X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju być może, chociaż alergii nigdy nie miałam, zapalenie zatok to nie jest bo przechodziłam to nie raz, a to uczucie swędzenia w nosie jest okropne...cały czas mi leci :/ kiedyś też nie miałam uczulenia na kiwi , a po ciąży dostałam :( reakcja taka sama jak teraz.

Paryzetka niestety nie wiem ile, nie pytałam bo nawet szwy nie ściągnięte, ale w sobotę zapytam.

Katiuszka dobrze że jesteś ;) u nas w sobotę był cichy dzień i chyba tego właśnie potrzebowałam, poszło o nic , pewnie dlatego, że m już 2 tyg był w domu bo ferie i ja też w domu więc za długo razem :P

Ejrene,Lunka cieszę się , że u was wszystko dobrze. Ten czas mnie przeraża , że tak ucieka. A no i syn -wiadome od początku było ;)

Majju a ten test to prawie pozytyw jak dla mnie :) działaj :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby teraz pyli Olcha i Brzoza. Mi się takie atrakcje zaczęły 2 lata temu i dopiero niedawno wyszła alergia w testach. Oby nie to.
    http://alergen.info.pl/
    Tu możesz sprawdzić co aktualnie pyli na Twoim terenie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to wygrzej się po tej wymianie okien najlepiej z M. w łóżku :)

Majjusia zapraszam -wpadaj kiedy chcesz :) ugoszczę herbatą z miodem i cytrynką.A Twój test owu jak dla mnie wygląda na pozytywny. Sama dziś sobie chciałam zrobić ale opamiętałam się,że w domu żadnego nie mam :P
    Doktorek na wizycie kazał mi na noc ciepłego piwa z miodem się napić,dziś nie mam piwka co prawda ale jutro M.kupi to może się napiję.

Paryzetka czyli pewnie będzie synek :)

Chmureczka to teraz odpocznij sobie, czekaj na te paluszki i może @ jednak nie przyjdzie.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby teraz pyli Olcha i Brzoza. Mi się takie atrakcje zaczęły 2 lata temu i dopiero niedawno wyszła alergia w testach. Oby nie to.
    http://alergen.info.pl/
    Tu możesz sprawdzić co aktualnie pyli na Twoim terenie.
    dzięki wielkie, u moich rodziców są brzozy -dużo,a po wczorajszej wizycie wszystko się nasiliło jeszcze bardziej więc chyba jednak mnie to dopadło :(

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka to bardzo dużo jak ma się przy sobie bratnią duszę. Ja z moim może często się sprzeczamy ale tak naprawdę jest to najbliższa osoba na którą zawsze mogę polegać i świata tak naprawdę po za nim nie widzę a jesteśmy już razem 14 lat, 9 po ślubie. Uważam że to bardzo duże szczęście być w takim związku. Fajny pomysł z tą kolacją ja muszę mojemu taki wieczorek któregoś dnia zagospodarować :)

Mid mój ma 8 lat już duży chłopak z niego :)

Edycik zdrówka ci życzę i wyleż to choróbsko bo ostatnio nie wyleżałaś i niestety dopadło cię jeszcze gorzej :(

Katiuszaa jak dobrze że do nas wróciłaś :) Z M mam nadzieje że wkrótce wszystko się ułoży. Faceci muszą to w swojej pustej główce przetrawić, przemyśleć i po jakimś czasie czasami zrozumieją.

Cinnamonku a ty razem z nami :*

Paryzetka pokaże się następnym razem zobaczysz. Najważniejsze że wszystko w porządku i karta ciąży założona :)

Ja dziewczyny już w domu jestem. Jestem chudsza o 6 fiolek krwi i 1600zł chudszy portfel. Powiem wam że dołek malutki jest ale z czasem mi przejdzie. Najważniejsze że mój M mnie we wszystkim wspiera i pociesza. Ja ogólnie jestem teraz troszkę osłabiona po tym pobraniu i już sobie leże i odpoczywałam.

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene no i jednak synek!!!! Super :) ale my i tak wiedziałyśmy od początku ;) :*

Edycik zdrówka!!!! Kuruj się Kobitko, musisz wyzdrowieć, raz a porządnie! L4 jak najbardziej wskazane :)

Paryzetka sporo tego... A grupa krwi po co? Nie wystarczy że się wie jaką się ma? :D

Katiuszka no nareszcie jesteś! :)

Kasiu życzę by badania wyszły jak najlepiej :*:*:*

Edit. A o Jasminowej też myślę, od wczoraj jakoś... Ciekawe co u Niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:49

Edycik, Ejrene lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ejrene no i jednak synek!!!! Super :) ale my i tak wiedziałyśmy od początku ;) :*

Edycik zdrówka!!!! Kuruj się Kobitko, musisz wyzdrowieć, raz a porządnie! L4 jak najbardziej wskazane :)

Paryzetka sporo tego... A grupa krwi po co? Nie wystarczy że się wie jaką się ma? :D

Katiuszka no nareszcie jesteś! :)

Kasiu życzę by badania wyszły jak najlepiej :*:*:*

Edit. A o Jasminowej też myślę, od wczoraj jakoś... Ciekawe co u Niej?

no zawsze robią chyba, że masz dokument potwierdzający grupę krwi, mi też teraz robili przed zabiegiem :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja wiem dopiero od roku jaką mam, nigdy wcześniej nie miałam oznaczanej, a moirodzice nie wiedzieli :) A teraz podobno oznacza się też po raz drugi przed porodem, ale to tylko taka plotka nie potwierdzona na 100% :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • midnight Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ruby brrr...ściąganie szwów.brzmi strasznie ale chyba to będzie bezboleśnie? jeszcze katar...współczuję :*

Paryzetko no właśnie...dlatego nie powinno się zbyt szybko chodzić na usg...bo teraz się stresujesz niepotrzebnie a za tydzień dwa już będzie widać śliczną fasolke. :*
    Na lepszym sprzęcie wcale też nie musi juz byc widać ,lekarz tez musi być dobrym ultrasonografistą :) poczekaj, to jeszcze tylko 10 dni, a akurat przez te 10 dni tak urośnie że pewnie już nawet serduszko zobaczysz :)

Katiusza oczywiście że teśkniłysmy!! jesteś wreszcie :)A reszta na pewno się ułozy :*

Edycik współczuję, leż teraż , odsypiaj odpoczywaj i się kuruj. Zdrówka :*

Ejrene, gratuluję synka :)

Kasia odpoczywaj, teraz najważniejszę żeby coś te badania wniosły :*

Maju ja się nie znam na alergenach ale widziałam już leszczynę...A i Majju słuchaj się m -chop dobrze prawi ;)

Chmureczka to może jednak nie przyjdzie :) ?

Cinnamonku grupę krwi jak zajdziesz to i tak będa Ci robic :) i serologię :) i powiem Ci jeszcze coś śmiesznego-nawet jak masz wynik nowiuśki -który z reszta musisz mieć zawsze przy sobie- to jak tfu tfu trafisz do szpitala to i tak Ci zrobią grupe jeszcze raz-swoja :) przynajmniej tak było u mnie

A ja mam strasznie złe przeczucia co do jutra...bardzo.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:06

Edycik, Kasia1407, Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś ja nadal nadrabiam ale puki pamiętam. WARIATKI z was w sensie pozytywnym. Bardzo żałuję że mnie nie było. Temat butów ehh z tego wszystkiego wykupiłyście mój rozmiar z tych niebielskich melissek został tylko 41 a już chciałam kupować ;) Trampki uwielbiam i co roku sobie nowe kupuję w zeszłym roku jeansowe z Deichmanna. Były cudowna ale jak poszłam w nich raz do klienta ... mogła już je do śmieci wyrzucić. Temat imion również jeden z moich ulubionych. Paryzetka liczę że to będzie chłopiec bo wszystkie Marki to fajne chłopaki ;)

Paryzetka83, Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No witam! :) Widzę, że ktoś tu o mnie pytał więc jestem :D Dziewczyny na forum bbf w sumie już się nie udzielam - jestem teraz na fb. Więc i na ovu zaglądam rzadziej, ale nie zapominam i zawsze do Was zajrzę chociaż rzucić okiem co i jak ;)

Po pierwsze gratuluję Paryzetka! Bratek Ty to pędzisz jak burza z tą ciążą :O Chciałabym, żeby mi moja tak szybko leciała ;) Ciekawe, która teraz zrobi nam ciążową niespodziankę ;) A widziałam posty Ejrenee - ona juz ma połowę za sobą! Wiadomo jaka płeć u Ciebie Ejrenee?

U nas na majówkach założycielka wątku urodziła w 31 tc... ale dobra wiadomość jest taka, że z małą wszystko ok! :)

U mnie dobrze, jestem coraz grubsza, niestety na wadze sporo mi doszło choć po mnie jakos bardzo nie widać :/ Zaczynam bać się porodu a zamiast chodzić powoli sie toczę, ale takie uroki III trym :P

Powiem Wam szczerze, że na bbf już nawet prawie nie zaglądam za to do Was mnie ciągnie, choćby pzelecieć co i jak :)

Przede mną kolejna bezsenna noc...
    Luna to ty szybko urodź i wracaj do nas na kolejne starania ;) a tak pozatym to zaglądaj częściej. Jak widzę twoje zdjęcie na FB to zastanawiam się jak tam u Ciebie. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Kobitki wróciłam od lekarza i mam L4 do piątku na razie i zapalenie oskrzeli.Gardło mnie nie boli,gorączki nie mam ale ponoć wszystko poszło na oskrzela :(
    Do łóżka marsz i kurować się. Ciekawe czy twoja teściowa teraz będzie krzyczeć że M ma się nie wałęsać czy na odwrót że ma się trzymać z daleka żeby nie zarażać??
    A tak na serio wykuruj się w końcu porządnie bo kto to widział zachodzić w ciążę z takim choróbskiem co chwila

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dzięki wielkie, u moich rodziców są brzozy -dużo,a po wczorajszej wizycie wszystko się nasiliło jeszcze bardziej więc chyba jednak mnie to dopadło :(
    Od kilku lat wiadomo że brzozy są niebezpieczne ;)

Paryzetka83, majju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    A ja mam strasznie złe przeczucia co do jutra...bardzo.,
    Już zaciskam kciuki. Na pewno będzie wszytstko w porządku

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone ! Nadrobie jutro w pracy,teraz padam,strasznie krzyże mnie bolą....
    Dobrej nocki :)

Katiuszaa wykupili granatowe melisski? Buuu...tez chciałam!

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Szalone ! Nadrobie jutro w pracy,teraz padam,strasznie krzyże mnie bolą....
    Dobrej nocki :)

Katiuszaa wykupili granatowe melisski? Buuu...tez chciałam!
    A myślałam że to wy wykupiłyście. Tak czy siak zakochałam się w nich i będę śledzić kiedy znów się pojawią ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to daj znać Kochana :) pojedziemy w nich do Cinnamonka,bo Ona ich nie lubi :P

katiuszaa, Paryzetka83, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid odciagaj te zle mysli od siebie i nie daj im gościć w twojej glowie nawet na sek. Bedzie wszystko dobrze i tego musimy sie trzymac. A tak swoja droga dlaczego masz takie mysli?

midnight lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

ja rano musiałam podjechać do pracy,dostarczyć L4 i pozamykać pewne sprawy

Katiuszkaa dziś idziemy z M.na torcika bo teściowa ma urodziny i ciekawa jestem co powie jak usłyszy jak mówię.Głos mam jak facet teraz :P nawet M. się śmieje ze mnie :P

Tak się zastanawiam czy nie spróbować umówić sie na piatek do mojego gina na kontrolę, bo dziś znów tempka w dół i nie wiem co się dzieje :( będzie ta owulka czy nie...M.mówi że powinnam odpuścić wizyty do tego 16 marca aż mam wizytę u dr Markuszewskiego ale ja nie wiem czy brac już dupka na wywołanie @??? Jak sądzicie kobitki? Czy czekać natrulanie co będzie się działo jeszcze? Dziś 23 dc a owulka najpóźniej była 26 dc.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)

Mid co to za złe przeczucia? Głowa do góry będzie dobrze!:-)

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ