X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka tak, biorę raz dziennie tabletkę Aler coś tam :) może to za mało przy takiej alergii? Do tego syrop na kaszel na receptę. W Jarosławcu nie byłam ale już Ci zazdroszczę ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Mam nową klawiaturę, nie stuka jak ta stara i co najważniejsze, działają wszystkie klawisze, również to irytujące C :) Tak więc mogę już normalnie pisać.

Imię Róży, ja też się wzruszyłam czytając Twojego posta i wiesz co... tym bardziej zasługujesz by Ci się udało :) Tak samo czekasz na swoje dzieciątko, mimo, że masz już jedno dziecko, nie znaczy to, że mniej zasługujesz na szczęście. Poza tym statystyki trzeba podtrzymywać, więc brakuje nam dwóch fasolek w tym miesiącu, więc w ciąży jesteście obie, Ty i Edycik :) Statystyki nie kłamią :) Ja trzymam kciuki.

Madka, ja bardzo miło wspominam wakacje kilka lat temu w Jarosławcu, fajna mieścinka, tylko plaża mała i bez szału, choć o tej porze roku nic więcej do szczęścia by mi nie było trzeba. Pamiętam, że w środku sezonu miałam fajną kwaterę za 40zł/os, niedaleko latarni morskiej, pokoik duży, na poddaszu i z łazienką, więc naprawdę cenowo bardzo konkurencyjne miejsce. Aż Ci zazdroszczę, tak w pozytywnym znaczeniu oczywiście ;)

Ruby, czyli jednak jakiś objaw ciążowy jest, skoro spodnie musiałaś większe kupić :) A tak poważnie to niczym się Kochana nie przejmuj, szybko wrócisz do formy :) Teraz się rozpieszczaj :)

Cynamonku jeśli to miałaby być alergia, to leki powinny pomóc. Ja jestem alergikiem i z wszystkich leków najlepiej działa Telfast, ale to na receptę. Wiem, że jest zamiennik który bez recepty dostaniesz, ale nie pamiętam nazwy. Zapytaj w aptece, to na pewno będą wiedzieć, bo one w większości się nazywają aler... coś tam i już mi wypadła nazwa z głowy.
    A swoją drogą nie masz Ty krztuśca tak jak ja miałam? Kaszel jest wtedy bardzo duszący i są straszne napady. Może to trwać nawet kilka tygodni. Tylko kaszel raczej suchy i duszący, tak bym go określiła.

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym strasznie dziwna moja tempka.
    Zazwyczaj w I fazie miałam temperaturę ok 36,3-36,4 i tak się całą pierwszą fazę cyklu trzymała, a tym razem codziennie inaczej. Czyżby za sprawą ziółek o.Sroki ? Dziewczyny też tak miałyście? Zauważyłyście też taką różnicę? Mi ziółka strasznie posmakowały i codziennie przed snem piję filiżankę. Nawet nie muszę się zmuszać, zawsze pamiętam :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurko ja nie mierzyłam tempki więc w tym ci nie pomogę, ale kto wie, widzisz jak owulację potrafią przyspieszyć to i temp zmienić?

Cynamonie ciężko stwierdzić, ale równie dobrze może to być krztusiec jak powiedziała chmurka, podobno u nas niedawno panował to może i o was przywiało?

Chmurka akurat ten objaw to mogłabym pominąć to jak na złość ten jeden się uczepił i nie puści za cholerę ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

na urlopie dziś byłam, bo miałam z młodą wizytę u alergologa, przy okazji do fryzjera i na zakupy pojechałyśmy :)

chmurka
    ja miałam 2 dziwne wyższe tempki, ale to chyba moja wina, bo zaspałam i zmierzyłam godzinę później niż zwykle- zignorowałam je na wykresie.

Smerfku
    a co mężowi dolega? coś z kręgosłupem?

maju
    mnie ostatnio po tygodniu odpadły sprawdzone Cosmetics zone- ale otworzone już ponad rok, więc to chyba przez to :)
    Ruby
    a na wadze przybyło ci coś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce no raczej :D tzn przed samą ciążą jak przestałam ćwiczyć na orbim po zbiegu to ze 2 kg bo ważyłam się u koleżanki, moją wagę mam zepsutą ale na oko i po ubraniach czuję że jest mnie spokojnie +4 z mojej wyjściowej wagi także lipa ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Lucc, mam identyczne skoki tej tempki, ale mierzyłam zawsze o stałej porze, więc to nie w tym sęk. Sama jestem ciekawa, czy będzie owulka a jeśli tak, to czy będzie wcześnij niż zwykle. Trochę mniej kłują mnie jajniki niż zwykle, ale to może dobry objaw, bo czuje je takie pełne, a nie takie kłucie jak zwykle. Ciekawa jestem. To moje pierwsze doświadczenie ze Sroką, więc zobaczymy.

Ruby, ja to bym się chętnie nawet roztyła dla tego dzidziusia :) A tak na serio, to nic się nie stresuj, pewnie masz wzdęcia i dlatego gacie ciężko zapiąć ;) Będzie dobrze, będziesz sexy mama :) A po ciąży zaraz zgubisz. Z dwoma dzieciakami nie będziesz się nudzić i szybko waga spadnie :) Teraz masz prawo się rozpieszczać, tylko zdrowo :) Nie same frytki i oscypki :P

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka
    ja już jestem po owu - na bank była 12 dc- a poprzednio miałam w 15 dc :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jutro mam 1 kontrolę u dietetyka, bo mijają już 2 tygodnie odkąd zaczęłam dietę. Ale ten czas leci :) Ciekawe co mi powie, na wadzę jest trochę mniej, ale drugi dzień się nie wypróżniam, bo za późno rano wstaję i nie mam kiedy, a w pracy jakoś zawsze przechodzę ten moment. Muszę jutro wcześniej wstać, żeby zrobić kupkę rano :P Inaczej na wadze nie będzie rewelacji, a chcę, żeby mnie pochwaliła.
    Dziś koleżanka w pracy miała urodziny i przyniosła torta, nawet nie powąchałam ;) Taka ze mnie twarda sztuka. Potem u koleżanki na kawie byłam i ona upiekła ciasteczka, ale wymiksowałam się, że najadłam się torta w pracy i już nie ma mowy, że wcisnę coś słodkiego, więc wypiłam tylko kawę :P Jestem z siebie dumna :)
    Jak nie mogę być w tej ciąży to chociaż doprowadzę się do takie stanu, że nie będę się bała, że za dużo przytyję, jak już w tej ciąży będę :)

edit: BO BĘDĘ W TEJ CIĄŻY, NIE MA INNEJ OPCJI!!! Jak będzie trzeba robić to in vitro to je zrobimy choćbym miała kasę spod ziemi wytrzasnąć! Ale będę w tej ciąży - postanowione!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:25

Paryzetka83, Milka1991, Luccecita, Ruby, Smerfelinka, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko ja mam takie zaniżone tempki od początku roku 36,07 a nawet 35,70 i też nie wiem czemu, ale miałam takie już przez jeden cykl, zanim zaczęłam pić ziółka Sroki ;)

Ruby nic się nie martw, wrócisz do figury super laski szybciutko :*

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko
    u Ciebie jeszcze chyba nie było owulki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiusza
    a gdzie jest Twoja owulka, ja się pytam ?!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Paryzetko
    u Ciebie jeszcze chyba nie było owulki ?
    Nie było, to tylko fałszywy alarm, ale jajniki bolą coraz mocniej, więc myślę, że jak zwykle w 18dc będzie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej na bank była- śluz, jajniki, testy owu, jutro powinna temp pójść w górę :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zupełnie zmieniając temat to ja cały czas tydzień strasznie senna jestem. Chyba mnie jakieś przesilenie wiosenne dopadło czy coś, nie wiem sama. Nawet z psami na spacer ciężko mi się wybrać, a o porannym wstawaniu nie wspomnę. Ostatnio prawie zaspałam do pracy, poszłam taka potargana i w tłustych włosach ;) Wyglądałam jak zombi :) Teraz siedzę i ziewam, no kurde porażka jakaś. Dopiero 20ta...

Jutro mam super bonus w diecie - 100g. lodów śmietankowych na deser :) Czyli mogę wsunąć big milka :) Takiego mam smaka, że nie macie pojęcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka,a wiesz, że ja dziś też taka senna, nie wiem czy z córcią się zaraz nie położę...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko poczytałam o krztuścu (ale się wystraszyłam ;)) i nie sądzę, by to było to... Mam kaszel mokry, z rana trochę mniej, wieczorem najwięcej kaszlę, ale nie mam tego "świszczenia". Poza tym myślę, że moja lekarka by chyba rozpoznała taką chorobę co??? Przynajmniej mam taką nadzieję :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku
    Jesli jestes alergiczka to moze pylki? teraz zaczelo sie pylenie

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja też mam nadzieję, że jakby co to by rozpoznała, ale wiesz jak to z tymi lekarzami bywa, jak sama nie doczytasz to nie raz lipa. Jak kaszel masz typowo mokry to raczej nie krztusiec, ja miałam bardzo duszący i suchy kaszel, nic mi się nie odrywało. Może rzeczywiście alergia. Dopytaj w aptece o coś silniejszego na alergię, a na wszelki wypadek, gdyby to był jednak jakiś wirus to może bierz neosine? Najlepiej forte, drogie dziadostwo a naprawdę pomaga. Na pewno nie zaszkodzi, więc zawsze możesz spróbować.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Smerfku
    a co mężowi dolega? coś z kręgosłupem?

Lucce przepuklina kręgosłupa... I niestety na 99% kwalifikuje się do operacji :(

Dziewczyny usypiam już w pracy. Masakra jakaś dzisiaj :/

PS Cynamonku mnie to nie wygląda na alergię. Zmagam się z tym co wiosnę, ale w sumie u każdego może to inaczej wyglądać, więc sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:14

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf

starania od 2014

preg.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ