Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:No a tak na marginesie to spojrzałam własnie na kalendarz i doła złapałam jeszcze większego...dziś urodziny Mojego Śp.Taty
bardzo Ci współczuję Kochana, takie święta są bardzo trudnymi dniami ..., <przytulam> Tata patrzy na Ciebie z góry... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry wszystkim!
kamisia - mnie nie swędzi, ale strasznie mnie wysypało a podobno nie można tych szamponów na łupież używać bo za mocne.
Edycik - ja mam tyłozgięcie i podejrzenie PCOS (przez 1 lekarza), oczywiście zawsze lekarze panikowali - o matko przy tyłozgięciu to pani może nie zajść w ciążę... wiem, że ciężko jest utrzymać nerwy na wodzy, ale lekarze na prawdę czasami bardziej straszą niż to warto
Ruby - ja też najpierw herbata a potem kawa, ale teraz jakoś tak mi kawa nie podchodzi. Ja jak mam kilka dni wstrzemięźliwości to od razu lepiej się przytula ja chyba też dziś skoczę na zakupy, może do tzw NO NAME'ów ?
katiuszaa - trzymam mocno kciuki za wizytę
AgaL - ja bym była chętna na spotkanie, ale póki co (mam nadzieję, że tak zostanie) w moim stanie raczej odpuszczam jazdy w długie trasy. Chyba, że zawitacie w moje strony
majju - ja pierwszy raz słyszę o czymś takim że wizyta po stosunku, co ma na celu taka wizyta?
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Czytałam że jest coś takiego jak wizyta po stosunku lunka na którą ma iść majju.
skopiowane z googla" Test po stosunku, zwany inaczej testem postkoitalnym lub testem Simsa–Huhnera (ang. Post Coital Test), jest badaniem określającym przeżywalność i zachowanie plemników w śluzie szyjki macicy. Test PC wykonuje się, gdy inne badania na niepłodność, takie jak badania hormonalne, USG, RTG, badanie kariotypu i jakości nasienia, nie wykryły żadnych nieprawidłowości. " -
nick nieaktualnyJestem moje drogie!
Edytka tulę...
Carolq powiedz, że ledwo z jakiegoś zapalenia wyszła i jeszcze antybiotyki jesz i nie możesz pić moja wymówka w pierwszej ciąży
Byłam w lidlu bo koleżanka zachwalała spodnie z lidla jenasy i kupiłam dwie pary:D wydawały się takie jakieś małe i wzięłam rozmiar większe, ale one się tak super poddają, że chyba jedne z nich wymienię na mniejsze bo trochę w pasie za luźne...aczkolwiek przypuszczam, że do jutra to nic nie zostanie bo to dzisiaj otwarcie było
Obeszłam obuwnicze i nic nie kupiła, nie wpadło mi nic w oko niestety
A poza tym wyszarpałam jeszcze dwie bluzeczki po drodze
MAJUUUU udanego stosunkowania i badania!!!!
Także zakupy uważam za udane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:21
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq - ja też bym była zła na wyjazd na wesele. Teraz przyjechała moja siostra na urlop i siedzi u mamy i u mnie często. Powiedziałam jej, ale jej narzeczonemu nie bo on ma długi język i zaraz by wypaplał. No i ciężko bo on co chwilę zaprasza na papierosa i sie wypytuje czemu ja nie chcę palić (wkręcam mu różne rzeczy), no i proponuje cały czas wyjście na piwo ahhh.
Ja mam taki zamuł matko, tyle rzeczy bym chciała porobić, ale nie mam siły. Ciągnie mnie w pachwinach, czuję rozpychanie i parcie na pęcherz, wczoraj o 20 szłam po szczypiorek do sklepu bo zamarzyły mi się kanapki ze szczypiorem. A nie będę wspominaćo moich humorkach....
Edycik - wyrazy współczucia i dziękuję za wyjaśnienie. Nigdy nie słyszałam o takim badaniu.Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Hej Kochane!
Witam się po długim urlopie od forum. Niestety z moją pracą tak jest, że są momenty (średnio raz w miesiącu), kiedy przestaję mieć czas na cokolwiek innego Tym razem to była prawdziwa masakra. Szef przyjął niemożliwy do realizacji termin, ale co tam, przecież on tego nie będzie robił, wrrrrr! Ale dziś projekt odleciał do klienta, a ja mam znowu trochę więcej wolnego Cóż, taka praca, nie ma co narzekać, bo są tacy, co poszliby do jakiejkolwiek, a ja na dodatek mam ten luksus, że pracuję w zawodzie
Lunka, Carolq, Kamisia - jeśli Wam jeszcze nie gratulowałam, to już to szybko nadrabiam! Ogromne gratulacje
Luna nie martw się Słońce, wszystkie trzymamy kciuki, więc musi być dobrze
Trochę Was ostatnio poczytywałam, więc na szczęście nadrabiać nie muszę, ale wybaczcie, nie dam rady odpisać każdej
Za to Ruby, dziękuję za przyjęcie zaproszenia i jeśli mnie niewierną zechcecie, to chętnie dołączę do grupy na fb Super pomysł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:39
luna91 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑38 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnySmerfelinka wrote:
Za to Ruby, dziękuję za przyjęcie zaproszenia i jeśli mnie niewierną zechcecie, to chętnie dołączę do grupy na fb Super pomysł!
kochana nie ma sprawy tylko mi wyślij na priv link do twojego profilu na FB bo muszę ci zaproszenie wysłać -
Done Ale miło będzie Was zobaczyć!
PS. Pamiętam o przepisie dla Ciebie, tylko do domu muszę się dostać albo wziąć go ze sobą do pracy, bo ostatnio w domu mam problemy z internetem. Podobno wzmacniacz w naszym bloku wysiadłWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 13:57
👩36 lat 🧑38 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnySmerfelinka wrote:Done Ale miło będzie Was zobaczyć!
PS. Pamiętam o przepisie dla Ciebie, tylko do domu muszę się dostać albo wziąć go ze sobą do pracy, bo ostatnio w domu mam problemy z internetem. Podobno wzmacniacz w naszym bloku wysiadł
oki będę czekać w takim razie;) -
nick nieaktualnyLuna będzie dobrze, zobaczysz ja nie mogę się doczekać wizyty 8.10 powiedział że wtedy Kropek będzie miał około 2,5 do 3 cm nice
Lovkam tego łobuziaka z całego serduszka, dlaczego łobuziaka no raczej się tak nastawiam ja za grzeczna też nie byłam no i czuję że to chłopak po prostu wiem
Lunka spoko ja ostatnio o 23 męża wygnałam do tesco po kwaśne żelki więc wszystko w normie. Co do humorków czasami aż się zastanawiam czy nie jestem wariatką no ale uroki ciąży. Skoro masz zachcianeczki to znaczy że Maluch się błyskawicznie rozwija i daje Ci o tym znak więc tylko się cieszyć gorzej jakbyś nie czuła objawów.
Co do pachwin nic mi nie mów też czuję rwanie , rozpychanie i napięcie wszystkich mieśni węzół.. kup sobie leginsy ciążowe bo wtedy Cię tak nie opina i jest lepiej i mi chyba najbardziej pomaga sen na to. Lekarz mi przepisał dwa opakowania nospy forte ale jeszcze nie zażyłam , niby nawet moja kuzynka które jest po medycynie mówi że to bezpieczne dla dziecka ale jakoś nie mogę się przekonać.
Co do wymówek dzięki za pomysły i będę miała w głowie co mam gadać
a ja właśnie przyjechałąm do p[racy mam spotkanie o 15 , a teraz wcinam winogronko i maluje paznokcie. o 17;30 ide na rozmowę o prace dodatkową , zawsze przyda się troszkę więcej $ w zaistniałych okolicznościach więc może coś z tego wyjdzie
Smerfelinka - jak Cię dawno nie było , tęskniliśmy -
Ruby obiecuję, że dziś lub jutro najpóźniej zabiorę się za ten przepis, bo już wyrzuty sumienia mam
Carolq aż się dziwię, że mnie jeszcze pamiętacie Niestety takie przerwy, to przy mojej pracy konieczność, ale na szczęście bywają też okresy całkowitego luzu, jak teraz. Normalnie nudzę się w pracy i chyba zaraz spadam na zakupy i do domu
Dobrze czytać takie dobre wieści, jak TwojeCarolq lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑38 lat
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Właśnie tak spoglądam na kartke od gina i muszę jeszcze zrobić OGTT 3 pktowe z oznaczeniem insuliny oraz progesteron.Także chyba wezmę jakiś dzien wolny na te badania.Napisane mam że między 22-25 dc progesteron więc około 12 października musze zrobić badanie to i wolne sobie wezmę chyba.
Zaraz się zmywam do domku kobitki -
nick nieaktualny