X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Kochana ja baldziochami to już się nie będę jarać, tylko beta i wszystko jasne:-)
    Ja jestem z branży budowlanej więc masa odbiorów i uzgodnień w terenie, i wysłuchiwanie żalów co to nie tak na tej drodze zrobione;-)

No właśnie pamiętam i myslałam, że na jesień raczej u was spokojniej bo pogoda niezbyt to i robota nie bardzo...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy a że tak zapytam, bo chyba gdzieś pisałaś ale nie pamiętam... Dlaczego nie pracujesz?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon a ty dzisiaj w pracy czy znowu się byczysz jak wczoraj?:)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No właśnie pamiętam i myslałam, że na jesień raczej u was spokojniej bo pogoda niezbyt to i robota nie bardzo...
    Dopóki nie ma - 20 i metra śniegu lub ulewy jak w porze deszczowej robota pełną parą;-))...a mogłam mieć jakiś kobiecy zawód:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*

Wysłany: 20 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cynamon a ty dzisiaj w pracy czy znowu się byczysz jak wczoraj?:)
    Ja w tym tygodniu to tak w kratkę - dziś w pracy, jutro wolne, czwartek w pracy i wolne do poniedziałku :) chociaż wolałabym dziś jeszcze pobyć w domu, może podleczyłabym się lepiej...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - no zgadzam się z Imię_Róży, może na pozytywny test za wcześnie :-). Ale dobrze,że trenujesz. Jesteś taka spokojna i opanowana... :-). Nie taka furiatka jak ja - może dobrze Tobie to na zdrowie wyjdzie, i pozytyw Cię zaskoczy.

Bo bez spinania jest lepiej , wiem , wiem, a ulegam presji... swojej :-P.

Trzeba się opamiętać, trzeba się opamiętać, trzeba się opamiętać; jeszcze dam się tutaj poznać jako kobieta robiąca sama sobie problemy. Akurat ten problem, który w ostatnich postach napisałam, to jeden z absurdalnych problemów, ale jednak jest. Może dlatego o nim napisałam :-D. Dlaczego zatem absurd miałby psuć moje pożycie małżeńskie, no dlaczego???
    Kochane...wezmę się w garść, bo mój mąż mnie potrzebuje...synek też musi mieć rodziców "wspólnie funkcjonujących" ze sobą, a nie rozłącznie przez chorobliwe 'problemy XXI wieku'...

Dlatego muszę wyrzucić tą spinę z siebie, nie przekreślać tego cyklu, że będzie na straty...bo nie będzie nastroju... Już mój mąż widział mnie czasem taką w kobiecych załamkach, tak więc może i ta pójdzie w zapomnienie, oby...

... a ja niedługo jadę do Jyska. Jak ja chcę pomarudzić tym sprzedawcom :-). Oni pewnie, też nie lata niesamowitych historii się nasłuchali, zwłaszcza pewnie od staruszków-emerytów - którzy mogą w sklepie pół dnia spędzić, by sprawdzić wszystko, ale TOTALNIE WSZYSTKO, aby wybrać coś komfortowego... ale hola hola, nie jestem staruszką, tak więc aplikuję sobie na siłę dawkę energii i działam.

Powodzenia i miłego dnia :-).
    Następnym razem obiecuję nie marudzić (chyba sobie ava zmienię,bo te różowe okulary coraz rzadziej na nosie mi leżą ;-))

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i uprosiłam o szybsze wyniki
    Beta <1 więc czekam na @
    Progesteron 13,9 czyli w normie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Beta <1 więc czekam na @

:**** 37uscisk.gif

poczekaj na mnie, może razem zaczniemy cykl :)
    Głowa do góry :)

Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Beta <1 więc czekam na @
    Przykro mi :-( a w którym dniu cyklu robiłaś badanie?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    :**** 37uscisk.gif

poczekaj na mnie, może razem zaczniemy cykl :)
    Głowa do góry :)

pewnie będzie nas trzy :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak podbrzusze dzisiaj boli jak w dzień owulacji, ten sam ból...może będzie druga owulka i drugie zapłodnienie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:29

PrimaSort lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Missy a że tak zapytam, bo chyba gdzieś pisałaś ale nie pamiętam... Dlaczego nie pracujesz?

Miałam szukać, ale mój synek przedszkolak często łapał infekcje, tu nie ma kto z nim siedzieć, w razie 1-2 tygodniowego uziemnienia.
    Jeżdżę też z nim od czasu do czasu (tak z dwa razy w tygodniu) na rehabilitacje (ma lekkie skrzywienie szyjne,profesjonalna nazwa: kręcz szyjny),są one w godzinach tak 13, 14, 15... dlatego na razie nie podejmowałam się pracy, choć nie ukrywam, bardzo chciałam. Miałam już dwa lata temu iść do pracy, ale synek wciąż chorował...a to zapalenie gardła, a to zapalenie oskrzeli,tak na zmianę.

Stwierdziliśmy z mężem, by się starać, by nie szukać na siłę pracy .. ja baaaardzo, ale to baaaardzo chcę powiększyć rodzinę, mąż już tez tego chce - a zawsze mi/nam "coś" staje na drodze (no i te straty mnie chyba dobiły,że taka słaba emocjonalnie się zrobiłam,taka bez "jaj", jaka byłam wcześniej i o przyszłość się nie martwiłam).

..ale też te 6 lat bez pracy , które ja mam, także z deka osłabiają psychę, wiem. Dobrze w sumie gdybym coś znalazła. Myślę,żeby właśnie coś znaleźć takiego chociażby na 1/2 etatu i się uwolnić trochę od tych domowych problemików.Chciałabym pełny etat, ale jak już pisałam, jeżdżę z synkiem na zajęcia - chyba że już niedługo powiedzą, że jest ok i nie trzeba rehabilitować.

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Beta <1 więc czekam na @
    Buuuu.... :(
    Przynajmniej progesteron dobry :*

katiuszaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Beta <1 więc czekam na @

Przykro mi :( ale dobrze że progesteron w normie.

Edycik zrobiłaś betę ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A mnie tak podbrzusze dzisiaj boli jak w dzień owulacji, ten sam ból...może będzie druga owulka i drugie zapłodnienie :D
    Albo zagnieżdżenie dzisiaj :-) to Twój 8 dzień cyklu prawda? To by mogło się zgadzać ;-)

Ruby lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Beta <1 więc czekam na @
    Tule:-* głowa do góry i działamy dalej:-)

Ja dziś zamierzam kupić jeszcze Gineintima globulki na grzybice. Choć po Vagicalu jest poprawa to one są takie ogólne na zapalenie. Te starania chyba odpuszcze choć obstawiam ovu na jutro i nie wiem czy się skusić na serduszkowanie:-) wczoraj na teście owu był cień drugiej kreski, zobaczę wieczorem co pokaże

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy pomyśl właśnie nad pracą np na pół etatu, to by Cię trochę oderwało od obecnych problemów... Z tym łóżkiem to faktycznie musicie cos wymyślić, zorientuj się co do materacy.. No i kwestia synka, który przychodzi w nocy do łóżka.. Ale to wszystko do zrobienia, wystarczy chcieć :) głowa do góry :)

missy83, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza - przytulam, no to nowy cykl, nowa nadzieja :-)

A ja już miałam zaraz uciekać do obowiązków.

Miłego dnia,
    i wracam do Was bez marudzenia.

Obiecuję!

ps. z tym łóżkiem to na serio musiałam się wygadać, by więcej osób przeczytało te absurdy, może więcej osób weźmie patelnie i mnie wirtualnie uderzy w głowę z myślą "opamiętaj się dziewczyno"! Już jednej forumowiczce kiedy natrułam o tym, współczuję, że musi znowu tą historię napotykać przed oczami ;-)
    W sumie...przyszła mi taka myśl,że wezmę inną kołdrę + koc i tak sobie zrobię 'legowisko' na tym łożu, przynajmniej dopóki nie pomyśli się nad jakąś inną zmianą w celu wygody

Smutno mi, że tak krzywdzę psychicznie męża... :-(.
    Kobiety kochane, patelnie w ruch i mi w głowę postukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:38

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Miałam szukać, ale mój synek przedszkolak często łapał infekcje, tu nie ma kto z nim siedzieć, w razie 1-2 tygodniowego uziemnienia.
    Jeżdżę też z nim od czasu do czasu (tak z dwa razy w tygodniu) na rehabilitacje (ma lekkie skrzywienie szyjne,profesjonalna nazwa: kręcz szyjny),są one w godzinach tak 13, 14, 15... dlatego na razie nie podejmowałam się pracy, choć nie ukrywam, bardzo chciałam. Miałam już dwa lata temu iść do pracy, ale synek wciąż chorował...a to zapalenie gardła, a to zapalenie oskrzeli,tak na zmianę.

Stwierdziliśmy z mężem, by się starać, by nie szukać na siłę pracy .. ja baaaardzo, ale to baaaardzo chcę powiększyć rodzinę, mąż już tez tego chce - a zawsze mi/nam "coś" staje na drodze (no i te straty mnie chyba dobiły,że taka słaba emocjonalnie się zrobiłam,taka bez "jaj", jaka byłam wcześniej i o przyszłość się nie martwiłam).

..ale też te 6 lat bez pracy , które ja mam, także z deka osłabiają psychę, wiem. Dobrze w sumie gdybym coś znalazła. Myślę,żeby właśnie coś znaleźć takiego chociażby na 1/2 etatu i się uwolnić trochę od tych domowych problemików.Chciałabym pełny etat, ale jak już pisałam, jeżdżę z synkiem na zajęcia - chyba że już niedługo powiedzą, że jest ok i nie trzeba rehabilitować.
    Missy poszukaj sobie czegokolwiek jako odskocznię, bo inaczej zapętlisz się z myśleniem o dziecku i próbach. Zajęcie jakie by ono nie było pozwoli ci na świeżo spojrzeć na dom , męża i wasze problemy łóżkowe:-)

missy83 lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Edycik zrobiłaś betę ?

Tak byłam zrobić kochana.Jutro wyniki około 12.
    Zapłaciłam 37zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:42

PrimaSort, Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ