Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa3 wrote:W środę @ ma być bo maja FL ma 12 dni więc może poniedziałek.
Nadal nie wiem czemu czasem ovu pokazuje owu przy spadku, a czasem przy wzroście tempki. Nie kumam nadal tych wykresów
Ja też mam w planach w pn siknąc, jak @ nie przyjdzie. -
Kjopa zależy jaki to rodzaj smrodku. Czy taki "mleczno-szczeniecy" czy brzydszy. Zazwyczaj brzydki zapach u psiaka bierze się z żołądka i może być spowodowany niewłaściwą dietą. Lub może coś się dziać z dziąsłami lub ząbkami np. jedzenie się odklada w ich obrębie i gnije. Idź do weta niech oceni stan psiaka
A ile Twój psiak ma? Chyba malutki coWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:57
-
Ok. 5 miesięcy. Wypadają jej mleczaki jeszcze. A daje jej suchą karmę, nagrody jak wraca ze spaceru i się załatwi, czasem parówkę, chleb suchy uwielbia, wędline pokrojoną.
-
Kjopa a sprobuj jej nie dawać ludzkiego jedzenia tylko karmę i psie smaczki. Powinno się poprawic. Chleb jak rozmięknie to może wchodzić w zęby i dziąsełka po mleczakach. Wiem, że psiak lubi ludzkie smaczki
ale spróbuj jej nie dawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 22:26
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Majju i Dziewczyny mam pomysł
Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?
Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.
rewelacja!!!Kjopa3, AgaL, Reni555 lubią tę wiadomość
-
Ona i tak mało je tego psiego jedzenia i wydaje mi się zawsze, że ona głodna chodzi. Wzięłam ją z ulicy i widziałam, że np. jadła korpus kurczaka i mam wrażenie, że teraz ciężko jej jeść tylko psie jedzenie. Z puszki jedzenie czy saszetki też ciężko i wyrzucam. No nic zobaczymy jak dalej będzie. Na szczepienie kolejne chyba za dwa tygodnie idziemy to podpytam jeszcze.
-
nick nieaktualnyJa wróciłam z kina, młoda lekko gorączkuje to chyba coś wisi jednak w powietrzu..mój pojechał po teściów na imprę i tak sobie siedzę
Cynamom podobał się film?
Nie widziałam żeby ktoś się po cynamonie zapisał więc zaklepuję książkę ja
Kjopa a ja tam se testuję kiedy mi się chce, jak mi się jutro też zachce to też machnę, ale mam same 25... u mnie dzisiaj 9 dni po
AgaL lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
tylko ja nie śpię o tej godzinie w niedzielę??
Ruby książka ode mnie poleci do Ciebiea filmu nie obejrzeliśmy bo zaczęliśmy oglądać The Voice i było za późno
dziś obejrzymy
Teraz jem płatki i lecę do pracy, odezwę się późniejAgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
niedzielne dzień dobry
Kjopa z młodym psiakiem i smrodkiem z pyszczka może być różnie.Na tylnich zębach może odkładać się kamień nazębny i stąd np smrodek.Porozmawiaj za dwa tygodnie na wizycie z wetem.Są takie preparaty w sprayu że psikasz na zęby przez około miesiąca psiakowi i się poprawia.agatia też może mieć rację,że to wina złej diety i wet może kazać zmienić nawyki żywieniowe psa.
Ruby jak było w kinie?
No to książka będzie krążyć po świeciepamiętajcie o mnie też
Cinnamonku to miłego dnia w pracy.
Ja już po porannej kawie,najgorsze to,że gardło boli coraz mocniej. -
Edycik dziękuję a Tobie życzę zdrówka :* i żeby nie dopadł Cię taki zmutowany wirus jak mnie, bo mi teraz padło na ucho
wczoraj wieczorem bolało już na maxa, ale mam kropelki i dziś rano też już wpuszczone, wata w uchu i siedzę w pracy
to niemożliwe że miałoby mnie przewiać bo w piątek byłam tylko wieczorem w lidlu i to w czapce na głowie... Widać diabelstwo zmienia postać
przez parę godzin nawet migdał mnie bolał, bałam się żeby w anginę to nie przeszło ale jakimś cudem nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 09:30
Edycik lubi tę wiadomość
-
Kjopa moja Mama ma yorka i jemu wiecznie wali z paszczy
tzn yorki generalnie mają słabe zęby to może dlatego, była z nim u weterynarza, dostała jakieś specyfiki, stara się też czyścić mu zęby ale i tak śmierdzi
takie to małe a śmierdzące
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Znowu tyle naskrobalyscie. Czytalam na raty i juz nie pamietam co mialam odpisac.
Jezeli chodzi o witaminke D to jest tez zawarta w kwasie foliowym ktory ja biore. Ala mam zamiar zakupic w tym tygodniu dla siebie 7 butelek tranu mollersa (starczy na rok) a dla ukochanego 3 butelki (na zime).
Cinamonku ty chyba pisalas ze imbiru nie lubisz. Imbir jest naprawde dobry jezeli chodzi o przeziebienia i choroby, wzmocni tobie organizm. Antybiotyk nie zadzialal bo choroba sie dopiero rozwijala. Chron glowke bo jeszcze sie nabawisz zapalenia ucha srodkowego.
Ja nadal u kolezanki, wracam dopiero wieczorkiem. Weekend bardzo udany:)
Ciekawe jak Partyzerka sie bawila.
Milej niedzieli!Jasminowa lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
agatia wrote:Jaśminowa wg ovu jutro 11 dpo, a wg mnie 12 dpo. Nie wiem czemu ovu wyznacza owulkę na dzień skoku, a wg wszystkich źródeł które czytam w 90% skok następuje po owulce. A ten 1 dzień ma dla mnie znaczenie odnośnie fazy lutealnej. Bo wolę ją mie c 13 dniowa niż 12 dniowa
też się zastanawiałam i oni liczą, że pierwszy dzień skoku temperatury po 6 ciu wcześniejszych niższszych temperaturach to jest pierwszy dzień po owulacji. U Ciebie by ta teoria się sprawdzała,
Bo po spadku, pierwszy dzień wyższej temp. nie jest wyższy od sześciu poprzednich. Dopiero kolejny jest wyższy. I ten pierwszy wyższy od 6 poprzednich to niby pierwszy dzień po owu. Tak pisali na npr.
Jednak, gdy OF ma jeszczze inne czynniki np. test owu, czy śluz i temperaturę to razem te czynniki analizuje.
Pójdziesz sobie na monitoring to najlepiej porównasz jak w Twoim organiźnie ma się ta temperatura do owulacji. Mi się sprawdziło co do dnia do tego wyznaczonego przez OF.
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyCześć!
Kjopa są różne szkoły żywienia zwierząt ja jestem zdania że nie powinno się dawać ludzkiego jedzenia szczególnie tego przetworzonego jak wędlina, chleb. Możesz jej gotować sama kurczaka lub płucka. Na opakowaniu karmy dla psów masz dawkę jaką powinien przyjmować pies i taką dawkę powinnaś mu dawać. Na początek dwa razy dziennie, jeżeli uważasz że jest głodna dosyp jej suchego. jeśli nie zje to uwierz mi głodna nie jest a chlebek i szyneczka to podjadanie. Co do zapachu to dziewczyny mają rację może to być odkładające się jedzenie lub kamień nazębny. Preparatów jest od groma ale najprostszy to dentastik takie kostki szczoteczki. Pamiętaj tylko że nie jest to przekąska w ciągu dnia tylko na wieczór po kolacji. Bo tak jak ludzie myją zęby nie powinni jeść później tak samo jest u psów.
Ja znowu zapomniałam zrobić testuLecę do pracy. Miłego dnia dziewczynki moje.
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edycik, Cynamonku- zdrówka życzę, kurujcie się herbatki z miodem, imbirem, mleko z czosnkiem no i leki też warto pobrać. Jak nie musicie, nie wychodźcie na dwór na tą " zgniliznę" , no chyba, że u Was lepsza pogoda, niż w gdańsku.
Kolejne testowania się zbliżają, mam nadzieję, że wraz z nimi nowe ciąże : )
Też uważam, że pomysł książki wędrującej jest super, ja się ustawiam gdzieś przy końcu kolejeczki. Poczytajcie pierwsze.
Może ja puszcze w obieg krzesło, na którym siedzę? podobno trzeba siadać na krześle po kobiecie w ciąży, to się wtedy w ciażę zajdzie ; )
My dzisiaj w planach za godzinkę kościół, potem na obiad do znajomych, tam pewnie zabawimy trochę. Mają 3 miesięcznego synka, już nie mogę się doczekać, aż go pomiętolę : )
agatia, cinnamon cookie, AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jaśminowa no właśnie wg NPR dokładnie po 6 niższych pierwszy wyższy jest po owu. Zatem wnioskuje, że u mnie 17 dc była owulka i!zaczęło się uwalnianie progesteronu
Zobaczymy w grudniu na monitoringu
mam nadzieję, że uda mi się zapisać
Czyli październikowy cykl miałam jakiś na maksa popaprany i raczej pecherzor nie pękł.
Pytalam znajomej ginki, czy mierzenie tempki faktycznie pokazuje owulkę, czy tylko monitoring. Powiedziała mi, że jeżeli po niższych temp utrzymuje się 10 wyższych to właściwie można mieć pewnosc że owulka była. Przy niepękniętym pecherzyku może się tempka podnieść na 2-3 dni, ale śladowe ilości progesteronu nie utzymają tempki przez dłuższy czas na wyższym poziomieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:01