X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie przy ciepłym mleku o smaku kawy ;)

Mid trzymam kciuki za wizytę :* Będzie dobrze kochana.

Katiuszka wiem, że Marki fajne są ;)

Edycik do łóżka leżeć a nie się włóczysz!

midnight lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne,
    u nas śnieg pada :) A mnie muli, chyba ciśnienie spada. Może kawka mnie poratuje. W dodatku wypadł mi jutro wyjazd służbowy na dwa dni :/ A nie chce mi się ruszać z domu.

Edycik chyba bym się jeszcze wstrzymała. Te 2-3 dni. Chociaż domyślam się, że chciałabyś już wiedzieć co i jak :) Coś mi się wydaje, że Ty miałaś w łóżku leżeć a nie na torciki jeździć? Pod kołdrę marsz!

Dobrego dnia Kobietki!

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest moje kapitany już maszeruję do łóżka.

Paryzetka mleko o smaku kawy :P nie jest złe :P

Majjusia Teściowa za płotem także podejdziemy - ja nie jestem z takich wredniejszych jak Ona :P posiedze z pół godzinki i wrócimy.
    Może masz racje by jeszcze kilka dni poczekać...zobacze jak tempka będzie się wahać.Może owulka jeszcze przydzie.A nie będe wydawać znów na ginekologa.
    Współczuję wyjazdu służbowego naprawdę.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja zaczynałam z lutką jak mi OF zaznaczał owulację na wykresie, czasem 2-3 dni po, więc poczekaj jeszcze chwilkę :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Paryzetka szkoda, że jeszcze nie było widać, ale karta ciązy jest!! super:)
    a widzę że kawki nie pijesz, miałam o to pytać właśnie ;)
    Kiedy badanka robisz?

Edycik kuruj się Kochana:* a z ginem poczekaj, daj sobie jeszcze chwilkę.

Katiuszaaa cieszę się, że wróciłaś :) bardzo:* Szkoda, że z M sprawa nierozwiązana, ale faceci potrzebują więcej czasu żeby się "wywnętrznić" że tak powiem. A Ty jak się czujesz??

Majusia wyjazd służbowy...współczuje, ja dziś też jakaś niechętna do wszelkich wyjść, a miałam się z koleżanką spotkać w innym mieście....nie wiem jeszcze... pogoda nie zachęca, leje od rana, szaro, buro i ponuro.

A własnie mówili coś w wiadomościach czy gdzieś o tej Małej Julce, co kartki jej wysyłaliśmy?:) Urodzinki miała w sobotę :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid trzymam za dzisiejszą wizytę, będzie wszystko dobrze:*:*

Kas a jak Twój dzień sie zaczął??:)

Właśnie Cinnamonek wczoraj wspomniała o Jaśminowej...brakuje mi Jej postów. Ciekawe co u Niej?

Rubyyy pobudka :D

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale to była kawa, tylko proporcje takie, że więcej mleka niż kawy ;) Niedobra coś mi wyszła, więc się na herbatkę przerzucę ;) A badanka jutro, bo dziś nie siknęłam do kubeczka ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trafiłaś ? :P

Paryzetka83, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja rozpoczynam 52 dc. Od lat nie miałam tak długiego oczekiwania na @. Może dziś się doczekam?
    Edycik poczekaj jeszcze kilka dni, wiem, że byś już chciała mieć wszystko jasne, ale nie ma co zadręczać się wciąż myślami. Odczekaj kilka dni z lutką dla pewności.

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi zapomniałam ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Chmureczka, mam nadzieję, że @ przyjdzie, skoro czekasz już tyle....

A gdzie reszta, śpią? pogoda idealna do spania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Aguś no ja to już 6.40 wstałam, ale trzeba było młodą wybrać, zjeść śniadanie, koleżanka miała na kawę wejść ale też jej się nie chce bo pogoda u nas okropna, pada śnieg znowu i szaro jak u was :(

Właśnie sobie parzę kawkę w zaparzaczu do kawki i czytam was :)

Ja dzisiaj z domku , zresztą cały tydzień zamiast chorobowego pracuję zdalnie bo w CZ słabo płacą za L4, bardzo słabo.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kuruj się, raz a porządnie musisz! ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sypie śnieg z deszczem, straszna ta pogoda. Liczyłam, że w marcu będzie już wiosna w pełni :(

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka a ty zawsze takie długie cykle miałaś? straszne tasiemce :/

• midnight Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Katiusza, Kasia, Kas, Paryzetko, Aga dzięki dziewczyny..

Kasia takie myśli mam, bo czuję się tak jak za pierwszym razem gdy miałam pporonienie zatrzymane...czyli nie czuję nic...nawet zgaga mi przeszła..i tylko brzuch mnie boli.

Edycik właśnie ,miałaś leżeć w łóżku :) smacznego torta :) a co do owulki to nie wiem..a jak piszecie o tym dupku to co to za lek?

Paryzetko ja popijam inkę :) też niby kawa ;) herbata ma teinę...ja się przestawiam na ziółka i na owocówki

U nas też śnieg...znając życie znów łódka sparaliżowana :) jak zwykle zima zaskoczy drogowców :)

Dlatego muszę sie zbierać żeby zdążyć

Miłego dnia!

edit:do tego właśnie zaczęłam trochę plamić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:00

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to pewnie ze stresu, spróbuj myśleć pozytywnie, ja nie miałam żadnych ale to żadnych objawów w ciąży. Będzie dobrze :*

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie "cykle" zanim zaczęłam się leczyć, ostatnie dwa lata ok 30-33 dni, ostatnio też był dłuuuugi - 47 dni, a ten to już pobił wszystkie. Straszny tasiemiec, to prawda. Od nowego cyklu biorę lutkę na wywołanie @, potem mam nadzieję, że wznowimy staranka więc wszystko wróci do normy, jak będę brać systematycznie leki.

Uciekam do pracy. Miłego dnia Kobietki. Odezwę się wieczorem :*

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid trzymam za Ciebie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)
    Ja dziś w domu Youpii.
    Edycik moim skromnym zdaniem jak jesteś chora to powinnaś siedzieć w domu. Zapalenie oskrzeli to nie gówniane przeziębienie. Powinnaś się porządnie wykurować. Co do lekarza to też bym nie szła (ale to może być też taka opinia że dla mnie na ten moment lekarz to samo zło) co do lutki to nie wiem co myśleć bo sama się zastanawiam czy w tym cyklu wziąć dupka lub lutke czy poczekać co się wydarzy.
    Paryzetka mleko o smaku kawy to mój ulubiony smak mleka ;) szczególnie że nie przepadam za kawą. (no chyba że jest ze świeżo zmielonej kawy z dużą ilością ciepłego spienionego mleka czyli late - kiedyś takie pyszne piłam w coffy haven z białą czekoladą. mmm wypiłabym gdyby tylko dawali mleko bez laktozy w tych knajpach)
    Aguś napisałam do eobuwie mają dać znać jak pojawią się niebieskie melisski więc dam Ci odrazy znać.
    Mid ty weź się przestań denerwować. Ja wiem że to jest trudne ale dasz radę. Patrz Lunka już 3 trymestr a ona też miała problemy z dotrzymaniem ciąży. Była piekielnie przerażona nawet jak usłyszała serduszko. Chyba dopiero w 2 trymestrze się uspokoiła. O której wizyta?
    Ruby to chyba w sumie fajnie siedzieć w domu i dostawać dobrą kasę niż siedzieć w domu i dostawać marną ;) A jak długo masz jeszcze siedzieć i co najważniejsze jak się czujesz?
    Jak miło do was wrócić. Tęskniłam

AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, majju, madzikk, Edycik, midnight, Kjopa3, Kasia1407 lubią tę wiadomość

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ