X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    No a tak na marginesie to spojrzałam własnie na kalendarz i doła złapałam jeszcze większego...dziś urodziny Mojego Śp.Taty :(

bardzo Ci współczuję Kochana, takie święta są bardzo trudnymi dniami ..., <przytulam> Tata patrzy na Ciebie z góry...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carloq - dziękuję :*

Carolq lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam awans i (skromną ale zawsze coś) :) podwyżkę :)))

To dzięki tym waszym kciukom :D

katiuszaa, Carolq, madzikk, majju, cinnamon cookie, AgaL, luna91, Edycik, Paryzetka83, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak ;) gratuluję. to jak wy będziecie trzymać za mnie kciuki to może też jakieś dobre wieści dziś usłyszę

Edycik, Ejrene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a jednak ;) gratuluję. to jak wy będziecie trzymać za mnie kciuki to może też jakieś dobre wieści dziś usłyszę

to my trzymamy aż cztery z Kropkiem :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wyszłam se z pracy poprawić humor a co :)
    kupiłam botki w CCC takie średniaki ale ładnie wyglądają i w miarę wygodne sa :)

katiuszaa to mocne mocne kciuki trzymam!!!

Carolq, AgaL lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

kamisia - mnie nie swędzi, ale strasznie mnie wysypało a podobno nie można tych szamponów na łupież używać bo za mocne.

Edycik - ja mam tyłozgięcie i podejrzenie PCOS (przez 1 lekarza), oczywiście zawsze lekarze panikowali - o matko przy tyłozgięciu to pani może nie zajść w ciążę... wiem, że ciężko jest utrzymać nerwy na wodzy, ale lekarze na prawdę czasami bardziej straszą niż to warto :) 50przytula.gif

Ruby - ja też najpierw herbata a potem kawa, ale teraz jakoś tak mi kawa nie podchodzi. Ja jak mam kilka dni wstrzemięźliwości to od razu lepiej się przytula :D ja chyba też dziś skoczę na zakupy, może do tzw NO NAME'ów ? :D

katiuszaa - trzymam mocno kciuki za wizytę :)

AgaL - ja bym była chętna na spotkanie, ale póki co (mam nadzieję, że tak zostanie) w moim stanie raczej odpuszczam jazdy w długie trasy. Chyba, że zawitacie w moje strony :D

majju - ja pierwszy raz słyszę o czymś takim że wizyta po stosunku, co ma na celu taka wizyta?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że jest coś takiego jak wizyta po stosunku lunka na którą ma iść majju.
    skopiowane z googla" Test po stosunku, zwany inaczej testem postkoitalnym lub testem Simsa–Huhnera (ang. Post Coital Test), jest badaniem określającym przeżywalność i zachowanie plemników w śluzie szyjki macicy. Test PC wykonuje się, gdy inne badania na niepłodność, takie jak badania hormonalne, USG, RTG, badanie kariotypu i jakości nasienia, nie wykryły żadnych nieprawidłowości. "

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie!

Edytka tulę...
    Carolq powiedz, że ledwo z jakiegoś zapalenia wyszła i jeszcze antybiotyki jesz i nie możesz pić :) moja wymówka w pierwszej ciąży :P

Byłam w lidlu bo koleżanka zachwalała spodnie z lidla jenasy i kupiłam dwie pary:D wydawały się takie jakieś małe i wzięłam rozmiar większe, ale one się tak super poddają, że chyba jedne z nich wymienię na mniejsze bo trochę w pasie za luźne...aczkolwiek przypuszczam, że do jutra to nic nie zostanie bo to dzisiaj otwarcie było :/

Obeszłam obuwnicze i nic nie kupiła, nie wpadło mi nic w oko niestety :(

A poza tym wyszarpałam jeszcze dwie bluzeczki po drodze :D

MAJUUUU udanego stosunkowania i badania!!!!
    Także zakupy uważam za udane! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:21

Carolq lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - ja też bym była zła na wyjazd na wesele. Teraz przyjechała moja siostra na urlop i siedzi u mamy i u mnie często. Powiedziałam jej, ale jej narzeczonemu nie bo on ma długi język i zaraz by wypaplał. No i ciężko bo on co chwilę zaprasza na papierosa i sie wypytuje czemu ja nie chcę palić (wkręcam mu różne rzeczy), no i proponuje cały czas wyjście na piwo ahhh.
    Ja mam taki zamuł matko, tyle rzeczy bym chciała porobić, ale nie mam siły. Ciągnie mnie w pachwinach, czuję rozpychanie i parcie na pęcherz, wczoraj o 20 szłam po szczypiorek do sklepu bo zamarzyły mi się kanapki ze szczypiorem. A nie będę wspominaćo moich humorkach....

Edycik - wyrazy współczucia :( i dziękuję za wyjaśnienie. Nigdy nie słyszałam o takim badaniu.

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... martwię sie wtorkową wizytą :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka wszystko będzie dobrze :) kochanie głowa do góry.
    Wow o 20 pomaszerować po szczypiorek - to uważam za prawdziwą zachciewajkę ciążową Kropka i Mamusi :P

luna91, Carolq lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Witam się po długim urlopie od forum. Niestety z moją pracą tak jest, że są momenty (średnio raz w miesiącu), kiedy przestaję mieć czas na cokolwiek innego :/ Tym razem to była prawdziwa masakra. Szef przyjął niemożliwy do realizacji termin, ale co tam, przecież on tego nie będzie robił, wrrrrr! Ale dziś projekt odleciał do klienta, a ja mam znowu trochę więcej wolnego :) Cóż, taka praca, nie ma co narzekać, bo są tacy, co poszliby do jakiejkolwiek, a ja na dodatek mam ten luksus, że pracuję w zawodzie :P

Lunka, Carolq, Kamisia - jeśli Wam jeszcze nie gratulowałam, to już to szybko nadrabiam! Ogromne gratulacje :)

Luna nie martw się Słońce, wszystkie trzymamy kciuki, więc musi być dobrze ;)

Trochę Was ostatnio poczytywałam, więc na szczęście nadrabiać nie muszę, ale wybaczcie, nie dam rady odpisać każdej :/

Za to Ruby, dziękuję za przyjęcie zaproszenia i jeśli mnie niewierną zechcecie, to chętnie dołączę do grupy na fb :D Super pomysł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:39

luna91 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:

Za to Ruby, dziękuję za przyjęcie zaproszenia i jeśli mnie niewierną zechcecie, to chętnie dołączę do grupy na fb :D Super pomysł!

kochana nie ma sprawy tylko mi wyślij na priv link do twojego profilu na FB bo muszę ci zaproszenie wysłać ;)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Done :) Ale miło będzie Was zobaczyć!

PS. Pamiętam o przepisie dla Ciebie, tylko do domu muszę się dostać albo wziąć go ze sobą do pracy, bo ostatnio w domu mam problemy z internetem. Podobno wzmacniacz w naszym bloku wysiadł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:57

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Done :) Ale miło będzie Was zobaczyć!

PS. Pamiętam o przepisie dla Ciebie, tylko do domu muszę się dostać albo wziąć go ze sobą do pracy, bo ostatnio w domu mam problemy z internetem. Podobno wzmacniacz w naszym bloku wysiadł :/

oki będę czekać w takim razie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna będzie dobrze, zobaczysz :) ja nie mogę się doczekać wizyty 8.10 powiedział że wtedy Kropek będzie miał około 2,5 do 3 cm :) nice :)
    Lovkam tego łobuziaka z całego serduszka, dlaczego łobuziaka no raczej się tak nastawiam ja za grzeczna też nie byłam :P no i czuję że to chłopak po prostu wiem :)
    Lunka spoko ja ostatnio o 23 męża wygnałam do tesco po kwaśne żelki :) więc wszystko w normie. Co do humorków czasami aż się zastanawiam czy nie jestem wariatką no ale :) uroki ciąży. Skoro masz zachcianeczki to znaczy że Maluch się błyskawicznie rozwija i daje Ci o tym znak więc tylko się cieszyć gorzej jakbyś nie czuła objawów.
    Co do pachwin nic mi nie mów też czuję rwanie , rozpychanie i napięcie wszystkich mieśni węzół.. kup sobie leginsy ciążowe bo wtedy Cię tak nie opina i jest lepiej i mi chyba najbardziej pomaga sen na to. Lekarz mi przepisał dwa opakowania nospy forte ale jeszcze nie zażyłam , niby nawet moja kuzynka które jest po medycynie mówi że to bezpieczne dla dziecka ale jakoś nie mogę się przekonać.

Co do wymówek dzięki za pomysły i będę miała w głowie co mam gadać :)

a ja właśnie przyjechałąm do p[racy mam spotkanie o 15 , a teraz wcinam winogronko i maluje paznokcie. o 17;30 ide na rozmowę o prace dodatkową , zawsze przyda się troszkę więcej $ :P w zaistniałych okolicznościach więc może coś z tego wyjdzie :)

Smerfelinka - jak Cię dawno nie było , tęskniliśmy :P

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby obiecuję, że dziś lub jutro najpóźniej zabiorę się za ten przepis, bo już wyrzuty sumienia mam :P

Carolq aż się dziwię, że mnie jeszcze pamiętacie :D Niestety takie przerwy, to przy mojej pracy konieczność, ale na szczęście bywają też okresy całkowitego luzu, jak teraz. Normalnie nudzę się w pracy i chyba zaraz spadam na zakupy i do domu :)
    Dobrze czytać takie dobre wieści, jak Twoje :)

Carolq lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak spoglądam na kartke od gina i muszę jeszcze zrobić OGTT 3 pktowe z oznaczeniem insuliny oraz progesteron.Także chyba wezmę jakiś dzien wolny na te badania.Napisane mam że między 22-25 dc progesteron więc około 12 października musze zrobić badanie to i wolne sobie wezmę chyba.

Zaraz się zmywam do domku kobitki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja się zbieram w drogę. trzymajcie kciuki od 18, po powrocie zdam relacje chyba że się upiję z rozpaczy to wtedy juro w pracy napiszę co i jak

luna91 lubi tę wiadomość

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ