X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzisiaj działa z mężem to jest usprawiedliwiona :)

Bratek, Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik właśnie zasiadłam do lapka, obejrzałam singielkę i pozbierałam paczki po sąsiadach nie dla mnie tylko moja koleżanka z Czech na mój adres notorycznie zamawia, ale to się musi skończyć, jednej paczki nie mogę zlokalizować , a przed sąsiadami już mi wstyd, ciągle coś przychodzi , a to nawet nie moje :/
    a wy co tam porabiacie?

Edycik - szczęśliwego nowego cyklu kochana:)

Paryzteka ty też dzisiaj trenujesz?

Bratku poczytam ale jutro bo dzisiaj moje oczy tego nie zniosą już :)

Doczytałam wszystko ale już zapomniałam co miałam napisać :P

aaaa brzuchy ciążowe się przewinęły - ja miałam tak ogromy że się pytali czy bliźniaki będą...na serio na początku nic do 4 miesiąca leciutko a potem od 6 jak mnie wysadziło to czegoś takiego nie widziłyście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:08

Edycik, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju trzymam kciuki za wizytę :)

Lunka - świetnie to ujęłaś , wiesz co mam na myśli :)

agatia mam nadzieję, że na plamkach się skończy i nic poważnego z tego nie wyjdzie ;)

Madzikk a na prawym nic nie rosło? nic a nic? a lody super z alko pamiętasz nazwę?

Bratek jak nie skończysz tych dobroci pokazywać to serio będziesz muaisła mi kurierem wszystko wysyłać! i nie ma wymówek potem! ;)

UWAGA, ATTENTION, ACHTUNG! Jutro jadę na 8 na fitnesssssss :P

Edycik, luna91, Jasminowa, madzikk, Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ruby udanego fitnesowania :)

Czekam na Przyjaciółki ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Majju trzymam kciuki za wizytę :)

Lunka - świetnie to ujęłaś , wiesz co mam na myśli :)

agatia mam nadzieję, że na plamkach się skończy i nic poważnego z tego nie wyjdzie ;)

Madzikk a na prawym nic nie rosło? nic a nic? a lody super z alko pamiętasz nazwę?

Bratek jak nie skończysz tych dobroci pokazywać to serio będziesz muaisła mi kurierem wszystko wysyłać! i nie ma wymówek potem! ;)

UWAGA, ATTENTION, ACHTUNG! Jutro jadę na 8 na fitnesssssss :P
    Ginka mowila ze lewy 13mm, prawy 9mm, i ze z lewego bedzie, nie wiem i sie nie dowiem bo czy owulka byla beda spr z badania progesteronu w przyszly czwartek. A jest mozliwa owulacja z dwoch jajnikow?:/
    Jezeli chodzi o lody to N'ICE COCTAIL, wlasnie sprawdzilam w koszu, wiem ze moj szef chcial importowac jakies lody do japonii, musze sama wygooglowac bo on mi nic nie powie.
    Ja jestem u kolezanki i przyznam ze jest bardzo przyjemnie:) musze czesciej do niej wpadac:)
    Spijcie dobrze!

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ginka mowila ze lewy 13mm, prawy 9mm, i ze z lewego bedzie, nie wiem i sie nie dowiem bo czy owulka byla beda spr z badania progesteronu w przyszly czwartek. A jest mozliwa owulacja z dwoch jajnikow?:/
    Jezeli chodzi o lody to N'ICE COCTAIL, wlasnie sprawdzilam w koszu, wiem ze moj szef chcial importowac jakies lody do japonii, musze sama wygooglowac bo on mi nic nie powie.
    Ja jestem u kolezanki i przyznam ze jest bardzo przyjemnie:) musze czesciej do niej wpadac:)
    Spijcie dobrze!

Bawcie się dobrze :)a co do owulacji to bladego pojęcia nie mam czy może być, ale pewnie wtedy powstają bliźniaki dwujajowe? zresztą jak dzieci z bezowulacyjnych cykli są to czemu by nie miało być owulacji z dwóch jajników :P

Ejrene powiem ci tak w sekrecie, że nie chce mi się iść jak szlak, dawno mi się tak nie chciało, ale jak mówiłam słowo się rzekło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:31

madzikk lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    O jakiej obsesji Ty mówisz? To, że mnie dziś pierś zakłuła, jajnik rozbolał a do tego śluz zrobił się minimalnie rozciągliwy i mój mózg od razu te fakty połączył i wygenerował myśl OWULACJA to nie znaczy, że wpadam w obsesję : D

Kochana masz rację to nie jest obsesja .... to już paranoja:-P
    ps. życzę tej obsesyjnej owulki coby się nie w mózgu a w janiku wygenerowała;-)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - ulalaaaaaaaa..... To poważna sprawa!!!! Bomba!!!!! nawet mi się nie waż nie iść!!! ciezary.gif

madzikk, baw się dobrze!!! :) 35pijacy.gif

madzikk lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk- właśnie z podwójnych owulacji są bliźnięta dwujajowe : )

Dobranoc Dziewczyny

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Kochana masz rację to nie jest obsesja .... to już paranoja:-P
    ps. życzę tej obsesyjnej owulki coby się nie w mózgu a w janiku wygenerowała;-)
    Na szczęście jest też zdrowy rozsądek, który równoważy moje paranoje ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hejooo jest tu jeszcze ktoś?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka melduje wykonanie zadania ;) co prawda mieliśmy straszneeeego lenia i najchętniej zaleglibyśmy przed tv, ale mobilizacja była :)
    a jak u Cięę??

Edycik cierpisz Kochana, mam nadzieję, że się zrelaksowałaś wiecczorkiem:*

Sisterka będzie tort w sobotę?:D mniammmm :D

Ruby jutro o 20 fitness, no no.... a ja planuje basen :) (ale też przyznam, że chyba będe musiała się zmusić:P )

Jaśminowa dzięki za info o tych bliźniakach....ach super by było :)

Ejrene jak się odcinek podobał?? też oglądam Przyjaciółki :):)

Madzikk cieszę się, że nocka u koleżanki taka udana, bawcie się dobrze:)

Imię Róży, Bratek, Katiusza, Lunka, Mundek i wszystkie wyżej wymienione i niewymienione niechcąco kolorowych snów !
    mi ostatnio nic się nie śni....a Wam??

luna91, Bratek, Imię_Róży, Edycik, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ja mam tak porypane sny, że nawet nie wiem czy byście uwierzyły jak bym opowiedziała :D niestety niektóre bywają tragiczne i jak się budzę to dziękuję, ze to był tylko zły sen...

Ruby - ile ja bym dała żeby się poruszać. Szukałam u mnie w mieście fitnessu dla ciężarnych, ale nie ma :( Będę ćwiczyć w domu jak gin pozwoli, ale w grupie zawsze raźniej :) Jutro wpadnę zobaczyć czy poszłaś :D

To i ja życzę słodkich snów!

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, miałam wrzucić przepis na biszkopt. Zapomniałaaaaam :-D Rzecz jasna, nie jest to przepis na taki wypasiony biszkopt - wiecie: 20 jaj, żadnego proszku i ucieranie na parze ;) ale i tak jest dobry, a jak się jeszcze użyje czegoś do nasączenia (dla mnie akurat tort musi, po prostu MUSI być wilgotny 02icon_mryellow.gif), to już w ogóle jest całkiem mniamuśny :)

Nie trzeba ucierać, wystarczy mikser. Dorzucamy kolejno składniki, tak, jak leci po kolei z listy. Wstawiamy potem do zimnego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach. Oczywiście, że jak się komuś chce mimo wszystko pobawić w ubicie piany z białek, osobne utarcie żółtek, to zawsze będzie lepiej :)

1. 3 jaja
    2. 1 szklanka cukru kryształtu
    3. 1,5 szklanki mąki (TORTOWEJ! I koniecznie dobrze przesianej!!!)
    4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5. 6 łyżek oleju.

Mam też drugi przepis, tylko tu jest ciut więcej zabawy. No ale bez zabawy nie ma efektu :P ;)
    Składniki:
    - 6 jaj
    - 1 szklanka mąki ziemniaczanej oraz 1/2 szklanka mąki pszennej tortowej - lub na odwrót, do wyboru. ta mąka ziemniaczana jest ważna, bo nadaje wilgotność
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1,5 szklanki cukru
    - 1 łyżka stołowa octu

Wykonanie:
    1. Ubić pianę z białek (oczywiście pamiętamy o mega starannym oddzieleniu - żadnych drobinek żółtek) i dodać cukier (można nieco zmniejszyć jego ilość) - pamiętamy, że dobrą pianę chwilę się ubija ;)
    Po dodaniu cukru dobrze rozmiksować - masa ma być lśniąca i sztywna
    2. Żółtka+ocet+proszek do pieczenia - wymieszać w innej misce. Zamiast octu można użyć soku z 1/2 cytryny - grunt, żeby był kwas, bo on utrwala puszystość => całość dodajemy do piany. Mieszamy bardzo delikatnie, jeśli ktoś ma chwilę, warto się pobawić i np.dużą, drewnianą łyżką - żeby piany nie zamordować ;)
    3. na koniec wsypujemy delikatnie bardzo dokładnie przesianą mąkę (niektórzy przesiewają na biszkopt nawet 2x) i BARDZO DELIKATNIE mieszamy
    4. pieczemy ok.30-40min w temp. 170-180stopni (przy termoobiegu - krócej).

P.S.1. Najlepiej, jeśli wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej, w pomieszczeniu nie ma przeciągów itd.
    P.S.2. Biszkopt nie jest miłośnikiem stukania, pukania, zaglądania etc. - jednym słowem: zawracania mu głowy ;)

Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)

AgaL jaką 20! Na 8 rano idę właśnie wstalam i się będę zbierać :D
    Ale na 19 też planuje ;)

Wpadne po fitnesie ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buźka z rana:-)
    Wpadłam się przywitać dziewczynki i zaraz spadam dzisiaj mam dwa ciężkie odbiory i przetarg, może uda mi się zajrzeć w przerwie:-)... ja już chcę wooolneee:-)

AgusiaL no śni mi się np dzisiaj, że wchodziliśmy z M. do kina a tu babka kazała nam sobie zrobić zdjęcia zamiast biletów, potem zaczęła się przystawiać do mojego M. no nie zniesłam :-) tego i jej przyłożyłam i zaczęłyśmy się bić... masakra wstałam zła na M. że z babą flirtował, takie to było realne;-P powiedział, że mózg mi się już przepracował i zaczyna bredzić;-))

Ruby nie mam słów, fitness ósma rano... pozostał mi tylko podziw;-)

Bratek a nie wysyłasz czasem zamówień kulinarnych po wskazany adres, swój bym Ci podała:-))

Jasminowa, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • majju Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Co tak dzisiaj pusto rano? Imię_Róży ciekawy sen, ten mój też się kiedyś do mnie nie odzywał przez pół dnia jak mu się przyśniło, że go zdradziłam :) Ruby zdaj relacje po fitnesie! Ja jak tylko pomyślę, że mogłabym iść tak rano na jakiekolwiek zajęcia to jestem zmęczona :D Szykuję się do ginka, odezwę się potem. Dobrego dnia!

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Ruby i jak kochana poleciałaś na fitness tak rano?
    Aguś czyli działo się :) super :D
    Bratku wow ale przepis...narobiłaś mi smaka kochana :)

a ja cudownie się czuję bo mam dziś wolne
    jeszcze leżę w łóżku kawkę popijam sobie :)
    potem się zbiorę i jadę na cmentarz

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju udanego monitoringu i czekamy na wieści od Ciebie :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam. U mnie <3 nie było, choć atmosfera i chęci były, ale mój chłopak ma stan podgorączkowy i sobie odpuściłam. Muszę zakupić imbir i cytryny i przez weekend go wykurować :) Owulację obstawiam na poniedziałek ;)
    Ruby podziwiam mobilizację na ćwiczenia tak rano, ja sobie basen odpuściłam w tym tygodniu "za karę" pójdę 2 razy w przyszłym tygodniu :)

Majju powodzenia na wizycie i czekamy na relację !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:05

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ