X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.

Dla mnie bomba :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madka no właśnie brałam 7 dni :/ więc możliwe... Chociaż teraz takie mutanty wirusy że może już te antybiotyki nie działają :(

Antybiotyki działają na bakterie. Przy wirusówkach nie ma sensu antybiotyk, chyba że infekcja przejdzie z wirusowej w bakteryjną.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju pierwszy monitoring robisz w ktorym dniu cyklu?
    Mi powiedzial miedzy 8 a 10,mam zamiar jutro jechac w 9dc.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.
    Rewelka :) ale może lepiej wkleić kartkę pod okładką żeby nie bazgrać po Mai książce :P

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa i Ruby ja mam test 25 jakiś maluszek. Więc chyba nie ma sensu go marnowac.

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Antybiotyki działają na bakterie. Przy wirusówkach nie ma sensu antybiotyk, chyba że infekcja przejdzie z wirusowej w bakteryjną.
    Ja już sama nie wiem co mam i w tym największy problem :/ teraz w pracy od gdzieś dwóch godzin zaczęło mnie ucho boleć jak na zapalenie, jeszcze lepiej :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rewelka :) ale może lepiej wkleić kartkę pod okładką żeby nie bazgrać po Mai książce :P

Super pomysł:)
    Sisterko to ja wysyłam Tobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:51

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ja już sama nie wiem co mam i w tym największy problem :/ teraz w pracy od gdzieś dwóch godzin zaczęło mnie ucho boleć jak na zapalenie, jeszcze lepiej :/

Chyba bez wizyty u lekarza się nie obejdzie. Takie przechodzone infekcje są najgorsze. W poniedziałek leć do lekarza.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Super pomysł:)
    Sisterko to ja wysyłam Tobie :)
    Extra!!! :) która następna? :) normalnie utworzymy łańcuszek ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jaśminowa i Ruby ja mam test 25 jakiś maluszek. Więc chyba nie ma sensu go marnowac.

chyba jednak za wcześnie na test o tej czułości, może jutro to już będzie 12 dpo jeśli dobrze liczę?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A każdy kto tknie się tej książki zajdzie w ciążę ; )

Cynamonku- jeśli to wirus to polecam neosine, działa przeciwwirusowo:

https://www.doz.pl/leki/p8058-Neosine

cinnamon cookie, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon_, a próbowałaś kiedyś nalewkę propolisową? (można bardzo prosto samemu zrobić).

Moja kumpela (ta od naprotechnologii ;) - która też złapała fazę na naturalne leczenie już jakiś czas temu) spasa teraz siebie, męża i córcię mega dawkami vit.C (plus vit.D). I, odpukać, jeszcze w tym sezonie nic ich nie dopadło - mimo, że i Ona, i On, pracują w dziećmi i nie brakuje w ich otoczeniu zarazków, ojjj nie brakuje ;) Wszystkich naokoło poskładało, oni się trzymają :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Chyba bez wizyty u lekarza się nie obejdzie. Takie przechodzone infekcje są najgorsze. W poniedziałek leć do lekarza.
    Wiolu byłam już dwa razy :/ lekarka chyba sama nie wie co mi jest :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon- nic się nie martw, my Cię tu wyleczymy ; )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa próbowałaś ten Neosine? Bo widzę, że ma sporo możliwych skutków ubocznych?

Bratku nie próbowałam takiej nalewki, propolisowe tylko tabletki posiadam :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cynamon- nic się nie martw, my Cię tu wyleczymy ; )
    Właśnie widzę :) :) :) dzięki Wam mam sporo leków do sprawdzenia :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś do poczytania o witaminie D i jej wpływie na płodność, dr Bartosz Chrostowski:

Szczególne znaczenie, moim zdaniem, mają wyniki badania Rudicka i wsp. wykonanego na grupie 188 kobiet poddawanych procedurze IVF. Badanie miało charakter retrospektywny, stężenie wit. D było oznaczane w zamrożonych uprzednio próbkach. Badanie dostarczyło wyników w zasadzie spodziewanych zgodnie z teorią o istotnym wpływie wit. D na proces implantacji. Autorzy stwierdzili mianowicie istotną zależność wyników od rasy. Kryterium był wskaźnik ciąż klinicznych określany jako obecność widocznej akcji serca zarodka w badaniu USG. U kobiet rasy białej, nielatynoskich, wskaźnik ciąż klinicznych obniżał się wraz ze zmniejszaniem się stężenia wit. D. Po ujednoliceniu grup, zależnie od wieku, liczby i jakości transferowanych zarodków, szansa na uzyskanie ciąży klinicznej była 4 krotnie wyższa przy prawidłowym stężeniu wit. D w porównaniu do przypadków niedoboru.
    Wydaje się, że obecnie nie ma wystarczających danych pozwalających na jednoznaczne określenie znaczenia prawidłowego stężenia wit. D u kobiet poddawanych technikom wspomaganego rozrodu. Ze względu jednak na silne podstawy teoretyczne można uznać, że funkcja ta jest istotna, zwłaszcza u pacjentek rasy białej. Nie bez znaczenia jest niewielka ilość dni słonecznych w naszej szerokości geograficznej.

Osobiście dość często obserwuję poważne niedobory wit. D (<10 ng/ml) u niepłodnych pacjentek, zwłaszcza w pewnych określonych grupach: u pacjentek z niską rezerwą jajnikową (określaną jako AMH < 0,5 ng/ml), z wieloletnią niepłodnością idiopatyczną oraz w przypadkach nawracających niepowodzeń implantacji (co najmniej 3 transfery dobrej jakości zarodków bez uzyskania ciąży, po wykluczeniu patologii jamy macicy). W moim przekonaniu wyrównanie niedoboru wit. D powyżej 20 ng/ml może przyczynić się do poprawy wyników leczenia tych pacjentek.

Bratek, majju, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon- ja próbowałam, moje dzieci brały w formie syropu, zaleconego przez pediatrę.
    Moja przyjaciółka też tym dzieci leczy, pediatra jej polecała. Jest bez recepty.
    Skutki uboczne nie są gorsze, niż przy innym leczeniu.

Tutaj masz fajnie opisany mechanizm działania:

http://www.nowafarmacja.pl/neosine-syrop-150-ml

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- miłego poppłudnia i wieczorku! Ja uciekam się szykować, bo do teściów wychodzimy, trzeba po drodze jeszcze jakiś prezent kupić

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa wg ovu jutro 11 dpo, a wg mnie 12 dpo. Nie wiem czemu ovu wyznacza owulkę na dzień skoku, a wg wszystkich źródeł które czytam w 90% skok następuje po owulce. A ten 1 dzień ma dla mnie znaczenie odnośnie fazy lutealnej. Bo wolę ją mie c 13 dniowa niż 12 dniowa ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ