X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, ja miałam zacząć mierzyć temp. w nowym cyklu, ale stwierdzam, że rezygnuję.
    W tym cyklu kupuję gre erotyczną ( dzięki Carolq za super pomsł ; ) i idę na żywioł, bez testów owu i temperatury.
    Postaram się tylko w tzw. dni płodne, wyliczone przez OF, włączyć akcję " gry i zabawy" : )
    Jaką grę?? :) też może się zaopatrzę

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    AgaL super pomysl, ja tez wracam do cwiczen, ale od jutra a dzis ide na saune. Cwiczenia mi pomagaja na hustawki spowodowane hormonami. Czlowiek nie ma czasu myslec i uzalac sie nad soba a do tego zaczyna lepiej wygladac. Jutro przed praca, 7 rano silownia, daleko nie mam bo tylko dwa pietra nizej.

dziewczyny, ja też dołączam do aktywnej grupy, w wakacje chodziłam nieregularnie, ale czas wrócić do regularnych ćwiczeń, ja chodzę na fitness.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja jak miałam wykupiony karnet na miesiąc to chodziłam bo szkoda żeby przepadło, ale przestałam kupować żebym nie musiała regularnie chodzić i efekt taki, że nie chodzę wcale:D

Ćwiczyłam w domu, ale jakoś ostatnio mi nie wychodzi...

Jeździłam na rowerku stacjonarnym, ale jak go odstawilam do piwnicy to mi ukradli :P

Także nie jest mi dane ćwiczyći być fit :D

edit: Fakt jest taki, że tak jak piszesz Aga w grupie jest łatwiej bo jedna motywuje drugą :) ale moje koleżanki to takie same lenie jak ja:D

Ruby, ja chodzę sama i zobaczysz, że zaraz będą koleżanki fitnessowe i na zajęciach też jest wesoło. Nieraz mi się nie chce i melduję meżowi, że jak do 18:45 nie wyjdę z domu, to ma mnie wystawić za drzwi na siłę ; ), zawsze wracam zadowolona. Czasami się nie chce, a czasami nie można się doczekać kolejnych zajęć.

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co? Nie mierzymy temperatury tylko bawimy się i szalejemy na całego? ;) nasi mężowie będą zachwyceni :D

AgaL, Ruby, Tyśkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że może odpuścić te mierzenia temp, patrzenie na te dni..ale mój charakter mi nie pozwoli. jestem strasznym niecierpliwcem i wydaje mi się, że coś przyspieszę, jak będę aktywnie działać,mierzyć, patrzeć ;)ech...zacytuje Ruby: "baby som gupie".

A powiem Wam w sekrecie... że od kiedy zaczęłam tak działać na poważnie, mam wrażenie, że mojemu M....mniej się chciało wiecie czego. Za bardzo nastawiłam się "na dziecko" i miałam pretensje do Niego, że nie siedzi ze mną w tych wykresach, że nie pyta kiedy "te" dni, że jestem w tym sama.
    Potem gdzieś od wakacji odpuściłam, nie ględziłam co chwilę o dziecku, nie jęczałam z zachwytem na każdej reklamie o dzieciątkach.....i starałam się nie płakać jak @ przyszła. Teraz jest lepiej-nawet gdy mam pierwszy dzień @ to głaszcze mnie po głowie i przytula. Ale i tak czasem czuję, że ten cały ciężar jest na mojej głowie...i myślę, martwię się i pewnie dlatego się nie udaje.
    Teraz czeka mnie wizyta u nowego gina....może da mi nową nadzieję.

Tak się chciałam z Wami podzielić swoją historią, ale nie martwić się, nastrój mam ok :) :)

Edycik lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    owszem mogłaby, ale tak jak wy znacie swoje organizmy a ja swój tez znam to będzie w swoim czasie, ten tydzień ;) do tego dzisiaejszy test już nie pozostawia żadnych złudzeń ...nie nie smutam tylko piszę jakie są realia:)
    Ja już dołek zakopałam :)

aaaa wczoraj z koleżanką się widziałam na placu i zgadnijcie? nie nie musicie bo pewnie wiecie :D nie planowała, a prawdopodbnie jest w ciąży, dzisiaj mamy się spotkać na kawie to już mi pewnie potwierdzi po zrobionym teście ;) takie przypadki jak zwykle muszą trafiać na nas starających :)
    Yhhhhh norma :/ ja to powtarzam, że prędzej moja szwagierka wpadnie z trzecią ciążą niż ja zajdę w pierwszą planowaną :/ życie :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, ja miałam zacząć mierzyć temp. w nowym cyklu, ale stwierdzam, że rezygnuję.
    W tym cyklu kupuję gre erotyczną ( dzięki Carolq za super pomsł ; ) i idę na żywioł, bez testów owu i temperatury.
    Postaram się tylko w tzw. dni płodne, wyliczone przez OF, włączyć akcję " gry i zabawy" : )
    Jaśminowa mam pytanko, jak masz te płodne wyznaczone przez OF, to.... tak codziennie się staracie, czy lepiej co dwa dni.... ?;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa mam pytanko, jak masz te płodne wyznaczone przez OF, to.... tak codziennie się staracie, czy lepiej co dwa dni.... ?;)
    i Dajmy na to, że owu wyznaczy mi na 13dc, to kiedy są te najlepsze dni na starania??

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny chciałam tylko napisać, ze trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Nie poddawajcie sie i walczcie, Ja juz nie mam siły. To Nie na moja psychike.. Uciekam ze strony i od starań. Czasem zajrze poczytać. Wszystkiego dobrego kochane, ogroma fasolek i dużo wytrzymałości i wsparcia. Hej.

Patutka, trzymaj się i odwiedzaj nas, a jak uciekasz od starań to zaraz będzie niespodzianka : )

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To co? Nie mierzymy temperatury tylko bawimy się i szalejemy na całego? ;) nasi mężowie będą zachwyceni :D

cinnamon serio nie mierzysz ten miesiąc?? :)

ja jeszcze pomierzę, zwłaszcza, że ten gin 30.09. to chyba nawet sobie druknę ostatni cykl ;) mam nadzieję, że mi powie, kiedy mi owu się szykuje, bo będę u niego w 10dc, czyli tak prawie przed owulacją

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaką grę?? :) też może się zaopatrzę

Carolq- co to za gra? właśnie, deklaruję się, że kupię, a nawet nie wiem jaka, pewnie jest duży wybór w necie

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

na pewno, trzeba dorzucić trochę ognia do sypialni, a zaraz będą efekty ; )

majju, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Jestem zaa! challenge accepted!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    cinnamon serio nie mierzysz ten miesiąc?? :)

ja jeszcze pomierzę, zwłaszcza, że ten gin 30.09. to chyba nawet sobie druknę ostatni cykl ;) mam nadzieję, że mi powie, kiedy mi owu się szykuje, bo będę u niego w 10dc, czyli tak prawie przed owulacją
    Nie mierzę, odpuszczam to :) przy tych wysokich temperaturach w drugiej fazie to naprawdę dla mnie jest bezsens... Też druknę wykres tylko ten poprzedni i zobaczę co powie :) w okolicach owu tylko jak poczuję bóle to pomierzę i zrobię test owu by wiedzieć na czym stoję ale przez cały cykl nie będę mierzyć :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja też do czasu Owu pomierzę, a testy owulacyjne też z tesco masz??

Wysłany: 22 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku ja też do czasu Owu pomierzę, a testy owulacyjne też z tesco masz??
    W tej chwili nie mam bo nie mogę ich dostać :/ kupiłam ostatnie dwie sztuki i od tamtej pory zerkam na półeczkę i ciągle nie ma :| może już nie będzie... To wtedy kupię z Rossmana :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    W tej chwili nie mam bo nie mogę ich dostać :/ kupiłam ostatnie dwie sztuki i od tamtej pory zerkam na półeczkę i ciągle nie ma :| może już nie będzie... To wtedy kupię z Rossmana :)

Cinnamon kupię też testy, nie używałam jeszcze nigdy, więc moje może naiwne pytanie...jeśli wyjdzie mi w dany dzień dwie kreski....to wtedy jest ten najlepszy dzień, czy przed czy po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamon kupię też testy, nie używałam jeszcze nigdy, więc moje może naiwne pytanie...jeśli wyjdzie mi w dany dzień dwie kreski....to wtedy jest ten najlepszy dzień, czy przed czy po?

ja bym powiedziała, że jeden przed jeden po i ten dzień ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja bym powiedziała, że jeden przed jeden po i ten dzień ;)

Acha :) :)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Natalii - pik LH czyli wyrzut tego hormonu odpowiedzialnego za pęknięcie pęcherzyka. wyrzut tego hormonu z tego co czytałam może być szybki, krótko jest w organizmie i można go przeoczyć. Resztki zostają i masz cień cienia. Ja robiłam z allegorwych, miałam 50 szt i czasami to nawet po 3 robiłam bliżej owu :D Podobno nie robi się z samego porannego, ja robiłam jakoś w środku dnia koło południa no i wieczorkiem. Najlepiej, żeby nie pić 2 godziny przed chociaż ja się nie sotosowałam do tego aż tak restrykcyjnie :)

23 dc to dziś? Ja bym zrobiła jutro ze 2 razy.
    aaa to teraz rozumiem :)
    to dzisiaj 24 dc :) to najlepiej o ktorej zrobic te 2 testy?

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ