10 tc. Po 4 miesiącach ponownie zaszłam w ciążę która zakończyła się sukcesem (mam 4,5 letniego synka❤).
    Od lutego 2019 ponownie rozpoczęliśmy starania ale nie wychodziło. Czułam że znowu mam Polipa. Udałam się ponownie do lekarza który znalazł mi wcześniej Polipa (ciążę prowadził mi kto inny)....I okazało się że miałam rację. Zabieg miałam w lipcu B.r. Niestety wynik hist-patologiczny nie Był zbyt dobry. Okazało się że mam uszkodza błone sluzową macicy (przez co mam skłonność do powstawania polipow), wiec dr wdrożył leczenie Proverą (kuracja 90dniowa)...10 grudnia koniec brania leków.
    4 grudnia mam wizytę i okaże się czy leki zadziałały i czy będziemy mogli podjąć starania na nowo czy dalej muszę sie leczyć.


    Także nie bój się zabiegu :) Pamiętaj że usunięcie Polipa pomoże Ci w zajęciu w ciążę....za co trzymam kciuki !

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.

    Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    17 cs
  • Pastelova Ekspertka
    Postów: 129 75

    Wysłany: 21 listopada 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopie ( polip endometrialny) 14. 02. 2019. Niestety w ciążę wciąż nie zaszlam. Minęło prawie 8 miesięcy licząc od tego aż wszystko się zagoiło. Heh.

    Nie wiem dlaczego, widocznie u nas nie była to bezpośrednia przyczyna. W przyszłą środę zaczynamy diagnostykę w klinice. Czekaliśmy tyle, bo wszyscy wmawiali mi, że po wykonanej histeroskopii napewno zajde w ciążę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 12:20

    ckai43r80uurljcv.png
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1925 907

    Wysłany: 29 listopada 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Ja miałam histeroskopie ( polip endometrialny) 14. 02. 2019. Niestety w ciążę wciąż nie zaszlam. Minęło prawie 8 miesięcy licząc od tego aż wszystko się zagoiło. Heh.

    Nie wiem dlaczego, widocznie u nas nie była to bezpośrednia przyczyna. W przyszłą środę zaczynamy diagnostykę w klinice. Czekaliśmy tyle, bo wszyscy wmawiali mi, że po wykonanej histeroskopii napewno zajde w ciążę.
    A robiłaś jakieś badania jeszcze ? Mąż przebadany?

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.

    Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    17 cs
  • Zośka Przyjaciółka
    Postów: 217 36

    Wysłany: 30 listopada 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:
    Hej 😊 w tym cyklu mialam laparoskopie z histero i wykryto endometrioze 1ego stopnia. Ogniska zapalne usunięte... dziś powinnam dostać miesiączkę ale cisza... 4 dni temu mialam 1razowe brazowe plamienia i tyle... teraz leci tylko biały śluz... oczywiście wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca wieczorem i 1 kreska...
    Czy po laparo okres sie może spóźnić? Czy poczekać jeszcze do jutra i leciec na bete?
    Nie chce się nakręcac bo robie to juz od 5 lat co mc...😔
    Czy wgl komus w 1 cyklu po laparo sie udało?
    Hej, hej. Ja zaszłam odrazu po pierwszej laparo w ciążę i mam cudowną 11 latkę. Także jest to możliwe!!! I tego z całego serca Tobie życzę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 09:32

    Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
  • Pastelova Ekspertka
    Postów: 129 75

    Wysłany: 30 listopada 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    A robiłaś jakieś badania jeszcze ? Mąż przebadany?


    Zaczynamy diagnostykę. Badanie nasienia wyszło w porządku. Póki co zaczęłam od hormonów (wyniki za 2 tygodnie ) I monitoringu owulacji. Zobaczymy co dalej :)

    ckai43r80uurljcv.png
  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1576 1967

    Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja jestem 2tyg po histero z usunięciem polipa macicy. czekam na wynik histopatologiczny i ide na kontrol. w szpitalu mi powiedziala lekarka że nie ma karencji na starania a mój lekarz prywatnie co chodze mowil o odczekaniu 2 @. narazie jestem swiezo po [email protected] idę za 2dni do niego , po cichu liczę że da zielone światło bo owu za tydzien

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod, mg
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03.20 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03.20 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03.20 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04.20 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    23.04.20 9+2 - 2,54 cm szczęścia 💛
    12.05.20 12+0 - genetyczne- Synek? 💙
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • Katja___ Znajoma
    Postów: 24 9

    Wysłany: 2 stycznia, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym dniu cyklu miałyście robioną histeroskopię?

  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1218 474

    Wysłany: 2 stycznia, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po okresie przed owu chuba jakos 14 dzien bo owu mam zazwyczaj 19dc

    Po histero lekarz kazal odczekać do pierwszego normalnego.okresu, tłumacząc ze endometrium jest "skrobane" i musi sie odnowić bo zarodek miałby problem z zagniezdzeniem

    Katja___ lubi tę wiadomość

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
  • MisiaMonisia Autorytet
    Postów: 1925 907

    Wysłany: 2 stycznia, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja___ wrote:
    Dziewczyny, w którym dniu cyklu miałyście robioną histeroskopię?
    Ja miałam w 15 dc akurat w dzień owulacji (chociaż powinno się robić zabieg zaraz po @. Z tym że w moim przypadku było ciężko ucelowac wolny termin zabiegu z @ ponieważ miałam nieregularne cykle).

    Katja___ lubi tę wiadomość

    Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

    Nasz Aniołek (*) 👼 - 21.02.2014r.

    Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

    💊 Euthyrox 100
    💊 Kwas Foliowy

    25.07.2019r- histeroskopia. Usunięcie polipa.

    12.09 - 10.12. - Provera 💊.


    17 cs
  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1576 1967

    Wysłany: 3 stycznia, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 17dc

    Katja___ lubi tę wiadomość

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod, mg
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03.20 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03.20 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03.20 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04.20 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    23.04.20 9+2 - 2,54 cm szczęścia 💛
    12.05.20 12+0 - genetyczne- Synek? 💙
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2865 1411

    Wysłany: 4 stycznia, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    heja jestem 2tyg po histero z usunięciem polipa macicy. czekam na wynik histopatologiczny i ide na kontrol. w szpitalu mi powiedziala lekarka że nie ma karencji na starania a mój lekarz prywatnie co chodze mowil o odczekaniu 2 @. narazie jestem swiezo po [email protected] idę za 2dni do niego , po cichu liczę że da zielone światło bo owu za tydzien
    [email protected]? Przecież histero czesto robiona jest ze scratchingiem, co oznacza, ze w następnym cyklu endonetrium jest najlepiej gotowe na implantacje. Powinno sie starać po [email protected], jesli oczywiscie byla to histeroskopia diagnistyczna z usunięciem polipa, a nie operacyjna, z usuwaniem wiekszych zmian.

    Starania od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty 5.1.1.: 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Zulugula Autorytet
    Postów: 1576 1967

    Wysłany: 4 stycznia, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    [email protected]? Przecież histero czesto robiona jest ze scratchingiem, co oznacza, ze w następnym cyklu endonetrium jest najlepiej gotowe na implantacje. Powinno sie starać po [email protected], jesli oczywiscie byla to histeroskopia diagnistyczna z usunięciem polipa, a nie operacyjna, z usuwaniem wiekszych zmian.

    różnie mówią i bądź tu mądrym😕 tak czy siak nie mam jeszcze wyniku histo a akurat zaraz bede miec owulacje także wolę nie ryzykować bo potem bym sobe plula w brodę jakby sie cos stało. no i jestem dopiero niecałe 3tyg po zabiegu po mialam tuz przed okresem a nie zaraz po, więc ponoć tez średnio jeszcze ze wspolzyciem 😕
    ale gdyby nie to że jeszcze nie mam wyniku to pewnie bym zaczęła..

    hashimoto, letrox, metyl kw.f, wit D, jod, mg
    03.2019 1/2cs, 10tydz 💔
    12.2019 histeroskopia usunięcie polipa

    5/6cs po poronieniu
    1/2cs po dłuższej przerwie
    16.03.20 14dpo - II kreski, beta 187,5 ! 💚
    19.03.20 17dpo - beta 608,5 💚
    24.03.20 22dpo 5+0 - pęcherzyk ciążowy 💕
    02.04.20 6+2 - 👶 i serduszko 💓
    23.04.20 9+2 - 2,54 cm szczęścia 💛
    12.05.20 12+0 - genetyczne- Synek? 💙
    a8do3e3kyzkxkwlo.png
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.