Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i zapraszam do rozmowy wszystkie dziewczyny, które rozpoczynają starania o dzidziusia. Wspierajmy się, pomagajmy sobie nawzajem, doradzajmy i cieszmy się II kreseczkami :)

Pozdrawiam i czekam na odzew!

dqpranli960fzv6r.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, Castagnus reguluje gospodarkę hormonalna, delikatnie obniża prolaktynę, to lek ziołowy..

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anisia gdzie ty pracujesz po tyle godzin??? Wow, i jak dajesz rade? Ja pracuje po 12 h i ledwo ledwo ciagne, aczkolwiek w pracy mam duzo pracy wiec moze dlatego wracam taka wyczerpana. U mnie tez atmosfera nie za bardzo i nerwowka wiec raczej bede rezygnowac bo w takim stanie znerwicowania nie zajde w ciaze chocbym nie wiem co :/

dqpranli960fzv6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Liluś , bardzo dobre myślenie. Nerwy, stres nie sprzyjają zajściu, w ogóle niczemu nie sprzyjają...

Natka a ten lek to przez lekarza polecony, czy na własną rękę będziesz brała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:44

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO lek ziołowy, dostępny bez recepty ;) Na własną rękę ;)

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, a skąd wiesz, że masz rozregulowaną gospodarkę hormonalną? W sensie chodzi mi o to, czy czasem nie jest tak, że co za dużo to niezdrowo? jestem przeciwna braniu czegokolwiek na własną rękę. A działanie tego ziołowego leku zabrzmiało tak poważnie :)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w szpitalu i mialam dyzur:) Castagnus teoretycznie moze regulowac dlugosc cyklu tzn wydluzac faze lutealna.kuracja trwa okolo 90 dni zeby to mialo jakis sens.jest tylko pewien minusc- jest przeciwwskazany w ciazy wiec podczas staran raczej nie jest najlepszym pomyslem

nusia. lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluś - może warto tak na dwa miesiące odpuścić i mierzenie i temp, i kochać się wtedy kiedy najdzie cię ochota?:) spr mniej więcej dni płodne i tyle :) taki reset, pójść do kina, do jakieś knajpki? Warto się zrelaksować :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!!!
    Witam nowe dziewczyny.
    Ja zbliżam się wielkimi krokami do owulki. Mam ściągniętą apke "Mój kalendarzyk" i jajeczko powinno być 16lipca. Jest póki co bardziej wiarygodna ta apka niż ovu bo wprowadziłam wcześniejsze miesiączki i w lutym jak zaciążyłam to właśnie mi dobrze pokazało kiedy był dzień płodny i było wtedy serduszkowanie :-D

Bratek, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta u nas sprawy troche inaczej wygladaja, moj malz ma slabe plemniki, ja mam prace do dupy, chcemy sie zaczac starac od nast cyklu, bo teraz zakupilam malzowi mnostwo witaminek i zobaczymy czy cos bedzie, aczkolwiek watpie

dqpranli960fzv6r.png
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa trzymam kciuki, kurka moze i ja sobie sciagne taka apke :D

Pamietaj zero stresu, nie licz dni, tylko sie serduszkujcie a zobaczysz dwie kreseczki!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

dqpranli960fzv6r.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30, no to tak, filmik genialny :)))

Imiona? A wiecie, że... mamy już od dawna? I nie wybieraliśmy ich długo, a jesteśmy ich całkowicie pewni. Nawet nie myślę o zmianie, w razie czego :-O :) Dla dziewczynki: Anna Maria. Dla chłopca: Szymon Jakub :)

Błękitna - przytulam mocno!!!!!
    U mnie to samo :( Misiek pociesza, że to ze stresu - wczoraj bardzo się zdenerwowałam wieczorem. Uspokoił mnie dopiero prysznic... i fakt, że choć tempki w dzień się nie mierzy, to ogólnie wiem, jakie zwykle mam temp.w stanie zdrowia, więc 37,3 mnie pocieszyło ;)
    Wiecie, taki dziwny dzień... W ciągu jednego wieczora dwie wiadomości ciążowe - u mojej znajomej - ósmy tydzień. Postanowili się starać, bo przy pierwszym długo im zeszło, a mamie zdrowie się sypie. A tu PAC! i już jest ciąża :)))))))
    Potem rozmawiałam z TZ, który wrócił ze spotkania z kumplami, na którym mieli opijać narodziny dziecka jednego z nich... i okazało się, że drugiemu już nie jest do śmiechu - są po furze badań i jest pewna diagnoza - dziecko ma zespół Downa. Postanowili o, jak się to ładnie nazywa, "terminacji".
    Masakra..... :(
    Więc może stąd kiepska noc, zaburzenia snu i nerwowość. A od tego tempka może spaść. Oczywiście, OvuF się cieszy z moich objawów (z wyj.tempki), ale jakoś nie widzę ich ciążowo ;)
    Gorzej, że dziś mam dyżur popołudniowy i nocny, więc nad ranem nie zmierzę pewnie tempki. W pon.-wstajemy o świcie na pociąg... Więc przez dwa dni nie przekonam się czy tempka się ładnie wyregulowała ;/
    Pozostaje pocieszanie się galerią wykresów zaciążonych :) https://ovufriend.pl/galeria-wykresow.html Kiedy stresuję się jakąś "anomalią" u siebie, lubię tam zajrzeć :)
    Jak już po dłuuuuuższym czasie udało mi się nad ranem wyciszyć, uspokoić etc.(i owinąć kocykiem, bo stwierdziłam, że ziiimno), to tempka wlazła na 37,0, więc może Misiek ma rację ;)
    Mam nadzieję :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:45

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek to jedziemy na tym samym wozku bo ja tez wczoraj wieczorem sie zdenerwowalam a jeszcze w gorach jestesmy od wczoraj to zmiana. klimatu . Ech mozna sie jakos pocieszac a i tak bedzie co ma byc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 13:35

Bratek lubi tę wiadomość

178158129f.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no to patrz - może zmiana miejsca i klimatu zrobiła swoje?
    No nic, miejmy nadzieję, że to chwilowe.
    Testy na wojaże zabrałaś? ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się tu działo jak mnie nie było :)witam wszystkie nowe dziewczyny :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do imion to ja wymyśliłam tak mimochodem kiedyś, że ładne by było Hania i tak sobie o tym myślę czasami :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka próbowałaś może inofem, bądź inofolik? Mi lekarz polecił stosować.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna, nie wiem czy tak Ci się pokaże, jak mnie, ale zerknij: galeria wykresów, opcja: ciążowe (i żadnych dodatkowych wytycznych):
    - str.2, wykres 3-i od góry :) Patrz, jaki ładny, spadkowy paralityk :)
    https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=2
    - str.4, pierwsze trzy https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=4 - a to zygzaki, a to gwałtowne spadki... A i tak wszystko zakończyło się dobrze :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak intensywnie pisaly na forum! Duzo do nadrobie ia teraz mialam :-D mi sie dzisiaj w koncu skonczyly "ciezkie dni"!! A byly podwojnie ciezkie, nie dosc, ze @ to i w pracy troche zmian. Bede miala wiecej obowiazkow ale to i dobrze, nie bede wtedy sie tak nakrecala na dzidzie i wtedy moze 2 krechy sie pojawia. Pamietam jak kolezankom radzilam "podstawa to nie myslec, nie nakrecac sie" i w duchu myslalam, ze to bulka z maslem.. Taaaaak..

A z imion to mi sie podoba Izabela, Nadia, Mikolaj, Alan :-)

Milego weekendu i do dzialania przyszle mamuski!!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Błękitna, nie wiem czy tak Ci się pokaże, jak mnie, ale zerknij: galeria wykresów, opcja: ciążowe (i żadnych dodatkowych wytycznych):
    - str.2, wykres 3-i od góry :) Patrz, jaki ładny, spadkowy paralityk :)
    https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=2
    - str.4, pierwsze trzy https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=4 - a to zygzaki, a to gwałtowne spadki... A i tak wszystko zakończyło się dobrze :)

Faktycznie Kochana obiecujaco to wyglada... Ale mi sie wydaje ze u mnie nastepny cykl bedzie szczesliwy bo mierzylam sobie niedawno temperature chcac sprawdzic tak jak Ty i u mnie ledwo 36.8 naciagnelo... Trudno musze sie z tym pogodzic. I jajniki mi na okres pobolewaja...

Bratek lubi tę wiadomość

178158129f.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ