X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, ja miałam zacząć mierzyć temp. w nowym cyklu, ale stwierdzam, że rezygnuję.
    W tym cyklu kupuję gre erotyczną ( dzięki Carolq za super pomsł ; ) i idę na żywioł, bez testów owu i temperatury.
    Postaram się tylko w tzw. dni płodne, wyliczone przez OF, włączyć akcję " gry i zabawy" : )
    Jaką grę?? :) też może się zaopatrzę

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    AgaL super pomysl, ja tez wracam do cwiczen, ale od jutra a dzis ide na saune. Cwiczenia mi pomagaja na hustawki spowodowane hormonami. Czlowiek nie ma czasu myslec i uzalac sie nad soba a do tego zaczyna lepiej wygladac. Jutro przed praca, 7 rano silownia, daleko nie mam bo tylko dwa pietra nizej.

dziewczyny, ja też dołączam do aktywnej grupy, w wakacje chodziłam nieregularnie, ale czas wrócić do regularnych ćwiczeń, ja chodzę na fitness.

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja jak miałam wykupiony karnet na miesiąc to chodziłam bo szkoda żeby przepadło, ale przestałam kupować żebym nie musiała regularnie chodzić i efekt taki, że nie chodzę wcale:D

Ćwiczyłam w domu, ale jakoś ostatnio mi nie wychodzi...

Jeździłam na rowerku stacjonarnym, ale jak go odstawilam do piwnicy to mi ukradli :P

Także nie jest mi dane ćwiczyći być fit :D

edit: Fakt jest taki, że tak jak piszesz Aga w grupie jest łatwiej bo jedna motywuje drugą :) ale moje koleżanki to takie same lenie jak ja:D

Ruby, ja chodzę sama i zobaczysz, że zaraz będą koleżanki fitnessowe i na zajęciach też jest wesoło. Nieraz mi się nie chce i melduję meżowi, że jak do 18:45 nie wyjdę z domu, to ma mnie wystawić za drzwi na siłę ; ), zawsze wracam zadowolona. Czasami się nie chce, a czasami nie można się doczekać kolejnych zajęć.

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co? Nie mierzymy temperatury tylko bawimy się i szalejemy na całego? ;) nasi mężowie będą zachwyceni :D

AgaL, Ruby, Tyśkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że może odpuścić te mierzenia temp, patrzenie na te dni..ale mój charakter mi nie pozwoli. jestem strasznym niecierpliwcem i wydaje mi się, że coś przyspieszę, jak będę aktywnie działać,mierzyć, patrzeć ;)ech...zacytuje Ruby: "baby som gupie".

A powiem Wam w sekrecie... że od kiedy zaczęłam tak działać na poważnie, mam wrażenie, że mojemu M....mniej się chciało wiecie czego. Za bardzo nastawiłam się "na dziecko" i miałam pretensje do Niego, że nie siedzi ze mną w tych wykresach, że nie pyta kiedy "te" dni, że jestem w tym sama.
    Potem gdzieś od wakacji odpuściłam, nie ględziłam co chwilę o dziecku, nie jęczałam z zachwytem na każdej reklamie o dzieciątkach.....i starałam się nie płakać jak @ przyszła. Teraz jest lepiej-nawet gdy mam pierwszy dzień @ to głaszcze mnie po głowie i przytula. Ale i tak czasem czuję, że ten cały ciężar jest na mojej głowie...i myślę, martwię się i pewnie dlatego się nie udaje.
    Teraz czeka mnie wizyta u nowego gina....może da mi nową nadzieję.

Tak się chciałam z Wami podzielić swoją historią, ale nie martwić się, nastrój mam ok :) :)

Edycik lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    owszem mogłaby, ale tak jak wy znacie swoje organizmy a ja swój tez znam to będzie w swoim czasie, ten tydzień ;) do tego dzisiaejszy test już nie pozostawia żadnych złudzeń ...nie nie smutam tylko piszę jakie są realia:)
    Ja już dołek zakopałam :)

aaaa wczoraj z koleżanką się widziałam na placu i zgadnijcie? nie nie musicie bo pewnie wiecie :D nie planowała, a prawdopodbnie jest w ciąży, dzisiaj mamy się spotkać na kawie to już mi pewnie potwierdzi po zrobionym teście ;) takie przypadki jak zwykle muszą trafiać na nas starających :)
    Yhhhhh norma :/ ja to powtarzam, że prędzej moja szwagierka wpadnie z trzecią ciążą niż ja zajdę w pierwszą planowaną :/ życie :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, ja miałam zacząć mierzyć temp. w nowym cyklu, ale stwierdzam, że rezygnuję.
    W tym cyklu kupuję gre erotyczną ( dzięki Carolq za super pomsł ; ) i idę na żywioł, bez testów owu i temperatury.
    Postaram się tylko w tzw. dni płodne, wyliczone przez OF, włączyć akcję " gry i zabawy" : )
    Jaśminowa mam pytanko, jak masz te płodne wyznaczone przez OF, to.... tak codziennie się staracie, czy lepiej co dwa dni.... ?;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa mam pytanko, jak masz te płodne wyznaczone przez OF, to.... tak codziennie się staracie, czy lepiej co dwa dni.... ?;)
    i Dajmy na to, że owu wyznaczy mi na 13dc, to kiedy są te najlepsze dni na starania??

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny chciałam tylko napisać, ze trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Nie poddawajcie sie i walczcie, Ja juz nie mam siły. To Nie na moja psychike.. Uciekam ze strony i od starań. Czasem zajrze poczytać. Wszystkiego dobrego kochane, ogroma fasolek i dużo wytrzymałości i wsparcia. Hej.

Patutka, trzymaj się i odwiedzaj nas, a jak uciekasz od starań to zaraz będzie niespodzianka : )

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To co? Nie mierzymy temperatury tylko bawimy się i szalejemy na całego? ;) nasi mężowie będą zachwyceni :D

cinnamon serio nie mierzysz ten miesiąc?? :)

ja jeszcze pomierzę, zwłaszcza, że ten gin 30.09. to chyba nawet sobie druknę ostatni cykl ;) mam nadzieję, że mi powie, kiedy mi owu się szykuje, bo będę u niego w 10dc, czyli tak prawie przed owulacją

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaką grę?? :) też może się zaopatrzę

Carolq- co to za gra? właśnie, deklaruję się, że kupię, a nawet nie wiem jaka, pewnie jest duży wybór w necie

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

na pewno, trzeba dorzucić trochę ognia do sypialni, a zaraz będą efekty ; )

majju, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Jestem zaa! challenge accepted!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    cinnamon serio nie mierzysz ten miesiąc?? :)

ja jeszcze pomierzę, zwłaszcza, że ten gin 30.09. to chyba nawet sobie druknę ostatni cykl ;) mam nadzieję, że mi powie, kiedy mi owu się szykuje, bo będę u niego w 10dc, czyli tak prawie przed owulacją
    Nie mierzę, odpuszczam to :) przy tych wysokich temperaturach w drugiej fazie to naprawdę dla mnie jest bezsens... Też druknę wykres tylko ten poprzedni i zobaczę co powie :) w okolicach owu tylko jak poczuję bóle to pomierzę i zrobię test owu by wiedzieć na czym stoję ale przez cały cykl nie będę mierzyć :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja też do czasu Owu pomierzę, a testy owulacyjne też z tesco masz??

Wysłany: 22 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku ja też do czasu Owu pomierzę, a testy owulacyjne też z tesco masz??
    W tej chwili nie mam bo nie mogę ich dostać :/ kupiłam ostatnie dwie sztuki i od tamtej pory zerkam na półeczkę i ciągle nie ma :| może już nie będzie... To wtedy kupię z Rossmana :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    W tej chwili nie mam bo nie mogę ich dostać :/ kupiłam ostatnie dwie sztuki i od tamtej pory zerkam na półeczkę i ciągle nie ma :| może już nie będzie... To wtedy kupię z Rossmana :)

Cinnamon kupię też testy, nie używałam jeszcze nigdy, więc moje może naiwne pytanie...jeśli wyjdzie mi w dany dzień dwie kreski....to wtedy jest ten najlepszy dzień, czy przed czy po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamon kupię też testy, nie używałam jeszcze nigdy, więc moje może naiwne pytanie...jeśli wyjdzie mi w dany dzień dwie kreski....to wtedy jest ten najlepszy dzień, czy przed czy po?

ja bym powiedziała, że jeden przed jeden po i ten dzień ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja bym powiedziała, że jeden przed jeden po i ten dzień ;)

Acha :) :)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Natalii - pik LH czyli wyrzut tego hormonu odpowiedzialnego za pęknięcie pęcherzyka. wyrzut tego hormonu z tego co czytałam może być szybki, krótko jest w organizmie i można go przeoczyć. Resztki zostają i masz cień cienia. Ja robiłam z allegorwych, miałam 50 szt i czasami to nawet po 3 robiłam bliżej owu :D Podobno nie robi się z samego porannego, ja robiłam jakoś w środku dnia koło południa no i wieczorkiem. Najlepiej, żeby nie pić 2 godziny przed chociaż ja się nie sotosowałam do tego aż tak restrykcyjnie :)

23 dc to dziś? Ja bym zrobiła jutro ze 2 razy.
    aaa to teraz rozumiem :)
    to dzisiaj 24 dc :) to najlepiej o ktorej zrobic te 2 testy?

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ