X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratuluję :) Jak widać zawsze trzeba mieć nadzieję :) Trzymam kciuki za ładny przyrost :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza Ty bierzesz metformine?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa ja też się Twemu mężowi nie dziwię, bo się martwi i dlatego chce żebyś poszła na zwolnienie. Ja będę z ginką rozmawiać o zwolnieniu od lutego-marca. Po moich przejciach nie wyobrażam sobie pracować w terenie, chodzić po domach do różnych środowisk.

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją zadzwonilam i ryzykuje idę jutro do ginka mam nadzieję że zrobi zabieg i będę to miała z dyni... Co prawda jeszcze tam coś mam ale nie jest tojuz typową @ tylko brudzenie więc zobaczymy a zapisała mnie z wielką łaska, pow że za późno dzwonie i takie tam :-( a ją już przed świętami pribowalam i nie moja wina że @ przyszła tydzień za wcześnie - tego się nie da przewidzieć, zapisać się mialam tuż po więc próbowałam... Ludzie są wredni i tyle, mam na myśli żonę mądrej głowy a zarazem jego sekretarkę i położna w jednej osobie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:49

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby co to za zabieg?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby co to za zabieg?

biopsja w celu usunięcia polipa

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- super, że się udało!, za kilka dni będziesz po wszystkim.

Edycik, Agatia- wiadomo, że dobrze by było iść na zwolnienie i chyba jednak pójdę za 2 tyg, ale jak mnie poproszono, to oczywiście zaczęłam się głowić, że może powinnam trochę dłużej zostać... Chyba za namową wszystkich wokół, pójdę jednak na zwolnienie zgodnie z planem, nie czekając do końca stycznia, czy lutego. Tym bardziej, że w tej firmie pracuję już kilka lat i ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu...

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ruby- super, że się udało!, za kilka dni będziesz po wszystkim.

Edycik, Agatia- wiadomo, że dobrze by było iść na zwolnienie i chyba jednak pójdę za 2 tyg, ale jak mnie poproszono, to oczywiście zaczęłam się głowić, że może powinnam trochę dłużej zostać... Chyba za namową wszystkich wokół, pójdę jednak na zwolnienie zgodnie z planem, nie czekając do końca stycznia, czy lutego. Tym bardziej, że w tej firmie pracuję już kilka lat i ani jednego dnia nie byłam na zwolnieniu...

Jaśminowa zgadzam się z wszystkimi, że powinnaś iść jak zaplanowałaś, jednak ty i twoja dzidzia są ważniejsze niż praca więc nie zastanawiaj się tylko leć na zwolnienie i ciesz się błogim spokojem przez kilka miesięcy bo potem się zacznie ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby najważniejsze, że będziesz miała zabieg, a złośliwą babą się nie przejmuj!!! Niech spada na drzewo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby najważniejsze, że będziesz miała zabieg, a złośliwą babą się nie przejmuj!!! Niech spada na drzewo...

dzięki, ale czy do niego dojdzie to się okaże jutro...no ale zrobiłam co mogłam przynajmniej więcej nie mogę już zrobić :)
    Tacy złośliwi ludzie zwyczajnie mnie stresują...nie dość że tyle kasy od nas pacjentek mają to jeszcze źle ...

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to jest przykre, jak lekarz czy inna osoba jest chamem, ale na to wpływu nie mamy... choć jest to niestosowne bo za wizyty dostają kupę kasy i chociażby ze względu na to powinni być mili. Ja w poprzedniej ciąży miałam supet położną, panie z rejestracji cudowne, ale lekarz okazał się chamem i prostakiem. Chociaż zostałam w jego przychodni to chodzę do pani dr. Cudowna kobieta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby to jest przykre, jak lekarz czy inna osoba jest chamem, ale na to wpływu nie mamy... choć jest to niestosowne bo za wizyty dostają kupę kasy i chociażby ze względu na to powinni być mili. Ja w poprzedniej ciąży miałam supet położną, panie z rejestracji cudowne, ale lekarz okazał się chamem i prostakiem. Chociaż zostałam w jego przychodni to chodzę do pani dr. Cudowna kobieta :)

u mnie odwrotnie, sam lekarz spoko jak na razie, wydaje się fajny i sympatyczny niczego nie mogę powiedzieć, za to ta jego żona...masakra, wiecznie nie zadowolona, serio ja się boję tam dzwonić i umawiać bo jak ta czasem spojrzy to pioruny w oczach - w zasadzie nie czasem tylko zawsze...

Kiedy idziesz na wizytę?:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby powtó powtórzę w środę betę i zadzwonię umówić się na wizytę. Pewnie po nowym roku mi wypadnie mam nadzieję, że w pierwszym tyg po nowym roku bo muszę iść po lutinusa. Bo mój progesteron nigdy nie jest zadiwalający ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby powtó powtórzę w środę betę i zadzwonię umówić się na wizytę. Pewnie po nowym roku mi wypadnie mam nadzieję, że w pierwszym tyg po nowym roku bo muszę iść po lutinusa. Bo mój progesteron nigdy nie jest zadiwalający ;)

trzymam kciuki i zazdraszczam takiej niespodzianki ;-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby ja na razie mam mega stres...
    Mam nadzieję, że niebawem i Ty będziesz miała taką niespodziankę. Jednak to prawda, że totalne odpuszczenie sprawia, że się wyluzowujemy ;) teraz muszę zmienić nawyki ;) bo w tym mc dieta nie była najlepsza i lampka wina się trafiła. Byłam na 100% pewna, że owulki nie było. Nadal jestem w cieżkim szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:11

• madzikk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki, tylko na chwile.

Agatia super wiesci, niezly koniec roku;)

Ruby powodzenia jutro u lekarza.

Ja mam nadal wolne, do pracy wracam dopiero 4 stycznia, i odpoczywam, troszke bardzo sie wylaczylam :)

To milego!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

trochę mnie tu nie było
    wczoraj wpadłam na chwilę tylko
    a u Was, jak zwykle - ciekawie :)

jestem po błyskawicznym usunięciu polipa z szyjki macicy
    wyłonił się "jegomość" ukradkiem podczas rutynowego badania przed procedurą
    udało mi się zdążyć przed @

jestem na czwartym dniu stymulacji przed IVF (krótki protokół)
    jutro wizyta i podglądanko co w trawie piszczy
    a raczej w zbiorach jajek :)

mam straszne huśtawki nastrojów
    wciąż chce mi się płakać
    chyba jestem nieznośna
    trochę i źle samej z tym...

na zmianę wpadam w rezygnację i euforię
    okropne jest to całe stymulowanie
    i grzebanie w poziomach hormonów ponad naturę, która w moim przypadku powoli przemija...

nawet moja druga połowa ode mnie uciekła

no to tyle u mnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczyny

trochę mnie tu nie było
    wczoraj wpadłam na chwilę tylko
    a u Was, jak zwykle - ciekawie :)

jestem po błyskawicznym usunięciu polipa z szyjki macicy
    wyłonił się "jegomość" ukradkiem podczas rutynowego badania przed procedurą
    udało mi się zdążyć przed @

jestem na czwartym dniu stymulacji przed IVF (krótki protokół)
    jutro wizyta i podglądanko co w trawie piszczy
    a raczej w zbiorach jajek :)

mam straszne huśtawki nastrojów
    wciąż chce mi się płakać
    chyba jestem nieznośna
    trochę i źle samej z tym...

na zmianę wpadam w rezygnację i euforię
    okropne jest to całe stymulowanie
    i grzebanie w poziomach hormonów ponad naturę, która w moim przypadku powoli przemija...

nawet moja druga połowa ode mnie uciekła

no to tyle u mnie...

Renii jak ci usuwali tego polip? jaką metodą? w gabinecie czy w szpitalu? jutro mam mieć zabieg więc ciekawa jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w gabinecie bez znieczulenia
    to był zabieg szybki, chyba na zasadzie ukręcenia
    trochę krwi, trochę bólu i po krzyku
    nic strasznego
    polip był wielkości ziarnka pieprzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    w gabinecie bez znieczulenia
    to był zabieg szybki, chyba na zasadzie ukręcenia
    trochę krwi, trochę bólu i po krzyku
    nic strasznego
    polip był wielkości ziarnka pieprzu

miałam plamić 2-3 dni
    w sumie plamiłam może dobę i to lekko

miałam do wyboru zabieg pod znieczuleniem lub ten szybszy bez znieczulenia.

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ