X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratuluję :) Jak widać zawsze trzeba mieć nadzieję :) Trzymam kciuki za ładny przyrost :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza Ty bierzesz metformine?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa ja też się Twemu mężowi nie dziwię, bo się martwi i dlatego chce żebyś poszła na zwolnienie. Ja będę z ginką rozmawiać o zwolnieniu od lutego-marca. Po moich przejciach nie wyobrażam sobie pracować w terenie, chodzić po domach do różnych środowisk.

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją zadzwonilam i ryzykuje idę jutro do ginka mam nadzieję że zrobi zabieg i będę to miała z dyni... Co prawda jeszcze tam coś mam ale nie jest tojuz typową @ tylko brudzenie więc zobaczymy a zapisała mnie z wielką łaska, pow że za późno dzwonie i takie tam :-( a ją już przed świętami pribowalam i nie moja wina że @ przyszła tydzień za wcześnie - tego się nie da przewidzieć, zapisać się mialam tuż po więc próbowałam... Ludzie są wredni i tyle, mam na myśli żonę mądrej głowy a zarazem jego sekretarkę i położna w jednej osobie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:49

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby co to za zabieg?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby co to za zabieg?

biopsja w celu usunięcia polipa

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- super, że się udało!, za kilka dni będziesz po wszystkim.

Edycik, Agatia- wiadomo, że dobrze by było iść na zwolnienie i chyba jednak pójdę za 2 tyg, ale jak mnie poproszono, to oczywiście zaczęłam się głowić, że może powinnam trochę dłużej zostać... Chyba za namową wszystkich wokół, pójdę jednak na zwolnienie zgodnie z planem, nie czekając do końca stycznia, czy lutego. Tym bardziej, że w tej firmie pracuję już kilka lat i ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu...

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ruby- super, że się udało!, za kilka dni będziesz po wszystkim.

Edycik, Agatia- wiadomo, że dobrze by było iść na zwolnienie i chyba jednak pójdę za 2 tyg, ale jak mnie poproszono, to oczywiście zaczęłam się głowić, że może powinnam trochę dłużej zostać... Chyba za namową wszystkich wokół, pójdę jednak na zwolnienie zgodnie z planem, nie czekając do końca stycznia, czy lutego. Tym bardziej, że w tej firmie pracuję już kilka lat i ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu...

Jaśminowa zgadzam się z wszystkimi, że powinnaś iść jak zaplanowałaś, jednak ty i twoja dzidzia są ważniejsze niż praca więc nie zastanawiaj się tylko leć na zwolnienie i ciesz się błogim spokojem przez kilka miesięcy bo potem się zacznie ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby najważniejsze, że będziesz miała zabieg, a złośliwą babą się nie przejmuj!!! Niech spada na drzewo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby najważniejsze, że będziesz miała zabieg, a złośliwą babą się nie przejmuj!!! Niech spada na drzewo...

dzięki, ale czy do niego dojdzie to się okaże jutro...no ale zrobiłam co mogłam przynajmniej więcej nie mogę już zrobić :)
    Tacy złośliwi ludzie zwyczajnie mnie stresują...nie dość że tyle kasy od nas pacjentek mają to jeszcze źle ...

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to jest przykre, jak lekarz czy inna osoba jest chamem, ale na to wpływu nie mamy... choć jest to niestosowne bo za wizyty dostają kupę kasy i chociażby ze względu na to powinni być mili. Ja w poprzedniej ciąży miałam supet położną, panie z rejestracji cudowne, ale lekarz okazał się chamem i prostakiem. Chociaż zostałam w jego przychodni to chodzę do pani dr. Cudowna kobieta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby to jest przykre, jak lekarz czy inna osoba jest chamem, ale na to wpływu nie mamy... choć jest to niestosowne bo za wizyty dostają kupę kasy i chociażby ze względu na to powinni być mili. Ja w poprzedniej ciąży miałam supet położną, panie z rejestracji cudowne, ale lekarz okazał się chamem i prostakiem. Chociaż zostałam w jego przychodni to chodzę do pani dr. Cudowna kobieta :)

u mnie odwrotnie, sam lekarz spoko jak na razie, wydaje się fajny i sympatyczny niczego nie mogę powiedzieć, za to ta jego żona...masakra, wiecznie nie zadowolona, serio ja się boję tam dzwonić i umawiać bo jak ta czasem spojrzy to pioruny w oczach - w zasadzie nie czasem tylko zawsze...

Kiedy idziesz na wizytę?:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby powtó powtórzę w środę betę i zadzwonię umówić się na wizytę. Pewnie po nowym roku mi wypadnie mam nadzieję, że w pierwszym tyg po nowym roku bo muszę iść po lutinusa. Bo mój progesteron nigdy nie jest zadiwalający ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby powtó powtórzę w środę betę i zadzwonię umówić się na wizytę. Pewnie po nowym roku mi wypadnie mam nadzieję, że w pierwszym tyg po nowym roku bo muszę iść po lutinusa. Bo mój progesteron nigdy nie jest zadiwalający ;)

trzymam kciuki i zazdraszczam takiej niespodzianki ;-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby ja na razie mam mega stres...
    Mam nadzieję, że niebawem i Ty będziesz miała taką niespodziankę. Jednak to prawda, że totalne odpuszczenie sprawia, że się wyluzowujemy ;) teraz muszę zmienić nawyki ;) bo w tym mc dieta nie była najlepsza i lampka wina się trafiła. Byłam na 100% pewna, że owulki nie było. Nadal jestem w cieżkim szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:11

• madzikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki, tylko na chwile.

Agatia super wiesci, niezly koniec roku;)

Ruby powodzenia jutro u lekarza.

Ja mam nadal wolne, do pracy wracam dopiero 4 stycznia, i odpoczywam, troszke bardzo sie wylaczylam :)

To milego!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

trochę mnie tu nie było
    wczoraj wpadłam na chwilę tylko
    a u Was, jak zwykle - ciekawie :)

jestem po błyskawicznym usunięciu polipa z szyjki macicy
    wyłonił się "jegomość" ukradkiem podczas rutynowego badania przed procedurą
    udało mi się zdążyć przed @

jestem na czwartym dniu stymulacji przed IVF (krótki protokół)
    jutro wizyta i podglądanko co w trawie piszczy
    a raczej w zbiorach jajek :)

mam straszne huśtawki nastrojów
    wciąż chce mi się płakać
    chyba jestem nieznośna
    trochę i źle samej z tym...

na zmianę wpadam w rezygnację i euforię
    okropne jest to całe stymulowanie
    i grzebanie w poziomach hormonów ponad naturę, która w moim przypadku powoli przemija...

nawet moja druga połowa ode mnie uciekła

no to tyle u mnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczyny

trochę mnie tu nie było
    wczoraj wpadłam na chwilę tylko
    a u Was, jak zwykle - ciekawie :)

jestem po błyskawicznym usunięciu polipa z szyjki macicy
    wyłonił się "jegomość" ukradkiem podczas rutynowego badania przed procedurą
    udało mi się zdążyć przed @

jestem na czwartym dniu stymulacji przed IVF (krótki protokół)
    jutro wizyta i podglądanko co w trawie piszczy
    a raczej w zbiorach jajek :)

mam straszne huśtawki nastrojów
    wciąż chce mi się płakać
    chyba jestem nieznośna
    trochę i źle samej z tym...

na zmianę wpadam w rezygnację i euforię
    okropne jest to całe stymulowanie
    i grzebanie w poziomach hormonów ponad naturę, która w moim przypadku powoli przemija...

nawet moja druga połowa ode mnie uciekła

no to tyle u mnie...

Renii jak ci usuwali tego polip? jaką metodą? w gabinecie czy w szpitalu? jutro mam mieć zabieg więc ciekawa jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w gabinecie bez znieczulenia
    to był zabieg szybki, chyba na zasadzie ukręcenia
    trochę krwi, trochę bólu i po krzyku
    nic strasznego
    polip był wielkości ziarnka pieprzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    w gabinecie bez znieczulenia
    to był zabieg szybki, chyba na zasadzie ukręcenia
    trochę krwi, trochę bólu i po krzyku
    nic strasznego
    polip był wielkości ziarnka pieprzu

miałam plamić 2-3 dni
    w sumie plamiłam może dobę i to lekko

miałam do wyboru zabieg pod znieczuleniem lub ten szybszy bez znieczulenia.

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ