X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile ja bym dała za taki weekend szaleństw w klubie, lekko zakrapiany ulubionym mojito... A od kiedy się przeprowadziłam, wciąż nie mam w nowym mieście znajomych :/ Niby to już 3 lata, ale w pracy wszyscy sporo starsi, a przy mojej pracy często nie mam zbyt wiele czasu i przez to też nikogo nowego nie poznałam, więc jak męża nie ma to czuję się naprawdę samotna.

Edycik to jest myśl! Przyda mi się taki relaks :) Poza tym myślałam o kosmetyczce, może o fryzjerze. Jakaś zmiana by się przydała, ale sama jeszcze nie wiem, co. Ścinać włosów nie chcę, farbować też nie, a do fryzjera bym poszła :P I zrozum tu kobietę ;)

Mój orgaznizm robi mnie w konia! Myślałam, że dziś będzie drastyzny spadek temperatury, który rozwieje moje resztki złudzeń, a tu nic z tego. Aż wkurzona jestem, bo wolałabym, żeby już @ się zaczęła i szybko skończyła ;)

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku, Edycik zadania wykonane-super!....
    a ja nic, martwi mnie to, bo w ogóle nie mam ochoty na nic :/ Chyba podświadomie czekam na tą wizytę u gina. A jednocześnie się boję.
    Jejku wchodzę tu ostatnio i tylko gderam. Wybaczcie mi.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Dziewczyny ile ja bym dała za taki weekend szaleństw w klubie, lekko zakrapiany ulubionym mojito... A od kiedy się przeprowadziłam, wciąż nie mam w nowym mieście znajomych :/ Niby to już 3 lata, ale w pracy wszyscy sporo starsi, a przy mojej pracy często nie mam zbyt wiele czasu i przez to też nikogo nowego nie poznałam, więc jak męża nie ma to czuję się naprawdę samotna.

Edycik to jest myśl! Przyda mi się taki relaks :) Poza tym myślałam o kosmetyczce, może o fryzjerze. Jakaś zmiana by się przydała, ale sama jeszcze nie wiem, co. Ścinać włosów nie chcę, farbować też nie, a do fryzjera bym poszła :P I zrozum tu kobietę ;)

Mój orgaznizm robi mnie w konia! Myślałam, że dziś będzie drastyzny spadek temperatury, który rozwieje moje resztki złudzeń, a tu nic z tego. Aż wkurzona jestem, bo wolałabym, żeby już @ się zaczęła i szybko skończyła ;)

Smerfelinka fryzjer dobra myśl, też się wybieram choć tak jak mówisz ścinać nie chcę, farbować nie muszę...ale dla odświeżenia pójdę, chyba po wizycie u gina w środę ;)

Szkoda, ze nie mieszkasz blisko mnie, już miałabyś znajomą ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Smerfelinka fryzjer dobra myśl, też się wybieram choć tak jak mówisz ścinać nie chcę, farbować nie muszę...ale dla odświeżenia pójdę, chyba po wizycie u gina w środę ;)

Szkoda, ze nie mieszkasz blisko mnie, już miałabyś znajomą ;)
    I blisko mnie, byłybyśmy już we trzy :)
    Aga to chwilowe, popraw sobie czymś humor, a wizyta już w środę więc może obie się czegoś dowiemy... W środku też gdzieś tam mam jakieś obawy, ale wiem że gdybym ciągle o tym myślała to bym zwariowała... Więc jakoś trzeba zapomnieć i wrzucić na luz ;) tryb myślenia i zamartwiania na pewno nas nie przybliża do zajścia w ciążę... Także uśmiechnij się Siostrzyczko :) poprawmy sobie humor dziś, nawet na odległość ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Cinamonku dobrze, że mam Was dziewczyny ;) I w ogóle forum :)

Kochane uciekam do pracy, bo miałam być dziś wcześniej, a znowu dotrę pewnie dopiero na 10 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:03

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko to wizyta u fryzjera wskazana :) będziesz miała tydzień piękności dla siebie a jak mąż wróci to czekaj z butelką winą w bieliźnie hihii :)

Aguś nie stresuj się nam tak, do wizyty coraz bliżej,napewno wiele się wyjaśni i wszystko będzie dobrze.Niedługo i u Ciebie się zazieleni kochana.Wierzę w to :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:09

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję przyjście @ powinnam sie cieszyc bo nowy cykl ale jakos wyjątkowo mocno mnie boli musiałam wziac przeciwbólowy i czekac kiedy zacznie działac a tu robota jest do zrobienia... będzie dzisiaj cięźki dzien.... trzymajcie się cieplutko

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję przyjście @ powinnam sie cieszyc bo nowy cykl ale jakos wyjątkowo mocno mnie boli musiałam wziac przeciwbólowy i czekac kiedy zacznie działac a tu robota jest do zrobienia... będzie dzisiaj cięźki dzien.... trzymajcie się cieplutko

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek nowy cykl i nowe nadzieje i starania :D musi się udać :)

Mundek, AgaL lubią tę wiadomość

• aiszza1 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2015, 17:45

aiszza1
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    I blisko mnie, byłybyśmy już we trzy :)
    Aga to chwilowe, popraw sobie czymś humor, a wizyta już w środę więc może obie się czegoś dowiemy... W środku też gdzieś tam mam jakieś obawy, ale wiem że gdybym ciągle o tym myślała to bym zwariowała... Więc jakoś trzeba zapomnieć i wrzucić na luz ;) tryb myślenia i zamartwiania na pewno nas nie przybliża do zajścia w ciążę... Także uśmiechnij się Siostrzyczko :) poprawmy sobie humor dziś, nawet na odległość ;)

Kochana jesteś, od razu lepiej na duszy:):* Obiecuje, że w weekend spróbuje zająć się tym fb, zeby Was zobaczyć,choć wirtualnie:)
    Wiem,że zamartwianie się na zapas....tylko działa na niekorzyść, jeszcze stres i ta moja prolaktyna to wrogowie. Zakupiłam nową matę do ćwiczeń, od wtorku wracam na fitness, dziś może na basen się wybiorę.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Smerfelinko to wizyta u fryzjera wskazana :) będziesz miała tydzień piękności dla siebie a jak mąż wróci to czekaj z butelką winą w bieliźnie hihii :)

Aguś nie stresuj się nam tak, do wizyty coraz bliżej,napewno wiele się wyjaśni i wszystko będzie dobrze.Niedługo i u Ciebie się zazieleni kochana.Wierzę w to :*
    Edycik dziękuje:* jesteście Wspaniałe:)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Mundek miną te dni....wróci lepszy nastrój. Też tak mam:*

Mundek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No babeczki nie smutasić nam się tu.Głowa do góry wszystkie,uśmiechy szerokie ,molestujemy mężów i działamy dalej :D Te które zaczęły nowe cykle też uśmiechy poproszę bo to nowe nadzieje i nowe szanse na groszki w brzuszkach :)

madzikk, cinnamon cookie, AgaL, Mundek, majju lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kochana jesteś, od razu lepiej na duszy:):* Obiecuje, że w weekend spróbuje zająć się tym fb, zeby Was zobaczyć,choć wirtualnie:)
    Wiem,że zamartwianie się na zapas....tylko działa na niekorzyść, jeszcze stres i ta moja prolaktyna to wrogowie. Zakupiłam nową matę do ćwiczeń, od wtorku wracam na fitness, dziś może na basen się wybiorę.
    Nooo od razu lepiej brzmisz! ;)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po śniadaniu ale przed kawą...

Aguś - gderaj ile chcesz tylko nie odchodź błagam, kolejnej starty na forum nie zniesiemy! załóż fb nie pożałujesz, a i my mamy wielką ochotę cię zobaczyć ;)

Edycik neonowe majtki rządzą! też takie muszę kupić a co :P

Mundek - no to w zasadzie idziemy razem, u mnie w nocy się rozkręciła @ na dobre...

Smerfelinka - ty masz jesze wszystko przed sobą, czemu tak pesymistycznie podchodzisz, że mogła by temp spaść? przecież to dopiero okres testowania przed tobą...kochana słabe plamienie miałaś, a nie @...więcej słońca dziewczyny więcej!

Cinamonek a masz jakąś propozycję na kolejne zadanie? ;) tylko u mnie z opóźnieniem bo mam długie @ więc jakieś 5-6 dni minimum muszę poczekać...

Ejrene jesteśmy już forumowymi ciociami po raz pierwszy? ;)

Kropka - przykro mi :(

A ja fryzjerom mówię nie stanowcze nie! ale historię znacie także nie będę was zanudzać :)

Wczoraj byłam z młodą na kółku plastycznym, ale było tylko organizacyjne spotkanie i młoda była załamana...a dzisiaj wstaje i mówi, że ona jednak nie wie czy chce chodzić na te zajęcia :P hehe kobieta zmienną jest nie? :)

Dzisiaj mam wolne moje Panie, sprzątać mi się nie chce, gotować nie muszę bo małżm i często coś ze szkoły przywozi także leniuchowanie i forumowanie mi zostało :P

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to sobie leniuchuj,wypoczywaj i pisz posty nam :)

Ja cieszę się,że mam dziś pracę z domku,zaraz idę jakiś obiadek zrobić :)

Carloq,Lunka jak się czujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby to sobie leniuchuj,wypoczywaj i pisz posty nam :)

Edycik - chętnie, ale sobie samemu się tak głupio odpisuje ;)
    Masz pracę przy kompie jak ja? bo też często z domu robię tzw. zdalnie

to kto się ze mną tej kawki napije? :)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik taki miałam plan! Zrobię ulubionego kurczaka i sos, do tego winko i ja w nowej haleczce i będziemy się długo witać :D

Ruby ale u mnie to już właśnie pora na @... Fazę lutealną mam 11 dni, więc dziś ostatni, a takie plamienia to u mnie są co miesiąc, więc nic nie odbiega od normy :/ No nic, przeboleję, to już przecież nie pierwszy raz, chociaż muszę przyznać, że tracę już siły. Miałam nadzieje, że powitam mężulka nie tylko dobrym jedzonkiem, ale i dobrymi wieściami, a to tylko obiad mi zostaje, więc musi być naprawdę super ;)
    Kochana, Twoja córa to po prostu stuprocentowa kobietka :)

Ja dziś w pracy mam luzik. Parę drobnych rzeczy do dopieszczenie i do domku. Muszę powoli prasować te koszule dla męża, które i tak wygniotą się w walizce :P

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    dużo naskrobałyście od rana, ja siedzę i zamykają mi się oczy więc podtrzymuje je zapałkami ...
    Widzę że dzisiaj wiele z Nas ma jakiś gorszy dzionek, musimy coś na to poradzić...

Ja też się wybieram do fryzjera tylko nie wiem czy iść do takiego chłopaka co zawsze chodzę czy do nowego salonu obok. W sumie chciałam iść do niego ale on nie umie czesać a może jak by się okazało że ten nowy jest lepszy to zawsze bym miała swojego fryzjera obok :)

Czekająca Mama- może to właśnie jest Ci potrzebne, czekamy na Twój powrót.

Katiusza- 3mamy kciuki, nowy lekarz nowe nadzieje i szanse, mam nadzieje że Ci pomoże tak jak mi

Luna - co do rwania, rozciągania ja mam najgorzej wieczorami i w nocy, nie mogę normalnie spać bo czuję jak mnie wszytsko rozpycha, mówiłam lekarzowi on że rozumie ale jestem młoda, to pierwsza ciąża i że to normalne i kazał zażywać nospę fortę. Kiedy Ty odczuwasz bóle najczęściej? A wogóle to wczoraj się wykąpałam w wannie i tak mi było dobrze woda była taka normalna nawet nie za ciepła i później po chwili tak mnie zaczęło wszystko rwać masakra.

Kropka- przykro mi

Smerfelinka- uśmiech, bo pesymizm w niczym nie pomaga uwierz :)

Ruby - po Twoich przygodach z fryzjerami na prawdę możesz odradzać :) Córka też mała kobietka więc ma prawo zmieniać zdanie, chociaż zajęcia plastyczne dla dzieci uwielbiałam od małego, ale każdy ma inne zainteresowania :)
    Też dziś mam wolne i mam zamiar odpoczywać i troszeczkę popracować ale nie za dużo :)

A i jeszcze pytanie do kobiet które są mamami , co z <3 podczas ciąży ? czy może to zaszkodzić Kropkowi ?? My narazie się wstrzymujemy bo ja się strasznie boję ale za to więcej się przytulamy i związek zrobił się lepszy pod względem porozumienia i emocji, ale powoli zaczyna mi tego brakować :(

katiuszaa lubi tę wiadomość

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ