X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jestem tego samego zdania co dziewczyny, co z tego że to przezwyciężysz jak w głębi nie będziesz chciała się z nią tak często widywać, albo będziesz czuć jakiś żal w środku, a jak jej powiesz żeby troszkę przystopowała to na pewno się nie obrazi , a wasza przyjaźń nie ucierpi na tym :) ściskam cię :*

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie macie racje. Może któregoś dnia z nią o tym pogadam. Dziękuję wam za dobre słowo i już przestaje się użalać :)

madka lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i melduję że ziółka już również zamówione i Edycik dziekuję jeszcze raz za linka :)

Bratek lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia użalaj się ile tylko trzeba :) Na jutro ja zaklepuję użalanie :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka a to niby dlaczego? Ja nie wiem czy tak łatwo oddam ci jutro moją dzisiejszą rolę :P

madka lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• madka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddasz, oddasz :P Ja testuję :D

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zamiast się użalać to będziemy świętować (mam taką nadzieje) :P
    Nie odbieraj mi mej roli plissss :D

201707271556.png
    200710144670.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - na genetycznym padło, że na 70% chłopiec. To dopiero na połówkowym (za 2 miesiące z okładem) może wyjść tak bardziej pewnie ;)

Paryzetko - tak, trochę uspokoiło. Na zasadzie, że już wiem, że ma wszystkie organy na swoim miejscu, ryzyko zespołów wad wrodzonych jest śladowe (bo jakieś tam wiadomo, że zawsze jest), no i do tej pory (tfu tfu TFUUUUU) obyło się bez krwiaków, krwawień etc. Więc trochę spokoju jest. Wiem, że gdyby w ciągu najbliższych tygodni się urodziło, nie miałoby szans na przeżycie, ale skoro i moje, i dziecka wyniki są ok, to jest szansa, że będzie nadal siedzieć w brzuszku.
    Dziś nawet pozwoliłam sobie na pierwszy zakup....... zawstydzony.gif Miała być symboliczna para skarpeteczek, ale wyszła taka śmieszna przytulanka - coś, jakby kocyk z doszytą główką ;)
    Oooo, coś w ten deseń ;) http://ecsmedia.pl/c/teddykompaniet-diinglisar-zajac-koc-przytulanka-m-iext13478400.jpg
    Jest tak ekstremalnie miękka w dotyku, że złapałam się na tym, iż po wzięciu jej w ręce..... chodziłam z nią kilka minut po sklepie i nie mogłam odłożyć... ;) Do jesieni nie wiem czy będzie się do czegokolwiek nadawała ;) nie mam też pojęcia czy to się może dziecku spodobać.... ale jest tak niebotycznie miękkie i łagodne w dotyku, że aż mi się pyszczydło uśmiecha na sam widok - więc zawiśnie na naszej korkowej tablicy ciążowej - dla uciechy oka :) Dziewczyny na Belly już od tygodni kupowały ciuszki etc., dla mnie to był temat nieistniejący. Ale teraz..... jedna mała rzecz..... a co, niech cieszy duszę ;)

Kasiu - lekko widać już w sumie od jakiegoś czasu. Tzn.u góry, to głównie moje rewolucje pokarmowe ;) ale już kilka tygodni temu zauważyłam, że w takim badaniu palpacyjnym, na dole - faktycznie czuć, że lekko się konsystencja i zarysy brzucha zmieniły. Zresztą moja ginka zwróciła na to uwagę na poprzedniej wizycie - a widziałyśmy się już ze 3 tygodnie temu, jak nic :)
    A co do koleżanki - po prostu z nią pogadaj, jak się czujesz, czego oczekujesz. Ona jest w mega niekomfortowej sytuacji, nie tylko Ty - bardzo często cholera wtedy wie, jak się zachowywać.
    Ja mam teraz taką niefajną w sumie sytuację z przyjaciółką, bo u nich już na początku ludzik się odmeldował (testowali niedługo po nas, chyba 3 tygodnie, jeśli mnie pamięć nie myli) - tzn. jeden lekarz twierdzi, że nie doszło do w ogóle zagnieżdżenia, drugi - że tak, ale do nieudanego. Huk wie. W sumie, jak z nią pogadałam, to się nieźle wkurzyłam na jej lekarza od naprotechnologii, bo nie pojmuję, czemu po tak długim czasie leczenia (bo leczyli się wcześniej, przed pierwszą ciążą), o wielu rzeczach im nie powiedział - typu: wpływ Pregnylu na betę, kwestie przyrostu bety etc.......
    Ale wiesz, przykro trochę, bo wydaje mi się, że w Jej ciąży starałam się wspierać, pytać itd. A z Jej strony teraz tego nie ma (ja sama nie ruszam tematu, czekam, aż będzie gotowa). Domyślam się, że jest Jej przykro. Chociaż czasem się odzywa takie coś.... no wiesz.... że oni teraz podeszli w miarę na luza, bardzo się nie nastawiali nawet... A przecież wie, że u nas rok starań, w tym większość bardzo intensywna, długo czekaliśmy na tę wiadomość..... Echhh, no rozumiem Ją, ale też troszkę mi przykro.
    No ale widzisz, to takie właśnie życie jest - uwielbia nas stawiać w skomplikowanych sytuacjach - a każda strona ma zawsze swoje odczucia, emocje etc. Na szczęście - rzadko kiedy ktoś z bliskim ma względem nas złe intencje, więc dobrze po prostu sobie wszystko wyjaśniać na bieżąco.

Kjopa3, cieszę się, polecam się na przyszłość w temacie wywoływania uśmiechu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:08

Edycik, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no to fajnie że już zaczyna coś powolutku widać nadchodzą dla ciebie bardzo fajne i przemiłe momenty :) No i gratuluje udanych zakupów :) Kurcze fajna sprawa z takimi zakupami :) Ja ostatnio weszłam do smyka i już rozglądałam się za czymś dla psiapsióły synka i się troszkę rozczuliłam tym ile pięknych ciuszków jest dla maleństw :)
    A jeżeli chodzi o koleżanki to wydaje mi się że właśnie takie sytuacje wystawiają przyjaźń bądź koleżeństwo na próbę. Ja wiem że moja to jest dla mnie jak siostra i na pewno nie robi tego celowo tylko zapomina w swoim szczęściu o tak jakby moim nieszczęściu. Ale wierze że po rozmowie się dogadamy. Właśnie pogadałam z M o tej sytuacji i również twierdzi żebym z nią pogadała i tak zrobię w najbliższym odpowiednim momencie.
    Życzę tobie dużo dużo zdrówka i rośnijcie nam zdrowo :)

Edycik powodzonka na becie :)

Życzę wszystkim kolorowych snów :)

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

ja już w pracy dziś 6-14 bo jadę potem po kota mamy i zabieram go do siebie na kilka dni
    Mamcik jedzie do naszej schorowanej cioci.
    Wow mrozu nie było dziś :)

Mid kochana ja się wcale nie wykręcam :P

Kasiulek rozumiem,że Ci przykro po powrocie od psiapsiółki ,ale przeważnie tak jest.Ja odczuwam to samo - zresztą wiesz o tym.Kobitki maja rację szczerze i deliktanie porozmawiaj z Nią.

Madka jak tam???

Majcik i co @ nie ma?

Wczoraj mój M.poszedł na chwilkę do swojego brata i nie było Go godzinę.Wrócił i zaraz zaczął opowiadać o dzidzusiu.Jakie oczka ma ładne itp.Aha budzi się instynkt ojcowski powoli.

A ja nie wiem czy iśc na betę bo dół brzucha boli jak na @.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne :)

Pomimo dalszych objawów cionszowych melduję biel w najczystszej postaci :( i mam ochotę krzyczeć "k.... jakim cudem się teraz nie udało"..

Miłego dnia!

Edycik daj nam szansę i idź na bete :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka przykro mi kochana.Póki @ nie ma nie wszystko stracone.

madka lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymam kciuki:-)

Madka a beta nie wchodzi w grę?:-)

Kjopa endo mam 7kwietnia,bralam naprzemiennie euthyrox 50/75, teraz zwiekszylam do 75 bo ft4 mam wysoko a podobno w miarę jak rośnie bhcg to tsh spada.
    Jutro idę powtórzyć betę. Tyle stresu mnie to kosztuje że masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 07:01

Edycik, madka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień... zimny! U mnie obecnie -4 st. ale zaczyna wyglądać słoneczko więc jest nadzieja na ładną pogodę.

Edycik, zrobisz jak uważasz :* Wiesz, że my tu jesteśmy spragnione zaciążeń ale nic na siłę :)

Kas no stress wszystkie tu trzymamy kciuki za piękny przyrost bety.

A ja nadal czekam na @ i już mam dość tego czekania. Wiedziałam, że bezwulacyjne cykle są dłuższe od normalnych ale żeby aż tak? No i po to brałam luteinę żeby przyspieszyć sprawę. Na teście rano biel.

kas50 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś kochana cały czas kciuki za Ciebie trzymam.

Majjus kurczę może i Ty jak @ nie przyjdzie do piątku zrób betę?

kas50 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

witam z kawką z pracy
    u mnie rano -2, ale za to piękne slońce, aż sie nie chce w pracy siedzieć...

Madka
    Majju
    trzymam mimo wszystko kciuki, zeby @ nie przyszła!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik
    widzę, że temp ci się trzyma w górze cały czas ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki ale tyle różnych testów nie może się mylić :)

Wiecie, że cały czas oglądam różności na tym aliexpres ale jeszcze nic oprócz tych lakierów nie zamówiłam :) Jakoś nie mogę się zdecydować :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjuś za dużo pokus jest na alie :P ja tam nie zaglądam za często :)

Luccecita a Ty który dc masz dziś?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie Kobietki:)
    u mnie dziś słonko tak mocne, że aż miło :)

Madka, Majju przykro czytać, że biel....:* jak już mówiłam, nie lubię testów ciążowych i już!:P

Edycik nadal czekasz, oby @ nie przyszła :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:30

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ