X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, w 11 dc będę w piątek na pierwszym monitoringu w tym cyklu. Napisz adres na priv to wyślę książkę w poniedziałek :)
    Kochane piję wino i podjadam orzeszki, oczywiście na endometrium :) Za Wasze też mogę wypić :) M. kupił przepyszne czerwone, półwytrawne. Ogólnie najbardziej lubię gruzińskie wina ale to powala inne na głowę, nawet nie znałam wcześniej tego szczepu.

agatia, AgaL, Bratek, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Aga, w 11 dc będę w piątek na pierwszym monitoringu w tym cyklu. Napisz adres na priv to wyślę książkę w poniedziałek :)
    Kochane piję wino i podjadam orzeszki, oczywiście na endometrium :) Za Wasze też mogę wypić :) M. kupił przepyszne czerwone, półwytrawne. Ogólnie najbardziej lubię gruzińskie wina ale to powala inne na głowę, nawet nie znałam wcześniej tego szczepu.
    A jak się nazywa to poszukam u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.
    Niczym wędrujące jeansy

AgaL, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Niczym wędrujące jeansy
    Hahaha dokładnie, pamiętam ten film ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A jak się nazywa to poszukam u mnie.

Właśnie jak się nazywa:)
    ja narazie napiję się tego które akurat mam , czas wzmacniać endometrium;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku a propo neosine, mi tez kiedyś pomogło w nawracającym przeziębieniu :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka winko to Marani - Pirosmani. W Almie zakupił ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju teraz zobaczyłam Twój nowy podpis.... znajome mi słowa, swego czasu modliłam się codziennie tymi słowami .

Majju masz wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 17:37

majju lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wit.D3 to ja robiłam pod koniec lipca i miałam 16.93 a normy to ( <20-niedobór, 21-29-poziom niewystarczający,>30 poziom wystarczajacy). Ogólny kazał mi brać 1000 jednostek a endo zwiększyła do 2000 ale i tak mówią, że powinnam 5000 brać żeby uzupełnić a potem te niższe żeby podtrzymać. Podobno też nie wszystkie dobrze się wchłaniają i są jakieś pod język które super się wchłaniają. A B12 miałam 231.6 a normy to (191-663) też mówią, że suplementować a lekarz zadowolony bo podobno rzadko taki wynik widzi :O.

Ruby to kiedy testujesz bo ja mam 6 testów takich jak Ty i chyba w końcu wykorzystam :-P.

majju, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa w naszej szerokości geogr to chyba wszyscy mamy niedobory wit D :) ją znalazłam w szafce opakowanie wit D 1000 j i łykam jak chwalicie.
    Kjopa, który masz dzień cyklu? Ile po owu?

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa zobaczyła, że masz wykres :) kiedy testujesz?

• majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam te słowa przyczepione na tablicy w kuchni i niby widzę je codziennie ale dopiero jak przeczytałam je w tej książce to dopasowałam je do swojej sytuacji.

Edycik, Bratek, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kiedyś słyszałam o tym dlaczego większość ludzi ma niedobór witaminy D? Bo się za często myją :) podobno Wit D jest wytwarzana przez skórę pod wpływem promieni słonecznych i potrzebuje trochę czasu żeby się wchłonąć, a że się codziennie kąpiemy to nie ma kiedy się wchłonąć. Kiedyś jak kąpano się tylko w sobotę to podobno nie było problemów z niedoborem tej witaminy :) ile w tej informacji jest prawdy to nie wiem ale nawet w miarę logicznie to brzmi ;)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju i Dziewczyny mam pomysł:)

Majju wysle mi książkę poczta z jakimś dopiskiem swoim,ja przeczytam,dopisze cos od siebie i wyśle poczta kolejnej z Was,co Wy na to?:)
    Chyba ze wolicie nie podawać adresów itp to rozumiem.

super myśl,jestem na tak :)

majju, AgaL, Reni555 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obejrzeliśmy film z mężem i w sumie tyle kobitki.Ja podsypiam bo kicham coraz więcej i nie wiem czy gorączki nie mam.
    Pora na theraflu i do wyrka,zimno mi jak cholera.

Paryzteka żyjesz po wczorajszym party kochana?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju a ja zwalam Twoje słowa w podpisie i chyba je sobie w domu powieszę w kuchni i będę czytać codziennie rano.

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wiecie co kiedyś słyszałam o tym dlaczego większość ludzi ma niedobór witaminy D? Bo się za często myją :) podobno Wit D jest wytwarzana przez skórę pod wpływem promieni słonecznych i potrzebuje trochę czasu żeby się wchłonąć, a że się codziennie kąpiemy to nie ma kiedy się wchłonąć. Kiedyś jak kąpano się tylko w sobotę to podobno nie było problemów z niedoborem tej witaminy :) ile w tej informacji jest prawdy to nie wiem ale nawet w miarę logicznie to brzmi ;)
    Coś w tym musi być, częste mycie skraca życie :)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w okresie letnim kremy z filtrem blokują przyswajanie wit D. Trzeba kupować kremy dla dzieci z filtrem mineralnym, który przepuszcza wit.

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kjopa zobaczyła, że masz wykres :) kiedy testujesz?

W środę @ ma być bo maja FL ma 12 dni więc może poniedziałek.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bank jestem w cionszy ;) najadłam się kaparów i rukoli z majonezem a teraz jem czekoladę ;) oj @ przyjdzie w pn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 20:08

katiuszaa, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ