X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka tak, biorę raz dziennie tabletkę Aler coś tam :) może to za mało przy takiej alergii? Do tego syrop na kaszel na receptę. W Jarosławcu nie byłam ale już Ci zazdroszczę ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Mam nową klawiaturę, nie stuka jak ta stara i co najważniejsze, działają wszystkie klawisze, również to irytujące C :) Tak więc mogę już normalnie pisać.

Imię Róży, ja też się wzruszyłam czytając Twojego posta i wiesz co... tym bardziej zasługujesz by Ci się udało :) Tak samo czekasz na swoje dzieciątko, mimo, że masz już jedno dziecko, nie znaczy to, że mniej zasługujesz na szczęście. Poza tym statystyki trzeba podtrzymywać, więc brakuje nam dwóch fasolek w tym miesiącu, więc w ciąży jesteście obie, Ty i Edycik :) Statystyki nie kłamią :) Ja trzymam kciuki.

Madka, ja bardzo miło wspominam wakacje kilka lat temu w Jarosławcu, fajna mieścinka, tylko plaża mała i bez szału, choć o tej porze roku nic więcej do szczęścia by mi nie było trzeba. Pamiętam, że w środku sezonu miałam fajną kwaterę za 40zł/os, niedaleko latarni morskiej, pokoik duży, na poddaszu i z łazienką, więc naprawdę cenowo bardzo konkurencyjne miejsce. Aż Ci zazdroszczę, tak w pozytywnym znaczeniu oczywiście ;)

Ruby, czyli jednak jakiś objaw ciążowy jest, skoro spodnie musiałaś większe kupić :) A tak poważnie to niczym się Kochana nie przejmuj, szybko wrócisz do formy :) Teraz się rozpieszczaj :)

Cynamonku jeśli to miałaby być alergia, to leki powinny pomóc. Ja jestem alergikiem i z wszystkich leków najlepiej działa Telfast, ale to na receptę. Wiem, że jest zamiennik który bez recepty dostaniesz, ale nie pamiętam nazwy. Zapytaj w aptece, to na pewno będą wiedzieć, bo one w większości się nazywają aler... coś tam i już mi wypadła nazwa z głowy.
    A swoją drogą nie masz Ty krztuśca tak jak ja miałam? Kaszel jest wtedy bardzo duszący i są straszne napady. Może to trwać nawet kilka tygodni. Tylko kaszel raczej suchy i duszący, tak bym go określiła.

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym strasznie dziwna moja tempka.
    Zazwyczaj w I fazie miałam temperaturę ok 36,3-36,4 i tak się całą pierwszą fazę cyklu trzymała, a tym razem codziennie inaczej. Czyżby za sprawą ziółek o.Sroki ? Dziewczyny też tak miałyście? Zauważyłyście też taką różnicę? Mi ziółka strasznie posmakowały i codziennie przed snem piję filiżankę. Nawet nie muszę się zmuszać, zawsze pamiętam :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurko ja nie mierzyłam tempki więc w tym ci nie pomogę, ale kto wie, widzisz jak owulację potrafią przyspieszyć to i temp zmienić?

Cynamonie ciężko stwierdzić, ale równie dobrze może to być krztusiec jak powiedziała chmurka, podobno u nas niedawno panował to może i o was przywiało?

Chmurka akurat ten objaw to mogłabym pominąć to jak na złość ten jeden się uczepił i nie puści za cholerę ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

na urlopie dziś byłam, bo miałam z młodą wizytę u alergologa, przy okazji do fryzjera i na zakupy pojechałyśmy :)

chmurka
    ja miałam 2 dziwne wyższe tempki, ale to chyba moja wina, bo zaspałam i zmierzyłam godzinę później niż zwykle- zignorowałam je na wykresie.

Smerfku
    a co mężowi dolega? coś z kręgosłupem?

maju
    mnie ostatnio po tygodniu odpadły sprawdzone Cosmetics zone- ale otworzone już ponad rok, więc to chyba przez to :)
    Ruby
    a na wadze przybyło ci coś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce no raczej :D tzn przed samą ciążą jak przestałam ćwiczyć na orbim po zbiegu to ze 2 kg bo ważyłam się u koleżanki, moją wagę mam zepsutą ale na oko i po ubraniach czuję że jest mnie spokojnie +4 z mojej wyjściowej wagi także lipa ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Lucc, mam identyczne skoki tej tempki, ale mierzyłam zawsze o stałej porze, więc to nie w tym sęk. Sama jestem ciekawa, czy będzie owulka a jeśli tak, to czy będzie wcześnij niż zwykle. Trochę mniej kłują mnie jajniki niż zwykle, ale to może dobry objaw, bo czuje je takie pełne, a nie takie kłucie jak zwykle. Ciekawa jestem. To moje pierwsze doświadczenie ze Sroką, więc zobaczymy.

Ruby, ja to bym się chętnie nawet roztyła dla tego dzidziusia :) A tak na serio, to nic się nie stresuj, pewnie masz wzdęcia i dlatego gacie ciężko zapiąć ;) Będzie dobrze, będziesz sexy mama :) A po ciąży zaraz zgubisz. Z dwoma dzieciakami nie będziesz się nudzić i szybko waga spadnie :) Teraz masz prawo się rozpieszczać, tylko zdrowo :) Nie same frytki i oscypki :P

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka
    ja już jestem po owu - na bank była 12 dc- a poprzednio miałam w 15 dc :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jutro mam 1 kontrolę u dietetyka, bo mijają już 2 tygodnie odkąd zaczęłam dietę. Ale ten czas leci :) Ciekawe co mi powie, na wadzę jest trochę mniej, ale drugi dzień się nie wypróżniam, bo za późno rano wstaję i nie mam kiedy, a w pracy jakoś zawsze przechodzę ten moment. Muszę jutro wcześniej wstać, żeby zrobić kupkę rano :P Inaczej na wadze nie będzie rewelacji, a chcę, żeby mnie pochwaliła.
    Dziś koleżanka w pracy miała urodziny i przyniosła torta, nawet nie powąchałam ;) Taka ze mnie twarda sztuka. Potem u koleżanki na kawie byłam i ona upiekła ciasteczka, ale wymiksowałam się, że najadłam się torta w pracy i już nie ma mowy, że wcisnę coś słodkiego, więc wypiłam tylko kawę :P Jestem z siebie dumna :)
    Jak nie mogę być w tej ciąży to chociaż doprowadzę się do takie stanu, że nie będę się bała, że za dużo przytyję, jak już w tej ciąży będę :)

edit: BO BĘDĘ W TEJ CIĄŻY, NIE MA INNEJ OPCJI!!! Jak będzie trzeba robić to in vitro to je zrobimy choćbym miała kasę spod ziemi wytrzasnąć! Ale będę w tej ciąży - postanowione!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:25

Paryzetka83, Milka1991, Luccecita, Ruby, Smerfelinka, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko ja mam takie zaniżone tempki od początku roku 36,07 a nawet 35,70 i też nie wiem czemu, ale miałam takie już przez jeden cykl, zanim zaczęłam pić ziółka Sroki ;)

Ruby nic się nie martw, wrócisz do figury super laski szybciutko :*

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko
    u Ciebie jeszcze chyba nie było owulki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiusza
    a gdzie jest Twoja owulka, ja się pytam ?!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Paryzetko
    u Ciebie jeszcze chyba nie było owulki ?
    Nie było, to tylko fałszywy alarm, ale jajniki bolą coraz mocniej, więc myślę, że jak zwykle w 18dc będzie ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej na bank była- śluz, jajniki, testy owu, jutro powinna temp pójść w górę :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zupełnie zmieniając temat to ja cały czas tydzień strasznie senna jestem. Chyba mnie jakieś przesilenie wiosenne dopadło czy coś, nie wiem sama. Nawet z psami na spacer ciężko mi się wybrać, a o porannym wstawaniu nie wspomnę. Ostatnio prawie zaspałam do pracy, poszłam taka potargana i w tłustych włosach ;) Wyglądałam jak zombi :) Teraz siedzę i ziewam, no kurde porażka jakaś. Dopiero 20ta...

Jutro mam super bonus w diecie - 100g. lodów śmietankowych na deser :) Czyli mogę wsunąć big milka :) Takiego mam smaka, że nie macie pojęcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka,a wiesz, że ja dziś też taka senna, nie wiem czy z córcią się zaraz nie położę...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko poczytałam o krztuścu (ale się wystraszyłam ;)) i nie sądzę, by to było to... Mam kaszel mokry, z rana trochę mniej, wieczorem najwięcej kaszlę, ale nie mam tego "świszczenia". Poza tym myślę, że moja lekarka by chyba rozpoznała taką chorobę co??? Przynajmniej mam taką nadzieję :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku
    Jesli jestes alergiczka to moze pylki? teraz zaczelo sie pylenie

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja też mam nadzieję, że jakby co to by rozpoznała, ale wiesz jak to z tymi lekarzami bywa, jak sama nie doczytasz to nie raz lipa. Jak kaszel masz typowo mokry to raczej nie krztusiec, ja miałam bardzo duszący i suchy kaszel, nic mi się nie odrywało. Może rzeczywiście alergia. Dopytaj w aptece o coś silniejszego na alergię, a na wszelki wypadek, gdyby to był jednak jakiś wirus to może bierz neosine? Najlepiej forte, drogie dziadostwo a naprawdę pomaga. Na pewno nie zaszkodzi, więc zawsze możesz spróbować.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Smerfku
    a co mężowi dolega? coś z kręgosłupem?

Lucce przepuklina kręgosłupa... I niestety na 99% kwalifikuje się do operacji :(

Dziewczyny usypiam już w pracy. Masakra jakaś dzisiaj :/

PS Cynamonku mnie to nie wygląda na alergię. Zmagam się z tym co wiosnę, ale w sumie u każdego może to inaczej wyglądać, więc sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:14

👩36 lat 🧑39 lat

8.02.2025 - transfer 🤞🤞🤞

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ