X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, w 11 dc będę w piątek na pierwszym monitoringu w tym cyklu. Napisz adres na priv to wyślę książkę w poniedziałek :)
    Kochane piję wino i podjadam orzeszki, oczywiście na endometrium :) Za Wasze też mogę wypić :) M. kupił przepyszne czerwone, półwytrawne. Ogólnie najbardziej lubię gruzińskie wina ale to powala inne na głowę, nawet nie znałam wcześniej tego szczepu.

agatia, AgaL, Bratek, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Aga, w 11 dc będę w piątek na pierwszym monitoringu w tym cyklu. Napisz adres na priv to wyślę książkę w poniedziałek :)
    Kochane piję wino i podjadam orzeszki, oczywiście na endometrium :) Za Wasze też mogę wypić :) M. kupił przepyszne czerwone, półwytrawne. Ogólnie najbardziej lubię gruzińskie wina ale to powala inne na głowę, nawet nie znałam wcześniej tego szczepu.
    A jak się nazywa to poszukam u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.
    Niczym wędrujące jeansy

AgaL, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Niczym wędrujące jeansy
    Hahaha dokładnie, pamiętam ten film ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A jak się nazywa to poszukam u mnie.

Właśnie jak się nazywa:)
    ja narazie napiję się tego które akurat mam , czas wzmacniać endometrium;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku a propo neosine, mi tez kiedyś pomogło w nawracającym przeziębieniu :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka winko to Marani - Pirosmani. W Almie zakupił ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju teraz zobaczyłam Twój nowy podpis.... znajome mi słowa, swego czasu modliłam się codziennie tymi słowami .

Majju masz wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:37

majju lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wit.D3 to ja robiłam pod koniec lipca i miałam 16.93 a normy to ( <20-niedobór, 21-29-poziom niewystarczający,>30 poziom wystarczajacy). Ogólny kazał mi brać 1000 jednostek a endo zwiększyła do 2000 ale i tak mówią, że powinnam 5000 brać żeby uzupełnić a potem te niższe żeby podtrzymać. Podobno też nie wszystkie dobrze się wchłaniają i są jakieś pod język które super się wchłaniają. A B12 miałam 231.6 a normy to (191-663) też mówią, że suplementować a lekarz zadowolony bo podobno rzadko taki wynik widzi :O.

Ruby to kiedy testujesz bo ja mam 6 testów takich jak Ty i chyba w końcu wykorzystam :-P.

majju, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa w naszej szerokości geogr to chyba wszyscy mamy niedobory wit D :) ją znalazłam w szafce opakowanie wit D 1000 j i łykam jak chwalicie.
    Kjopa, który masz dzień cyklu? Ile po owu?

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa zobaczyła, że masz wykres :) kiedy testujesz?

• majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam te słowa przyczepione na tablicy w kuchni i niby widzę je codziennie ale dopiero jak przeczytałam je w tej książce to dopasowałam je do swojej sytuacji.

Edycik, Bratek, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kiedyś słyszałam o tym dlaczego większość ludzi ma niedobór witaminy D? Bo się za często myją :) podobno Wit D jest wytwarzana przez skórę pod wpływem promieni słonecznych i potrzebuje trochę czasu żeby się wchłonąć, a że się codziennie kąpiemy to nie ma kiedy się wchłonąć. Kiedyś jak kąpano się tylko w sobotę to podobno nie było problemów z niedoborem tej witaminy :) ile w tej informacji jest prawdy to nie wiem ale nawet w miarę logicznie to brzmi ;)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.

super myśl,jestem na tak :)

majju, AgaL, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obejrzeliśmy film z mężem i w sumie tyle kobitki.Ja podsypiam bo kicham coraz więcej i nie wiem czy gorączki nie mam.
    Pora na theraflu i do wyrka,zimno mi jak cholera.

Paryzteka żyjesz po wczorajszym party kochana?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju a ja zwalam Twoje słowa w podpisie i chyba je sobie w domu powieszę w kuchni i będę czytać codziennie rano.

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wiecie co kiedyś słyszałam o tym dlaczego większość ludzi ma niedobór witaminy D? Bo się za często myją :) podobno Wit D jest wytwarzana przez skórę pod wpływem promieni słonecznych i potrzebuje trochę czasu żeby się wchłonąć, a że się codziennie kąpiemy to nie ma kiedy się wchłonąć. Kiedyś jak kąpano się tylko w sobotę to podobno nie było problemów z niedoborem tej witaminy :) ile w tej informacji jest prawdy to nie wiem ale nawet w miarę logicznie to brzmi ;)
    Coś w tym musi być, częste mycie skraca życie :)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w okresie letnim kremy z filtrem blokują przyswajanie wit D. Trzeba kupować kremy dla dzieci z filtrem mineralnym, który przepuszcza wit.

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kjopa zobaczyła, że masz wykres :) kiedy testujesz?

W środę @ ma być bo maja FL ma 12 dni więc może poniedziałek.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bank jestem w cionszy ;) najadłam się kaparów i rukoli z majonezem a teraz jem czekoladę ;) oj @ przyjdzie w pn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 20:08

nick nieaktualny, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ