X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Hejka Kochane :)
    Przeczytałam wszystko, chociaż niestety nie mam czasu żeby każdej coś odpisać, więc powiem ogólnie: Kochane jutro zrobię test albo betę w sobotę, chociaż i tak wcześniej pewnie przyjdzie @. Odpuszczam sobie dalsze starania, bo nie mam siły. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i wiarę we mnie, że będę mamą, ale odpuszczam dalsze starania z różnych powodów. Będę wskakiwać, żeby zobaczyć co u Was i składać gratulacje, ale ja mówię pas, a bynajmniej na jakiś czas.
    Już za Wami tęsknię, ale muszę po tych kilkunastu miesiącach po prostu trochę zapomnieć o staraniach itp.
    Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna <3

Kochana! Doskonale Cię rozumiem, bo i mnie ostatnio takie myśli nadchodzą, ale bardzo chciałabym, by los spłatał Ci figla i byś jutro była szczęśliwą posiadaczką dwóch kreseczek ;) Ściskam! Byłaś tu promyczkiem optymizmu i mam nadzieję, że on nie zgaśnie. Żegnać się nie zamierzam i wciąż trzymam kciuki! My też będziemy tęsknić <3 Trzymaj się i pisz jak tylko najdzie Cię potrzeba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:55

katiuszaa lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( jakoś mi smutno jak dziewczyny piszą, że odchodzą. CzekajacaMamo - z całych sił życzę Ci, żebyś w końcu została mamą, tylko kobieta zrozumie kobietę, instynkt macierzyński jest w nas tak silny a nie wychodzi. Fajna z Ciebie kobitka i mówię Ci jak odpuścisz to zaskoczy, ja to czuję ;) Podjęłaś decyzję zgodnie z intuicją i myślę, że ona Cię nie zawiedzie. Mam nadzieję, że mimo wszystko zajrzysz od czasu do czasu :)

katiuszaa - mam wrażenie, że Tobie ulżyło. W końcu pojawiła się możliwość zrobienia kroku w przód. Trzymam kciuki, aby w ciągu roku się udało, jeśli nie będziecie walczyć na inne sposoby.

Smerfelinka - no witamy, witamy :) Fajnie Cię widzieć.

kropka - witaj u nas. A prowadziłaś choć raz wykres temperatur? Bo z niego też można mniej więcej wywnioskować długość fazy lutealnej.

madzikk - hahah Twój komentarz: "jutro sikaj na teścior" podsumowuje charakterystyczną dla nas testomanię :D

Carolq - ja też mam bóle, dziś zadzwoniłam do mojego gina bo wolałam się upewnić. Zwiększył mi dawkę duphastonu i kazał w nast tygodniu przyjść na wizytę (ale ja i tak idę więc spoko). Poinformuj swojego doktora, że tak Cię boli. Bo niby bóle są normalne, ale lepiej trzymać rękę na pulsie.

graphics-sleeping-670900.gif

Działa :D Znalazłam fajne mordki i obrazki, aby było tu weselej :P Dobrej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 23:49

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza trzymam kciuki za badania. Ja dziś robię progesteron i tsh.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madzikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Trzymam kciukasy za wszystkie tedsujace.

Przykro sie robi jak ktoras od nas odchodzi. Az sie lezka zakrecila. Czekajaca zycze tobie zeby sie udalo, duzo wytrwalosci kochana. Trzymaj sie i wracaj do nas szybciutko.

Spac nie moge. Milego dnia kochane!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam spokojnego piątku i udanego weekendu. Nie chcę Was zostawiać bez tej ostatniej wiadomości, na którą czekałyście razem ze mną, więc melduję, że test jest oczywiście negatywny, a ja odpuszczam.
    Będę o Was myślała, trzymała za Was kciuki i od czasu do czasu zajrzę, żeby zobaczyć coraz większą liczbę serduszek na pierwszej stronie forum.
    Buziaki <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie mamy piątek!!! :D

CzekającaMamo tak mi się przykro zrobiło jak napisałaś że odpuszczasz, ale może właśnie w najmniej oczekiwanym momencie walniesz nam tu posta że jesteś Mamą i tego z całego <3 Ci życzę :*

Lunka jak nocka minęła?Rzeczywiście wstawiłaś kolorowy gif i weselej tu odrazu :)
    Aguś,Cynamonku jak tam u Was dziewczyny?

Kto tu pije rano kawkę ze mną?

Ja wczoraj prawdę mówiąc nie zaglądałam tu,bo ..mąż wrócił zmęczony,ale melduje wykonałam zadanie proszę o punkcik :P
    Dziś mam lepszy humor bo pracuję z domku, a jak wiadomo zawsze z domku w dresikach najwygodniej hihiih
    miłego dzionka Gwiazdeczki

p.s.a ja cała w nerwach moja przyjaciółka od wczoraj w szpitalu,wywołują jej już poród,a że jest to moja bratnia dusza o trzymam za nią kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:02

madzikk lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama życzę Ci żebyś szybko wróciła do nas z dobrymimi wieściami :*

Edycik ją z Tobą pije :) i oczywiście kciuki za przyjaciółkę trzymam.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMamo przykro, bo wierzyłam, że dziś bedziesz miała niespodziankę...Ale tak jak dziewczyny piszą, odpuszczenie to czasem najlepsza decyzja i kto wie, co z tego będzie ;) Buziaki!

Edycik, Ejrene ja właśnie kawkę wypiłam i lecę szykować się dopracy :/ Na szczęście dziś piątek, ale dla mnie jest słodko-gorzki, bo w niedzielę mąż wyjeżdża na targi i nie będzie go aż do prztszłej niedzieli :( I coś czuję, że w przyszłym tygodniu będę chodzącą kupką nieszczęścia ;(

PS Edycik ja też trzymam kciuki za przyjaciółkę!

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Smutno się tu zrobiło...
    CzekajacaM <3 trzymane kciuki i będę tęsknić, poczulam w tobie bratnią duszę, trzymaj się kochana.

Katiusza to jest skandal, 7 lat leczyć na coś czego nie ma, brak mi słów...oby ten lekarz zrobił postępy...

U mnie @ na dobre rozkrecona taze nowy cykl nowe nadzieje...:)

A poza tym w ten weekend będą % aczkolwiek wiekszej ochoty to nie mam no, ale odstresowacz mi dobrze zrobi ;)

Na ten cykl nie przewiduje maniakalnego testowania ani mierzenia temp. Jedynie co mnie motywuje to wizyta u doktorka za tydzień.

Miłego, buziaki

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ruby
    Melduję się po ciężkich ostatnich dwóch dniach....nie miałam siły nawet tu wchodzić. Wybaczcie.
    Zaraz chyba jednak zrobię kawkę, zjem drożdżówkę ze śliwką i spróbuje wytrwać w pracy, choć ledwo wstałam.
    A jak u Was Dziewczynki?
    Zdążyłam zauważyć, że Czekająca Mama zdecydowała się na odpuszczenie.....tez mi to chodzi po głowie. Czuję się zmęczona i zniechęcona;)
    Ale poczekam do wizyty 30.09 -może gin da mi nową nadzieję, poza listą badań.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    dobra dziewczynki ja się zbieram w drogę. trzymajcie kciuki od 18, po powrocie zdam relacje chyba że się upiję z rozpaczy to wtedy juro w pracy napiszę co i jak
    Katiuszaaa jak po wizycie?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka1986 wrote:
    Jutro rano zrobię !!! :) trzymajcie kciuki no chyba ze okresu dostane:(
    Kropka witaj, zrobiłaś test?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszaaa jak po wizycie?
    Katiusza już znalazłam Twoją odpowiedź. Może to będzie przełom. Trzymam za Ciebie:*

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to widzę u nas obu weekend % :P w sumie też średnio mam ochotę ale jutro chociaż sobie potańcuję bo idziemy z mężem i znajomymi do klubu ;)

Aga cóż to za dołek? Wypij tą kawkę, zjedz drożdżówkę ze śliwką i uśmiech na twarzy proszę :)

Smerfelinko nie ma tego złego, skoro męża nie będzie zrób sobie tydzień SPA i dbania o siebie, ciepła kąpiel,dobre winko, jakiś mus czekoladowy do ciała itp.Mąż wróci a Ty jak nowo narodzona :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby to widzę u nas obu weekend % :P w sumie też średnio mam ochotę ale jutro chociaż sobie potańcuję bo idziemy z mężem i znajomymi do klubu ;)

Aga cóż to za dołek? Wypij tą kawkę, zjedz drożdżówkę ze śliwką i uśmiech na twarzy proszę :)

Smerfelinko nie ma tego złego, skoro męża nie będzie zrób sobie tydzień SPA i dbania o siebie, ciepła kąpiel,dobre winko, jakiś mus czekoladowy do ciała itp.Mąż wróci a Ty jak nowo narodzona :D
    Edycik pisałaś, że wykonałaś wczoraj zadanie mimo zmęczenia męża....ech te różowe majteczki - chyba muszę zakupić ;)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Kochane życzę Wam spokojnego piątku i udanego weekendu. Nie chcę Was zostawiać bez tej ostatniej wiadomości, na którą czekałyście razem ze mną, więc melduję, że test jest oczywiście negatywny, a ja odpuszczam.
    Będę o Was myślała, trzymała za Was kciuki i od czasu do czasu zajrzę, żeby zobaczyć coraz większą liczbę serduszek na pierwszej stronie forum.
    Buziaki <3
    Czekająca Mama będzie mi brakować Twoich ciepłych słów dla każdego....:*

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Cinnamonek?? :*

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tak wykonałam,najśmieszniejsze to że majteczek nie założyłam, już miałam iść spać i tak spontanicznie przed snem sobie <3

Neonowe galotki będą jak gra mi przyjdzie :P

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Dzień dobry :)
    CzekającaMama szkoda, że odchodzisz od nas, ale może to jest Ci potrzebne... Zajrzyj czasami do nas, pochwal się co u Ciebie :) będziemy czekać :) :*
    Aga nawet nie myśl, że Ty odchodzisz :> siostrę chcesz zostawić??? Pięknie :P
    Melduję wykonanie zadania więc punkcik dla mnie ;) kolejnego zadania jeszcze nie ma? Chyba nic nie przeoczyłam?;)
    Lecę robić kawkę :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Niestety jedna kreska:( nie mogę ju patrzeć na te testy:( a może jest jeszcze za wcześnie... najdziwniejszy to ten brak ,, czucia sie'' na okres...

Luna97 - witam serdecznie. w tym miesiącu zaczęłam tzn od początku tego cyklu póki co 8 dni po owu i temp podniesiona 37 utrzymuje się. Cały cykl aż do owu była 36.6-7. Biorę witaminę B6 bo słyszałam że wydłuża cykl...

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ