Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdycik właśnie zasiadłam do lapka, obejrzałam singielkę i pozbierałam paczki po sąsiadach nie dla mnie tylko moja koleżanka z Czech na mój adres notorycznie zamawia, ale to się musi skończyć, jednej paczki nie mogę zlokalizować , a przed sąsiadami już mi wstyd, ciągle coś przychodzi , a to nawet nie moje
a wy co tam porabiacie?
Edycik - szczęśliwego nowego cyklu kochana:)
Paryzteka ty też dzisiaj trenujesz?
Bratku poczytam ale jutro bo dzisiaj moje oczy tego nie zniosą już
Doczytałam wszystko ale już zapomniałam co miałam napisać
aaaa brzuchy ciążowe się przewinęły - ja miałam tak ogromy że się pytali czy bliźniaki będą...na serio na początku nic do 4 miesiąca leciutko a potem od 6 jak mnie wysadziło to czegoś takiego nie widziłyścieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:08
Edycik, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajju trzymam kciuki za wizytę
Lunka - świetnie to ujęłaś , wiesz co mam na myśli
agatia mam nadzieję, że na plamkach się skończy i nic poważnego z tego nie wyjdzie
Madzikk a na prawym nic nie rosło? nic a nic? a lody super z alko pamiętasz nazwę?
Bratek jak nie skończysz tych dobroci pokazywać to serio będziesz muaisła mi kurierem wszystko wysyłać! i nie ma wymówek potem!
UWAGA, ATTENTION, ACHTUNG! Jutro jadę na 8 na fitnesssssssEdycik, luna91, Jasminowa, madzikk, Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Majju trzymam kciuki za wizytę
Lunka - świetnie to ujęłaś , wiesz co mam na myśli
agatia mam nadzieję, że na plamkach się skończy i nic poważnego z tego nie wyjdzie
Madzikk a na prawym nic nie rosło? nic a nic? a lody super z alko pamiętasz nazwę?
Bratek jak nie skończysz tych dobroci pokazywać to serio będziesz muaisła mi kurierem wszystko wysyłać! i nie ma wymówek potem!
UWAGA, ATTENTION, ACHTUNG! Jutro jadę na 8 na fitnesssssss
Jezeli chodzi o lody to N'ICE COCTAIL, wlasnie sprawdzilam w koszu, wiem ze moj szef chcial importowac jakies lody do japonii, musze sama wygooglowac bo on mi nic nie powie.
Ja jestem u kolezanki i przyznam ze jest bardzo przyjemnie:) musze czesciej do niej wpadac:)
Spijcie dobrze!AgaL lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnymadzikk wrote:Ginka mowila ze lewy 13mm, prawy 9mm, i ze z lewego bedzie, nie wiem i sie nie dowiem bo czy owulka byla beda spr z badania progesteronu w przyszly czwartek. A jest mozliwa owulacja z dwoch jajnikow?
Jezeli chodzi o lody to N'ICE COCTAIL, wlasnie sprawdzilam w koszu, wiem ze moj szef chcial importowac jakies lody do japonii, musze sama wygooglowac bo on mi nic nie powie.
Ja jestem u kolezanki i przyznam ze jest bardzo przyjemnie:) musze czesciej do niej wpadac:)
Spijcie dobrze!
Bawcie się dobrze :)a co do owulacji to bladego pojęcia nie mam czy może być, ale pewnie wtedy powstają bliźniaki dwujajowe? zresztą jak dzieci z bezowulacyjnych cykli są to czemu by nie miało być owulacji z dwóch jajników
Ejrene powiem ci tak w sekrecie, że nie chce mi się iść jak szlak, dawno mi się tak nie chciało, ale jak mówiłam słowo się rzekłoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:31
madzikk lubi tę wiadomość
-
Paryzetka83 wrote:O jakiej obsesji Ty mówisz? To, że mnie dziś pierś zakłuła, jajnik rozbolał a do tego śluz zrobił się minimalnie rozciągliwy i mój mózg od razu te fakty połączył i wygenerował myśl OWULACJA to nie znaczy, że wpadam w obsesję : D
Kochana masz rację to nie jest obsesja .... to już paranoja:-P
ps. życzę tej obsesyjnej owulki coby się nie w mózgu a w janiku wygenerowała;-)
Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Imię_Róży wrote:Kochana masz rację to nie jest obsesja .... to już paranoja:-P
ps. życzę tej obsesyjnej owulki coby się nie w mózgu a w janiku wygenerowała;-)Imię_Róży lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Paryzetka melduje wykonanie zadania
co prawda mieliśmy straszneeeego lenia i najchętniej zaleglibyśmy przed tv, ale mobilizacja była
a jak u Cięę??
Edycik cierpisz Kochana, mam nadzieję, że się zrelaksowałaś wiecczorkiem:*
Sisterka będzie tort w sobotę?mniammmm
Ruby jutro o 20 fitness, no no.... a ja planuje basen(ale też przyznam, że chyba będe musiała się zmusić
)
Jaśminowa dzięki za info o tych bliźniakach....ach super by było
Ejrene jak się odcinek podobał?? też oglądam Przyjaciółki
Madzikk cieszę się, że nocka u koleżanki taka udana, bawcie się dobrze:)
Imię Róży, Bratek, Katiusza, Lunka, Mundek i wszystkie wyżej wymienione i niewymienione niechcąco kolorowych snów !
mi ostatnio nic się nie śni....a Wam??luna91, Bratek, Imię_Róży, Edycik, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Aga - ja mam tak porypane sny, że nawet nie wiem czy byście uwierzyły jak bym opowiedziała
niestety niektóre bywają tragiczne i jak się budzę to dziękuję, ze to był tylko zły sen...
Ruby - ile ja bym dała żeby się poruszać. Szukałam u mnie w mieście fitnessu dla ciężarnych, ale nie maBędę ćwiczyć w domu jak gin pozwoli, ale w grupie zawsze raźniej
Jutro wpadnę zobaczyć czy poszłaś
To i ja życzę słodkich snów!
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ło matko, miałam wrzucić przepis na biszkopt. Zapomniałaaaaam
Rzecz jasna, nie jest to przepis na taki wypasiony biszkopt - wiecie: 20 jaj, żadnego proszku i ucieranie na parze
ale i tak jest dobry, a jak się jeszcze użyje czegoś do nasączenia (dla mnie akurat tort musi, po prostu MUSI być wilgotny
), to już w ogóle jest całkiem mniamuśny
Nie trzeba ucierać, wystarczy mikser. Dorzucamy kolejno składniki, tak, jak leci po kolei z listy. Wstawiamy potem do zimnego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach. Oczywiście, że jak się komuś chce mimo wszystko pobawić w ubicie piany z białek, osobne utarcie żółtek, to zawsze będzie lepiej
1. 3 jaja
2. 1 szklanka cukru kryształtu
3. 1,5 szklanki mąki (TORTOWEJ! I koniecznie dobrze przesianej!!!)
4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
5. 6 łyżek oleju.
Mam też drugi przepis, tylko tu jest ciut więcej zabawy. No ale bez zabawy nie ma efektu
Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej oraz 1/2 szklanka mąki pszennej tortowej - lub na odwrót, do wyboru. ta mąka ziemniaczana jest ważna, bo nadaje wilgotność
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki cukru
- 1 łyżka stołowa octu
Wykonanie:
1. Ubić pianę z białek (oczywiście pamiętamy o mega starannym oddzieleniu - żadnych drobinek żółtek) i dodać cukier (można nieco zmniejszyć jego ilość) - pamiętamy, że dobrą pianę chwilę się ubija
Po dodaniu cukru dobrze rozmiksować - masa ma być lśniąca i sztywna
2. Żółtka+ocet+proszek do pieczenia - wymieszać w innej misce. Zamiast octu można użyć soku z 1/2 cytryny - grunt, żeby był kwas, bo on utrwala puszystość => całość dodajemy do piany. Mieszamy bardzo delikatnie, jeśli ktoś ma chwilę, warto się pobawić i np.dużą, drewnianą łyżką - żeby piany nie zamordować
3. na koniec wsypujemy delikatnie bardzo dokładnie przesianą mąkę (niektórzy przesiewają na biszkopt nawet 2x) i BARDZO DELIKATNIE mieszamy
4. pieczemy ok.30-40min w temp. 170-180stopni (przy termoobiegu - krócej).
P.S.1. Najlepiej, jeśli wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej, w pomieszczeniu nie ma przeciągów itd.
P.S.2. Biszkopt nie jest miłośnikiem stukania, pukania, zaglądania etc. - jednym słowem: zawracania mu głowyImię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Buźka z rana:-)
Wpadłam się przywitać dziewczynki i zaraz spadam dzisiaj mam dwa ciężkie odbiory i przetarg, może uda mi się zajrzeć w przerwie:-)... ja już chcę wooolneee:-)
AgusiaL no śni mi się np dzisiaj, że wchodziliśmy z M. do kina a tu babka kazała nam sobie zrobić zdjęcia zamiast biletów, potem zaczęła się przystawiać do mojego M. no nie zniesłamtego i jej przyłożyłam i zaczęłyśmy się bić... masakra wstałam zła na M. że z babą flirtował, takie to było realne;-P powiedział, że mózg mi się już przepracował i zaczyna bredzić
)
Ruby nie mam słów, fitness ósma rano... pozostał mi tylko podziw;-)
Bratek a nie wysyłasz czasem zamówień kulinarnych po wskazany adres, swój bym Ci podała:-))Jasminowa, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Cześć dziewczyny! Co tak dzisiaj pusto rano? Imię_Róży ciekawy sen, ten mój też się kiedyś do mnie nie odzywał przez pół dnia jak mu się przyśniło, że go zdradziłam
Ruby zdaj relacje po fitnesie! Ja jak tylko pomyślę, że mogłabym iść tak rano na jakiekolwiek zajęcia to jestem zmęczona
Szykuję się do ginka, odezwę się potem. Dobrego dnia!
-
dobry
Ruby i jak kochana poleciałaś na fitness tak rano?
Aguś czyli działo sięsuper
Bratku wow ale przepis...narobiłaś mi smaka kochana
a ja cudownie się czuję bo mam dziś wolne
jeszcze leżę w łóżku kawkę popijam sobie
potem się zbiorę i jadę na cmentarz
Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość
-
To i ja się witam. U mnie
nie było, choć atmosfera i chęci były, ale mój chłopak ma stan podgorączkowy i sobie odpuściłam. Muszę zakupić imbir i cytryny i przez weekend go wykurować
Owulację obstawiam na poniedziałek
Ruby podziwiam mobilizację na ćwiczenia tak rano, ja sobie basen odpuściłam w tym tygodniu "za karę" pójdę 2 razy w przyszłym tygodniu
Majju powodzenia na wizycie i czekamy na relację !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:05
Edycik lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?