X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja mam tyłozgięcie a przy tym podobno wychodzi później :) No, ale tak jak napisałam pozostaje mi tylko CZEKAĆ.
    Nie wiedziałam o tym, a też mam :P dobrze wiedzieć ;)

Bratku poproszę ten przepis :) ze strony mojewypieki.com często korzystam :) z kwestii smaku nie piekłam jeszcze, raczej obiadowo-kolacjowe rzeczy robiłam :) poszukam wieczorem, może coś wpadnie w oko :) ale przepis i tak poproszę, jeśli nic nie znajdę to zrobię biszkopt plus jakiś krem i ładnie ozdobię :) jak się wstawia tu zdjęcia bo jeszcze nie wstawiałam?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynajdujesz sobie jakąś stronę, na którą możesz załadować zdjęcia, np.fotosik.pl, Imageshack itd., wrzucasz fotkę (wcześniej zakładasz konto, albo i nie - chociaż to ma ograniczenia) i później do swojej wypowiedzi na tym forum kopiujesz link - zwykle zawiera on: ......, czyli w sumie tak, jak na wielu forach :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie szef dzisiaj rozsmieszyl. Przyniosl nam lody, okazalo sie ze maja 5% alkoholu. Zapytal sie czy smakowaly, to mu odpowiedzialam ze musze go rozczarowac bo w godzinach pracy nie pije i jestem kierowca. Ale zabieram je do kolezanki i jutro zdam mu relacje.

Bratku jak ty sie czujesz po tym HSG? To byl bol tylko podczas zabiegu czy jeszcze cos czujes?

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z synkiem miałam brzuch widoczny od 7 mc a w 8 miałam cesarkę :) jestem grubaskiem a synek był drobny to i nie widac było mocno :) sąsiedzi nie wiedzieli, że byłam w ciąży a tu nagle bobo na świecie :)

cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak teścik? U mnie ll kreski, ale ta jedna bladziutka strasznie :D

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy dalej o smakołykach i jak tu schudnąć ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka widzę, że ostro testujesz :) ja w tym cyklu zamierzam bez testów. Przez choróbsko owu może się pokiełbasić albo znowu jej nie będzie ;) czysty spontan

Wysłany: 29 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dziękuję za wyjaśnienie :) domyślałam się, że tak to się robi, ale miałam nadzieję że jest może jakaś szybsza metoda :P szczególnie gdy siedzę na telefonie ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Aguś jak teścik? U mnie ll kreski, ale ta jedna bladziutka strasznie :D

U mnie juz drugi dzień taki bladzioch :)
    Działasz dziś?:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że też nasiusiałam na owulacyjny a rezultatem jest taki sam bladzioch jak wczoraj, czyli - Trochę się zaczynam stresować jutrzejszym monitoringiem, obawiam się, że się rozczaruję jak w zeszłym miesiącu kiedy owu nie było. Muszę koniecznie pamiętać żeby zapytać o te badanie dot. obciążenia genetycznego rakiem jajnika.
    Co tam u Was? Po obiedzie już? Ja zrobiłam wątróbkę drobiową (podobno źródło kwasu foliowego ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, może siuśki rozwodniłyście? :P U mnie też negatyw, ale w sumie lepszy trochę, niż wczoraj - a już myślałam, że dziś zupełnie zniknie :P
    Sikajcie, sikajcie!!!!!!!!! Sikajcie i... zaciążajcie!!!! Jestem głodna nowych brzuszków, zwłaszcza wśród starszej stażem gwardii ciaza.gif

madzikk, dobrze :) Ból jest podczas - i potem trochę też bolało. Nie bardzo też sobie wyobrażam urzędowanie tego samego dnia, ale może to kwestia indywidualnej wrażliwości. Nie mniej i tak leciało ze mnie jeszcze trochę na czerwono, więc wolałam nie ryzykować. W sumie wczoraj wieczorem troszkę się rozruszaliśmy <3 i dziś śluz różowy, więc nie wiem, o co kaman. Czy coś się naruszyło po zabiegu (chociaż po zabiegu wyglądał ten śluz inaczej), czy też to coś innego? Ale nie jest źle, chociaż raczej na spokojne akcje ;)

majju, kciuki za jutrzejszy monitoring :)
    A wątróbkę.... ojjj, zjadłabym. Wieki nie robiłam :)

P.S. Ja już naprawdę nie nadążam.... Śluz jak białko jaja? DZIŚ???? 036.gif W 12dc???? Yyyyyyy..... no comments...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:19

Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie się leje potop jak to Ruby mówi..ledwo chodzę masakra
    mimo to cieszę się,że zaczęłam nowy cykl
    jutro wolny dzień więc troszkę się zrelaksuję bo dziś masakra była w pracy

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 29 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja ostatnio jadłam wątróbkę w wersji z gruszką, na słodko :) dobra była :) trzymam kciuki za monitoring, by wyszedł dobrze :)
    Edycik biedna :( ale przynajmniej nie musisz czekać i zastanawiać się czy się rozkręci czy nie, lub co tam się dzieje :/ zrelaksuj się z mężem przy jakimś filmie i piwku ;)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to powodzenia w nowym cyklu :*

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja tez kciukam za Twoj monitoring jutro i daj nam znać po wizycie.
    Cinnamonku masz rację zrelaksować się muszę i nafaszerowac ibupromem.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Edycik to powodzenia w nowym cyklu :*

Dziękuje kochana

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga taki jest plan, trzeba go tylko zrealizować :)
    Wow Bratku zazdroszczę takiego śluzu! Nie wierzę, że to piszę, ale serio - zazdroszczę :)

Bratek, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    No proste to nie jest, ale stres tym bardziej nie pomoże i jeszcze bardziej wszystko skomplikuje. Ja nie mówię o luzie w sensie mam wszystko gdzieś, tylko o tym żeby w obsesje nie popaść. Kontrolować badania, wybierać dobrych lekarzy, ale bardziej żeby to miało wydźwięk mobilizujący a nie dołujący. Przynajmniej ja tak robię;-)
    O jakiej obsesji Ty mówisz? To, że mnie dziś pierś zakłuła, jajnik rozbolał a do tego śluz zrobił się minimalnie rozciągliwy i mój mózg od razu te fakty połączył i wygenerował myśl OWULACJA to nie znaczy, że wpadam w obsesję : D

Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - no wraca taki śluz, teraz będzie 2-i, albo 3-i cykl, odkąd wraca. Tylko jakieś to wszystko dziwne, za wcześnie i w ogóle ;/

A tak btw-mam miłą lekturę dla tych, którzy lubią czytać ;)
    "Algorytmy diagnostyczno-lecznicze w zastosowaniu do niepłodności". Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo info, od postępowania w najprostszych przyczynach niepłodności po in vitro. Nie zastąpi to wizyty u lekarza, ale daje jakąś orientację, jeśli ktoś cokolwiek medycznie ogarnia/chce ogarnąć.
    http://rozrodczosc.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/algorytmy-w-nieplodnosci-2011-06-06.pdf (to ze strony Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:21

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,Cynnamonku,Ruby,katiuszaa gdzie jesteście?

jak mija Wam wieczór?

katiuszaa lubi tę wiadomość

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ